Trött idag.....

publicerat i Allmänt;
har jag varit...kan bero på att jag har varit hos akupunktören......kanske. Är det någon som vet om man blir så infernaliskt trött när man varit där? Känns nästan som man blir sjuk.....Konstigt, men jag går ju dit för mina sömnbesvär och ingen är gladare än jag att jag kan sova......men att bli så trött trodde jag inte att man kunde bli....

Ja idag har det inte gjorts många knop, men min gamla jobbarkompis en pensionerad brandman kom till mig idag och drack kaffe. Hans fru gick bort innan nyår och han känner sig så ensam, så jag lyssnade på honom och sa att det är klart att du får komma och fika hos mig när du vill. Vi hade mycket roligt ihop när vi jobbade på brandstationen, vi var alla som en liten familj.........när han gick så sa han att om vi kunde kanske promenera ihop nån dag skulle det vara roligt, och det har jag inget emot......klart att man ska stötta sina gamla vänner.
Nä nu är det väl lite pappersarbete som skall göras så jag får väl masa mig till skrivbordet och röja upp.
Kram och ha en bra kväll! Mumin

image613

Händelserik dag

publicerat i Allmänt;
Idag har jag varit på biblioteket och lånat en bok om Istanbul som jag ska lusläsa....ska verkligen bli spännande att åka dit.....sen har Mamma Shibbie och Fanny vart på besök. Vi åt Flygande Jakob och glass i efterrätt med kaffe, sen var det ett tjötande som vanligt om allt och ingenting....lilla Fanny blev lovad ett museiebesök av mig så jag tänkte att jag skulle ta henne till Naturhistoriska Museét här i Göteborg nån dag. När barna var små kallade vi det för "skelettmuseét" bara för att det var massa forntida djur i skelettmundering:)) Sen kom jag ihåg att när man gick ut därifrån så fick man titta i en brunn och där stod det att "här är det farligaste djuret i världen" och tittade man i hålet fick man se sig själv, alltså människan. Visst är det så?
På torsdag har jag blivit bjuden av en väninna att höra  på Jonas Gardell på Konserthuset. Det ska bli jättespännande och trevligt.
Ha en god natt! Kram Mumin

image612

Snart sitter jag här igen....min favoritplats över allt annat:))

Tråkiga svenskar......

publicerat i Allmänt;
eller e vi inte det? När jag var på spinningpasset idag så är det ju ganska roligt att prata med folk och jag babblade väl på som vanligt.....men inte under själva passet för då svettas man ju ordentligt och får inte fram ett ord:)) Men efteråt så pratade instruktören om att hon varit i Australien och det var INGEN som sa ett knyst....svarade inte ens på frågorna hon ställde om hur det kändes efteråt och så.....så frågade hon om någon hade något roligt att berätta och då kunde ju inte "glappkäften" Mumin vara tyst utan satte igång med Jukkasärvi och ishotellet bla bla bla...ja ni vet......ingen sa nåt då heller.........fan vad jag kände mig dum....precis som att nu har den kärringen nåt att prata om och skryta med....men det var ju inte så jag menade, ville bara lätta upp den tryckta stämningen lite.....nä vi svenskar är för tråkiga.....hade man hällt i dem lite vin innan hade dem kanske öppnat munnen och ha den mer än att andas med.
Det är som min syster och jag säger, vi passar inte i det här landet, vi är alldeles för spontana, vevar och viftrar med armar och ben när vi pratar och skojar friskt men det är väl förbjudet i detta tråkiga land. Apropå det så körde jag bakom min syster i eftermiddags, jag undrade vad det var för en kärring som körde framför mig, hon såg så liten ut men så såg jag att det är ju syrran, så jag började blinka bakom henne. Hon brukar inte titta i backspegeln när hon kör bil, ha ha, utan bara gasar på och är i en annan värld:) Sen när vi kom till ett stoppljus så vinkade hon att jag skulle köra upp vid sidan om henne så vi kunde prata.......men va fan där var ju en trottoar och cykelbana så inte kunde jag köra upp där?
När jag pratade med henne i kväll så sa hon: "Äsch det hade väl inte spelat nån roll om du hade kört upp där, för jag ville säga en sak till dig" Snacka om tokig kärring:)) " Så gör dem ju i Italien tex sa hon, ja sa jag, men nu är vi i Sverige!!! Hon hade jag definitivt INTE velat haft med mig på gymmet för den människan hade tagit överhanden totalt därinne......ha ha ja sicka lustigkurrar vi e, men det har vi ärvt från vår far, han hade inga skrupler han heller:))

