Tonåring

publicerat i Allmänt;
Ha ha jag skrattar ihjäl mig..........nu tror den här damen att hon gått i barndom. Efter badet och lunchen med dotter och Gustav så gav jag mig in i Kungsbackas köpcentrum och där är ett himmelrike för shoppingalcholicer som jag blir ibland.

Rensade ut min garderob igår och jisses va mycket sommarkläder jag hade men inget nytt i höstväg.

Kollade in på HM och Lindex,men så har dem Gina Tricot i Kungsmässan som det heter, så där traskade jag in.

Jag och några tonåringar.......hi hi.......men jag kom ut med en påse kläder, riktigt urfräcka....e jag klok??:)) eller e jag klok??


Kram ha en trevlig kväll! Mumin

Nu är det frost...

publicerat i Allmänt;
på morgonen. Och i morgon 1 oktober.....aah vad jag njuter av hösten, men snart så bär det iväg till tropiskt klimat. Bara en månad kvar så ligger jag och Pippis där med varsin paraplydrink i händerna och lapar sol.
Det var längesen nu vi var på solsemester och i morgon ska vi ta sprutor......

Idag ska jag till Kungsbacka och titta på när Gustav "simmar" ha ha. Han tycker det är jättekul...han var här igår en stund och det har blivit en riktig spjuver av den unge herrn:))

Nä på med kläderna kärring och ge dig iväg.......syns! kram Mumin

Hollywoodfruar

publicerat i Allmänt;
Ser ni på dem? Ha ha jag tittar på programmet och jag bara skrattar åt hur dum i huvet får man bli?

Anna Anka har vissa sunda ideér, men inte många och hur många är det som knackar på dörren in till sin man?

Snacka om att vara underlägsen mannen.....och dem andra två fjollorna som för det första inte är snygga alls, bara benrangel med färgat ljust hår. Snacka om Bimbos.

"Han ger mig 400 dollar i veckan....det är ju bra" " sen får jag ta lite av matpengarna om jag vill köpa nåt dyrt"

Jag skrattar ihjäl mig.....ja se amerikanare...dem är ett folk för sig....jag vet för jag har varit där och jag har tom trampat på stjärnorna på Hollywood Boulevard:))

Nä nu blir det nattsärken....sov gott kram Mumin

Nä jag ångrar mig nog.......

publicerat i Allmänt;
Jag fortsätter här på bloggen, det är ju trots allt inte alla som är på Facebook och jag har några stycken jag inte vill vara utan med kommentarer.....:)) Men det verkar som om det är många som läser mina inlägg men inte ger sig tillkänna och det kan jag bli lite sur på faktiskt det syns på statistiken. Jag gör alltid min "runda" till dem som jag har som läsekrets men det är få som svarar tillbaka.

OK jag ger det en chans......trots allt kan man ju ventilera sig lite bättre här på bloggen.......

Idag har jag sovit bort hela dagen......det var jättekul på bloggträffen och vi åt så vi nästan sprack ha ha.

Nu är det vardag i morgon igen och nästa lördag ska Gustav gå på Liseberg med hela sin stora familj.

Sov nu gott! Kram Mumin

Facebook

publicerat i Allmänt;
har tagit över......tyvärr....kommer att skriva här på bloggen när jag verkligen har nåt att skriva om...men jag hälsar på mina vänner och ger kommentarer, det slutar jag inte med:))

Kram ha det gott! Vi ses! Mumin

Fredag.....

publicerat i Allmänt;

igen! Vad veckorna går fort. Inget speciellt som hänt denna veckan mer än vanliga lunken med träning och annat småfissel hemma.

Igår var jag på träningen i 2 timmar. Det var härligt, men idag är jag lite trötter. Jag sov så bra förra veckan men denna veckan har det varit dåligt med sömnen. Fasen också att jag aldrig kan få sova gott jämt. Det betyder så mycket för mig...får jag inte sova så mår jag urkasst mentalt och jag behöver mycket sömn.

Ja ja det ordnar väl sig. Nu är det full planering inför morgondagen när bloggträffen är. Ska bli jättekul att träffas igen. Synd bara att vi blir så få, men det ska bli roligt att träffa dem som kommer i alla fall. Ni andra som inte kunde vara med.....det går väl fler tåg.

Nä nu ska jag käka gröt och dricka kaffe, sen ska jag på födelsedagskalas.....svågern fyller 65.

Kram ha en go fredag! Mumin

Onsdag morgon...

publicerat i Allmänt;
och här sitter jag och dricker mitt morgonkaffe. Tänk att morgonkaffe är det godaste som finns!!

