Fredag igen.....

publicerat i Allmänt;
Nu är det tyst i huset.....Pippis och sonen är på väg till London och jag är ENSAM, va gött!! Inte för att jag inte tycker om dem men det här behöver jag känner jag, att få rå sig själv lite och kunna äta och städa när man vill utan att man springer benen av någon som går i vägen:)) Jag ska ut med Enya idag igen på promenad sen blir det fredagsstädning och fredagsmys till TV: n i kväll. Jag är fortfarande inte riktigt bra...det tar väl en stund för penicillinet att verka.....Nä nu ska tvättmaskinen igång med lakanen.....Ha det så gott denna fredag den 29:e februari. Ni glömmer väl inte att fria ni som är lediga??:))
Kram Mumin

image652

Fy farao vilka dagar....

publicerat i Allmänt;
jag har haft! Svärmor i går och det gick åt pipsvängen med henne. Den där kärringen och jag är som hund och katt och nu gick det så långt att jag bad henne dra ända in i h-e.........inte ska man väl var elak mot gamla men hon är så jäkla enveten och bortskämd så nu har i alla fall jag fått nog....ja hon var riktigt elak mot mig ska jag säga er och då slår jag bakut. När man försöker vara snäll och bara får ovett för det man gör då vill jag inte vara med längre så nu får nån annan ta vid.
Idag har jag varit hos doktorn och jag hade bihåleinflammation och lite missljud på lungorna så det blev dubbel penicillinkur....nä det är inget flyt nu....men i morgon åker Pippis och sonen till London på fyra dagar så det ska bli skönt att få vara ensam och rå om sig själv.
Jag var ute på en promenad med Enya i förmiddags och det var ju ett härligt väder, men jag flåsade som bara den, den lilla damen fick dra sin farmor upp för backarna:))
Ja hörrni hur går det med bloggträffen? Har ni fått några napp? Ja ja vi är ju i alla fall några stycken och det ska bli jätteroligt att träffa er tycker jag.
Hoppas på en bra kväll!

Kram Mumin

image651

En liten aptitretare kanske......Nice julen 2006, ljuvligt:))

Ja vad tror ni.....

publicerat i Allmänt;
e bloggisarna på hugget eller? Ja vi får väl ge dem lite tid....Rom byggdes ju inte på en dag eller hur?
Här är så in i bänken tråkigt väder så jag får spatt!! Förkyld är jag också fortfarande och kan inte böja ner huvet för det gör så jäkla ont i skallen. Har väl fått bihåleinflammation, suck, så det blir väl att gå till farbror doktorn om det inte går över.........jag längtar efter en riktigt härlig cykeltur med min rosa cykel, å vad härligt det skulle vara att susa omkring i skogen med den:))

Ja vi väntar väl vidare på svar från andra bloggisar och medans vi gör det får ni ha det så gott!
Kram från Mumintrollet i Götet

image650

Min rosa dröm:))

Ja då är det bara att bekräfta....

publicerat i Allmänt;
Vad jag kan läsa ut av "mina" bloggisar så är det Ninni, Tingeling, Nalle och Sylvia från min bloggvärld som hänger på den 7-8 juni i Stockholm. Stämmer det? Vill ni vara snälla och bekräfta detta så att vi kan fortsätta att planera. Hänger ovanstående på så är det bara för er andra att ta med er vem ni vill i eran bloggvärld. När vi bekräftat så får vi samla ihop oss och prata om var vi skall träffas? var vi ska bo? osv.
Riktigt kul det här tycker jag:))

Ha en go kväll Kram Mumin

Här rullar det på......

publicerat i Allmänt;
Första veckan i juni är ett förslag, på helgen då antar jag, fast det är ju Nationaldagen då men det kanske inte spelar någon roll, desto roligare kanske?? Nalle kom med ett bra boendeförslag liksom Sylvia. Zinkensdamms vandrarhem som ligger var jag förstår i centrum av Stockholm, men som Nalle sa så måste man boka i god tid. Sylvia har en gästlägenhet för 2 personer. Ja nu är det bara att slå slag i saken, väntar i o för sig på lite mer folk som skall säga sitt men jag tycker detta låter supertrevligt.
Sen ni andra som har era andra bloggisar, bjud med dem också vetja så vi blir en diger skara.
Men var är bäst i Stockholm att vara? Jag har ju bara varit där 2 ggr i mitt liv så jag vet inte så mycket om ställena där uppe.
Ja hör av er som sagt, nu är vi ju riktigt på G:)) Kul!!