Hoppas på en skön sömn för er alla! Kram Mumin

image611

Syrran, den tokiga lilla italienskan:))))

Vårväder......

publicerat i Allmänt;
men vad härligt det var idag.......tog mig en tripp till skogen och bara gick och gick, jag vet inte hur långt jag gick men jag tog på mig stegräknaren och den visade på 9000 steg när jag kom hem??? Vad det nu betyder, e det långt eller? Så jäkla underbart det var, alla i hela Mölndal var ute tror jag.........det var så mycket folk men det är välan inte så konstigt , ett sånt tråkigt väder vi haft många månader nu!!
Sen åkte jag och hyrde mig en film, Ett öga rött, den ska jag och Pippis titta på ikväll, men kocken är igång igen, idag blir det revbenspjäll.......det blir också kulinariskt säger han, ha ha. Ja ha det så gott här kommer lite skogsbilder.

image606

Det ser fruktansvärt inbjudande ut att hoppa i:))

image607

Riktigt vårlikt eller hur?

image608

Här var så bedårande vackert så man fick nypa sig i skinnet:))

image609

Mossa mossa på er allihopa.......vem va det som sa det? Var det inte nåt barnprogram för längesen?:)

image610

Avslutar med det söta svanparet.............

Jag skulle bara säga att nu har nog min Kirunaabstinens släppt, nä Ninni jag skulle nog inte vilja bo där:)) jag är ju en västkustbo och det salta havet och klipporna är ju bara så ljuvligt.......by the way ha ha. Knäpp jag e va??

Nu har jag kört slut på en styck hund:))

publicerat i Allmänt;
Ha ha 1, 5 timma i skogen och ut längs sjön.......jag är hundvakt idag för ungdomarna skulle se på ishocky och sen ut och äta. Enya ligger som död när "farmor" gått sin runda, men hon är lite nyfiken när jag går förbi, kanske det finns nåt gott som den där Mumin går och bär på?
Men hörrni det är inte klokt, i trädgårdarna knoppas det på buskar och i rabatterna och det är den 26 januari, vad ska detta sluta? Det är för tidigt alldeles för tidigt!! Synd att jag glömde kameran när vi var ute för när vi stack ut näsan så slutade det att blåsa småspik och solen denna frånvarande sak lyste på mitt ansikte!!
Nu ska Pippis göra fiskgryta, han säger att den blir kulinarisk och det blir den nog, men han är rätt seg att laga mat så jag kanske svälter ihjäl innan jag får nån mat, ha ha. Ha en go lördagskväll på er! Kram Mumin

image605

Kocken och Enya:))

Fredagsbuketten....

publicerat i Allmänt;
tillägnar jag mig själv och alla er andra vännerna på bloggen.....nu längtar till o med jag på lite vår och solsken....det e la för trökigt på ren göteborgska:)) Ikväll är det ju Let´s Dance så då får vi kolla vilka som håller sig kvar. Jag har ju en favorit och det är Tony Rickardsson....kanske för att jag följt han alla år  när han körde speedway, han är en enorm fighter....den som jag vill ska åka ut är Mi Ridell....en sån jäkla fåntratt hon e....bara flinar och gör sig till.......Ha en go fredagskväll......förresten idag är det ju löning så nu kan vi handla igen:)))
Kram Mumin

image604

Penicillin och konståkning.......

