Mmmm det luktar ljuvligt

publicerat i Allmänt;
Idag vaknade jag lite sent, men va gött å få sova ut. Sen har jag handlat inför helgen och inhandlat lite nya blommor. Dem såg för tråkiga ut dem som var, så nu är här fint både inne och ute. Vilken härlig känsla det är när det är nystädat och trädgården är i ordning. I går hittade jag ett recept på nätet så nu håller jag på att göra en smaskig kycklinggryta som jag ska prova på Pippis och sonen ikväll när dem arbetat färdigt. Det luktar jättegott:) I morgon ska jag ut och bada med syrran på havet, får väl passa på innan regnet kommer......fast det är klart om bebisen kommer har jag nog ingen ro att ta mig ut till havet........men jag längtar efter ett saltvattensdopp..........lite gympa blir det i eftermiddag....det är mitt favoritpass idag.....så himla roligt är det. Ja om maten smakade bra får ni gärna receptet av mig i efterhand. Ha ha jag kom att tänka på Tingeling och alla andra bloggare när vi träffades i Stockholm. Då sa jag till Tingeling: " Du pratar bara om mat i din blogg och man blir så jäkla hungrig jämt" och nu är det jag som pratar mat istället........


Ha en fortsatt trevlig dag! Kram Mumin

 Gottgottigottgott:)

Varmt och molnigt

publicerat i Allmänt;
Ja temperaturen stiger uppåt 30 gradersstrecket men det är ingen vidare sol. Igår trodde jag att jag hade fått fnatt.....for runt som en skållad råtta överallt...jag vet inte vad jag fick energin ifrån.....men idag är jag lite trött. Blev stungen av någonting på havet och det ser absolut inte bra ut. Ett bett, alldeles blått......konstigt, men jag känner ingenting av det, ja det går väl över.
I går inhandlade jag mig en ny baddräkt på Kapp-Ahl.....det är utplockat men jag hittade en brun....snygg var den och jag är lika förundrad varje gång jag inte behöver köpa "big size"........och väntan på lillkillen är ju för jobbig....stackars dottern......hon är trött och det är väl inte så konstigt, gå med så stor mage när det är så varmt. Snart är hon överburen  2 veckor men dem sätter inte igång henne förrän bebisen mår dåligt eller senast den 11 augusti. Alla i familjen är sugna på honom, men han trivs väl jättebra därinne i den varma goa magen och växer gör han också......

Förresten sonen var ute och fiskade igår, fick 15 makrillar.....härligt......jag älskar ju makrill:)

Ha en skön dag! Kram Mumin

Hot hot hot

publicerat i Allmänt;
ja jisses va varmt det är, men jag tycker faktiskt att det är ganska härligt, njut nu...på lördag är det regn igen.........ska vi ta oss en svängom så här på kvällskvisten? Den http://www.youtube.com/watch?v=nrhf_zgtmAg är bara så medryckande.......Shake it ewerybody:)





Nå dansade ni eller? Det gör jag...........Kram alla!! Mumin

Molningt idag.....

publicerat i Allmänt;
så det blir ingen båttur tyvärr....det får bli andra grejer att göra istället, som att klippa gräset tex...........och handla lite. Sen går jag nog och gympar i eftermiddag. Har ni sett på den här lille, han heter Bobby och är en hittekatt. Dottern bor ju på landet och en dag stod han och skrek utanför deras dörr och hon tog in honom......han är så liten och rädd den stackarn men gillar att ligga i deras säng på natten:) Kram ha en go dag! Mumin



Visst e han gullig?

Varmt

publicerat i Allmänt;

Jisses nu har jag 50 grader på altanen!! Men jag hör åskknallar långtborta så jag hoppas det kommer hit och rensar luften. Idag har jag städat....det var svettigt, men behövligt.
Det har varit lite trubbel i familjen, jag är inte längre farmor till Enya och Günter, men sån är kärleken och jag kan bara önska exparet lycka till i framtiden! Blod är ju tjockare än vatten och sonen är mitt allt ( naturligtvis dottern också) så nu tar vi nya tag och ser ljust på framtiden........bebisen väntar jag på fortfarande........igår så var sonen och Pippis och jag nere i Åsa och grillade hos dottern. Tack det var jättegott och va skönt att slippa laga mat för en gång skull:)
I morgon om det är lika fint väder ska jag ut med syrran igen på havet, nu är det 22 grader i vattnet.....att bada är härligt!!

