Sista dagen i september

publicerat i Allmänt;

och i morgon har Ragnar namnsdag. Det kommer jag aldrig att glömma, för när barna var små så var det Kalles klätterträd på TV och han jobbade på kontor, och i ett avsnitt så drar han av almanacksbladet och då är det den 1 oktober:)

Idag har jag varit och slingat håret och klippt det lite grann. Nu är jag ljus som bara den. Förut hade hon lagt i lite gråsvarta slingor men det tyckte inte jag var snyggt så jag sa det så nu är den saken ändrad.

Svärmor har fått besök. Hon blir bara sämre och sämre. Hennes diabetes vill inte bli bra och hon har hjärtflimmer och hennes ben börjar och svullna igen så jag tror inte det är mycket med den gamla damen.Men hon låtsas inget om, bara säger att hon är trött och vill hem............

Sen seeegade jag mig till gymmet. Jisses vad det var jobbigt innan jag kom igång. Styrkegympa idag, men efteråt blev jag sådär flamsig ni vet när man är övertrött och jag och en annan dam skojade om att vi gör röntgenplåtar på golvet efter varje pass så svettiga är vi:))

Nä ni nu ska jag och Pippis gå och lägga oss! Syns i morgon. Kram

Vet ni vad en helikoptermamma är?

publicerat i Allmänt;
Jo det är en sån som jag är!! När barna var små var jag curlingmamma. Sopade banan framför dem små, engagerade mig i deras skola, körde till diverse aktiviteter och såg till att dem hade rena kläder och kom till skolan i tid, även att jag jobbade och hade hela huset och trädgården att sköta. Pippis jobbade dygnet runt för att det skulle gå ihop sig. Det  var många gånger vi fick stå på Bellevu marknad och sälja saker för att vi skulle klara veckan innan lön.......

Sen växte dem upp och då förvandlades curlingmamman till en helikopter, som snurrar fortfarande över deras huvuden med goda råd, och gör sig redo att lyfta från sin platta så fort dem behöver en.


Är det bra eller dåligt tro? Lär sig den där skäggige herrn och den snart 30 åriga damen att fullt ut klara sig själva? Tycker dem att helikoptern vakar över dem jämt och ser den som en plåga? Nä jag tror faktiskt inte det.

Ibland kan Pippis säga "Nu får du banne mig sluta att oroa dig och tjöta på dem" Du kväver ju dem!!

Men gör jag det? Kanske......eller kanske inte......för när det väl gäller då vet dem att morsan ställer upp i ur och skur. Dem  vet att hos mig får dem kloka svar ( fastän ibland så tycker dem jag är knasig) men med min livserfarenhet brukar jag ha rätt och det är det dem vet, fast dem skulle aldrig erkänna det.

Nu har det i alla fall gått bra för mina barn här  i livet och kanske skulle man ta åt sig lite grann bara av det, eller?


Ja ja helikoptern snurrar fortfarande.......... och det tills vingarna brister..........


Söndag kväll....

publicerat i Allmänt;
och nu är helgen snart över.  Nya tag imorgon för en hel vecka. Denna helgen vi haft besök av Gustav. Mormor och morfar fick varsitt örngott, så här såg det ut:



Gulligt va?:) Det blev så man blev lite tårögd.......

Sen har Gustav blivit stor och tjock.....



Ha ha sicket litet? charmtroll:)

Sen har helgen gått i lugnets tecken, sovit mycket, lagat mat, pysslat lite grann och tagit det lite lugnt.

Förresten så har dottern tingat mig den 16:e oktober. Då ska hon till Stockholm och då får Gustav sova över för första gången hos mormor och morfar............


Ja nu är det tomt i skåpen igen, så i morgon blir det väl att handla igen.

Kram ha en go kväll! Mumin

Att måla sig och hur vi ska rädda jorden att gå under

publicerat i Allmänt;
Är ni såna som sminkar sig varje dag? Det är inte jag. Förut kunde jag inte gå ut och handla utan att jag var tvungen att se ut som om jag skulle på fest. Nä fy farao vad jobbigt. Även att jag var singel skulle jag inte göra det för jag anser att kan dem inte se mig som jag är så får det kvitta. Jag ser ju ut som en risbuske varje morgon ändå när jag vaknar så vad spelar det för roll om jag är omålad när jag  går ut? Har jag blivit gammal eller? Eller är det så att jag har andra värderingar nuförtiden? Skalet som vi bär på när vi är ute är ju helt ointressant, det är ju insidan som räknas......

Men en sak är jag noga med och det är att leva sunt och röra på mig och behålla min nuvarande vikt, för det är ohälsosamt att väga för mycket och smaska i sig massa chips och kakor och läsk. Och jag tränar inte för att bli ung utan för att bli äldre. Sen är ju inte saken bättre att jag snart hållt upp att röka i 2 månader. Det är jag mäkta stolt över.