publicerat i Allmänt;
ja så var jag hos doktorn idag och jag var ju inte riktigt kry tyckte han. Snabbsänkan var 40 så det var inget att be för......penicillin och hostmedicin...Jag tog mig faktiskt en sväng och helghandlade efter doktorn men jag blev lite svettig men det var skönt med frisk luft. Sen har jag vilat och tittat på konståkning. Jag bara äääälskar den sporten. Kan bero mycket på att dottern åkte i ja var det 13 eller 14 år så nog har jag suttit och bitit på naglarna alltid i kalla ishallar och varit med och ordnat SM här och vart med i styrelser och knopat ihop program och kläder. Ja jösses att man orkade?? Klockan 6 på morgonen var det träning och då var det bara att köra damen till ishallen....men det gjorde jag så gärna.....hellre det än att hon var ute på "dåligheter". I mars är det ju VM i konståkning och då ska jag glittra med fuskpälsen i Scandinavium ha ha. Kristoffer Berntsson är ju här från Landvetter och Adrian Schutleiss är från Kungsbacka och dem åkte EM idag i Zagreb. Dem kom 6:a och 7:a, jättebra av dem.....det var längesen vi hade så bra konståkare i Sverige. Inte sedan 1913 har Sverige tagit medalj i konståkning och nu när dem kom så bra får vi skicka 3 stycken nästa år till EM i Helsingfors. Vete katten om inte jag åker dit då??:))
Nä hörrni nu är det snart helg och i morgon får jag nog städa, om jag vill orkar eller kan som Lasse Kronér säger. Jag märker det att jag har kommit ifrån min städmani lite grann. Förut skulle allt vara skinande rent men nu struntar jag lite i det. Känns skönt....jorden går ju inte under för lite skit i hörnena eller hur?
Sen tittade jag lite kärleskfullt idag på min rosa cykel.....den får nog ha sig en omgång snart....det är ju så roligt att cykla:)) Nä här kan jag väl inte sitta och spåna längre får väl krypa till kojs igen. Ha en god natt! Kram eran Mumin

image603 Kristoffer Berntsson, tjejernas favorit:))

Så sjuk jag e......

publicerat i Allmänt;
fy faderullan vad kass jag är..........har så himla ont i bröstet och det gör svinont när jag hostar. Febern har kommit tillbaka och är jag inte bättre imorgon så får jag väl masa mig iväg till farbror doktorn. Orkar inte blogga hos er idag, återkommer när jag blir bättre. Kram på er! Mumin


image602

Förälskad.......

publicerat i Allmänt;
e jag........nyförälskad....i Kiruna.....mellan hostningar och nysningar försvinner jag iväg till staden som fick mitt hjärta att brinna. Denna fantasktiska natur och dessa fantastiska människor som såg till hela människan och inte bara till det yttre. Helt sagolikt vackert och välkomnande.......hade jag varit ensam hade jag inte tvekat en sekund att flytta dit, det hade inte skrämt mig att komma dit alldeles allena, för dessa härliga människor där uppe i norr blir man vän med på en gång utan att vara ett offer för "röntgenblickar". Nä jag passar inte här i delstaten Chicago där dem rånar och skjuter om vartannat på gator och torg.......senast i natt rånades ju posten här i Göteborg...man vågar ju sig inte ut längre.......
Jag gick in och tittade lite på Kiruna kommun och vet ni vad dem hade varje onsdag i simhallen där? Jo då släckte dem ner hela bassängen och hade levande ljus överallt och man får simma till klassisk musik...låter inte det avspänt om nåt?? Nä det blir väl bara en dröm......Pippis skulle aldrig följa med och jag skulle väl längta ihjäl mig efter mina barn......men kanske ändå???:)) Nu ska jag lyssna på Mikael Widerdals CD om självkänsla innan jag somnar......Gonatt kära vänner Kram Mumin

image600

Måne över Lapplands Kiruna.........