Ute är det väl sisådär med vädret. Nu är det riktigt gult på löven och snart ramlar dem av i stora klasar och innan vi vet ordet av så är det Jul ha ha.

Igår var jag på mitt favoritpass på gympan. Men jag blir inte trött längre. Förra veckan körde jag 2 pass på raken och då kände jag att jag fick mitt lystmäte. Ja det är klart att har man hållt på såhär och tränat varje vecka i 2 år så måste det ju ge resultat i bättre kondition osv. Och det är jag sååå tacksam för.

Annars är det coolt. Var hos psykologen igår och det är fantastiskt vilken förändring som skett med mig sedan jag började gå hos henne. Hon har fått mig att tänka i andra tankebanor och det är så skönt.

Ja nu är det bloggträff till lördag. Det blir en nätt skara men Pippis har lovat mig att han ska laga maten, gullegrisen. Tack Pippis! När han lagar mat då blir det så gott. Han lägger ner hela sitt hjärta på att det skall smaka bra så jag hoppas "tanterna" ska bli nöjda.

Nä nu blir det tidningen och sen ska jag till stan tror jag och leta efter en antikvitet till min svåger som fyller jämt.


Kram ha en go dag! Mumin

Ullared i 6 timmar....

publicerat i Allmänt;
har det varit idag. Åkte ner till dottern i Åsa och sen åkte hon och jag och Gustav till Ullared som ligger mellan Falkenberg och Varberg alltså lite in i landet. Där förstår ni har dem denna billighetsaffär och man blir alldeles tokig av massa billiga saker. Men jag var hård mot mig själv. Jag hade sagt innan att nu Mumin köper du inte något onödigt utan köper det du tycker om.

Sagt och gjort, jag höll mig inom den ekonomiska ramen men den som gick med vinst var nog Gustav:))

Men det är bara roligt att köpa till honom, jag klarar mig alltid och jag hittade mycket fint i höstens lila färger och lite sockar och annat fissel. Pippis och sonen blev inte utan heller........

Men det är jobbigt att gå där, alla kundvagnar hit och dit, men den som var duktig var Gustav. Han sa ingenting under hela tiden utan bara tittade på allt och alla och när jag sa "Va du är duktig Gustav" så klappade han händerna ha ha den lilla sötnosen.

Lite mat fick vi i oss också och lite kaffe, men nu är jag trött.....i morgon är det psykologbesök och mitt favvoträningspass:))

Och vet ni snart....om ca 1,5 månad då är jag på Kuba och göttar mig i solen och sanden. Jippi!!!!




Även att jag gillar den mörka årstiden så älskar jag att få bada och sola här:))

Lördag em

publicerat i Allmänt;
och jag har stått vid spisen i två timmar. Här har gjorts köttbullar i mängder och fläskkotlettsgryta med massor av roliga ingredienser. Ha ha får se hur det smakar, men det luktar gott!!
Nu ska jag ut på nätet och googla efter ett smarrigt kycklingrecept......det gäller att passa på när lusten finns och det är ju så bra att man kan frysa in det eller hur?

Äpplekaka funderar jag på att göra i efterrätt, men ska sanningen fram så gör Pippis den godaste äpplekakan i världen. Mmmmm va go den är. Konstigt när Pippis lagar mat så tar det sån jäkla tid, man håller på att svälta ihjäl, men det blir ju sååå bra när han väl gör det:))

Idag är en strålande höstdag, men jag tror att regnet är på väg tyvärr. Så här är ju helt underbart. Så skall hösten vara.

Ja den där musen vet jag inte var han är. Tyckte det tassade i natt också men fällan ratar han/hon. Ja ja den trivs väl här och att inte Stollekatten tar den då?? Hon släpar in både det ena och det andra men den där husmusen bryr hon sig inte om.

Ha ha förresten har grannen skaffat hönor:)) I morse hörde jag hur det kacklade granngårds och vi ligger ju ganska tätt med husen, men jag tycker det är trevligt.....lite mysigt faktiskt......

Kram ha en go lördag! Mumin



Jo det är faktiskt fredag....

publicerat i Allmänt;
och klockan är fem i ett på natten och här sitter jag och knappar:))

Igår var en riktig sjusovardag och det får jag väl igen nu kantänka....men herregud jag har gympat i 2 timmar och städat huset så jag MÅSTE vara trött!!

Jag sa till Pippis att jag får springa 10 varv runt huset eller nåt för att bli trött, för det är ju faktiskt så att fysiken är det inget fel på utan jag blir trött av psykisk oro och ångest......