Ingen bebis.....

publicerat i Allmänt;

ännu och lite rörigt i livet just nu.......kan inte förklara altting som händer och sker......men jag återkommer när jag riktigt har tid. Kram på er alla! Mumin



Havet......detta ljuvliga ställe:)

Till havs

publicerat i Allmänt;
Idag har jag tillbringat dagen på havet tillsammans med syrran och svågern och kusinerna. Det var helt underbart....det här är jag ju van vid sedan barnsben att få tillbringa sommaren vid havet.......ni får själva titta hur vi hade det. Här kommer en bildkavalkad:)



Här stävar vi ut ifrån hamnen



På den här vackra ön la vi till



Så himla vackert med kala klippor



Här badar jag och syrran . Det var 20.4 grader i vattnet...friskt och härligt:)



En jättemanet.....dem svider bra dem.......men den är vacker.......



Titta vilket klart och ljuvligt vatten:)



Jean som stävade oss till ön



Syrran och kusin Malin



Nämen är det inte Carl Philip? Nä det är kusin Pontus som latar sig på akterdäck:)



Kapten rattade bra:)



I hemmahamn

I morgon bär det iväg igen........helt underbart.

Kram ha en go kväll! Mumin

Jävlar va seeegt.......

publicerat i Allmänt;
jag hatar att bara vänta........nä den där lillkillen väntar nog till augusti......i morgon ska jag åka till havet...jag står inte ut en sekund längre i det här huset! Det är som om väggarna ska trilla på mig.....jag längtar inte ens till gymmet....då är det högt vatten:) Pippis är också tråkig.....bara läser och säger ingenting......Va roligt det här blev då........



Hit åker jag i morgon bitti............

Träningsvärk....

publicerat i Allmänt;
utan dess like har jag idag. Var på något som heter Core i söndags och igår var jag och gympade. Det här med Core är ju att magmusklerna ska få sig en omgång, men ack jag har nog inga magmuskler, där har jag inte ont utan övriga kroppen värker som bara den. Det är väl bara tarmar och liknande i den magen och lite mackor........jag har väl inga magmuskler kantänka:)

Idag har jag kört över gräset och dammsugit.......det växer så det knakar ute........och sen har jag fått en beställning till middag, nämligen Enchilladas. Det är en sån här matvecka känner jag.....sonen ligger på soffan och bestämmer menyn, men det är bara roligt när dem äter, fast ibland blir jag vansinnigt trött på att laga mat. Det har jag gjort sedan barnsben eftersom min mamma gick bort tidigt och pappa kunde inte koka ägg än sen gång ha ha, men till slut lärde jag honom att laga lite lätta rätter.

Solen skiner och det är behagligt ute, men det ska ju bli jättevarmt framåt torsdag och då skall jag banne mig åka till havet och bada och sola......om inte lillkillen tittar ut innan dess förstås:)

Kram ha en go dag! Mumin



Här är mitt badställe...tar bara en kvart att åka dit med bilen

Pappas peppriga kyckling.

publicerat i Allmänt;
Tingeling tyckte det lät gott med rätten vi hade till middag idag och det var det också. Pippis och sonen åt med god aptit.

Här kommer receptet. Jättelätt!!

3 personer

3 kycklingfileér ganska stora
salt och peppar (efter behag)
 2 dl creme fraiche (peppar och chili)  ( eller peppar och vitlök)
 75 gram färska chamipinjoner
1 gul lök och ev vitlök
lite matgrädde ( till sist)


Dela kycklingfileérna i centimetertjocka skivor och stek dem i stekpannan. Salta och peppra. När kycklingen är färdig häller du i dem tärnade champinjonerna plus lök och låter det fräsa en stund tills det blir mjukt. Tillstätt creme fraichen och låt det puttra lite. Häll i lite grädde eller mjölk om du tycker det blir för tjockt. Låt koka en liten stund. Färdigt!!