Sjuk fortfarande....

publicerat i Allmänt;
är jag så det har inte hänt så mycket mer än att jag bara har sovit sovit sovit.............Idag har jag i alla fall duschat och det kändes skönt.....och Pippis är iväg till Norge men kommer i morgon kväll igen....men det kan vara ganska härligt att få vara lite själv......Ha det så gott därute. Kram Muminimage599

Var det månne den här underbara slädfärden i 20 minusgrader som gjorde att bacillerna fick fart?

Medaljens baksida.......

publicerat i Allmänt;
Jaha så var det med det........fick jätteont i halsen i går kväll och vaknade i morse med världens feber och ont i kroppen...så nu ligger jag nedbäddad....och lär så förbli i dag. Hoppas ni har det bra i alla fall! Kram Mumin

Hemma igen......

publicerat i Allmänt;
är jag och det är INTE roligt alls!!! En sån underbar resa jag har haft. Har så mycket att berätta så nu får ni läsa och titta på bilder så mycket som ni orkar:))
Vi flög upp till Kiruna via Stockholm och det gick hur bra som helst. Smidigt och härligt att få lite luft under vingarna igen ha ha. Väl framme så var det ett underbart vinterväder....

image580

Här står väninnan utanför den lilla flygplatsen.

Därefter åkte vi Ishotellsbussen till Ishotellet i Jukkasjärvi och det roligaste var att på bussen steg det på två gentlemen som hälsade på oss och vi höll på att fnissa ihjäl oss.....det var som Stig Helmer och hans kompis:))
Väl framme i Jukkasjärvi blev vi tilldelade ett bås där vi fick ha kläder och packning och sen var det rundvandring på ishotellet. Vi var alldeles mållösa......det var såååå vackert...kolla här........

image581

Tyst som i graven

image582

Hallen utanför sovrummen

image583

Ljuvligt:))

Sen gick vi och tittade på alla rummen.....dem var gjorda i olika skepnader och det var så underbart vackert. Här nedan är vårat rum 326 som kallades för Recycle......

image584

Trädskulptur och en liten hare framför bädden.

image585

Våra stolar och bord i rummet.

Efter rundvandringen tog vi oss en liten drink i baren. Dem hade bara Absolut Vodkadrinkar men va goa dem var:))

image586

Bartendern gör två smaskiga drinkar.

Efter detta skulle vi ta oss till en restaurang som låg några kilometer från ishotellet och då tog vi oss fram på dessa sparkar. Åh va roligt det var att åka spark, det var jättelängesen jag åkte det och vi åkte nog 2 mil på kvällen fram och tillbaka till Konsum också och köpte ficklampa och lite nötter. Herregud folk trodde inte vi var kloka ha ha

image587

Vilken lycka!!

Väl framme vid 1600talshuset åt vi en jättegod soppa med lax och potatis och ett glas vitt. Servitrisen var så jättegullig, ja det var alla människor där uppe......ingen stress och bara JO men visst:)) Härligt!

image588

Här har vi det mysigt:))

Efter maten sparkade vi oss hem igen och gick och tittade på kyrkan. Det var två brudpar som skulle gifta sig på lördagen.
image589

Kyrkan med altare och dopfunt i is.

Sen bidde det kvällen och då var det dags för ännu en drink i baren och där träffade vi Stig Helmer och Ola igen och vi skrattade och pratade. Vi hade samma slags humor och vi bestämde att vi skulle åka Hundspann tillsammans dagen efter.

image590

Två glada tjejer:))

Nä sen var det dags att gå till kojs.......jag var mycket orolig att inte kunna somna men det var som om någon slagit oss i huvet och vi sov hela natten och väcktes med varm lingondricka av en jättesöt liten pojke.

image591

Här har Mumin krupit till kojs:))

På morgonen gick vi upp och åt frukost och sen var det att åka hundspann. Men va det var roligt. Hundarna var alldeles tills sig....dem ville iväg.......och vi satte oss tillrätta och sen bar det iväg med världens hastighet över Torne älv och in i skogen.

image592

Här ska det snart bära iväg....

image593

Ha ha söta eller hur? Hundspannet hade 12 hundar och han som körde var också urgullig:))

Efter 5 km så stannade vi vid en lappkåta och fick riktigt kokekaffe och en god kaka.

image594

Kaffe ur trämuggar.

image595

Härlig värmande brasa.....

image596

Jag utanför kåtan.