Nog om detta.

Till ett annat ämne. Hur ska vi rädda jorden att gå under? Ja det är ju en svår fråga. Alla i hela världen måste ju tänka om. Men jag tänkte lite igår när jag gick och la mig. Alla dessa onödiga förpackningar som allt är inslaget i. Det är liksom för mycket paketerat. När man ska öppna någonting så får man riva av först den ena paketen och sen är det inslaget i nån slag plast innan man hittar till innanmätet, som inte är så stort utan att det kunde rymmas i en mycket mer miljövänlig paketering.

Sen alla plastpåsar vi stoppar ner våra varor i. Och plast som är så farligt! Och sen får man betala för plastpåsen också.
Och all reklam som hamnar i brevlådan. Herregud jag får ihop en hel sopsäck med papper på bara en månad. Var väl bättre dem sänkte priset på maten istället. Man ser ju ändå vad allt kostar.

Ja det var en liten tankeställare, kanske inte så liten, det hade gjort mycket för vår värld om alla hade börjat spara lite på ovannämnda saker.....

Nä nu väntar jag på Gustav och sen blir det fredagsgympa och sen mys i kväll!

Bara för att det är fredag så har jag faktiskt målat mig idag och jag tog en bild framför min fina tavla så håll till godo med ett Egoportätt. Ha en go fredag alla! Kram Mumin

Husmorstips.

publicerat i Allmänt;
Vill ni ha det? Det kanske är många som redan gör detta jag tänker berätta, men ni vet det är ju lite svårt att stryka gardiner när dem blivit torra. Man får liksom ingen fason riktigt på dem.....grrr.....så nu har jag strukit dem när dem var fuktiga och hängt upp dem så dem får släta ut sig efter strykningen. Det blev kanon. Sen rullar jag ihop dem med hushållsrullar emellan så håller dem sig fina i skåpet och det blir inga väck på dem heller:)

Idag har jag spinnat, jisses va jobbigt det var idag, men svett blev jag och det är gött......men man tänker i sitt stilla sinne att vad har jag gett mig in på när bara uppvärmningen är gjord ha ha....men det går det med och det är ju skönt efteråt.

I morgon kommer Gustav med present till mormor och morfar. Undrar vad det är för nåt? Jag blir lite nyfiken vad dottern har hittat på.........och sen är hon sugen  på Gunvors sockar.....hon tyckte dem var jättesöta, så nu vet du det Gunvor!


Ha ha jag fick en liten såndär tanke ni vet som man inte annars funderar över och det var när jag gick in här för att skriva, så måste man ju gå in i Internet Explorer. Varför inte kalla en ny drink eller busgrogg för det? He he lite roligt var det allt:)

Kram ha en trevlig eftermiddag och kväll! Eran Mumin

Ett brev på posten.....

publicerat i Allmänt;
fick jag idag. Den snälla Gunvor har stickat sockor och skickade mig ett par jättesöta till Gustav. Jag blev så glad så ni bara visste. Jag tog ett kort på dem och måste förevisa dem för er, så här ser dem ut.



Visst är hon en hejare på att sticka och dem har silvertråd i sig så dem glittrar så fint:)


Ja idag har det varit en bra dag, solen lyser och jag har ca 23 grader på altanen. Det är underbart väder ute och idag har jag handlat för allt var slut, från dasspapper till kattmat. Hittade lite roliga gardiner, panelgardiner, som jag tänkte hänga upp, nu får höststassen ta form även i hemmet:)

Sen har jag hälsat på svärmor på sjukhuset. Den stackarn sitter som en hösäck och bara sover, men hon blev glad när jag kom. Hon ville hem, men det dröjer nog några månader innan hon kommer ut överhuvudtaget från sjukhuset. Hon har blivit snällare, men det beror nog på att hon är lite neddrogad och jag vet inte vad som är bäst....kan ju inte vara roligt att sitta inlåst. Nä så gammal skulle jag inte vilja bli, usch va hemskt:(

Nä ni får ha en god kväll därute! I morgon kör jag spinning igen ha ha

Kram Mumin

Tillbaka igen

publicerat i Allmänt;
är jag. Har varit jättetrött ett par dagar, riktigt sliten, men det är ju så med mig att jag tar ut mig till det yttersta och sen så blir det platt fall.......känslosam, deprimerad, trött, avig och känner att ingen tycker om mig. Jag har ju svårt för att säga nej till allt och alla och det blir så mycket till slut att kroppen säger ifrån och jag vill bara dra täcket över huvet och inte prata med någon. Till o med mina egna barn och Pippis blir jobbiga för mig.....jag vill bara sätta mig i mörkret och bara vara själv.

