I morgon 1:a november

publicerat i Allmänt;
och tack gode Gud för det. Oktober vill jag inte ha tillbaka.....den har varit jättejobbig den här månaden.....mycket som hänt runt omkring mig och jag har tagit ut mig alldeles för mycket. Dödstrött är ett simpelt uttryck...... Inte en enda helg som varit lugn och inte en enda vecka heller....september var inte grann den heller....så jag hoppas innerligt att den nya månaden ger mig lite mer lugn och ro. Nu är sonen på plats i sitt nya hem och där är iordning.....i alla fall har jag lyckats skapa det jag har kunnat och jag hoppas att det är till belåtenhet. Jag hjälpte ju dottern också att flytta detta året så det får skipas rättvisa syskon emellan och Mumin har kämpat på ha ha.

Idag börjar ju Allhelgonahelgen vilken är den bästa helgen på hela året tycker jag. Jag får frid inombords.

Idag har jag varit på graven och satt krans och ljus, syrran har också varit där, vi liksom delar på det, men jag var i kapellet och satt och lyssna på fin musik och tog lite bilder som ni kan se nedan. Ja jag är lite småreligös som Pippis säger men det står jag för. Skulle aldrig i livet kunna gå ur Svenska Kyrkan och spara lite skattepengar på det........jag är inte feg men jag tror på ett visst sätt, så är det med det och det kan ingen ta ur mig.

Nu har jag tänt upp  många ljus härhemma och det lyser fint på trappen också........en liten TV kväll i andlighetens och hallowenens tecken....men det gäller att skilja på dessa två....eller hur?

Kram ha en go fredagskväll! Mumin



Här satt jag andäktigt och lyssna på fin musik



Här är våran familjegrav



Minneslunden där jag tände ljus för dem jag minns så väl.....



Den här fula gubben lyser just nu framför TV:n.........



Och den här lille gossen ska sova över hos mormor i morgon....lille lille gullefjun


Nä nu ska jag fixa lite gott till kvällen, vinpavan ska öppnas och latmasken ska ta över......:))

Nej det blir inget kalas....

publicerat i Allmänt;
nu har jag bestämt mig och jag vill ha det lugnt och skönt när jag fyller år. Det kommer jag att säga till mina vänner.
Pippis och jag ska åka till Tylösand på Spa i två dagar och vi har bokat sviten på hotellet. Å vad härligt! Lugn och ro och en del behandlingar kanske och många mysiga stunder. och bada i en härlig pool. Det är livskvalité! Inga tårtor och bakverk, nu är det JAG som bestämmer!

Idag ska jag på begravning. Det är ju inte det roligaste man kan gå på så här sitter jag i svart med lite pärlhalsband och jag väntar på dottern som ska med också...........Gullefjun ska också med....men han ska äta klockan halv elva så jag hoppas han sover under begravningsakten.

Ha det så gott därute! Kram eran Mumin

Jag vågar inte.....

publicerat i Allmänt;
berätta vad jag har gjort idag för då får jag bara skäll utav er......ha ha, men jag kan säga så mycket att jag har varit på kyrkogården och satt ljung och grankvistar på graven och sen har jag varit en sväng till sonens hus........
Det blir så mysigt där och Pippis har redan tingat gäststugan så då får väl jag tinga det andra lilla huset på tomten.

Sen om vi blir sugna på det salta havet då åker vi ner till dottern och våldgästar henne ha ha.

Jag har ett problem........om en dryg månad fyller jag jämt och jag vill egentligen inte ha kalas, utan vill gärna åka bort eller bara gå ut och äta en bit med barna, men ser ni det är bara det att folk kommer ändå. Dem säger " ville bara ge dig en blomma" och ni vet..... och sen är man tvungen att bjuda på kaffe med tilltugg ändå, så jag vete katten om det inte är lika bra att ta hit "gänget" och få det överstökat. Hur hade ni gjort?

Nu har Pippis kokat ägg och gjort kaffe så nu blir det en kvällsmacka.

Kram Mumin

A va gött....

publicerat i Allmänt;
Nu har jag och Pippis sovit gott i natt och vi vaknade jättesent. Sen har vi legat och läst tidningen och druckit kaffe och tjötat lite grann. Det var det jag efterlyste.

Nu är Pippis i garaget och målar Gustavs barnstol och jag går här och skrotar i min mysoverall  men får väl ta och ta tag i att bädda sängen åtminstone ha ha.