Sen gick jag och väninnan och Stighelmer och Ola in i värmen och detta var så in i bänken roligt.....dem här två gentlemennen var tyskar och vi hade bara så roligt med dem:))

image597

Ja ni hade inte jag och väninnan varit gifta så hade det säkert kunnat bli lite love här.....ha ha men vi höll oss på mattan. Visst ser vi ut att ha det trevligt?

Sen bar det hemåt med hundspannen och vi skildes från våra nyfunna vänner och sa adjö till denna underbara plats för att åka till Kiruna och sova där en natt också. Vi tog lokalbussen och det var så jätteroligt att åka med den för vi stannade vid rymdobservatoriet och kikade lite.

image598

Adjö underbara ishotell.

Sen när vi kom till Kiruna som är bedövande vackert......har tyvärr inga dagsbilder därifrån men vi checkade in på Scandic Ferrum som låg mitt i stan och vi var ute och tittade lite i affärerna och sedan var vi och åt på en trevlig restaurang. Kvällen blev ganska tidig....vi var dödströtta och så härliga varma goa sängar dem hade där och vi sov som två stockar tills på morgonen då vi klev upp och åt frukost och sen bar det iväg hem igen........men vi längtar som två barnungar tillbaka igen. Vi pratades vid i telefon för en stund sedan jag och vänninnan och vi sa att det här med vintersemester får bli våran melodi hädanefter. Hoppas ni inte blev trötta av detta långa inlägg....jag vill vara tillbaka NUU!! Kramar eran Mumin

Å äntligen......

publicerat i Allmänt;
e det snart dags att åka iväg. I morgon far vi på morgonen till Kiruna med flyget......det ska bli så spännande och nu har jag packat för Nordpolen ha ha. Lite Underberg slank ner också och vänninnan har med sig en liten fickplunta med rom:)) Ja jag hoppas innerligt att jag inte glömt nåt men allt får plats och kameran har jag med mig.
Vi funderar lite på att åka Hundspann.....jag ryser bara jag nämner det av välbehag.
Ha det så gott go vänner!! Kram eran Mumin

image579

Månne jag får åka med dem här sötnosarna??:))

Vardag igen.......

publicerat i Allmänt;
Nä igår var det lögn att somna....den där Pippis jag är gift med är faktiskt ganska jobbig på kvällarna för när jag vill sova så ligger han och tittar på TV i sängen och det flimrar och har sig så jag håller på att bli vansinnig!! Det kvittar vad jag säger så ska han "bara" titta färdigt på det programmet osv. Jag blir tokig på han!! Snart får jag skaffa mig en egen säng någon annanstans:( Och inte nog med det så ringer kl kvart över sex och tror ni han vaknar......nä...men jag......ja naturligtvis!!
Nog med klagande....idag ska jag ut och se om jag får tag i resten av smågrejor som saknas inför resan....och sen ska jag provpacka.....det är ju så skrymmande saker man skall plocka ner, tjocka tröjor och termobyxor och jag tänker inte ha mycket packning med mig utan jag får väl rulla ihop det på nåt sätt............
Nä nu var det full rulle igen...nu ringer telefoner och sonen är i antågande............
Ha en go måndag! Kram

image578

Med risk för att bli tjatig.....detta är sååå vackert:))

Fritt skapande........