Pressad potatis eller ris till och en grönsallad. Nåt som är gott till också är helstekta färskpotatisar ( små)


Ha en go kväll! Kram Mumin

Ett evigt väntande......

publicerat i Allmänt;
Jag säger till dottern som när hon skulle ta körkort: "Nu får du banne mig klämma ut den där lillkillen"!!!:) Å vad det är tråkigt att vänta.....jag blir så rastlös.....och ingenstans kan jag åka heller för i nästa sekunden kan det ringa i telefonen.
Svärmor har inte hört av sig.....vad gör den galna kärringen då? Nä jag får väl gå och gympa lite så jag glömmer bort tiden lite. Idag förresten har jag gjort Pappas peppriga kyckling med pressad potatis. Det ska avnjutas lite senare. Ha det så gott därute! Kram Mumin

Ja han ligger väl med paraplydrink därinne i magen och har semester:))

Lite vandring i Mölndal

publicerat i Allmänt;

I går var vi hos sonen och firade hans 25 års dag. Släkten var med men det blev så konstiga kort på dem andra typ blundade och såg buttra ut så dem visar jag inte:)  Men far och son och mor kommer här nedan



Tre glada familjemedlemmar:))

Sen tog Pippis och jag och gick i gamla Mölndal för vi skulle gå till Restaurang "Kråkan" som ligger vid forsen bara ett stenkast från där vi bor. Mölndal betyder "Mölle" och dal efter alla kvarnar som var igång så tidigt som på 1300 talet.
Här gick kvarnarna varma för att mala mjöl....



Smala gator och jättemysiga gamla hus. Här finns både Hembygsmuséum och andra kulturarv.



Här är Kvarnfallet 47 meters fall, större än Trollhättefallen......det dånar bra där men är väldigt vackert:)



Nedanför Kvarnfallet och där nere till vänster ser ni restaurangen.



Pippis nedanför fallet och Kråkans Restaurang i bakgrunden



Här står jag och är hungrig:))



Mmm två goda Guiness.....mitt favoritöl sedan vi var i Dublin



Här ser  Mölndals Kråka som det kallas i folkmun. Tror det har kommit av att det ser ut som en kråkspark i gamla Mölndal men är inte riktigt säker.


Ja det var en liten rundvanring i min lilla stad. Kram ha en go söndag. Mumin 

Torsdagshandlat.....

publicerat i Allmänt;
har jag gjort idag. Brukar göra det inför helgen och passa på medans det är rätt så tomt på folk. Träffade en gammal arbetskamrat på Maxi och hon kände inte igen mig:) Jävlar va stolt jag blev.....hon har sett mig som 113 kg bjässe och nu 30 kilo senare blir jag så stolt över mig själv att jag lyckats bli normalviktig....men hade jag jobbat hade jag nog varit i samma klass som då för 2 år sedan, för jag tröståt och tröstdrack......så jag är så himla glad att jag äntligen har fått ett liv!! Men det är klart ibland mår jag inte riktigt bra....det får jag leva med.

Igår var sonen här och svärdottern med Enya och Günter. Dem är för söta dem där två hundarna och dem är väluppfostrade också, men det beror på att svärdottern är duktig på att uppfostra dem. Jag fattar inte hur hon orkar.........

Sen blev det lite makrill till middagen idag. Denna västkustfisk är så otroligt god så det skulle jag kunna äta varje dag.

Kram ha en fortsatt go dag! Mumin PS I kväll blir det styrkegympa:))DS



Enya och Günter leker i trägårn



BebisGünter med matte



Makrillarna färdiga för stekpannan:)



Har ni sett mina exotiska vindruvor på altanen.........om ca 3 veckor är dem klara.



Mmmm goda....och på altanen är det riktigt som om man är nere i Syderuopa på kvällarna med vindruvorna och tända ljus....mysigt:)

Grattis

publicerat i Allmänt;
min käre son på din 25 årsdag!! Idag för exakt 25 år sedan kl 14.19 såg en liten parvel sitt första ljus i denna världen......mycket har hänt sedan dess som man både kan gråta åt och skatta åt. Men han är världens bästa kille.....snygg e han också enligt svärdottern:)) Ja ja det blir så med en sådan snygg mor ha ha.

Nu väntar vi bara på att dotterns lillkille ska titta ut också....tänk om det blir idag? Men han suger väl på sista karamellen i den där varma och goa magen....nä ni nu måste jag städa.....här ser ut som kriget......


Kram på er och ha en go dag! Mumin



Här är han födeledagsbarnet till höger omgiven av far och syster och mågen

En sån rolig fest......

publicerat i Allmänt;
Tack för en trevlig 50-års fest Raija!! Det som jag trodde skulle bli en pina blev såå lyckat.....Pippis och jag var på 50 års kalas i kväll och jag har inte skrattat så hjärtligt på länge. Såna underbara människor vi träffat idag och vi har varit ute på västkustens pärla Långedrag. Det var ös från början till slut....födelsedagsbarnet var så nöjd och glad och det gladde mig verkligen i o med att hon haft en del bekymmer i sitt liv som nu tycks vara bortblåsta. Här får ni lite bildbevis......