Sen i kväll kommer sonen och jag ska göra flygande Jakob, det tycker jag är så gott:)

Pippis och sonen var på jobb hela dagen i går och har ni sett vad jag fick av kunden, en fiskeskuta med massor med frukt och godis i. Fiskesktuan är handgjord och kommer från Koster i Bohuslän.

Kram ha en go söndag! Mumin

Vilodag

publicerat i Allmänt;
idag har jag. Bara plockat lite och dammsugit och en tvättmaskin är på G.

Jag känner riktigt hur trött jag är, det har varit mycket på det sistone och jag saknar att inte jag och Pippis får den ro som vi egentligen så väl behöver.

Är det inte jobb så är det andra saker som har kommit före oss själva. Jag är ensam men ändå inte ensam, förstår ni?

Saknar att ha en go lördag då man går omkring och lagar lite go mat och tar sig ett glas vin och bara är.

Vi har hållt i gång i en månads tid utan att få en enda gemensam helg tillsammans, det tär kan jag säga både på Pippis och på mig. Vi är ju båda lite "skrupliga" tyvärr. Men sånt är livet. Det bir nog bättre framöver hoppas jag.

Kram ha en go lördag Mumin



Det här var i somras då vi åkte med skärgårdsbåten. Va kul vi hade det då:)

Är du inte lycklig lilla vän?

publicerat i Allmänt;
Tittade i går på TV på ett program som heter Bröllopsform. Det innebär i princip att man ska komma i sin bröllopsklänning och sin bröllopskostym och hitta tillbaka till varandra och uppleva den där känslan man hade då man var nykär.

Tänk vad många sådana program det finns. Har du bråkiga ungar? Kalla in nannyn! Skitigt hemma? In med superstädarna.  Risig ekonomi? Kalla på fixararna. Taskiga matvanor? In med Anna Skipper. Dålig självkänsla? Klämkäcka Mia Törnblom löser det. Skrynklig hud? Fräscha?? Pernilla Wahlgren säger att om du köper det hon använder Garnier med dubbeleffekt mot rynkor så blir du som jag och det är du värd. Enligt skvallerblaskorna mår den människan definitivt inte bra, men det kanske hjälper med krämen??

Sen om vi tar supermegastjärnan Madonna som alla tycker är så vacker vid 50 års ålder så är det bara så att den damen har lyft sig 50 tals gånger och är så övertränad att hon ser ut som en seg råtta med muskler.

Victoria Beckham har sina knep hon med. Champagne dagligen och jordgubbsdiet och sen en och annan brakfylla dess emellan och egen frisör och barnpassning.

Man undrar efter alla dessa program på TV om hur det gick sedan? Blev dem där så in i norden lyckliga efter att ha kommit i sina bröllopskläder och fungerar nytändningen även i vardagen när barnen ska snytas och högar med tvätt tornar upp sig igen? Blev du nåt snyggare med Garnier med extra provitaminer för din hud? Matvanorna ändrades dem sedan? Ett bevis på att det inte gjorde det var med Bert Karlsson. Han gick ner 15 kilo under programmet och väger idag mer än någonsin......så va det med det.

Nä dessa program gör bara att folk mår dåligt. Stressen sätter in och vi vill bli som dem på TV.Men jag accepterar mina rynkor och kärlekshandtag och jag vet vad man ska stoppa i mig och rör på mig gör jag också. Det får räcka......man lever ju inte i evighet......den dagen du lägger skidorna i vädret är det ingen som ser att du är skrynklig och vacker och den dagen vet vi inte när den infinner sig och skönt är väl det.


Nu får jag önska en trevlig fredag. Det blir väl lite mys idag eller? Kram på er! Mumin

Vilken rolig dag

publicerat i Allmänt;
det har varit idag. Jag sov gott i natt, det hör ju till ovanligheterna, å det var så skönt att vakna utvilad för en gång skull.

Sen gick jag på spinning, härligt att svettas mycket, det är så gott efteråt när man får duscha:) Sen kom Gustav till mormor med en barnstol som morfar ska måla. Lille gullefjun var gullig som vanligt och jag och dottern åt  kokt torsk med äggsås..........mmm va gott det var.

Sen så helghandlade jag och jag fyndade verkligen en ljusstake som liksom speglar sig.......59 spänn....som hittat....

Ikväll kommer grabbarna hem så nu får jag höra hur dem haft det där borta i London. Kram ha en go kväll! Mumin



Den var väl trevlig va?