publicerat i Allmänt;
he he....vad gillar ni "Rembrandst" först tavla?? Tagen ur fantasin har jag skapat denna ikväll.....den ska represtentera alla årstider, hm...........ja ja jag tyckte det var roligt i alla fall.......vad har hon i huvet den där Mumin??:))

image577

Kul hade jag i alla fall:))

Söndagsutflykt.....

publicerat i Allmänt;
har vi vart på idag jag och Pippis.....vi åkte ner till Åsa till mågen som håller på å bygger hus. Oj vad dem har kommit långt.......kul för dotera och mågen, han är verkligen duktig snickare. Idag satte han och en kompis in fönster i huset och jag tog lite bilder från huset. Sen var vi i Kungsbacka och fika jag och Pippis...det var mysigt att komma ut lite och se sig omkring. Nu håller Pippis på med maten...han ska göra dansk fläskstek med rödkål och potatis....det vattnas i munnen på mig men jag lär nog få vänta...........den här kocken är lite seg....men vällagat blir det:)) Kram och ha en go söndagskväll!

image573

Nu är snart fönstrena på plats..........

image574

Så här nära vattnet ligger det huset.

image575

Ölmevalla kyrka alldeles bredvid..........

image576

Det tar sig:))

Nä jag har ingen ro i kroppen.......

publicerat i Allmänt;
Jag bara längtar till snön och kylan.....e så in i norden trött på detta trista väder....det har ju inte vart någon sol eller kyla på hela hösten och under julen heller, bara en dag då det snöade....stackars alla barn som vill åka pulka och ha roligt i backarna.....frostlupna kinder och varm choklad och smörgås......så minns jag mina vintrar när jag var liten.....va roligt man hade då...då var det ju verkligen temperaturväxlingar eller hur? Hela sommaren regnade bort också, jag badade en gång i somras i havet....det är för bedrövligt.......det är väl inte konstigt att folk blir deprimerade??  Nu är jag ju i den härliga sitsen att jag får åka iväg till mitt drömställe några dagar....Pippis sa att du kanske träffar en lapp där uppe och förälskar dig, ha ha ja vem vet.....nä ingen risk...Pippis får väl hänga med ett tag till:)) "Se Jukkasjärvi och sedan dö" just så känner jag det nu.....jag vill sitta på planet till Kiruna NUUUU!!!!

Kram och Godnatt!

image572

Här kommer jag och väninnan att sova.........eller i alla fall ligga och fnittra:))

Fredag

publicerat i Allmänt;
Helg igen...va tiden går fort. Nu är jag bättre från mina utslag, skönt är väl det.....i går var jag och dottern och svärdottern och lilla Fanny på Disney on Ice på Scandinavium. Å va det var fint......man riktigt rös av allt glitter och så fina uppträdanden med Musse Pigg och alla hans vänner. Vi satt som förtrollade alla fyra...........
Nu är det snart dags att åka till Jukkasjärvi, jag pratade igår med väninnan som ska med och vi har faktiskt lite resfeber båda två.....många frågor......kommer vi att frysa? kommer vi att kunna sova? osv. Men en sån resa är bra mycket bättre än 2 veckor i Thailand sa vi bägge två......alltså det har aldrig lockat mig att åka dit....det är nog vackert och härligt men inte om jag fick betalt så skulle jag vilja åka till det landet....tycker det är överreklamerat och det är inget spännande när alla människor åker dit. Jag tycker det är roligare att göra lite udda resor som ingen annan gör.............Nä ni idag ska jag faktiskt spinna, det ska bli jätteroligt att komma igång igen med träningen..........."för det är mitt liv de se" som Monica Zetterlund sa i Söderkåkar:)) Kram och ha en bra fredag!