Jag fick även ett utslag på handen igen, det är konstigt men det kommer alltid när jag är utsliten. Jag trodde det var någon växt jag inte tålde för det kommer alltid på vänsterhanden, men jag tror att det är någon slags herpes och herpes får man ju när immunförsvaret är dåligt.

Men nu har jag sovit hela helgen och i går med undantag för passning av Gustav på söndag några timmar. Han är ju så go den lille och Pippis och jag var ute och promenerade med honom och hittade massor med kantareller:)

Så idag har jag sovit till klockan 11 i förmiddags.....gick och la mig runt halv tio i går så ni kan ju tänka er att jag var trött.

Nu börjar jag se ljuset i tunneln igen. Det har hänt mycket roligt också faktiskt, fast det är idag som jag har kunnat ta till mig allting och ni ska ha tack för att ni kommenterat mig även att jag varit väck några dagar. Ni e för goa!!

Idag kom min älskade syster hit med världens finaste änglatumpet som hon har drivit upp själv. Jag blev så jätteglad för den, jag är inte bortskämd med att få saker, jag tycker bara jag ger bort jämt..............

och Pippis kom hem med världens finaste tavla, jag fullkomligt älskar den.........

Ja nu vet ni att jag är på G igen, får se om jag orkar att ta mig runt  till er ikväll.....

Må så gott alla mina goa vänner därute. Kram Mumin



Titta så vacker och så gott den luktar. Jag ska verkligen ta hand om den....jättestor är den:)



Ja det blev ingen bra kvällsbild på tavlan men den är jättevacker. Föreställer Malö utanför Hallandskusten där jag är uppväxt:)


Till sist måste jag berätta något roligt ha ha. Igår när jag hade gått och lagt mig så hade jag inte riktigt somnat och fick syn på Pippis ni vet så där med ett öga och fick se en naken karl ( han hade duschat) som smög sig på min Damernas Värld:) I morse när jag vaknade hade han löst kändiskrysset i tidningen, och han som säger att jag är okulturell som läser såna tidningar................:)))

Jag har gått av och an.....

publicerat i Allmänt;
på parketten efter att ha sett "Varg" med Peter Stormare. Blev så fruktansvärt tagen av filmen vilken inte handlar om varken mänsklig kärlek elller intriger, vilket är det vanligaste vi pratar om nuförtiden. En sån vacker film....nog för att den utspelar sig i det vintriga Norrland, men den sa så mycket. Många av er hade nog tyckt att den var ointressant, den handlar ju i princip inte om människors liv utan om djurens.

Det är ju så att vissa av oss "gottar" oss i andras bekymmer och sjukdomar men jag är absolut inte av den typen. Tycker jag att det går bra för någon önskar jag dem lycka till i sin fortsatta tillvaro och tvärsom.....jag stöttar dem som har det svårt..........

Som sagt jag fick en tankeställare när jag såg filmen. Djur kan inte behandlas som något "katten släpat in", gillar man inte djur så tycker man inte om människor heller, då är man även stygg emot dem. Det är min uppfattning.


Idag har jag i alla fall fått massor av uppmärksamhet av mina vänner både i min närhet och av dem som inte känner mig särskilt väl och jag är sååå tacksam......tack allihopa för dem rara orden......jag vet ju att jag duger.........


Hoppas ni får en bra helg, jag kommer att ta lite ledigt framöver. Kram!

Goa fredag....

publicerat i Allmänt;
ja jag fick gjort allt jag skulle idag, rensat garderober och tvättat lite fönster, så nu är jag nöjd. Idag blir det fredagsgympa, det är så roligt på fredagar för då är alla på partyhumör och lite extra glada ha ha.

Sen ska jag hyra filmen Varg med Peter Stormare. Det tilldrar ju sig i Norrland, så den filmen kommer väl jag att älska tror jag.

Pratade med min Jukkasjärvikompis idag och vi har bestämt att åka till fjällen i vinter och åka skidor. Å så roligt, jag älskar fullkomligt att åka skidor, fast det ska vara utför och gå fort så in i norden hi hi.


Kram och ha en go fredag alla mina goa vänner! Här får ni nåt att skratta åt. Jag och Pippis utklädda till Stig-Helmer och Hawaiangirl  samt 20 talsdonna......30 kilo mellan bilderna............Det är jag stolt över!!