Hej hej här är jag.......

publicerat i Allmänt;
har inte haft någon dator på tre dagar, det är därför jag varit väck ett tag. Vad man blir beroende av datorer. Det har varit ett litet h-e....grrr.....men nu är den lagad.

Nu har det lugnat ner sig betydligt, sonen har kommit till huset och lägenheten ska städas i morgon, men inte av mig!! Jag har gjort mitt.........

Nu i morse eller rättare sagt i natt körde jag Pippis och sonen till Landvetter för dem skulle till London och titta på Uefacupen i fotboll mellan Chelsea och Roma. Det är dem väl unt så som dem sliter. Jag skulle också behöva en resa, men just nu är jag tacksam för att jag är alldeles allena hemma och kan göra som jag vill. Vila, träna, läsa och bara ta dagen som den kommer, fast i morgon kommer Gullefjun med sin mamma på lunch. Då gäller det att vara pigg igen ha ha.

Nä nu ska jag ta mig en kopp eftermiddagskaffe så får jag se om jag orkar träna idag och gör jag inte det så får det vara:)


Kram ha det gott! Mumin

Söndag....vilodagen?

publicerat i Allmänt;
Nhä inte för mig inte. Somnade halv fyra i morse och var uppe halv tio. Gjorde frukost och sen var jag lika hyperenergisk som i natt när jag inte kunde somna. Städade hela huset och Pippis och sonen var i lägenheten och målade.

Sen kom sonen med ett databord till mig, han fick inte plats med det i  huset men det kom fan inte in genom dörren, så nu står det ute....shit också, hoppas Pippis skruvar ner det i kväll.......

Efter att jag var färdig med städandet, lyftes det in 2 säckar med kläder som jag håller på att tvätta och jag undrade lite om jag skulle hjälpa till med resten av flytten. Jag trodde inte det var mycket kvar men gud i himlen va skit det var kvar......grrr.........Pippis målade och sonen gick omkring och var lite tafatt, visste inte riktigt vad han skulle börja, så det var bara att ta på sig arbetsledarrollen och organisera det så gott det gick.

Spikar och gamla trasor, skor och kostymer.....jisses allt i en salig röra. Jag blev faktiskt lite trött och förbannad för så här ska det inte se ut i ett hem.....bara hystat in saker och ting. Och han har ju inte varit ensam hela tiden han bott där.........

Ja jag lyckades få ordning på det mesta, men nu känner jag att låt mig få plocka upp det i huset, annars blir det katastrof igen. Man kan fan inte bo så med en sko i ena garderoben och en i den andra. Hur sjutton ska man hitta allt?

Nä nu känner jag mig trött och kinkig, ska snart sätta på potatisen för nu kommer dem väl snart hem och är vrålhungriga.


Kram på er! en trött Mumin

Min jubelidiot.....

publicerat i Allmänt;
här sitter jag mitt i natten och kan inte sova och jag vet varför. Minst 10 koppar kaffe idag och det med koffein + cola light........å så dum jag är, när jag vet att det inte går ihop med min medicin. Ja jag får bara skylla mig själv!!

Som sagt idag har det varit en stor flyttdag, tycker inte jag gjort annat det här året.........Kvistade upp till Härryda där sonen köpt hus och möttes av Pippis och min "favoritgubbe" Hundlund som också bor där uppe. Han hjälpte till att spackla och måla, det blev så fint så. Tack så jättemycket min käre vän, du är en hyvens gubbe:))

Sen kom Gustav med föräldrar också, så jag fick se han idag igen den lille godingen.

Sonen fick hjälp av två kompisar att flytta möbler, riktigt käcka killar är det, guld värda!!

Jo så har dottern vunnit pris. Guldpennan, som utsågs av VeckoRevyn, så det var därför hon och kompisen var i Stockholm och mottog priset av idel kändisar. Kul för dem!

Nu ska jag förevisa lite bilder. Håll till godo!



Så här ser Gustav ut när han har ätit hos mormor.......



Och så här sover jag hos mormor.....lite konstigt va.....men jag gillar att ha något över ögonen när jag sover.....knäppis va? Mormor blir så rädd att jag ska kvävas, men det gör jag inte:)



Här är innehavaren av Guldpennan:)



Och här är en lycklig men trött husägare:)



Lika som bär. Pappa och Gustav. OBS! TV kontrollen har Gustav redan tagit hand om:)



The King of Härrydda forest....just det Hundlund med Enya och Lovis. Bara så ni vet är denna charmanta herrn upptagen ha ha ( PS Detta kort är taget för ett bra tag sen)



Sonens hus. Är det inte sött? Bara 200 meter från sjön



Framsidan av huset.......