Kram och ha en go dag! Mumin

En bit på väg.......

publicerat i Allmänt;
har vi ju kommit med bloggträffen. Eftersom Nalle inte kan komma till Göteborg och ni andra kan komma till Stockholm  så antar jag att Stockholm får bli mötesplatsen, eller hur? Sen är det ju så att i o med att jag har lösenskyddat min blogg så har jag ju bara vissa som kan komma in till mig, men med det är det inte sagt att andra bloggvänner kan komma med till träffen.Jag har ju lösenskyddat den för sådana som i min närhet här hemma är nyfikna och med det inte sagt att jag inte kan släppa in andra bloggisar.....blev det lite rörigt det här eller förstår ni?
Ja vad säger ni? Ska vi spika ett datum? Jag kan närsomhelst utan påsk.....jag överlåter åt er andra som arbetar att sätta datum.........klart att det ska bli av nu....tänk vilket fnissande och tjötande det kommer att bli.....roligt värre!!!

Gnugga geniknölarna nu och återkom med små glada tillrop och förslag.

Kram eran Mumin

Söndag och genomförkyld

publicerat i Allmänt;

shit också trodde att jag skulle vara bra idag men jag är genomförkyld. Har legat i sängen halva dagen....men det behövs nog.
Va roligt att det gav positiva reaktioner om att vi skall träffas!! Nu är det bara att organisera det hela. Jag själv är flyttbar och vad säger ni om platsen. Skall det vara en neutral plats i någorlunda närhet där alla kan ta sig smidigast till? Eller vill ni komma till Göteborg? Tyvärr kan jag inte husera er alla, men en god middag skulle jag gärna bjuda på och sen kunde vi göra stan.........Kom med synpunkter....alla är välkomna att dra sitt strå till stacken, och jag tycker att nu när vi har kommit på det här så tycker jag inte att det ska rinna ut i sanden, eller hur?
Väntar med spänning vad ni tycker. Kram och ha en go söndag! Mumin


Denna låten är tillägnat min första tonårskärlek:)) 14 år och okysst ha ha


Ps Tack Pialotta för att du visade mig hur man kopierar från YouTube, men i ärlighetens namn fick jag ta hjälp av sonen lite:))

Lördag

publicerat i Allmänt;
Förkylningen har inte gett med sig men jag tycker nog att jag är lite piggare idag. Har sovit i 12 timmar i natt!! Läst tidningen har jag gjort och ute blåser det småspik fortfarande. Hela Göteborg var översvämmat i natt, ja i alla fall en del av staden. Nä nu får det bli någon ordning på det hela..........
Jag har haft en tanke länge och det är att jag gärna skulle vilja träffa er mina bloggvänner på riktigt. Är det någon som känner likadant? Man undrar mycket.....tex pratar Ninni som KarlPetter? Gunvor hur ser hon ut egentligen? Pialotta den lilla skånska "gräbban", Nalle har jag ju sett men det var bara en kort visit av mig för det var så rörigt här hemma då vid den tiden, Sylvia hur är hon? och Tingeling hur pratar och är hon? Alla verkar ju så jättetrevliga.....så för min del skulle det vara kanonroligt om vi kunde träffas nån gång???? Tänk på saken. Ha en go lördag mina vänner! Kram Mumin

image648

Vattenpipor i massor.......vi ska nog testa i kväll jag och Pippis:)) Ha ha

Förkylt

publicerat i Allmänt;
är det här....näsan rinner och jag är dödstrött och huvet känns som bomull. Konstigt så fort jag varit hemifrån blir jag sjuk. Kan det vara att jag inte tål luften i flygplanet tro? Jag har inte varit förkyld på 2 år och så blir jag sjuk med knappt en månads mellanrum.....ja ja det går väl över, får väl titta lite på TV idag och krypa upp i soffan med filten. Ute blåser det småspik så det är lika bra att gömma sig härinne. Hoppas ni får en trevlig fredagskväll! Kram Mumin

image647

En värmande brasa kanske............