"Vår bästa tid är NU......

publicerat i Allmänt;
vem vet om morgondagen har sol, håll fast en kort sekund, och le och älska nu, det blir en härlig stund....för vår bästa tid är NU är NU är NU" Ahhh Jan Malmsjös härliga tolkning....jag gillar den och jag gillar hösten med sina härliga färgskiftningar och underbara skogsdoft. Tänk att jorden luktar så gott också:)

Nu blir väl ni som älskar värmen lite "putt" på mig men jag är och jag förblir en höst och vintermänniska, sen att få bada i härligt saltvatten det är ju inte illa det heller och solen gillar jag faktiskt också men det behöver inte vara tropisk värme, i alla fall inte om jag är i Sverige. Sverige är fantaskiskt med sina årstider, tänk vad lyckliga vi kan vara att vi bor i den här delen av landet som är så variationsrik. Hade väl inte varit roligt med sommar ideligen eller? Jo jag vet en här på bloggen som tycker det, Ninnivännen, hon hade nog passat med massor av värme och sol jämt ha ha.

Ja idag har jag spinnat, handlat, klippt gräset och gjort det lite höstlikt i trädgården och vinpavorna är inköpta till vinstället:)

I morgon är det fredag och då ska jag rensa garderoben, ut med sommarkläderna och in med höststassten.

Kram ha en go kväll! Mumin



Såna här kålblommor har jag satt utmed garagenerfarten



Här är vinstället laddat:)

En heldag med Gustav

publicerat i Allmänt;
Mmmm va han är härlig den lille Gustav, men en bestämd herre och hungrig:) Nu är han sex veckor och väger närmare 6 kg och är 63 cm lång. Jisses vad månde bliva? Dottern och jag tog en promenad i Skatås som ligger lite öster ut i Göteborg och vi åt lunch på fiket efter promenaden. Vad härligt det är ute nu, klar och kall luft och jag fullkomligt älskar det här med hösten.

Sen var vi hos svärmor den stackarn. Hon fick en fin blomma av oss och det uppskattades.Hon får lugnande medicin och är numera en trött gammal dam, men hon fullkomligt är tokig i lille Gustav. Hon har fått ett kort på han och den sätter hon på huvudkudden varje dag hon har bäddat och sitter och tittar på han dagarna i ända. Det är beklämmande tycker jag, även att hon har varit elak  och konstig i sitt liv så är hon nog innerst inne ganska blödig den stackarn. Ja hon blev i alla fall glad att vi kom, det är väl det minsta man kan göra.



Så här glad är jag när jag är mätt och go och får titta på min mormor:)

Jippie

publicerat i Allmänt;
idag kommer Gustav och hans mamma. Hoppas på en gosig dag! Kram alla vänner Mumin



Ha ha snacka om att njuta av mat:)

Eget beröm luktar illa.....

publicerat i Allmänt;
är det inte så ordspråket lyder? Men jag måste bara tala om att idag fick jag en  jätteguldstjärna på gymmet. Med häpnad såg instruktören att jag lyfte den tyngsta hanteln upp och ner som ingenting....herregud sa hon, var får du dina krafter ifrån? Ja sa jag lite förlägen, det kanske blir så när man har burit ungar och matkassar i hela livet och grävt i trädgården:) Ja det var rart av henne att berömma mig, jag blev jätteglad!!

Tänk vad ett ord på vägen betyder, jag blev jätteglad. Kram och gonatt!!


Tisdag

publicerat i Allmänt;
och idag känner jag mig pigg. Har varit och växlat tillbaka lite zloty och hittade min favoritparfym på Åhléns. Jäklar vad jag har längtat efter den. Har inte funnits förutom på NK, men det har inte blivit att jag tagit mig in till stan och köpt den. Annars har jag alltid haft den för den har funnits på taxfree, men inte nu längre.

Sen gapade kylskåpet tomt och fick handla lite grann och tagit hand om min tvätt sen igår. Nu är det middag som gäller och sen ska jag gå på mitt favoritpass, stationsträning.

I morgon kommer Gustav och då ska vi gå i skogen och så blir det väl någon lunch kantänka. Å vad jag längtar efter lille "gullefjun":)) Kram ha en go dag. Mumin

Det bästa med den här parfymen är att man ger ett visst belopp till aidssjuka i Afrika när man köper den:)

Hemma

publicerat i Allmänt;
I går kväll landade vi i Göteborg. Flygresan gick bra både fram och tillbaka. Jag är absolut inte rädd att flyga, kan ju vara lite läskigt att flyga med ett sånt där litet plan, men det var en underbar utsikt. Vi bodde långt utanför staden och det var väl inte det fräschaste man kan tänka sig.....inga lakan att sova på utan direkt på madrassen:)) Ja den här Vojec som han hette som hyrde ut huset hade nog inte sett en dammsugare på vykort, men han var väldigt trevlig så vi fick ta det som det var. Sovit har jag inte gjort så bra men det var ju bara två nätter så det gick an. Ha ha ja vi kunde inget annat än att skratta åt det och hoppas att det inte fanns några dolda baggar i sängarna.