Här är min väninna...det är så roligt hon strålar av lycka:))




Två glada medelåders damer


 
Har ni sett vad vackert stället låg där vi hade festen



Göteborgs "gräddhylla". Där kan du inte lösa ut ett hus under 8 mille.......



Ja döm själva........



Så stora hus...och detta är bara enfamiljshus.....



En bild på maken som ordnat denna förträffliga fest:))



Till sist en inhyrd "Tony Irwing" som lärde oss dansa linedance....så jävla roligt:))

Kram nu ska jag slagga Mumin

Trevlig helg

publicerat i Allmänt;
önskar jag er alla. Pandan är det finaste djuret jag vet. Titta här så gulligt:))

Lugna gatan......

publicerat i Allmänt;
är det här där jag bor nu. Alla semesterentusiaster har gett sig iväg på äventyr och jag njuuuter i fulla drag av tystnaden omkring mig. Det är få hemma, rullgardiner och persienner är neddragna, inga gapiga ungar eller gapiga föräldrar eller husbyggare är igång och det får mig verkligen att känna att nu är det semester för min del också. Alla intesiva människor har dragit sig vidare till andra "hetsiga" platser och jag sitter med en kopp kaffe och njuter av stillheten i min trädgård.

Tycker ni jag är lite knäpp som tycker så här? Ja jag kanske är lite annorlunda, men självvald ensamhet och tysthet är så himla gött ibland, man dagdrömmer sig bort från verkligheten och kan fundera lite på livet och dess innehåll och framtid:)

Men jag måste ju erkänna att jag har gympat idag......vad trodde ni? ha ha.....så stilla kan jag ju inte vara:))

Kram och ha en god natt! Mumin



Den här släden gick jag och tänkte på idag.........snö.....så långt borta..........men den resan upp till Norrland var nog det roligaste jag har gjort i mitt liv:)

Gamla stan i Göteborg

publicerat i Allmänt;
Haga i Göteborg är bara sååå mysigt...jag kom på att denna sommaren skall jag utforska min egna stad istället för att åka iväg. Det är mycket man inte vet eller har sett även att man bott här i hela livet. Så idag visar jag lite bilder från Hagakvarteren, ni vet där Albert och Herbert höll till och där Emelie i Saltön öppnade sin Sockerskorpa:) Där tog jag en fika innan jag åkte hem......



Feskekörka....där finns alla de sorters fiskar och skaldjur. Jag var aldrig inne där men det får bli nån annan gång.



Nu har jag börjat komma in i Haga



Massor med roliga affärer att kika på:)



Alltså denna radion var ju bara sååå läcker.....



Här ligger en jättetrevlig skaldjursrestaurang



Här är Emelies Sockerskorpa IRL....där tog jag mig en fika och njöt av livet i min självvalda ensamhet.


Kram ha det gott!

Tråkigt väder är det.....

publicerat i Allmänt;
och kallt igen. Inte kan vi åka nånstans jag och Pippis för dels väntar vi på att bli mormor och morfar vilken dag som helst ( fast det är satt till den 21 juli) men man vet aldrig.....kan ju komma vilken dag som helst och sen har svärmor skapat sig galen bland grannarna så nu är socialen och alla instanser inkopplade. Man sitter liksom på nålar så fort telefonen ringer.....Ja annars är det sig likt, vi fick klippt häckarna i lördags och stoppat ner allt ris i säckarna och sen har jag ju gympat men det är väl ingen nyhet:)

På lördag ska vi på 50 årskalas, en väninna sen barna var små fyller och hoppas att vi kan gå på kalaset, man vet ju aldrig vad som händer som det är nu, men jag ska ge henne en spabehandling på Hagabadet i stan, så hon får pyssla om sig riktigt gott.

Nu har väl många av er semester som jobbar annars? Hoppas ni får några härliga veckor framöver.

