Jisses vilket hålligång.......

publicerat i Allmänt;
Igår sa jag till Pippis innan vi somnade att "ta mig härifrån bara en dag eller en vecka jag är dödstrött" ha ha. Sen somnade jag som en stock, men den där jävla sömnen varar till klockan halv 4 sen är jag "tröttpigg" om ni förstår vad jag menar. Lite stilnoct och sen far jag in i dimman igen.

Upp klockan halv åtta och skurade golv.....jävlar va ingrott det var efter Günther.....men det gör jag så gärna bara hunden mår bra.....han fick ett jätteben i går kväll och sölade runt kors och tvärs. Ja ja är det inget värre så......det är ju materiellt....går och skubba väck:))

I morgon ska Pippis vara hos sonen vid 7 tiden på morgonen. Då ska det grävas till hundkojan.

Idag har jag handlat och köpt lite blommor.....nä ni det här bådar inte gott....det är redan sommar här nere och allt är utslaget till o med jag:))

Kram, nu får ni ha en riktigt trevlig Valborg och första Maj. Mumin

Skål förresten.....jag är på rödvinet ha ha!!



Den här buketten köpte jag idag. Lite höstlik men det går ihop med möblerna:))



En av mina orkideér i fönstret....det finns två alltså.....



Lite vårfint i öppna spisen ute på altanen.....



Har ni sett vad körsbärhäcken kommit långt?



Lite fjärliar i blommorna är väl inte dumt?:))



Ha ha en öl  i baren denna valborg:))

Strålande.....

publicerat i Allmänt;
vackert väder. Har ni det också? Jag sitter hundvakt. Idag har barnas kusin från Småland varit här. Det var roligt att träffa honom. Den stackarn fick en massiv hjärtinfarkt  före påsk men klarade sig med nöd och näppe. Usch va det kan gå fort att dras iväg ifrån denna jorden...och jag läste i tidningen idag en dödsannons på min klasskamrat. Jag riktigt hajade till........ni vet man tror ju nästan man är odödlig, men så när man ser att dem i ens egna ålder råkar ut för diverse krämpor och till och med "lämnar in" jag då vaknar man upp och tänker att livet hänger ju fakiskt på en skör tråd....därför måste man njuta av stunden här och nu och idag är ju en perfekt dag att göra det med strålande solsken och härlig vår.....ja nästan sommar.

I morgon är det Valborg och då går ju Chalmerscortegen här i Göteborg. Den är ganska kul men det vete katten om jag tar mig in till stan i morgon...det är bara sååååå mycket folk så man blir nästan ihjältrampad och mycket fylla...nä jag betackar mig. Det får bli en god middag och lite vin därtill, det får räcka.

Jo nu har jag förresten bestämt mig, jag ska modella för en dag. På tisdag så ska jag bli sminkad och fotad...usch vad jag känner mig dum, men min väninna sa att denna chansen kommer aldrig tillbaka och hon har så rätt så rätt.


Kram på er i solen! Mumin

Full fart och herr Åska är på g.......

publicerat i Allmänt;
Här e jag!!  Har varit på spinning. Det var längesen, men det är härligt att bli sådär genomsvett så det dryper av en:) Ute åskar det som bara den....tänkte väl det när det blåste så konstigt idag.....ni vet det var sådär precis som på sommaren när det blåste huller om buller.....

Helgen har varit bra men intensiv. Igår var vi hos sonen i skogen och röjde. Eldade gamla grenar och jag kunde inte låta bli att städa inne.....kände mig som tanterna i Rent hus men så skitet var det inte, men huset fick sig en ordentlig avhyvling. Sen satt vi på terassen och käkade pizza....mums det var längesen. Sjön ligger bara 25 meter från huset och det var underbart vackert....synd att kameran låg hemma......

Idag har dottern och jag varit och inhandlat en sulky till Gustav och sen tog vi lunch på altanen. Ha ha han är för rolig den lille Gustav.....vi sjöng Rönnedahl för honom och han tyckte det var jättekul....behöver inte vara så märkvärdigt....bara man är naturlig så gillar ju barna det.

På onsdag ska jag passa Günther uppe i skogen. Han är en liten vildbase fortfarande men jag hoppas det ska gå bra. Han gillar ju sin farmor:) Får väl hysta boll och gris tills antingen han eller jag tröttnar:) Sen till helgen så ska Günther få en egen "kuppe" han ska få en hundkoja att vara i så här ska det grävas!!