Röka gjorde polackerna överallt, fy fan vad kläderna luktade illa, så nu tvättar jag för fullt. Men god mat hade dem och goda öl och en jättegod vodka med lingonsmak, det var som saft fast farligt ur alkoholsynpunkt ha ha.

Engelska vet dem inte heller vad det är. Teckenspråk och gestikulationer använde vi men ibland blev man rent ut sagt förbannad för dem fattade ingenting!! Nä det var jobbigt.

Speedwayen var tokig!! Polacker är ju som huliganer när det gäller den sporten och jag har aldrig varit med ett sån väsen nån gång. Fullständigt tokiga.....kan inte förklara men det var nästan så att man blev rädd ibland. Tutor, banderoller, dasspapper, det såg ut som om kriget hade bruit ut!!

Nä jag kan inte berätta allt, tokigt och roligt på samma gång, men jag vet inte om jag gör om det. I så fall vill jag bo på hotell med rena lakan!!

Lite bilder bjuder jag på:



Planet vi åkte med



Cockpit (bakom satt jag och Pippis)



Såna här headset hade vi alla fyra för att kommunicera med varandra och kapten med flygledarna



Ovan molnen 3 km upp



Inför landning i Bydgozcz.....vackert



Huset där vi bodde



Vojec våran rökande husvärd:)



Georgisk schäfer, vakthund uti fingerspetsarna, han låg och vaktade huset



Frukosttime, gubbarna och Pippis



Jag och Pippis på promenad utmed floden Brda



Det här var vackert....en staty som liksom hängde i luften balansernade på en lina, häftigt!!



På Bydgozcz torg kikade denna staty ut och sa några väl valda ord på polska:)



En mysig restaurang med bjälkar i taket och riktigt sådär gammalt ni vet.



Fläsklägg eller golonka som det heter på polska. Nationalitetsrätten. Jag åt den inte.......men gubbarna



På speedwaybanan lördag kväll



En polsk speedwayfan.....såhär såg merparten av publiken ut.



Detta var en lite dålig bild men förarna är i mitten där bland ballongerna



Till sist en bukett köpt av Pippis till sin dam:) Snällt!!

Kram ha det så gott, idag blir det vila.......

Hej då på några dagar

publicerat i Allmänt;
Nu åker jag och Pippis till Polen. Ska visst vara varmt därnere för kompisen hade varit där och dem gick i kortbyxor. Det här med att packa när man åker ett sånt litet flygplan var värre än jag trodde. Här gäller inga resväskor utan en bag....ja ja jag klarar mig.....å sen ska vi nog bo mitt ute på landet på ett sånt där bed & breakfast i en vanlig villa....tur att man inte behöver tälta i alla fall:)) Det här ska bli spännande!! Jag pratade med min väninna i går kväll. Hon har varit på speedwayen 2 gånger och hon sa att polackerna inte kan ett jota engelska och att komage var en delikatess......urk.....fast goa öl har dem nog:) Ja nu säger jag hej då för ett äventyr som jag är lite skeptisk mot.....men jag resonerar så här, att nu kan jag tvinga med mig Pippis dit jag vill, jag har triumf på hand. Kvinnlig list:)

Kram go vänner snart sitter jag i luften och blöjor har jag på mig ha ha. Mumin

I selen igen........

publicerat i Allmänt;
I natt sov jag gott och vaknade utvilad, det var skönt.........satte igång med sonens tvätt och strök den och sedan städade jag hela huset och bäddade rent, så nu kan jag med gott samvete åka bort. Var på Frölunda Torg och växlade pengar och köpte mig en sån fin bouganvilla som ni ser här nedan. Sen var jag på systemet och köpte Jägermeister, kan va bra att inmundiga på det lilla planet:) Det gäller ju att inte dricka för mycket vätskedrivande för det finns ju ingen toalett tillgänglig, men en liten "rackare" kan man väl ta och känna att man har semester, eller hur?

Ja dagen är inte slut ännu, ska gå och styrketräna och konditionsträna snart, sen blir det väl till att packa.
Min snälla granne ska passa Stolla, hon är verkligen hyvens:)

Ja vi säger väl inte hej då ännu.....Kram Mumin



Vacker eller hur?