Ha en go dag idag! Kram Mumin



Den höga masten på Barken Viking



Njuter e vad jag gör här:)

Vilken kväll!!

publicerat i Allmänt;
Ha ha så roligt vi hade det i går jag och Pippis. Var nere vid kajen vid halv sex och stärkte oss men lite öl och godsaker på Barken Viking. Så mycket folk i omlopp...hela staden kokade...men så var det ju Bruce på Ullevi också och alla firade att semestern hade kommit. Båten tog 3 timmar att åka med och vi frossade i skaldjur och vin och öl därtill. Sen gick jag upp på akterdäck och där var det fullt hålligång......Pippis ville inte följa med, han satt och beundrade utsikten istället. Men där uppe dansade jag med alla gubbar som verkligen tyckte det var roligt att jag drog igång gänget därbak ha ha. När vi klev av båten tackade dem för en trevlig resa:)

Sen drog vi uppåt Avenyn och slank in i vartenda hörn och sörplade i oss drinkar. Herregud vad folk det var i stan och en helt underbar kväll. Sen tog vi taxi hem framåt småtimmarna och vi somnade som stockar...idag är det lite svettebyar och lite skallebank...men skit i det....vi hade jätteroligt.

Nu ska häckarna tas och klippas......om vi orkar ha ha.

Här kommer lite bilder på färden.



Barken Viking



Här står jag utanför Barken Viking och väntar på att få en kall bärs..



Den här miljonklassen av båt låg förankrad med många andra i samma prisklass



Paddanbåten på sightseeing



Vinga Fyr i solnedgången



Karga Bohusländska klippor



Ha ha jag och Pippis lite i gasen:))


Jag har massor med mer bilder men nu får det räcka för idag. Kram ha en go lördag! Mumin

Idag är humöret bättre......

publicerat i Allmänt;
men jag har väl inte sovit så där bra kan man säga....det blir lite för mycket...men men idag är det en annan dag och temperaturen utanför mitt köksfönster är uppe i 28 grader i skuggan. Ja det är varmt men skönt ändå.

I morgon kväll ska jag och Pippis ut på böljan den blå. Vi ska på skaldjurskryssning i Göteborgs skärgård. Vinga fyr, Brännö brygga och alla de andra vackra öarna på Sveriges framsida ha ha.

Turen tar 4 timmar och man äter massor med skaldjur och sjunger Evert Taube och kanske det blir lite dans också, vem vet?

I morgon kommer dottern också på lunch....nä nu får den där lille komma ut snart...jag är så himla nyfiken på om han liknar sin mormor:)) ( arma stackare)

Kram ha en go torsdag och fredag. Återkommer väl på lördag med lite bilder på kryssningen. Kram Mumin



Det här är väl sommar om nåt? Smaskens.......

Å vad jag känner mig.....

publicerat i Allmänt;
illa behandlad!! Var hos svärmor som är totalt tokig nu...gapar och skriker och ser i syner. Jag hade med mig lite godis och nötter och en god bulle till henne och som tack för det fick jag en smäll på armen så det gjorde riktigt ont. Fan rent ut sagt säger jag, visst är hon sjuk men hur ska vi lyckas att få henne till doktorn.....grannarna är vansinniga på henne för hon beter sig som i en psykofilm...ena stunden bra andra stunden helt oresonlig.
När jag åkte hem så sprutade tårarna på mig......så som jag har hjälpt både svärmor och svärfar när han levde med papper odyl. Nä jag känner mig trampad på, jag är så snäll så jag är dum och det gäller inte bara svärmor utan även andra människor och det blir jag själv som blir lidande. Är jag rädd att ingen ska tycka om mig om jag är elak eller vad är det? Jag blev ju aldrig omtyckt när jag var liten, självkänslan var alltid i botten och kraven höga. Nä jag får nog bli en riktig "bitch".....det kommer att bli min död om jag håller på att jämt vara snäll.

Ja det här var ju inget roligt inlägg men tack för att jag fick ur mig det jag hade på hjärtat och att ni orkade lyssna. Nu ska jag snart gympa så jag får rensa hjärnkontoret. Kram på er alla! Mumin



Naturen är i alla fall vacker och snäll..........

Nyfrissad.....

publicerat i Allmänt;

är jag idag så jag tänkte lägga ut lite egobilder:)) Har inte skrivit på några dagar...legat pall pga urinvägsinfektion igen....jag blir ju så sjuk, men nu så tog jag tag  i det med en gång och nu är det mycket bättre. Ja vad säger ni om vädret? Kommer man någonsin denna sommar att kunna bada i havet? Dem utlovar värmebölja men jag ser ingen ännu............ja ja tur att det inte regnar i alla fall.

Så här ser jag ut nu:



Bakifrån.....svårt att ta på sig själv:)



Sidan





Så där jag ....nu har ni sett mig från alla håll och kanter. Nu ska jag iväg.....gissa vart?


Kram ha en go kväll! Mumin