Hemma från skogen:))

publicerat i Allmänt;
Phua nu är jag och Pippis hemma igen. Det var fyra intensiva dagar....men Alfons och Bobo har varit på spa ha ha.

Jag lät Alfons sova och äta så mycket som han ville....kan väl vara skönt att få ta det lite lugnt för barnen när det är full aktivitet hela dagarna annars? I början var det ett jäkla pillande och grinande men det gick över ju mer han vande sig vid gamla farmor och farfar som tar det i maklig takt. Jag tror barnen mår bra av lite lugn och ro. Man behöver inte "jaga iväg" jämt, det mår ingen bra utav.

Vi hade det skönt uppe i skogen och bäst var nog läggdags:)) Jag hade så ont i ryggen av att inte sitta ner på hela dagen så när kvällen kom och kvällsmålet var uppätit så la vi oss jag och Alfons och vilka kramar och pussar jag fick och sen när han hade rasat runt i sängen från den ena änden till den andra så var det som om änglarna hade kommit till ro och vi somnade så gott:)) Att ligga bredvid en som snusar så gott är rogivande:))

Idag är det Valborg och solen skiner från blå himmel och jag njuuuter av att få sittta still och ett glas rött har jag bredvid mig. Det är jag faktiskt värd tycker ni inte det?

Nu får ni ha det så gott! Kram Mumin



Alfons det lilla charmtrollet......en bland fyra stycken....va roligt det är att vara både mormor och farmor:))

Mycket att göra....

publicerat i Allmänt;
Det blir rena rama barnbarnsveckan denna vecka. Mån tis har jag haft fullt upp och nu till helgen ska jag och Pippis upp till skogen för att passa hund och barn. Men det är så lugnt och skönt däruppe och tyst men vildbasen Alfons sätter väl sprätt på gamla farmor kan jag tro:))

Handla måste göras ska skriva lista vad vi ska ha att äta till helgen och lite träning dessemellan ja så ser mina dagar ut just nu......ni får ha det gott!

Kram Mumin



Här är "sölekocken" som ska passas...sötnosen:))

Ayuverdiskt te

publicerat i Allmänt;
Har hittat ett te som är så gott! Innehåller massor av kryddor som är bra för kroppen. Man blir alldeles varm inombords och det tar bort sötsuget......fast det har jag inget längre:))

Känner mig så tillfreds just nu....nog för att jag gick ner 30 kg för 6 år sedan men jag har nog gått upp tio av dem så de ska väck och att äta bars (chokladkakor) till mellanmål var ju förskräckligt!!

Med min egen komponerade mat har jag blivit så lugn inombords.......sover gott och är inte sugen på vare sig cigaretter eller alkohol....men lite kaffe är ju gott:))

Pippis han är ute och går nu! Han hade sån huvudvärk i 2 dagar men jag tror det beror på omställningen från att hävt i sig både öl och onyttig mat så tar det en tid för kroppen att ställa om sig.

Ja nu ska jag laga middag. Det blir rulader idag med god sås och potatis och grönsaker.




Här är vårt 5:e barnbarn som ska passas till helgen. Lille Bobo gillar oss. Han är stor med ack så trevlig!

E lite trötter....

publicerat i Allmänt;
men upp halv sju i morse och iväg till Åsa som ligger vid havet där dottern bor.

Lite barnpassning och en runda på 3 kilometer runt bygden, härligt väder, lite kallt kanske men Lilla Linnéa somna i vagnen och Gustav han frågar en massa om träd och grävskopor och allt som finns i en liten 3 1/2 års hjärna.
Dem e för snälla dem där två barnen....visst stökas det ner men dem e snälla mot varandra även att det bara är 1 1/5 år mellan dem....å som dem äter...hur mycket som helst. Duktiga barn! Det gillar mormor:))

Sen var Alfons och Emilia här i torsdags och hälsade på, så nu har jag träffat alla barnbarnen denna veckan:))


Sen blev jag fin på ögonbrynen...färgade och noppade av dottern:))



Här är Linnéa som äter påskägg...mmm gott men inte för ofta:))



Å det här längtar jag till nu....en dag på havet i syrrans båt:))


Kram ha en go lördagskväll

Invägning

publicerat i Allmänt;
Idag var det invägning. Jodå 1,2 kg ner på en vecka! Jag är mäkta imponerad och stolt. Pippis vet jag inte riktigt...han väger sig varje dag men jag tror han tappat nåt kilo han med. Han har varit jätteduktig i veckan och han är envis.