Ja hade inte Pippis legat och sovit nu så hade jag nog börjat att städa så överpigg som jag känner mig. Vet inte hur jag ska få kroppen lugn........men till slut så däckar väl jag.

Kram alla! Mumin

Jag är bara sååå trött.....

publicerat i Allmänt;
en vecka utan dess like. Har knappt vilat någonting, men min lilla "gullefjun" har tagit farväl av sin mormor för denna gången. Han är bara såå snäll och han har haft det så bra här hemma. Dottern kom hem idag efter att ha varit i huvudstaden och mottagit ett stort pris på självaste Stureplan. Grattis grattis! Talar mer om det när jag orkar. Nu ska jag bara vila, imorgon går flyttlasset upp till skogen till sonens hus så jag måste orka detta med.......Nu måste jag vila mig! Kram ha en go fredag! Mumin Ps  Jag tittar runt hos er när jag har tid DS

Papper papper pengar pengar

publicerat i Allmänt;
Det har hela min dag handlat om idag...........Nu har sonen köpt hus och morsan och farsan var med och tittade så det gick rätt till ha ha. Men nu blir det att knapra in på utgifterna för honom, det var inte billigt boende, även fast det bara är ett litet hus så nu gäller det att koka soppa på en spik:)

Jag har suttit och räknat för honom och hur jag än vänder på bladen så blir det inte nåt billigare.....ja ja det ordnar sig. Jag tror han klarar det galant!

Jag är så trött, ögonen går i kors, ändå har jag svårt att sova. Kan bero på att det är mycket nu omkring mig, då kan jag inte koppla av nämnligen, sån är jag.......

Men i morgon kommer lille Gustav och sover över. Jag köpte en resesäng till honom med gosiga täcken. Får väl se om han sover i den annars får han ligga i mitten jämte mig och Pippis. Det är ju ganska gott eller hur?

Nä nu ska jag krypa till kojs, i morgon kl halv sju kommer dottern och kompisen och då bär det av till Stockholm för deras del men den här stannar i Mölndal........Kram ha det gott! Mumin



Lilla "Gullefjun"

Jaha då var man i selen igen.....

publicerat i Allmänt;
Ja jag vet att jag ska ta det lugnt men det går inte. Många ropar på min hjälp och det är mycket som ska göras.

Jisses idag har vi röjt ut ett helt dödsbo, och syrran som tycker jag är stark satte mig på de värsta möblerna man kan tänka sig...........

När det var röjt där åkte jag hem till sonen och packade ihop allt i köket och tog ner gardiner som jag håller på att tvätta nu....så det blir väl till att stryka dem i kväll eller i morgon bitti. Pippis och sonen höll på med alla andra pryttlar som ska skruvas ner och jag skulle bäva för att flytta härifrån vårat hus, jisses hur skulle det se ut. Våra vind tex är fullproppad med saker, det skulle ta jättelång tid......hemska tanke.

Nä nu ska jag ta mig en kopp kaffe och pösa ihop i soffan.

Kram på er ! Mumin

Man lär så länge man lever......

publicerat i Allmänt;

min ilska är över och det känns så gott att äntligen ha insett ett stort misstag jag gjort i flera år. En härlig känsla har uppenbarat sig hos mig och frid.

Svärmor är så dålig. Pippis och jag var uppe hos henne idag, hon låg som ett kolli och sov den djupaste sömnen man kan tänka sig. Ja det är inte mycket med den gamla damen och jag och Pippis bara tittade på varann och skakade på huvet. Sen var vi och handla lite grann. Roligt att Pippis var ledig idag och vi kunde umgås för en gång skull en hel söndag. Sen när vi kom hem så gick vi och la oss och somnade som två stockar:)

Sonen var här på middag idag och kan ni tänka er han frågade mig om jag vill följa med honom och träna nån dag? Han har ju också börjat på Friskis, men kör gymvarianten, men jag blev så glad att han överhuvud taget vill visa upp sig med sin gamla morsa och det gjorde mig stolt.......