Alla stolligheter på en gång.....

publicerat i Allmänt;
Ja nu har tabberaset varit och igår var jag så trött att jag bara sov hela dagen. Nu känner jag att nu har jag hållit igång och vart och rest för en tid framåt så nu får det återgå till normala gängor igen. Vi hade kul på kalaset...ett himla hålligång och sen var det bara att ställa sig med disken........Lilla Stolla har varit sjuk....jag blev riktigt orolig för henne, hon låg still i en hel dag igår och rörde inte en fena så jag tänkte att är hon inte bra idag får jag ta henne till veterinären....men hon har piggnat till och ätit och druckit idag men är lite slö fortfarande......och jag känner att jag blir förkyld......sen har svärmor vart på tapeten idag igen.....jag vill inte berätta vad hon gjort, men det går utför kan jag säga...........lite lugn och ro tack i några dagar vill jag ha. Hoppas ni har det gott......Kram Mumin

image646

Fast här skulle jag gärna vilja vara idag igen:)) Knäppskallen Mumin ha ha

Tabberaset i Mölndal......

publicerat i Allmänt;
ikväll blir det som hos Emil i Lönneberga.....då kommer hela tjocka släkten för att fira Pippis....men det blir bara kaffe och kakor och tårta...men ändå....dessa människor när dem träffas, puha, ett fullständigt kaos för alla skall överrösta varandra och det kommer att skratta och tjoas så taket lyfter sig....man har ju varit mä förr....men det är ganska kul...inga ledsamheter här inte....ja Grattis än en gång Pippis...här kommer en isande och kall bild på Pippis när snöstormen drog in över Istanbul Kram och ha en go kväll! Mumin

image644

Fy faderullan va kallt det var då:((

image645

Dagen innan....kan man tro att det är samma stad??

Väl hemma igen.....

publicerat i Allmänt;
Ja nu var man då hemma igen. Vilket äventyr!! Inte mycket sömn, det gör jag aldrig om att åka så tidigt nån mer gång och bytena i Amsterdam var något av det mest hektiska jag varit med om. Denna stora flygplats var kilometerlång och det gällde att hinna med flygplanen.
Men vi har varit med om en hel del, jag låter bilderna berätta det mesta.

image633

Alla Hjärtans Dag på flygplatsen......hmmm klockan var inte mer än fem på morgonen....och ölen var redan framme:))

image634

Ännu en öl men i Istanbul...........väl framme efter 5,5 timmars flygning....

image635

Ha ha så jäkla äckligt........utsikten från vårt hotellrum.......hotellet var jättefint för övrigt men dem kunde bespara oss heltäckningsmattor  som kröp för sig själva och där var vi inte barfota i det rummet ska jag säga er:))

image636

Fast en härlig och ren pool fanns på hotellet med fitnesscenter

image637

284 butiker i Gamla stan i bazaren. Där var jätteroligt att gå och titta men dem gapa och skrek på oss att vi skulle köpa överallt. Det var fruktansvärt jobbigt.....men så mycket roliga saker:))

image638

Vattenpipor i mängder........

image639

Tvagning av fötter inför bönen.....här var det ganska kul faktiskt för jag skulle gå på toaletten och där fanns bara toalett för män.....snacka om jämlikhet...vi fick tag i en skoputsare som drog iväg med oss 2 kilometer till närmsta damtoalett....stor blåsa? Nä.....:))

image640


Kryddbazaren....där doftade ljuvligt:))

image641

Utsikt över 16 miljonersstaden....ett myller av folk och bilar

image642

Blå moskén......den största moskén i Istanbul

image643

Grattis Pippis 55 År. Jag köpte en jättebukett med blommor till han.
Jag har mycket mer att berätta och visa för er men tar det sedan, vi hade det bra och maten var god men det var ett himla väsen på ambulanser, poliser och folk.....där var inte tyst en sekund.....sen snökaos på lördagen...det snöade så man såg inte handen framför sig:(( Ja det var annorlunda än Jukkasjärvi det här....men det var ju det som var tjusningen med två så udda resor.