Jag kör mitt eget race och det verkar fungera. Bra kosthållning och motion.

Idag får jag väl ta tag i hemmet lite och kanske ger jag mig iväg till gymmet en timme. Det är ju fredag idag och det är ju inte så pjåkigt det heller men ska upp tidigt i morgon för barnpassning så det blir en tidig kväll idag, men Lets Dance vill man ju inte missa.

Ha det så gott idag! Kram Mumin

Att ta det som det kommer...

publicerat i Allmänt;
och "skita" lite i allt....nja inte ens familj...den är helig i alla fall för mig...men varför så materialistiskt? Det är ju bara saker som inte har någon mening? Och jag är den förste att erkänna att lite skit i hörnen är ett rent helvete:))

Så dumt egentligen....

Jag är "duktig" när jag städar och puttar undan katten för hon hårar eller skäller på Pippis när han stökar ner!!

Men hur länge har jag katten och Pippis? Kanske bara tills i morgon? Och då är det försent kära Mumin att städa undan dem du älskar mest....

Jag hade en dröm när jag låg i hög feber i helgen. Den var så vacker och jag trodde att jag hade hamnat på andra sidan......den var full av blommor och ljus och ett gnistrande hav och där levde man i nuet och bara söp in intrycken som var så vackra.

Detta fick mig att tänka på dem som är borta från denna jorden eller kämpar för sitt liv på sjukhus och livet fick helt plötsligt en annan mening....jag kan gå, jag kan se, jag kan höra och jag ligger inte på sjukhus utan lever i högsta grad och försöker att göra det bästa av det.

Därför ska jag vara hälsosam och ta vara på livet.

Detta i sin tur ledde till att jag idag kände  för att "prata" med min mamma och pappa som har varit döda länge men som jag känner är med mig i mina beslut.

Jag köpte 2 hjärtan med blommor i och gick till kyrkogården och la dem på dem fina stenarna. Jag sa ett par ord och sen vände jag mig om flera gånger för att titta på hjärtana och därefter tog jag ett djupt andetag och såg mig själv i den ljuva feberdrömmen långt härifrån. Jag kan säga att det var en befriande känsla när jag satte mig i bilen och åkte därifrån.....det var nåt dem ville ha sagt.......

Låter som om jag har blivit lite småreligiös när jag läser vad jag har skrivit......men MIN tro kan ingen ta ifrån mig.....ja det var allt från en eftertänksam Mumin....men jag är lyckligare:))

Kram på er alla! Mumin

Inte 100

publicerat i Allmänt;
Nä den där maginfluensan tog död på mig. Jag känner mig inte riktigt kry ännu. Är så fruktansvärt trött och seg och känner att jag orkar inte med en människa just nu. Vill bara vara ifred.

Men idag tog jag ett tag i kylskåpet.....det var inte rent kan jag säga. Varför stoppar man in massa mat och sen så ligger det där och blir dåligt? Skärpning Mumin när det gäller kylskåpet hädanefter....kanske inte konstigt att jag har blivit dålig...usch va äckligt och jag som är så noga med att det ska vara städat:))

Pippis är på G då det gäller att få väck några kilo. Han är fast besluten att gå ner. Och mig drar han med sig. Vi vägde oss i lördags. Jag har inte vägt mig på ett år men det var 4 kg ner sen dess men jag hänger på.