Sen blir det till att flytta igen, nä inte jag och Pippis, men sonen har köpt ett hus uppe i skogen så till lördag går flyttlasset. Jag har fått i uppgift att pusta han glas och pokaler, det som är så tråkigt, men det är klart jag gör........

Sen kommer ju Gustav på torsdag och ska sova över. Det ska bli så roligt!! Det lilla gullegrynet.

Kram på er! I morgon är det ny vecka. Mumin

Gårdagens ......

publicerat i Allmänt;

slut på kvällen blev ingen hit. Många känslor som dök upp i mig av olika anledningar. Tycker inte om när människor blir orättvist behandlade. Så är det bara.

Blev en tidig kväll och i morse var jag uppe klockan sju. Hade sovit gott trots allt, men kände bara att jag måste få "luft" och bli av med alla aggresioner, så jag gav mig iväg och körde ett stenhårt spinningpass. Jävlar vad det rök om pedalerna. Dem trodde nog inte jag var klok, men gött var det.....

Väl hemma så duschade jag bort svetten och sen gav jag mig över till min granne som fyller år idag. Gott kaffe och smörgåstårta bjöd hon på den lilla pärlan. Tänk att vi kommer så bra överrens hon och jag, vi tycker lika nästan i allt och det är härligt att ha en vän att anförtro sig åt.

Nu har jag lagat middag och väntar på Pippis och sonen som jobbar idag även att det är lördag. Så är det när man är egen företagare, man kan inte säga nej tyvärr.

Källaren fick sig en avhyvling också från höstlöv och annat skräp som dras in med dem där stora fötterna som klampar på.

Förresten så har Gustav barnvakt idag av sin farmor. Hoppas han gillar henne likamycket som han gillar mig för hon är en hyvens prick....

Kram ha en go lördagskväll! Mumin

Tjenaremoss

publicerat i Allmänt;
nu är det fredag igen. Sov länge idag, det var gött! Bäddat rent och dammsugit och tvättmaskinen går för fullt. Sen är det en gammal dam till som vikit hädan dessa dagar som var min ingifta faster. Det är konstigt att så fort en går bort så är det alltid 3 stycken som dör med några dagars mellanrum. Har ni tänkt på det?

Idag kommer sonen på tacos.Det är hans favoriträtt, så i o med att han var så duktig och körde så fort igår så får jag väl belöna honom med den middagen:)

Igår testade jag en ny variant på mitt hår. Det är ju klippt så att jag både kan ha bakomliggande page och sedan att jag kan ta fram det och göra en annan frisse av det.....ja ha ha vete katten om man kan ändra på en gammal dam som jag men skulle vara roligt att höra vad ni tycker. När jag var på banken igår så sa kassörskan som jag känner väl att nu får väl Pippis ta och hålla i dig och hon gjorde tummen upp!! Tack för det.

Kram ha en go kväll! Mumin



Bakomliggande page......



Samma sak här.....fast lite nystylad



Så här fick jag till det:))

Sist men inte minst en kopia av Marilyn Monroe, eller vad säger ni ha ha ha ha ha ha ha
OBS ! Här hade jag lagt upp det på spolar.......



Ja det var EGO Mumin som talat............

Dem sex vid middagsbordet har blivit en

publicerat i Allmänt;
Så har ännu en gammal dam gått ur tiden som satt vid middagsbordet när barna var små och det var kalas. Nu är det bara svärmor kvar av den gamla stammen. Nästa generation är ju vi..........

Ja jag hoppas "lillfarmor" som vi kallade henne har det bra i sin himmel med de övriga.....

Dagen idag har varit lite jäktig, inte så där go ni vet, det har tjötats en hel del i telefon och jag bara ville ut och uträtta mina ärenden som var minst till 6 olika ställen, så jag for runt med bilen kors och tvärs idag. Jag inhandlade faktiskt två par byxor och två jumprar, men det gick med blixtens hastighet.......Det var inte roligt så jag fattar inte varför jag köpte dem......

Sen när alla påsar var uppe i köket kommer sonen med en lapp.....just det fortkörning.....jäkla unge.......syndapengar kallar jag det för....det svider i plånboken. Hoppas han lär sig av detta. Tur i alla fall att körkortet inte rök, för han är ju beroende av bilen i jobbet......

Pippis ska vi inte tala om idag, tjostar och fnyser, jag vet inte vad det är med honom den gamle uven.

Nä nu ska jag titta i resebroschyrer och drömma mig bort till något vackert ställe innan det är dags för John Blund att strö sitt sömnpulver i mina ögon.