Före och efter.........

publicerat i Allmänt;
Äntligen fann jag ett kort på mig när jag var tjock. Det är den enda bilden som finns tror jag tagen med digitalkamera och i o med att jag inte har någon scanner kan ni inte få se dem verkliga hemska bilderna:))
Denna bild är tagen exakt för 2 år sedan på en maskerad då jag vägde 109 kg, då hade jag börjat min viktminskning så jag hade ändå gått ner 4 kg på kortet. Ja jämför ni.....jag är överlycklig idag när jag ser kortena.......förstår ni nu att jag är livrädd för att gå upp i vikt och att jag tränar min kropp och vill må bra?

image569


109 kg tung:((

image571

26 kg mellan bilderna. Klart att man blir stolt:))


Ha en go kväll! Kram Mumin

Skit och pannkaka.....

publicerat i Allmänt;
vaknade med världens hjärtklappning och huvudvärk...men kände mig bättre från eksemet....men var hyperstressad hela dagen. For iväg och handlade i rask takt och jag kände som om jag var ute på en lunchrast eller nåt för att hinna komma hem....När jag kom hem med kassarna så in med dem i huset och sen satte jag mig och åt en macka. Då kommer Pippis tjoande och frågar om jag är hemma!!! Ja det är klart att jag är sa jag, bilen står ju där och jag sitter här sa jag. " Det är bara det att din väska står på gatan och bilen är upplåst" sa han. Å jäklar sa jag vad är det med mig?? Tänk om nån hade tagit min väska och bilen????? Som tur var gick det bra och sen fick jag en sån huvudvärk igen så jag tänkte att nä du Mumin, titta i FASS och se vad det där kortisonet gör åt kroppen. Just det biverkningar som jag naturligtvis får, vem annars?? Mumin i ett nötskal. Tål ingenting!! Nu känns det bättre och några fler kortisontabletter tar jag inte i dag, det får räcka med salvan.........

Kram och ha en bra kväll!

image567

Så här ser handen ut i kväll....mycket bättre än i går..........

image568

Nya blommor köpte jag också....dem andra hänvisades till svärmor:)))))

Allergi.......

publicerat i Allmänt;

Nu har jag varit hos doktorn. Vet ni vad det var? Jo Primulaallergi!! När jag slängde ut julen så bad jag Pippis köpa vita blommor och det gjorde han..............jag vet att jag tog i dem med vänsterhanden och det var ju där som mina utslag började. Igår och inatt var jag så dålig, jag hade frossa och det gjorde ont i lungorna och jag bara såg hur jag skulle försvinna från detta jordelivet...........jag sov jättelänge men fick tid hos min husläkare och han frågade vad jag hade gjort. Vadå gjort?? Men så kom jag att tänka på att jag hade tagit i växterna med vänsterhanden och då sa han att du hade väl inte tagit i Primula året innan också?? Jo det hade jag när jag tänkte efter.....så bältros var det inte den gången heller utan Primulaallergi då med. Doktorn sa att Pippis får slänga ut dem blommorna så fort som möjligt för det är därför jag mår så uselt. Dem avger nämligen spår i luften också så det är därför jag blir så sjuk!!!!!
Nu har jag fått cortison och cortisonsalva och så måste jag ha bomullsvantar på mig tills det läker så det inte blir sår. Ja så var det med den saken......och jag som trodde att jag var döende:))

Kram och ha en bra kväll!!

image566

Dessa vackra vårblommor är numera förbjudna:((

Är sjuk.......

publicerat i Allmänt;
händerna fulla av blåsor och munsår.......ont i ryggen och känner mig allmänt svag. Så här var det ju förra året också...kommer ni ihåg det...då hade jag bältros. När jag tänker efter så har ju förra året varit nåt in i hästväg jobbigt med renoveringar och allmänt slitsamt....sovit dåligt har jag ju också gjort tills jag fick akupunktur...tränat som en besatt för att behålla min vikt........ställt upp till höger och vänster....nä du Mumin nu är det nog dags att tänka lite på sig själv det här året......man får ju inte så mycket igen har jag märkt....det är ju bara så att jag ska finnas där och vara alla till lags men nu är det nog slut med det för annars "trillar jag av pinn". Orkar inte hälsa på er idag....är jag inte bättre i morgon får jag gå till doktorn.
Kram Mumin