Kram på er alla och Ninni jag tyckte också den här versionen på bloggen var snyggare:)

Antingen så hatar man dem eller älskar dem

publicerat i Allmänt;


Det här är mina idoler!! Jag mossig?? Ja kan hända.....men har man en gång sett dem så vill man se dem igen och kanske IRL som på 60 talet när man hängde utanför Park Aveny.....goa gubbar....och ett jävla ös och tänk att dem håller än.......och thirts har man ju:))

Fredagen den 13

publicerat i Allmänt;
Ja det var verkligen en otursdag. Jag som alltid brukar ha tur denna dagen. Men på torsdag kväll kände jag mig skum i magen och sen började jag må så illa.....hela natten spydde jag som en katt...sov ingenting och sen kom hög feber och huvudvärk och jag kände en nära döden upplevelse....när det magonda gick över sov jag som en stock hela dagen och var bara uppe och drack lite vätska....så nu har jag sovit i 12 timmar i natt men känner mig fruktansvärt svag så idag får bli en lugn dag.

Fast jag vet inte får man inte lite magmuskler av att spy så mycket? Har sån träningsvärk i magen så jag kan knappt röra mig.

Nu är jag så trött på att vara sjuk så nu får det vara nog!!! Jag får ju allt som grasserar runtomkring mig. Hinner inte bli bra förrän nästa smäll kommer. Men jag tror att jag inte tar hand om mig riktigt när jag är sjuk. Det får bli ändring på det så att jag kommer igen snabbare.

Grått är det ute och kallt...perfekt för en innedag.

Kram ha en go lördag! Mumin

Igångkörning

publicerat i Allmänt;
Nu vill jag inte vara förkyld mer....äntligen har jag kunnat gå och träna och det var hur härligt som helst! Att svettas riktigt ordentligt och få upp pulsen är en underbar känsla och sen att det är nyttigt för både kropp och själ är ju inte dumt det heller:))

En kopp gott kaffe på altanen...nu får det börja bli lite värme så man kan sola sin bleka lekamen...finns väl inget ljuvligare än lite musik i öronen, en kopp och sol som värmer över kroppen....men inte för varmt....sådär en 20-25 grader sen blir det tropiskt och då ska man bara ligga i vattnet.

Har köpt mig lite lökar som jag ska plantera ut...får se hurdana blommor det blir. Bara jag nu inte tror att det är ogräs som växer och jag rensar bort dem ha ha ja man vet aldrig med mig. Jag får sätta en pinne så jag vet vad jag sått.

Ja då var det väl snart dags att skala potatis till middagen.....han som går på diet är nog hungrig:))

Kram på er!

Nytt liv

publicerat i Allmänt;
Idag sov jag länge...jisses klockan var halv tio när jag slog upp mina ljusblå. Fick fart och ut och handla och hyrde mig 3 filmer som ska ses. Jag gillar svenska filmer tycker dem e bra.

Och Pippis ska skaffa sig ett nytt liv!! Ha ha nu fick jag inte lov att köpa chokladkakor och han är fast besluten över att sin isterbuk ska försvinna. Ingen öl ingen choklad eller godis......ja lite förgrämd är han....men det var nog droppen när man inte kan se det allra heligaste för att magen hänger över....jag skrattar ihjäl mig och han som alltid har struntat i vad han stoppar i sig....men det kommer även på en man som har ämnesomsättning som en fiskmås:))

Nä nu tittade solen fram...nu ska alla påsksaker i lådan och här ska städas!!

Kram ha en go kväll! Mumin

Isterbuk

publicerat i Allmänt;
Idag vaknade jag och var svintrött och sån hosta.....jag anar en uggla i mossen....tror inte på förkylning längre utan på att jag inte tål min blodtrycksmedicin!
Den förra fick jag andnöd av så den fick jag lägga av med och den här blir jag ju alldeles mossig av och hostig. Ska prova några dagar utan så får jag se.
Har egentligen inte högt blodtryck utan tar den för att slippa mardrömmar av den andra medicinen...ja ja inget i natt så får vi se.