Kram ha det gott! Mumin

Gustav har ordet.......

publicerat i Allmänt;
Det är kul hos mormor tycker jag säger Gustav. Vi tog en långpromenad utmed sjön och jag  somnade gott i vagnen, men sen blev jag lite putt på mormor för det tog ju en himla tid att gå runt och den förbaskade solen lyste ju i mina ögon, men min mamma har köpt ett solparaply som man kan sätta på vagnen, jisses vad mormor tycker det ser löjligt ut......rena rama Paris Hiltonfasonerna säger hon.......och jag kan förstå henne för den vänder sig och vrider sig hur som helst.

Sen när jag kom hem så satte mormor mig i babysittern och på den har jag massor med djur som jag kan titta på. Det är ganska kul men man blir lite trött i ryggen av att sitta i den så jag fick lägga mig i mormor och morfars säng med ett jättegott täcke på mig och där somnade jag så gott tills jag var hungrig. Då kom mamma och hennes kompis, men jag ville att mormor skulle mata mig för hon är mycket mjukare än min mamma dvs hon har lite mer fläsk på kroppen om ni förstår vad jag menar..........

Nästa torsdag ska jag sova över. Jisses va kul det ska bli.....hoppas mormor är lika go då......och jag kanske ska hålla henne vaken lite grann på natten, eller vad tycker ni?:))

Här har mormor plåtat lite när vi var ute. Hej och stor kram från Gustav och hans mormor



Titta vilka fina rosor som blommade fortfarande



Å en sån fin gräsmatta och där luktade väldigt gott



Här ligger jag under paraplyet:)



Alla båtar är upptagna på land, men visst ser det härligt ut?



Här är kyrkan där mormor bor. Mormor tycker den är för modern säger hon, men där har min morbror döpts för 25 år sedan och min mamma har konfimerats där också.



Mormor tyckte det var en rolig skulptur med massa träknotor:)



Till sist en vacker höstskrud

Hej här är jag igen......

publicerat i Allmänt;
har definitivt inte haft ork att blogga. Så trött och ont i ryggen har jag haft så det enda jag gjort är att sova och vila ryggen. Jo jag var hos doktorn igår och berättade mina symptom. Han tog massa prover bla EKG och blodtryck, men det var bra. Sen var det prover som tar några dagar att få reda på, men han skulle höra av sig om det var något. Jag själv tror inte det utan jag tror att jag har farit runt för mycket, tränat hela sommaren utan uppehåll och sprungit runt som en skållad råtta överallt. Nä nu ska jag inte gå och träna förrän jag känner mig riktigt bra även att jag får abstinensbesvär ha ha.

Idag mår jag bättre och jag ska passa lille Gustav några timmar medans dottern och kompisen är i stan. Nu är det ju så fint väder så det blir nog en promenad med barnvagnen om herrn tillåter sin mormor:)

Sen är jag sugen på att åka bort någonstans.......Pippis följer med säger han, ha ha han kan inget annat nu när jag åkte med han till Polen , men vi får se.....

Kram ha en go dag därute! Mumin

Dagen efter kalaset

publicerat i Allmänt;
Visst är det roligt när man får besök, men det är som om en hel hord som klampar in ha ha.

Vi åt gott och lille Gustav var snäll, Enya och Günther slicka lite på han, men det tyckte inte dottern om precis, men dem var ju snälla mot han. Gulligt!!

Sen intog vi soffan mätta och dästa och såg på Stjärnor på is. Det är rätt kul för dottern har ju åkt skridskor i ja kan det vara över 15 år, så hon är en hejare på det där med konståkning. Hon tävlade när hon var i tonåren men åkte mest Teamåkning det sista. Det var så roligt att se Filip Stiller, kom inte ihåg vem han åkte med, men den pojken har jag sett sen han var jätteliten och tragglade omkring på isen, han blev duktig sen och kammade hem SM guld flera gånger om.

Ja herregud det var många iskalla morgnar och kvällar man var i ishallen, men det var jätteroligt.......

Som sagt när barn och hundar hade gått hem blev jag dödstrött, men Pippis var snäll och diskade efter oss.....så mycket kastuller och karotter det blir.........

Sen blåste det småspik i natt så jag sov väldigt oroligt, jag tyckte allt for omkring i trädgården.