Ha nu en riktigt god kväll! Får se om jag hinner titta runt hos er sedan. Kram Mumin

Hej då på ett tag....

publicerat i Allmänt;
nu är det färdigpackat....bara tandborsten i morgon.....ja förresten planet går ju halv sju så vi får vara på Landvetter kl halv fem, så det blir att gå upp vid 3 snåret i natt......spelar ingen roll säger Pippis, vi har ju några dagar på oss att ta igen oss och göra lite som vi vill. Å så ljuvligt att slippa laga mat och bara ta dan som den kommer och Pippis behöver verkligen semester så jagad som han är jämt. På fredag fyller han 55 år så då ska jag göra en liten överraskning åt honom......och samma dag har vi varit förlovade i 30 år:)) Riktig kärlekssemester ha ha.
Ha det nu så gott och ta vara på er. Kram från Mumin

image632

Bortrövad Mumin....

publicerat i Allmänt;
Jag läste i gårdagens GP att det var en man i Finland som fullkomligt älskar Mumin. Han hade gått in i en affär med bara Muminsaker och tagit rubbet!! Han är fullkomligt tokig i allt vad som har med Mumintrollen att göra, så nu får jag väl se upp så jag inte blir bortförd:))
Idag har dottern varit på besök....magen växer på henne och det ser riktigt mysigt ut:)) Annat var det när jag var gravid, jag svällde upp till dubbel storlek överallt men hon har bara en rar putande mage.
Ja så har jag packat inför äventyret på torsdag.....men det är bara det att jag kommer på mer och mer saker så nu blir det sådär överfullt igen......
Inatt har det varit karusell på lilla Stolla, hon har gjort sönder mina fina ljusstakar som stod på bordet och vält vasen. Att vi inte har hört det?? Ja det börjar våras för katterna det märks, lite oroliga och springer och "tjötar" men jag vet inte riktigt vad hon vill den lilla fröken..........Nä ha en go eftermiddag Kram Mumin

image629

Besök hos Iprenmannen

publicerat i Allmänt;
har jag varit idag ha ha. Jag och syrran kallar han för det, det är våran gynekolog:)) Han ser precis ut som Iprenmannen liten och lite skelögd, men han är fantastiskt duktig. Jag har ju tagit bort allt mitt i underlivet men har en katarr i urinblåsan så den skall han få bukt med säger han. Då kör han in en nål i urinröret med penicillin och sedan verkar det där lokalt, så nu ska jag gå på flera behandlingar för det. Sen var det lite "Pattpillande" och det kändes bra sa han:))
Ja nu i morgon skall jag plocka fram resväskan och titta över kläderna.........jag tänkte att jag skulle kombinera lite så där så man inte behöver ha så mycket med sig..........jag blir fortfarande inte klok på vädret....men det är tydligen inte mer än 5-6 grader där nere i Istanbul. Nä ni nu ska jag äta lite sen bär det iväg på måndagsspinning. Ha en go fortsatt dag! Kram Mumin

image628

Gitarren hade han lämnat hemma.........men ibland undrar man var han tittar nånstans.......men det känns rätt i alla fall:))

Ja då jag lever.........

publicerat i Allmänt;
men är lite trött.....det har varit ett himla hålligång den senaste veckan....jag tror inte att jag haft en dag då jag kunnat pusta ut. Såg ni melodifestivalen? Skräp säger jag bara! Det var ingen låt som jag tyckte om faktiskt....å den där Christer Sjögren.....javisst har han en härlig röst men melodin???
Ja jag har ju sovit över hos sonen och svärdottern inatt. Enya var snäll men hon vaknar ju och skall vakta så inte blev det mycket sömn i natt. På morgonen vaknade jag av att jag blev "tvättad" i ansiktet, så jag tog på mig kläderna och gick ut en sväng vid 8 tiden på morgonen. Det var inte en katt ute:)) och till råga på allt så tror jag att Enya hade tagit min ena socka så jag fick gå utan en strumpa på skogspromenaden, ha ha.
Nu har jag sovit lite grann och Pippis ser ut som om han är hungrig.....ja ja till grytorna....förresten det är inte mer än 6 -7 grader nere i Istanbul...hemska tanke. Ha det gott! Kram Mumin

image627

Fredagskväll....