Full rulle till platt fall....

publicerat i Allmänt;
ja så är det idag. Känner mig en aning sliten idag faktiskt. Har inte gjort många knop för jag orkar inte....sonens tvätt har jag tvättat och sen har jag faktiskt kunna sova i eftermiddags, vilket är ganska ovanligt för min del, så det betyder att jag är trött.Lilla Stolla sov bredvid mig, hon gillar när jag tar en tupplur på eftermiddagen och det är så himla skönt när hon ligger bredvid. Nu ser jag fram emot att få åka bort över helgen, det känns riktigt bra. Jag har ju varit hemma hela sommaren och väntat på Gustav och bara tränat och tränat.........fast det är ju roligt:)

Snart är det dags att slänga sommarblommorna, va gött, och mörkare blir det, också gött säger en höstmänniska som jag och den ljuvliga svamplukten i skogen.....mmmmm jag njuter. Friden sänker sig över mitt huvud. Inga tokiga människor som är ute och grillar och tror att sista minuten är kommen.....alla kryper in i sina skal och tänder ljus och myser.

Kram ha en go kväll! Nu ska jag inte göra någonting:)



Ha ha min egen lillagoseStolla......hon övervakar mig när jag skriver till er.....min goa sängkompis:)

21000 steg......

publicerat i Allmänt;
har jag gått idag. Nyfiken som jag var så tog jag på mig stegräknaren kl halv sju i morse......ja inte sov jag gott inatt heller för jag visste att jag skulle upp tidigt. Det är alltid så...........Klockan sju var jag i sonens lägenhet och började trava med Günther. Sen var det Enyas tur....en runda med henne....sen en liten pink vid nio och därefter kom kusin M och då tog vi en promenad på 2 timmar. Men jisses va Enya var tokig. Hon löper ju och jag hade fullt sjå att hålla henne i styr....stackarn.....hormonsvängningar utan dess like och jag ska säga er att det var banne mig inte lätt att tygla henne. Ett sånt kraftpaket!! Med lite joggare som kastade sig i träna och pudlar som blev förskräckta tog vi oss i alla fall hem......lille Günther var alldeles slut, det var nästan så att kusin M fick bära hem honom.......klockan halv fem stegade sonen in genom dörren och då sa jag bara Goodbay och åkte hem. Jag höll på att kräkas av utmattning, inte kanske fysiskt men psykiskt.

Pippis gjorde mackor och kaffe och jag sjönk ihop i soffan av ren utmattning. Nu känner jag hur trött jag är....jisses dem här barna tror att man är 25 fortfarande......undrar vad man får för tack? En full tvättkorg kanske?:))

Lite bilder blev det idag, men tyvärr inte på Enya för jag kunde inte släppa henne.

Kram Ha en god natt!! Mumin



Kusin M och Günther



Vackert var det där vi gick:)



Såhär trött blev jag efter den långa promenaden........


Men sist men inte minst......ännu en goding.....finklädd till tänderna....Mormors lille Gustav



Nu blir det sängen...orkar inte med en bloggrunda ikväll........

Kuckeliku.......

publicerat i Allmänt;
klockan är halv sex och jag är uppe för att gå till jobbet:) Kusin M kommer lite senare men jag får sätta på kaffet och snart ge mig iväg........Kram ha en go dag! Mumin



Mitt jobb.....fast dem är större nu:)

Ny kamera

publicerat i Allmänt;
har jag köpt idag.....oteknisk som jag är men jag köpte en Exilim Casio 8,1 Mega Pixels vilket inte säger mig ett skvatt:)

Ny våg inhandlades också som visar fettprocent och hur mycket vatten man har i kroppen......så jävla onödigt men roligt.

Ett spinningpass har jag också hunnit med, det var det svettigaste jag varit med om, hela cykeln var dyblöt........sen har jag jagat Pippis med att koppla sladdar för kameran för jag är ju nästan blind, jisses vad jag ser dåligt. Får nog gå till optikern och kolla synen, det var två år sedan sist.

Jo sen har jag klippt mig och gjort lite mörka slingor i håret. Nu ska jag snart gå och lägga mig. Imorgon skall jag "jobba". Hundvakt åt Enya och Günther ska jag vara så det blir att stå upp tidigt i morgon. Jag ska ta med mig kameran så får vi se hur bilderna blir med den.

Kram ha en god natt! Mumin



En skogspromenad blir det i morgon det kan jag lova:)

Övertalad

publicerat i Allmänt;
är jag.........av Pippis. Åker till Polen nästa helg och tittar på speedway. Bydgoszcz heter staden och där går finalen i speedway detta året. Motorintresse har Pippis alltid haft och jag själv har varit på speedwaybanan många gånger men det var ett tag sedan. Det var ett himla tjöt i går på han att "Nu följer du med", men jag ville inte. Varför vet jag inte, men magkänslan sa att jag inte skulle åka......och det kanske är att jag har förutfattade meningar om Polen. Har aldrig varit där men ser det som ett grått och trist land, men enligt Pippis har jag fel. Där är jätteroligt säger han och det finns så mycket roligt att titta på och marknaderna ska vi inte tala om säger han. Ja ja jag följer med så till fredag åker vi i ett Cessnaplan för fyra personer ner dit. Det tar ca 3 timmar och ingen toalett finns ombord, så det gäller att pinka av sig innan:) Herregud vad har jag gett mig in på??