Nä hörrni nu kommer katten och säger till mig att gå och lägga mig......konstigt det har hon börjat med varje kväll att hon spatserar runt mig och följer efter mig ända tills jag ligger platt, då ska det klias en kvart och sen kan vi sova:))

Lite bilder på barnbarnen kanske......



Sölegrisen:))



Vacker hund och snäll husse......

Kram ha det gott alla! Mumin

Nu haglar nyheterna.......

publicerat i Allmänt;
Igår var jag med på babysim. Gustav simmar i Kungsbacka simhall och det var roligt att se alla bebisar plaska omkring. Ha ha jag skrattade så jag tjöt åt dem små....så goa......

Sen kom den evigt trånande revisorn och höll igång mig på kvällen för nu är det ju deklarationstider...ja det är tur han har mig som håller reda på han....vet faktiskt inte hur han beter sig att få ihop räkenskaperna, men han lyckas ju till sist ändå:)

Sen blev svärmors hus sålt idag. Det var ju inga hiskeliga summor men tomten har ju ett värde.....huset är inte mycket med.

Min väninna ringde mig idag också och kom med ett förslag som jag har lovat att fundera på. Det är så att man blir stylad och makead och sen blir fotograferad i olika postitioner typ med Carolafläkt och allt. Man ska ha med sig en outfit och sedan så blir man fotomodell för en dag.......jisses Mumin du är snart 56 år men va fasen......kan ju kanske vara kul......ja jag får se.......väninnan sa att "Hollywood kommer att tråna efter oss och undrar om dem kan göra något åt våra grisögon" Ha ha hon e inte klok.......

Solen skiner från en klarblå himmel, nu vankas det middag och ris till Günther för han är dålig i magen sen blir det ett intensivt gympapass ikväll.

Lite badbilder kanske......



Här badar Gustav för fullt:)



Som avslutning får barnen sjunga och leka att det är ett vattenfall som strilar ner:)



Jisses va trött man blir av att simma.............

Kram ha en go kväll! Mumin

Efter regn kommer solsken

publicerat i Allmänt;
Nu börjar det rätta till sig......ska börja med samtalsterapi....så jag får ut det som ligger och gror i hjärtat och försöka tackla min ångest när den kommer. Det är mycket i "ryggsäcken" som ligger och trycker. Doktorn skickade en remiss idag till sjukhuset för en privat har jag absolut inte råd med......det är jättedyrt. Apropå dyrt, vet ni vad? Jag skulle hämta ut en av mina mediciner idag och då gäller inte högkostnadsskyddet på den medicinen längre!! Var kommer vi att hamna? Detta är inte klokt....som tur var hade jag pengar att lösa ut den men tänk dem som är i behov av sin medicin och inte kan betala? Nä detta går käpprätt åt h-e om inget görs!!

Idag ska jag iväg och träna, känner mig pigg och längtar efter att hoppa omkring som en tokig ha ha.

Förresten dagen är också räddad.......Pippis kom hem med en jätterolig present till mig idag, jäklar va glad jag blev för tröjan......jag som ÄLSKAR Blåvitt!!:)


Kram ha en go eftermiddag och kväll! Mumin



Ha ha nu ska jag reta grannen.....han är Gaisare.....tror jag ska spinga runt hans trädgård ikväll med tröjan på mig:))

Söndagskväll

publicerat i Allmänt;
Idag har Pippis klippt gräset och ställt ut mina "djur" i trädgården. Vaskat altanen också så nu i kväll grillade vi och åt gott.

Sen har jag och sonen tagit en promenad med Günther, men vad vitsippor det är i backarna, alldeles smockfullt. Tyvärr tog jag inte med mig kameran.Solen skiner ju och det är nästan för torrt i markerna nu....behövs lite regn.......

Jo jag har fått en ny "kompis" ha ha. Grannen har två barn, två flickor, en som är lika gammal som Gustav och en som är fyra år. Denna lilla fyraåring har hittat till min dörr ett flertal gånger under gårdagen.....här vankas glass och skorpor och diverse andra godsaker så nu springer hon ut och in genom dörren dvs om jag har den öppen, annars håller hon sig hemma.