publicerat i Allmänt;
äntligen....denna veckan har varit fullbokad. Pippis har hyrt en ny verkstad och det har varit lite turbulens kan man säga...tjötande hit och dit.....men i kväll så är det ju Let´s Dance så det ska vi väl titta på eller? Idag har jag varit runt överallt och handlat sådant ni vet som tar slut men som bara finns på vissa ställen och sen har jag varit hos akupunktören idag också. Nu har vi ätit en god middag och nu skall jag bara slappa i kväll för imorgon skall jag vara "barnvakt" åt Enya för det vankas kalas och då skall jag sova över hos sonen och svärdottern.
Jag blir inte klok på vädret nere i Istanbul.....på SMHI säger dem att det är ca 5-6 grader varmt därnere men går man in och tittar på resebyråerna så är det mellan 13-16 grader. Hur i hela friden ska man veta hur varmt det är?? Någon som vet exakt? Ja det ska bli skönt att åka iväg.......på torsdag åker vi som sagt och är borta i 4 dagar. Det ska bli spännande att se staden "Tusen och en natt" men det blir väl att man vaknar av att nån jäkla böneutropare gapar halsen av sig kl 7 på morgonen:)) Ja ja spännande det med ha ha.
Nä nu får ni ha det så gott ikväll..jag hejar på Tony Rickardsson.....en liten fredagsbukett får ni njuta av idag också.
Kram Mumin

image626

Mumin, barnen och djurens vän........

publicerat i Allmänt;
Ja det är så jag känner det, igår var jag ute med Enya igen på en promenad.....det var inget härligt väder precis...grått och disigt...men den lilla damen blev alldeles slut och jag med....jag blev så in i bänken trött när jag kom hem så jag gick och la mig men efter 20 minuter ringde det på dörren och utanför stod gode Rolf, revisorn, så det var bara att masa sig upp och vara lite trevlig en stund. Sen kom sonen och svärdottern hem med semlor....det var gott:))
Kl 9 gick jag och la mig, var helt slut och sov så gott.....det är ganska skönt med en egen säng...men ikväll kommer "sängvärmaren" hem igen ifrån Pajala så då blir det till att dela kupé igen:))
Idag har jag varit "låtsasmormor". Fanny och jag har varit på Naturhistoriska museét eller skelettmuseét som vi kallar det för, men först var vi på Mc Donalds och åt. Tänk va roligt det är med barn egentligen, när man bara kan låna dem så där över en dag ha ha. Jag såg sådana där småparvlar som tultade omkring på museét och jag blev fruktansvärt förväntasfull inför mitt riktiga barnbarn som beräknas komma i juli:)
Fanny fick välja stenar när vi hade tittat oss omkring och hon valde en vit glassten och en hjärtformad sten och jag sa till henne att om du lägger den under kudden så kanske du drömmer om ännu en rolig dag med Mumin.
När vi var färdiga på museét började den lilla damen prata om att det är så roligt att gå till simhallen så jag sa att det får väl bli nästa gång ............. Här kommer lite bilder på vår dag.

image621

Fanny vid den stora skelettelefanten

image622

Den stora valen

image623

Mmmmm gott med en jättekanelbulle efter besöket:))

image624

Har ni sett vilka häftiga stövlar jag fick av mamma Shibbie? Röda och granna så fick jag även en väst i rött och då var jag tvungen att köpa dem här tightsen........Pippis triggar ju igång på lite pepitaaktigt så jag tänkte att dem här ska jag ha när jag åker till Istanbul......

image625

Jaha det var allt för idag...en trevlig dag måste jag säga. Nu får ni må så gott alla bloggvänner. Kram från eran Mumin