Sen har käre Pippis fått en isterbuk. Soffan är nästan nedliggad och magen bara vääääälller ut över kalsongerna. När han själv reagerar då är det högt vatten ha ha. Han säger att han ska ta med sig grannen och ut och gå! Den som lever får se....men idag glufsade han i sig igen...ja jag ska inte säga nåt...påsken har varit alldeles för mycket mat...nu gäller det att bli frisk och kry och ut och röra på fläsket.

Ha en go kväll! Kram från Mumin

Så var påsken över

publicerat i Allmänt;
Regnet bara öser ner....ja det är väl inte konstigt...det har inte regnat på 2 månader tror jag. Jag sitter här och försöker göra iordning bloggen, men det blir inte som jag tänkt mig:((
Idag kommer Gustav och Linnéa på lunch med sin mamma...undrar just om den damen kan hjälpa mig...ja vi får se.....måste iväg till bibban idag och lämna tillbaka filmer, har inte sett alla får väl låna om dem.

Egentligen borde jag träna idag men jag vet inte om jag orkar. Förkylningen är inte riktigt bra men jag känner mig som en pösmunk ha ha

Ni får ha det så bra i gråvädret! Kram Mumin

Vilsam påsk

publicerat i Allmänt;
Igår kväll tog jag och gjorde en "drink" på 2 vitlöksklyftor och honung och te och det verkade vara en dunderchock för min förklylning!! Idag känns det bättre.....nu är påsken över och jag och Pippis har vilat oss hela helgen förutom Långfredag. Pippis har legat så mycket så han har ont i kroppen ha ha.
Ingen tidning idag men jag har massor att läsa....och snön yr utanför fönstret. Men det är sånt som ska ner innan det blir varmt.

Jag brukar må dåligt på våren. Ja jag är ju motvals kärring men i år så mår jag riktigt bra. Tycker att det är skönt med ljuset och fåglarna som kvittrar men jag kan tacka min nye läkare för det här. Han är guld värd. Äntligen får jag sova på nätterna och ingen sömnmedicin som är vanebildande utan annan medicin som gör att man sover gott.

Nä om man skulle ta och klä på sig ha ha.

Ha det gott! kram Mumin

Hej jag igen ha ha

publicerat i Allmänt;
Försöker ladda upp en profilbild......vad gör jag för fel? Har tagit bort den gamla bilden men får inte till en ny.....om den där sonen man har kunde komma till mor sin!!! Jag vill ha en fin blogg som ni andra ha ha

Nån som har nåt bra knep mot en envis förkylning?

publicerat i Allmänt;
Jag blir tokig på en förkylning som är inne på 2a veckan. Är så tät i luftrören och i bihålerna. Kan inte äta mer penicillin mer. Dem där små giftiga barnbarnen smittar mig ideligen. Har hört att ingefära ska vara bra och varmt vatten och honumg.....eller har ni några andra knep?

Kramar

Jäkla Ungar

publicerat i Allmänt;
Jodå vi hade en skön Påskafton igår men jag somna tidigt....slappnar väl av och njuter av lugnet...ja ha ha lugnet ja.....kl 12 stod vår brevlåda i ljusan lågor....3 ungdomar som la i smatterband och pang så var hela brevlådan övertänd. Grannen kom ut och Pippis och han släckte. Varför ska dem ge sig på andras ägor? Fan va förbannad jag blev. Så nu är Pippis iväg och köper ny låda.

Annars e det lite goare ute idag...kan nog bli en fin dag.