Kram Mumin

Sjusovare....

publicerat i Allmänt;
har vi varit idag jag och Pippis. Vi var uppe vid nio och käka frukost men sen gick vi och la oss och läste tidningen och ögonen gick i kors så jag somnade om och sov till halv tolv!!! Det var längesen jag sov så gott. Igår blev det räkmackor med kokta ägg och en massa ostar och lite vin därtill. Jag och Pippis satt och tjöta om ditt och datt och det är riktigt trevligt, vi hinner aldrig umgås så mycket pga att han jobbar så in i norden. Sen tittade jag på Angel med Helena Bergström och Rolf Lassgård. Bra skådespeleri men jag vet inte handlingen var lite mager på nåt sätt. Nä nu får jag väl ta mig in i duschen och sen ska jag bara göra det nödvändigaste idag. Tråkigt väder är det också, riktigt innesittarväder och mysväder.

Kram ha det gott idag lördag! Mumin

Fredag igen....

publicerat i Allmänt;
va härligt. Idag har jag röjt upp efter vilddjuren jag hade här igår....såg ut som kriget. Jag skulle aldrig stå ut att ha två såna stora hundar, visst är dem goa men jag skulle aldrig orkat med en hund tom. Men det är klart jag är ju dubbelt så gammal som barna och jag tycker att jag hänger med rätt bra i alla fall:)

På tisdag har sonen tingat mig igen som hundvakt men då ska kusin M och jag vara i sonens lägenhet. Det känns lite bättre för dem är mer hemmastadda där.

Idag blir det fredagsgympa och sen blir det lite gott till kvällen....en vinpava får vi väl ha jag och Pippis och lite goa kex och ost och vindruvor.....kanske blir det räkor också.

Jag har varit och hyrt en massa filmer. Fick låna i sju dagar så det var ju käckt. Bla The Qeen,Mitt stora fela grekiska bröllop, Hairspray, Från andra sidan, Den man älskar samt Angel. Vet inte om det är i Pippis smak men jag ska väl inte ta alla ikväll ha ha.

Kram ha en go fredagskväll! Mumin

Vilken dag......

publicerat i Allmänt;
och ännu är den inte slut. Sitter just nu hundvakt åt Enya och Günther och försöker få någon fason på dem. Enya löper och ni fattar vad jag menar att Günther gör...............Har varit ute med dem i två omgångar...nu snurrar det riktigt i huvet på mig.

För att ta det från början så kom dottern hit vid elvasnåret och vi tog oss till Gunnebo och dess omgivningar och gick en promenad. Sen åt vi på cafeét, jättegod mat och lille Gustav var så snäll.

Sen kom vi hem och jag fick väcka lille Gustav för att han skulle äta ha ha, han sover som en gris härhemma.

Sen var det svärmors tur. Hon blev glad över att vi kom och hon tyckte det var roligt med sitt barnbarnsbarn. Hon sa jag har inga tröjor, och det riktigt sved till i mitt hjärta så jag åkte iväg och köpte två par till henne. Så det var bara upp igen på sjukhuset och tur var väl det för Gustav hade glömt sin "snuttefilt".

Här kommer lite bilder från idag:



Detta är Gunnebo slott som är Mölndals stolthet



Ha ha en sån tjockis



Detta åt vi. Dem odlar egna grönsaker och potatis vid slottet och det är supergott.



Jag med en kopp kaffe



Dottern......ska man ha så stora glasögon?;)



Gunnebo trädgårdar



En fårskock i det gröna



Vackert eller hur?



Framme vid brostugan och bron


Ps Nu har Pippis rytit till så nu sover hundarna bredvid mig......men jag undrar hur det blir om jag reser mig???

Kram ha det gott Mumin........idag orkar jag inte ta någon kvällsrunda

Uppercut

publicerat i Allmänt;
Just det, det har jag lärt mig idag. Har nämligen vart på Kiboxning i 1,5 timme. Jag kan tyvärr inte skriva några långa rader för händerna bara darrar ha ha, men det var jäkligt kul och alla aggresioner dvs om man har några kommer ut i mängder:)

I morgon kommer Gustav som sagt och hoppas att det blir fint väder så vi kan promenera jag och dottern. Sen ska vi till svärmor på sjukhuset också och hälsa på.

Kram ha en god natt!


   INGO eller Ingemar Johansson......en riktig fighter och Göteborgare:) Glömmer aldrig när jag var 6 år , då satt hela familjen och lyssnade på radion mitt i natten och hörde när han blev världsmästare 1959.