Friluftsdag

publicerat i Allmänt;
har jag haft idag.....först åkte Pippis till kylan medan jag gick ut med Enya en lång promenad i Delsjöterrängen i Göteborg. Jag är inte så hemma där så jag gick och gick.......och det "lilla" yrvädret jagade löv och höll på som bara den......när vi hade gått i 1,5 timma var hon trött på sin farmor så då började hon bita i kopplet och ville leka men jag skällde på henne att så bär man sig inte åt och hon tittade lite förundrat på mig. Ja hon e go lilla Enya och vädret var ju härligt idag så det var riktigt skönt att komma ut i friska luften.
Sen var jag på torget här i Mölndal och införskaffade lite mjölk och annat som fattades efter helgen och då träffade jag syrran......herregud jag tror hon växer neråt......jag höll på att få svindel när jag tittade ner på henne......men dem säger ju det att ju äldre man blir så växer man som "korumpan" neråt ha ha.
Inte nog med det så var jag på mitt spinningpass i kväll, men jag sa inget idag......jag tänkte håll käft Mumin så får vi se vad dem andra hasplar ur sig:)) Ja så nu kan ni tänka er att jag e trött.......Mumin i ett nötskal......allt eller inget:))
Här kommer lite bilder på min promenad idag.......Enya kunde jag inte ta på för hon for runt som ett torrt skinn.....

Kram och en god natt på er!

image616

Gustavs källa.....en hälsobrunn sedan minnes tider

image617

Fattades bara golklubban och bollen:))

image618

På toppen av Delsjön........

image619

Kaffestugan Lyckan

image620

Gamla Kolerakyrkogården....här ligger massa människor begravda efter epedemin......jag vet inte när den var men jag vet att kyrkogården är väldigt gammal.


Slut för idag i dubbel mening......nu väntar sängen och en god härlig skvallertidning. Kram

Intensiv helg.......

publicerat i Allmänt;
har inte hunnit att blogga för här har varit fullt upp. Igår fick huset sig en genomgång med kvasten och garderoberna fick också sig en överblick.....va mycket skit man samlar på sig och bara hystar in och sen vet man inte vad man har:((
På kvällen var det först kvarterskrogen med några kompisar och sedan tittade vi på Mölndalsrevyn....det var riktigt roligt men timmen blev sen och ett och annat rödvinsglas åkte ner i strupen:)) så idag bankade huvet lite kan jag säga......men det värsta var att kl 6 i morse stegade det in någon genom dörren och jag tänkte vem är det? Dem enda som har nyckel är ju sonen och dottern så jag tänkte nu har det hänt något.......alldeles förskräckt gick jag upp och där stod sonen och skulle bädda i gästrummet......."jag var här i närheten på fest så jag orkade inte åka hem" var svaret.....herregud kl 6 på morgonen!!!! Sen var det lögn i helsike att somna om sådär gott ni vet.......ja i morgon åker Pippis till snön och Luleå och Pajala för att arbeta så det blir lite gräsänklingblues här hemma.
Nä denna veckan får bli någon ordning på ..........inga större utsvävningar om jag får be:)) Kram och ha en god kväll! Mumin

image615

En gäst i ditt liv.......

publicerat i Allmänt;
Jonas Gardell.......i går var jag och min kompis på Konserthuset  och tittade på Jonas Gardell. Han är både rolig och väldigt allvarlig. Det var en enmansföreställning på 2 timmar och han gjorde det bra......massa bus och upptåg men även väldigt seriöst. Han fick stående ovationer och det var han verkligen värd. Han sjöng så fint om livet och kärleken till människorna och jag köpte hans CD när vi gick därifrån.
Det sista på repertoaren var denna låten, så vacker och den säger så mycket.......ett litet smakprov på refrängen

Aldrig ska jag sluta älska dig
Att du är där för mig
Som jag är där för dig
Ge inte upp

Detta är inte ord som vi kan använda till den man älskar utan även till alla våra medmänniskor....vackra ord.........
Nu önskar jag er en trevlig fredag. Må så gott alla! och orden här ovan tillängar jag er också mina rara bloggvänner. Kramar

image614