Jo jag måste berätta en rolig sak....i måndags så hade nog Pippis sett på nån hemsk film och han låg och sparkade på mig som värsta galningen. Jag sa" Va fan håller du på med"? Jo det är så hemskt....nån jagar mig sa Pippis. Han ser för mycket på film den mannen....så jag blev klarvaken och gick upp och satte mig vid datorn och där hittade jag en kompis......en hasselmus satt och glodde på mig....så söt med sina små öron och pepparkaksögon.......sen följde Hon/han efter mig och jag kunde höra ett tassande lite här och var.

Det var gulligt tyckte jag:)) Men vi satte ut en musafälla i förrgår men ingen mus i den...vet inte var han är....men en mus vad kan den göra? oskyldig som bara den....då är det banne mig värre att gå på gatan här utanför....folk är ju inte kloka nuförtiden......men dem skickar värstingarna till Ecuador.....tack för mina skattepengar....kostar 1000 spänn per dag att ha dem där.......och så har vi folk härhemma som är hemlösa....usch jag blir så arg när jag bara tänker på det:((

Nä nu får väl jag sluta....känner att ögonen börjar gå igen äntligen!

Kram på er! och ha en go fredag, Mumin

Onsdag

publicerat i Allmänt;
morgon och här sitter jag tidigt på morgonen och skriver. Bloggen blir lite eftersatt hos dem flesta tror jag när alla är på Facebook. Det är inte så många som skriver i bloggen längre och kommentarerna blir mindre och mindre. Det är bara ett fåtal som skriver, men kanske många som läser, inte vet jag.

Igår var jag och tränade igen, mitt knä är sisådär,den gamla gumman är utsliten ha ha men jag gjorde mitt elddop i söndags då jag cyklade upp till sonen. 2,5 mil lång väg. Jag skulle kunna cyklat längre kände jag men när jag väl var framme så var det skönt.

Nu har jag tagit bort sommarblommorna i trädgården och gjort lite höstfint.



Jag köpte silverek och fyra små svampar och satte i krukorna:))

Gustav ska förresten börja på dagis. Han älskar ju att vara bland barn och människor överhuvudtaget, men bara 15 timmar i veckan. Det går nog bra.....ha ha den lille godingen.....



Så här trött blir man när man är uppe hos morbror i skogen:))

 Åsså har den här underbara mannen gått hädan. Fanns väl ingen som kunde dansa som han? Jag ryser när jag ser Dirty Dancing. Vila i frid Patrick.........

Nä nu får jag väl sätta på en kopp och laga lite gröt. Ha en go dag! Dagarna är härliga nu....jag älskar denna årstiden.

Kram Mumin

Här är ditt liv...

publicerat i Allmänt;
har jag tittat på. Mikael Persbrandt, denne härliga männsika och snygg är han också!!:))

På tal om sitt liv så har jag på de senaste dagarna fått en inre ro på nåt sätt, vet inte vad det är men kan man säga att livet har kommit ikapp en?

Förut har jag tänkt att det och det ska jag göra "när jag blir stor". Förstår ni tänkandet? Jag har alltid sett framåt och det är väl bra i o för sig men jag har kommit till en vändpunkt i mitt liv där jag äntligen har blivit vuxen.....

Jag kan se tillbaka på livet med både glada och sorgsna minnen.....men nu är det som om jag tänker att nu är jag nöjd. Inte för att jag vill dö men som sagt jag är nöjd nu. Behöver inte bevisa för mig själv att jag ska prestera massa saker för att tillfredställa mitt inre och yttre utan det har kommit en lyckokänsla inom mig där jag ser att det jag åstadkommit på denna jorden har jag gjort bra och nu är det bara att suga åt sig av efterrätten.

Nu kan jag inte göra mer än att leva fullt ut och ta hand om det jag skapat och har. Jag trodde inte jag skulle få ro innan jag tog på mig träfracken, men jag är så innerligt tacksam för denna känsla som kommit till mig och jag ska försöka förvalta denna känslan på bästa sätt.

Kram på er alla! Mumin

Härlig fredagskväll...

publicerat i Allmänt;
med massor av dans kultur och bärs.....Jisses va jag buggade loss med väninnan och Pippis bjöd upp i ett lugnare tempo. Massa folk på Kulturevenemanget och roligt för det var många man kände.

Idag har vi sovit länge och till middag blir det pepprig kyckling....men innan dess så får jag väl ta ett varv med gräsklipparen...om den går.....för Pippis håller på att laga den:))

Känns riktigt bra idag....inte ont någonstans...härligt......och livet leker...såna stunder får man ta vara på.