Så idag fick jag vackert åka och köpa mer glass för det vet man ju inte när den här damen dyker upp igen:)

Nä nu tror jag faktiskt att det är dags att ta tag i träningen igen. Den har ju legat nere i två veckor, så jag får väl börja så smått igen i morgon.

Kram ha det gott! Mumin



Strandhugg 2008 ,22 grader varmt i vattnet....det ni:)

En fårad man....

publicerat i Allmänt;
ligger just och vilar middag. Mina barns far. Han sover gott.....men när jag tittar lite extra på honom så har han blivit gammal..........en utsliten och fårad man........en man med knappt ett helt ben i kroppen pga skador, ändå reser han sig och tar nya tag.....klagar nästan aldrig.....plump..........ja det kan han vara.....men innerst inne  jättesnäll. Mustachen hoppar upp och ner när han drar sina djupa andetag.....det är en trött man som ligger bredvid mig.....hoppas att jag får ligga bredvid honom många år till........

Kram Mumin

Tur att man är en överlevnadsmänniska.....

publicerat i Allmänt;
Nu mår jag bättre. Tack alla ni för ert stöd, ni är jättesnälla allihopa.

Har legat pall i nästan en vecka och funderingarna har gått av och an medans ångesten har klamrat sig fast i mitt hjärta, men jag har kommit på att jag jämt överlever alla påhopp och det kanske beror på att man gått den hårda skolan i livet.

Har ju alltid klarat mig själv sedan jag var liten och jag tycker faktiskt att jag lyckats väl med livet utan att ha trillat dit i sumpträsket. Det är jag mäkta stolt över!!

Nu ska jag inte ta mer skit och den där "dumma" snällheten är som bortblåst. Nu ska jag tänka på mig SJÄLV utan att för den saken bli elak för det kan jag aldrig bli.

Har gjort en jättegod kycklinggryta och är det ingen som vill ha så får jag välan äta själv ha ha, nja Pippis och sonen äter nog .........

Imorgon om det är fint väder ska jag nog ta ut min rosa cykel och bika iväg någonstans, med kaffekorgen därbak eller också blir det en härlig dag hos sonen i skogen..........

Hur är det den går den där biten? You shall always look at the bright side of life....trallallalla........

Förresten vet ni något konstigt som hände? Stolla min katt kom in med en fågel och jag sa till henne att nä du så får du inte göra och jag släppte ut den genom fönstret och tänk det var då jag blev på ett mycket bättre humör. Var det en skyddsängel som jag släppte ut eller min ångest?

Kram nu alla, ha en go fredagskväll! Mumin

Jag försvinner ett tag....

publicerat i Allmänt;
mår definitivt inte bra och orkar inte blogga...detta livet är just nu inte värt att leva känner jag. kram  till er alla och tack för att ni bryr er om mig. Mumin

Har ni haft en Glad Påsk?

publicerat i Allmänt;
Grattis i så fall.....det har definitivt inte jag haft.....vill inte säga vad det är men det är mycket tråkigt som har hänt. Jag har ännu en gång blivit trampad på som så många andra gånger i mitt liv...så nu vete fan om jag inte sadlar om och blir som jag egentligen ska vara...en som säger Nej och inte går på alla idiotiska "trick"

Förresten brukar ni ha med en bukett blommor när ni går bort? Det har jag alltid.....men inte ens det fick jag denna påsken..........


Skönt i alla fall att denna jävla helgen är över.....i morgon ska jag bara njuta och gå på mitt favvogympapass och så kanske det blir lite tyst runtomkring mig....det är ett jäkla klippande och krattande runtomkring husena


Detta blev inget roligt inlägg men jag kan ju inte ljuga och säga att jag har speciellt kul....deprimerad är vad jag är

Kram i alla fall den som vill ha en! Mumin

Tjenare moss

publicerat i Allmänt;
Ja natten i går blev väl inte så bra, men det var väl det jag visste. Klockan 3.40 slog jag upp mina ljusblå och jag höll på att bli vansinnig!!! Pippis snarkade och sov och jag låg som en fåne och tittade i taket.  Kanonpigg......nä jag stod inte ut så det blev lite sömndroppar till slut och då somnade jag. Konstigt nog hade jag inga mardrömmar men vi får väl se i natt vad som händer.....