Kl 5 så vaknade jag. Då skulle Pippis upp för han skulle till sin syster i Lessebo i Småland och sonen skulle följa med också, så det var bara till att göra frukost.

Städat efter taberaset har jag också gjort, så nu är jag riktigt slut. Ska gå och lägga mig och läsa tidningen, den fick jag inte läst i morse.....det blir nog en eftermiddagslur också.

Kram ha det gott! Nu ska jag hälsa på er innan jag lägger mig i horisontalläge......

Nu äntligen har penicillinet verkat

publicerat i Allmänt;
och jag känner mig som en ny människa. Usch va sjuk jag varit och det länge känner jag nu. Jag har inte precis varit trevlig mot min omgivning, en riktig satmara har jag varit.....Stackars Pippis. Men när man känner sig så man inte orkar en sekund till då hasplar man ur sig massa dumma saker.

Nu är det jag som ska gå till doktorn nästa vecka och berätta för honom hur allt börjar......smygande och sen blir jag helt orkeslös....får se vad han säger om hur jag ska tackla det här.

Ni  e för goa som bryr er om mig. Tack ska ni ha alla! När man mår så dåligt så är det så skönt att få lite "tycksyndom". Tack än en gång!

Idag kommer Gustav och Enya och Günther med sina föräldrar och det ska bli så roligt att träffa dem alla mina barn och hundar:)

Just nu är potatisgratängen redo att sättas in i ugnen och entrecoten ska snart stekas. Pippis gör sin favoritäpplekaka......mmmm den är så god så ni bara visste.


Ha ha lite vin har jag redan smakat på. det är mysigt att laga mat och smutta på lite vin.....e jag klok....klockan är bara tre ha ha.


Kram alla vänner! Jag kommer in till er när jag har lite mer tid. Jag är bara sååå glad att jag mår bra!!

Mumin

En trevlig helg

publicerat i Allmänt;
önskar jag er. Är definitivt inte pigg. Allt går i ultrarapid men hoppas att penicillinet verkar snart. Orkar inte komma och hälsa på er så ha det så bra. Kram Mumin

Uppe mitt i natten......

publicerat i Allmänt;
för det hände en olycka i sängen. Ja så vet jag ännu en gång att det är urinvägsinfektion. Jag kan inte fatta att jag aldrig kan lära mig symptomen på detta. Först utslag på vänsterhanden, sen väldigt trött, ont i ryggen och sen när jag inte kan hålla mig över natten utan att det svämmar över, DÅ först kommer jag på att det är urinvägsinfektion.
Som tur är har jag penicilin hemma sedan förra gången, jag fick två doser, så nu satte jag i mig en tablett så får vi se hur det blir. Men doktorn bör nog få veta detta så jag ska ringa honom när han vaknar och är på jobbet.

Jag blir så kall om ryggen också och jag gick in på nätet och köpte mig en ryggochnjurvärmare i ull. Känner att när jag blir kall så blir det mycket värre.

Nä nu får ni sova vidare......jag ska försöka igen.

Förresten vet ni vad jag såg vid tretiden när jag tog tabletten, jo ett stjärnfall. Har aldrig sett ett sånt stort  förut. Vad vackert det var:) Kram

Aj aj aj

publicerat i Allmänt;
vad ont jag har. Detta är ju inte roligt alls. Kan bara sitta någon liten stund på stolen, sen är det så jag vill skrika. Ont från nacken och ner i skulderbladen. Knastrar gör det också i nacken....skit också.....lite massage skulle jag behöva....å va gott det skulle vara med varma goa händer över ryggen. Pippis har såna där arbetarhänder, men det får duga ikväll ha ha.

Nä nu ska jag gå och lägga mig igen. Kram

  Muminmormor börjar bli gammal kanske?

Riktigt ont....

publicerat i Allmänt;
har jag i ryggen och överallt.  Kan inte sitta ordentligt så här vid datorn blir inte långa stunder,å jag som aldrig har ont i ryggen. I natt sov jag tolv timmar och är fortfarande trött. Har varit och släpat på massa matkassar också för nu kommer Gustav med mamma och pappa på lördag och ska äta middag.
Nä det blir till att vila sig och inte gå till gymmet på några dagar, har nog överansträngt mig......har ju faktiskt tränat hela sommaren utan uppehåll så kroppen säger väl ifrån antar jag. Tur är väl det! Ni får ha en go dag därute.

Håll till godo med en nybadad bebis....och gissa vem?