Nu får jag väl ta bort sommarblommorna också....dem ser "ena vesna ut" ha ha.


Kram Mumin

En solig fredag

publicerat i Allmänt;
och jag mår mycket bättre idag. Härligt!! Har varit och handlat och hämtat Nalles fina tavla som har varit på galleriet här i Mölndal och blivit riktigt inramad. En sån fin tavla vill man ju inte ha vilken ram som helst till. Nu sitter tavlan på väggen i storarummet och jag kikar på den varje gång jag går förbi:) Den VAR bara MIN!! Tack Nalle....

Tänk vad härligt det är med alla bloggkompisar som man kan resonera med över nätet såhär. Vi ger varandra goda råd och man tar till sig dem och det är väl underbart eller hur? Ibland är vi sorgsna över något och ibland är vi glada och alltid samma goa respons antingen här eller på Facebook. Tack alla för att ni gör min tillvaro till det bästa varje dag!

Idag kom Gustav en sväng förbi igen.....och det roligaste är nu att han vet var han är någonstans. Ha ha han ville inte åka härifrån tror jag. Va härligt det känns att den lille godingen tycker om sin mormor:))

Nu får ni ha en riktigt härlig fredag alla! Ikväll är det Kultutnatta här i Mölndal precis nedanför backen hos oss....ett kulturevenemang med dans och sång och kultur i massor.

Måste få visa Nalles tavla på MIN vägg:)) Kram

Blääää

publicerat i Allmänt;
för denna dagen......har haft så ont i min kropp...och jag är en ganska tålig människa när det gäller smärta.
Förstår inte vad detta är....det förflyttar sig i kroppen...men värst är det i knäna.

Fan också....jag börjar väl inte bli gammal??:)) Eller sjuk?:((

Jag har inte tränat en timma, nä inte ens en sekund denna veckan...men det är klart jag har ju inte varit still heller....det kanske jag borde vara nån gång....att VILA....tänk jag kunde stava till det:))

Men då känner jag mig onyttig....nä det här måste redas ut...kan det vara så enkelt att min kropp är överansträngd?

Slog jag huvet på spiken kanske he he

Ha det gott.... det kanske var den förjolade äpplekakan som satte sig i kroppen?


Kram Mumin

Sockerstinn....

publicerat i Allmänt;
är jag. Gustav har varit här i dag och jag gjorde fiskgratäng och äpplekaka med vaniljsås i efterrätt. Jag som aldrig äter socker förutom mörk choklad fullkomligt vräkte i mig äpplekaka......jisses va längesen jag käkade något sådant.......men nu är jag så sockerstinn och äcklad att jag håller på och spy.

Ja ja jag har mig själv att skylla, men jag vet inte, det känns som om jag skulle få upp det igen:(( Så är det när gamla ovanor (läs 3 år sedan) tas i bruk. Men jag måste erkänna att det var himmelskt gott ha ha

Nä i morgon blir det som vanligt igen. Sunt leverne........och om mitt onda knä tillåter så blir det väl lite gympa i morgon också...har haft så ont i knät fastän jag har ett bra knäskydd när jag gympar......ha ha Mumin snart 56 år har idrottsskador......:)) Hon som tror att ungdomen är evig, den lilla kronprinsessan......

Kram alla! Ha det gott!

Hej hej

publicerat i Allmänt;
Här är jag.......igår mådde jag pyton, var dödstrött och orkade knappt ta mig ur sängen, men det kanske inte är så konstigt. För det första så hade jag tränat 4 ggr denna veckan och i fredags steg jag upp klockan 6 och gjorde pannkakor och kycklinggryta för att Gustav och dottern skulle komma hit. Sen på lördag var jag och Pippis och handlade kläder på Dressman och tog en fika i stan och därefter var det bara hem för att sätta på maten för sonen skulle komma med sin flickvän och däremellan var Gustav på besök igen....ha ha hänger ni med eller???

Så igår trodde jag att jag skulle dö igen som så många gånger annars.......:)) Men så var det ju fullmåne också och den jäkla månen gör mig i alla fall smått galen......och konstig.

Idag var det full rulle igen.....morgonen var seeeg men jag tog tag i kvasten och jädrans va jag fejade.....bakom soffor och skrymslen och tog fönstrena invändigt och hängde upp nya gardiner...och sen när Pippis kom hem så sa jag att nu åker vi till Ikea.