Lugn och ro.....

publicerat i Allmänt;
idag vaknade jag kl 11 och hade sovit som en stock hela natten. Pippis vaknade också sent och vi sa att det var väl första gången vi fick vara ifred utan att någon ringer eller det ska jobbas. Sen har jag gått och småpysslat och bäddat rent i sängarna och nu ska jag ta mig an en god gryta tänkte jag......sen tänkte jag ta fram mitt målarstaffli och börja att måla en tavla....ute är det iskallt men egentligen tycker jag det är härligt...lite snöflingor är också välkomna.......Ha en go trettondagsafton! Kram Mumin

1:a pris!!

publicerat i Allmänt;
Grattis farmors lilla Enya!! Hon vann idag sin första tävling någonsin. Jag fick inte gå fram och hälsa på henne innan hon visades upp för då hade hon väl inte gjort så bra ifrån sig..........Vad mycket söta hundar det var på utställningen...jag blev alldeles betagen av de härliga varelserna. Här kommer en av mina favoriter.....

image563

En sån underbar stor sankt bernhardshund.....jag var tvungen att ta i hans kinder ¨ååå så mjuka och goa dem var!!

image564

Matte och Enya med röd 1:a pris rosett. När jag fick hälsa på henne trodde jag hon skulle äta upp mig....ha ha ja det är roligt med djur. Nu ska jag gå och lägga mig jämte mitt eget och gosa lite...lilla Stolla.......

image565

Min lilla Stolla......10 år blir hon i år.....

Kram och ha en bra fredagskväll!

My Dog utställning

publicerat i Allmänt;
skall jag på idag. Flera hundratals raser på utställning på Svenska Mässan och däribland lilla Enya, farmors gull ha ha. Undrar om hon kommer att vinna nåt pris den lilla sötnosen? Det ska bli kul att gå och titta på det idag:)
Förresten har vintern kommit till västkusten. 4 minusgrader och kallt som bara den för det blåser småspik.
Ha nu en bra dag, ska ta med mig kameran och föreviga några söta små varelser.

Kram från Mumin

image562

Detta är inte Enya men det är en liten bebisrottis, söt va?

Nytt år och nya äventyr......

publicerat i Allmänt;

Härligt nu är julen ute ur mitt hus....så rent och fint och vita blommor har jag köpt också....det har snöat lite med här idag...ljuvligt.
Nu har jag gjort en 2008 pärm och nu börjar jag se fram emot mina två inbokade resor. Pratade med min kompis nu som ska med till Jukkasjärvi och nu gäller det att inhandla diverse sockor och termobyxor och underställ för den kalla norden. Vilken upplevelse det ska bli att få se alla isskulpturer och ligga på en renfäll och sova:)) Nja sova det vete katten om vi kommer att göra men så påbyltade som vi ska vara så är vi nog tvungna att ligga still där på fällen.

image558


Bara is:)))


Sen en månad efter bär det ju iväg till Istanbul med Pippis. Jag ska läsa på om staden så man vet vad man skall titta på......det verkar ju vara så mystiskt och vackert. Det blir nog inga döda punkter där inte.


image559

Så här kommer vi att bo...visst ser det läckert ut??

image560

Badrummet

image561

Pool och relaxavdelning finns också...........

Ja jag ser fram emot våra resor...som sagt lev idag livet går inte i repris.

Ha det så gott go vänner! Kram Mumin

Nytt år.......

publicerat i Allmänt;
Hoppas att allt är bra med er efter nyårsafton. Själv mådde jag väl inte så bra igår men det får jag skylla mig själv. Idag ska jag städa undan julen, tomtarna ska ner i sina lådor och granen åker ut den med! Ska bli skönt att bli av med detta nu, jag tycker det har varit i det hysteriskaste laget denna jul och nyår. Gott att det är vardag igen:) Ha en trevlig dag! Kram Mumin