Annars har dagen varit jäktig. Först ringer revisorn och har gjort fel på momsen och hela faderullan så det fick jag reda ut!!!! Den mannen......men han kände sig dum.....han får ju betalt för jobbet....jag jobbar ideelt.....

Sen var det iväg till affären och köpa påskmat. Jisses va folk det var i affären och inte fick jag tag i det som jag skulle ha heller utan fick åka till andra ställen också.

Sen var det kyrkogården som fick sig en sväng och graven smyckades med påskliljor.

Därefter ringde det en massa konstigt folk som ville sälja massa saker och jag som är med i NIX registret......jag höll ¨på att bli tokig.

Inte nog med det så skulle jag iväg på gympa ikväll och hittade inte bilnyckeln.........den låg i sonens fickor......grrr......så jag fick vackert gå fram och tillbaka.......hänger ni med eller????

Nu ska jag ta natten.....vilken dag!!!!!

Kram Mumin

Jäkla skit.....

publicerat i Allmänt;
nu har mina sömnproblem tagit fart igen. Min sömnmedicin har börjat verka på ett negativt sätt, jag har såna mardrömmar så jag vaknar mitt i natten och är alldeles skakis, jag vågar inte somna om knappt och hjärtat slår som en hammare i bröstet.

I natt tänker jag inte ta den. Var hos akupunktören idag, hon gör så gott hon kan....men det har blivit som en fobi att sova för mig. Konstigt, jag har ju inget att passa på morgonen så jag kan ju sova hur länge jag vill men det är som själve f-n vore lös, klockan 2 eller 4 så vaknar jag och kan inte somna om och vad gör man mitt i natten när Pippis ligger och sover? Honom vill jag ju inte störa så sätta igång och städa eller annat kan jag ju inte.....Är det någon som har några bra tips?

Kram och god??? natt. Mumin

Inte vill jag skryta men......

publicerat i Allmänt;
Jag bara MÅSTE lägga in dem här bilderna på mina barn. Dottern har varit och fotat sig och blivit sminkad proffesionellt.....det blev bara sååå bra tycker jag.....eller vad sägs?



Sen kan jag ju inte låta bli att visa en till snygging........brodern



och han är för närvarande ledig..............:))

Söndag eftermiddag.....

publicerat i Allmänt;
Nja ni dessa dagar har varit fullt upp!! Igår var vi hos dottern nere i Åsa vid havet och slängde massa bråte men blev inte klara.....får ta en helg till att slänga. Lille Gustav är ju så go och han och mormor kommer bra överrens ha ha. Mellan allt slängande och arbetande så fick jag vara barnvakt. Vi lekte tittut jag och Gustav under täcket och han höll på att skratta ihjäl sig.....

Idag har jag och Pippis städat huset och vi har satt ut lite penséer i trädgården, gula och blåa....det blev fint.

På skärtorsdag ska jag sova över hos Gustav för föräldrarna ska på partaj. Skönt och slippa dem där två tycker jag och Gustav:))

Idag har även denna kärringen kommit upp från källaren..........Kram ha en go dag på det som återstår, nu ska jag laga tacos!



Redo för Blåkulla:))

Stålande solsken

publicerat i Allmänt;
har vi här.......jag har just nu 20 grader i solen och man ser riktigt hur det börjar att spricka ut på trädena. Härligt....snart kan vi bada!!

Idag har jag varit på ett lunchpass på gymmet och det var det jäkligaste jag varit med om.......ha ha hon körde ett intesivt pass i 45 minuter och jag trodde armarna skulle gå ur led för det var mycket armrörelser och hoppande hit och dit. Sen körde hon ruscher i slutet fram och tillbaka i salen...jisses jag trodde jag skulle svimma:)) Men nu är jag sugen igen att träna....det är mitt favvospinningpass idag men kära Mumin, ge dig!!!!! Ja jag ska ge mig säger min röst inifrån.......

Men ni som läser min blogg vet ju det att antingen är det allt eller också är det inget. Sån är jag och sån kommer jag att förbli tills jag hamnar bland änglarna......för det gör jag väl eller??:))

Till helgen ska vi rensa i dotterns trädgård på massa byggbråte så där får jag också utlopp för min energi....dvs om jag nu har någon över tills på lördag ha ha.


Nä kram på er......nu ska jag UT!!!!! i vårsolen. Mumin