Godmorgon

publicerat i Allmänt;
" När jag vaknar den här morgonen, ler jag. Tjugofyra nya timmar har jag framför mig. Jag lovar mig själv att leva helt och fullt i varje stund och att kärleksfullt möta andra varelser"

Citat Tich Nahn, zenbudistisk munk

Krama varandra eller krama er själva. Ha en go dag Mumin

Ännu en dag till ända......

publicerat i Allmänt;
nästan. Inatt sov jag jättegott, men jag fick ju ta min medicin, men nu lägger jag ner att känna skuld för att jag äter tabletterna, man vet ju inte hur länge man lever och varför ska jag plåga mig?

Idag var syrran svågern och kusinen M här och drack kaffe vid lunchtid. Det är roligt att dem kommer. Vi har så mycket att prata om, både ledsamheter och roliga saker, en blandad kompott. Men jag blev lite rörd för när dem gick så fick jag bamsekramar av dem alla tre men kusinen M är lite krasslig och mår inte riktigt bra, så när hon kramade mig så sa hon: " Du är så mjuk och go, det är så gott att krama dig, man blir så glad av dig " Ja jag fick tårar i ögonen.......gulliga henne:)

Sen var jag på styrkegympa ikväll och Pippis hade gjort kaffe och smörgås när jag kom hem. Det var rart av honom den lilla pussgurkan...........

På torsdag eller fredag så kommer lille Gustav till mormor igen. Vi tänkte vi skulle gå på promenad i Gunneboskogen där slottet ligger och dem har en väldigt god lunch där som består av eget odlade grönsaker. Smaskens!!

Sonen ska ha hundarna några dagar också så det blir väl att jag träffar dem igen. Dem är ju så goa fast lite bökiga, men mycket  väluppfostrade. Där har fd svärdottern gjort ett gott jobb:)

Ja det var väl allt jag hade att bjuda på idag, återkommer i morgon. Kram Mumin


Uppdatering: Yes jag vet hur man ändrar headern.......lite knep och knåp.....jag är inte så dum i alla fall på det här med datorer......men hur ändrar man texten på Mumin? Någon ?

Jaha då var det kvällen......

publicerat i Allmänt;
Doktorn ringde och han sa att han har inget alternativ till medicin och nån specialist trodde han inte heller kunde hjälpa mig. Jag har helt enkelt insomni av svåraste graden vilket betyder i det stora hela att man har svårt för att somna, nattliga uppvaknanden och tidigt uppvaknande på morgonen. Så är det.........jag som i tonåren sov runt i ett dygn ibland, får bara acceptera att hjälpen finns i mina starka sömnmediciner.....suck.....men doktorn sa att det är farligare att inte sova än att ta sömnmedicin och få en god natts sömn. Så han tröstade mig och sa att någon "knarkare" är du inte, vilket jag inbillar mig ibland att jag är när jag stoppar in dem där tabletterna till kvällen..........

Fysiken är det i alla fall inget fel på. Drog ett spinningpass ikväll så det rök om det......fan va härligt det är att svettas och efteråt drack vi kaffe jag och Pippis och åt goda mackor......

Nu har jag fått ett ideelt uppdrag till och det är att ordna svärmors ekonomi. Hon är ordningssam men det där med papper och pengar det kan hon inte. Pippis och sonen är likadana, antingen är dem lata eller  okunniga eller också tycker dem att jag sköter alla papper så bra. Dem kan bara stå handfallna och titta på mig som en idiot och säga "Hur gör jag här"? Men det är ganska kul tycker jag att man är lite av en fena på ekonomi. Men så har jag ju jobbat som ekonom i nästan hela mitt liv och inte kan jag göra det jobbet som Pippis och sonen gör, jag kanske skulle kunna lära mig det, men ser man på saken så jämnar det ju ut sig. Dem är bra "i händerna" och jag är bra på kamerala saker.

Jo jag måste berätta, jag spelade på V 65 i går på ett sånt där andelsspel. Den gav 5 rätt och utdelning men jag vet inte hur mycket, men det spelar ingen roll, ska bli roligt att se hur mycket det blev:) Kul att vinna i alla fall!

Nä nu till pappren

Kram Mumin

Jaha då var det måndag

publicerat i Allmänt;
och 1 september....nu kommer hösten och det tycker jag är skönt. Det har ju redan börjat bli lite höstlikt på träden och det är mysigt när man kan tända ljus på kvällen tycker jag.

Ja sömnen uteblev i natt också, var tvungen att klockan 3 inatt ta mina vanliga sömntabletter så nu har jag ringt till doktorn och han ska ringa mig idag så får vi se vad han har att säga eller om han skickat mig till en specialist.

Kram ha en go dag! Mumin