Hoppas ni har en fortsatt trevlig Påsk! Kram Mumin

Påskafton

publicerat i Allmänt;
Ja idag har vi städat jag och Pippis....det var som om någon gått med godis under fötterna så kletit var det....ha ha men nu är här fint igen och snart ska vi inta vår påskmiddag med lite ägg och sill och skinka och en del röror till. Det ska bli skönt att sitta ifred och njuta. Jo färskpotatis ska vi ha också....så himla gott.....baren ska få sig en vända ikväll jag har köpt ägglikör och det kan man göra mycket av:))

Hoppas ni får en fin påskafton....det ska jag ha!! Kram

Påsktaberas

publicerat i Allmänt;
10 personer har ätit middag från liten till stor och här såg ut som om den vilde hade farit fram....men nu har jag och Pippis röjt det värsta resten att städa får vi ta i morgon. Gustav fick sin satellit som morfar byggt och alla barnen fick påskägg med en peng i och dem stora barnen fick varsitt Lisebergskort så jag hoppas alla blev nöjda. Nu har jag slagit upp ett glas rödvin och tänker njuuuta av fredagskvällen.

I morgon Påskafton ska jag och Pippis ha en mysig dag...ja vi får nog städa för det kletar på golvet men sen ska vi bara ha det gott!

Min förkylning tror jag börjar släppa men va ilsk den var. En sån hosta så jag trodde jag skulle hosta upp lungorna....jodå barnbaciller är det värsta man kan råka ut för när man är äldre...man blir sååå sjuk....

Jag har bilder som jag skulle visat för idag men sonen får installera när han har tid med mig. Det är mycket jag vill göra med bloggen men ska haffa honom nån dag när han har tid....


Nu får ni ha det så gott! Kram Mumin

Gokväll

publicerat i Allmänt;
Har ju inte kommit in i bloggvärlden riktigt ännu men jag ska göra min blogg fin så ni trivs att komma hit och snacka lite:))
Det känns fruktansvärt skönt att kunna "prata" med er vänner igen på ett mer personligt sätt och jag kommer att snacka om alldagliga ting och om mitt liv. Härligt att kunna skriva av sig igen. På Facebook visste man ju inte egentligen vem som såg sina inlägg för man var så het på gröten så man skrev lite hur som helst. Det är en sten som fallit från mitt hjärta....men jag vet inte hur man avslutar på Facebook...nån som vet?

Idag har jag gjort iordning mat tills i morgon och dukat och när Långfredagskväll är till ända ska jag och Pippis njuta av påsken för oss själva. Hyrt lite filmer och Pippis ska åka och köpa lite go sill och tilltugg som bara han och jag ska njuta av.

Nä hörrni jag får titta på det här med bloggens utseende. Sonen är en hejare på datorer så jag ska fråga han i morgon.

Kram på er alla! Mumin

Hej på er alla gamla vänner

publicerat i Allmänt;
Hej! Nu e jag här igen på min gamla blogg. Det var i september 2010 som jag skrev sist och mycket har hänt. Jag har varit på Facebook och det var väl trevligt till den grad att alla höll sig uppdaterade vad man gjorde så telefonen började ringa mindre och mindre och alla visste vad jag höll på med. Sen gick det i andra ledet då vänners vänner också visste vad man gjorde och då till slut la jag av:((

Jodå jag mår bra. Har just förstås legat i världen förkylning och 40 graders feber men det är mina små illbattingar till barnbarn som smittar mig. Jag har 4 stycken nu Emilia 9 år, Gustav 3,5 Linnéa 2 och Alfons 1.5.

Jag har som sagt mycket att göra med mina barnbarn men träningen håller jag på med fortfarande och det håller mig igång och sen har vi vår kylfirma igång så det är mycket med det också.

Rest har vi gjort jag och Pippis. Dublin. Gdansk och senast Prag vilket var helt underbart. Att upptäcka denna staden med all sin historik och goda mat gjorde att resan blev en underbar upplevelse.

Nu är det snart Påsk och på Långfredag kommer alla barn och barnbarn. Det jobbigaste är att alla äter inte sammma mat. LCHF glutenallergiker allergiker vegatarianer osv men det löser sig......Mumin kan ännu.

Ni som inte sett mina små barnbarn kommmer här ett litet smakprov!! Och hjärltigt välkommna åter till min
blogg!! Här är alla fyra barnbarnen Gustav Linnéa Emilia och Alfons Kram Mumin