Sagt och gjort........det är roligt på Ikea men livsfarligt....man blir ju köpgalen...men vi hittade ett nytt köksbord så det har Pippis skruvat ihop nu och jag har gått och fisslat med andra roliga saker som vi köpte.

Men nu är jag trött så nu ska jag gå och knyta mig jämte Pippis.....undrar om man kan få lite fotmassage ikväll?? Tänk det är det bästa jag vet hi hi.

Kram och gonatt och här kommer det en sötnos och illbatting. Han är lika energisk som sin mormor:)

Idag en dans på rosor.....

publicerat i Allmänt;
Tack för idag!! Denna dagen har varit sååå underbar. Den började lite segt men sen fick kärringen lite spritt i bena. Jag tänkte mycket på gårdagens besök hos psykologen och vad vi hade pratat om och det var som om något hade förändrats i mitt sätt att tänka......

Skulle klippa gräset.........ouff jag tycker det är tråkigt, men så tänkte jag så här: Jaha du tycker det är tråkigt....och vill ha det snabbt överstökat......roboten Mumin skulle gå sin runda med den hemska gräsklipparen och inte tänka på vilket härligt väder det var eller va mycket äpplen som fanns på äppleträdet.......just det....ångesten var där!!

Så jag tänkte först jag skiter i att klippa gräset....men sen ändrade jag mig och tänk jag kommer knappt ihåg att det var tråkigt för jag såg mina vackra äpplen på trädet och jag hejade på en snigel som hade satt sig på min arm:)) Och ensam var jag inte heller för lilla Stollakatten tyckte det var roligt när matte var ute i trägårn och grejade......jag andades in den härliga luften och tänkte: "Tänk vad lycklig jag kan vara som KAN klippa gräset, jag kan GÅ, jag kan SE, jag kan LUKTA...sånt man bara tar för givet.

Ja det var en härlig känsla och jag blev riktigt upprymd och glad att jag på detta sätt kunde bemästra min ångest....

Sen hängde jag ut tvätt.......och då tittade jag upp emot skyn när jag hängde tvätten och SÅG himlen. Fattar ni eller? Jag var medveten om naturen.....jag var närvarande i nuet........och fick en tanke på gamla tider, då hemmafruarna tjattrade över gärdsgården och hade hucklen på huvet......kan ni se det framför er? som på en gammal film och det var hur fantastiskt som helst:))

Och inte nog med det.....ett sms med puss i slutet....det var sonen....jag hajade till....det brukar han inte göra....men vad GLAD jag blev:))

Sen pratade jag med dottern och hon är ju lika go hon.....och Gustav...den lille busungen....han kommer till mormor på fredag........:))

Och visst fick gymmet sig ett besök idag också. Lite spinning blev det........

Ja "när fan blir gammal blir han religiös" det var ett uttryck som bara poppade upp i huvet just nu.....men denna dagen var en av de lyckligaste i mitt liv.

Tack för idag!! Kram till alla! Mumin

Hur kan man älska och hata en människa......

publicerat i Allmänt;

på samma gång? Var hos psykologen idag och hon vände ut och in på mig. Varför duger jag inte som jag är? Varför måste jag vara i händelsernas centrum hela tiden och bli bekräftad jämt. Är jag någon slags kronprinsessa av Sverige? Nä bara en liten liten mygga i detta enorma universum!!

Just det, men intala mig det om ni kan! Varför ska jag alltid hjälpa andra? Varför ska jag alltid ha det tiptop hemma? Varför kan jag inte visa mina känslor på riktigt inför mina närmaste? Varför kan jag inte börja gråta om jag tycker något är orättvist utan går ner i källaren och gråter i min ensamhet? Precis som jag var gjord av sten!!

Men den stenen är lättblödig måste jag erkänna............att jag håller på såhär och försöker bevisa för mig själv att jag är duktig är ett uttryck för min inre ångest jag haft med mig sedan barnsben.

När vi satt där och pratade idag så kom vi att tala om min pappa. Och då brast det......tårarna bara sprutade....även att han varit väldigt elak så älskade han mig så mycket och jag älskade honom.....det förstår jag nu......han hade det inte lätt i o med att min mamma gick bort så tidigt och jag var bara ett litet barn som han skulle ta hand om....egentligen var det synd om honom, fast jag fattade det inte då och jag fattar inte heller hur man kan bete sig så elakt ibland som han gjorde om han älskade mig så mycket....det förblir en gåta.

Därför när jag själv fick barn så sa jag till mig själv att ALDRIG att jag skulle vara en sån förälder som min pappa hade varit och därför överbeskyddade jag mina egna barn och gör så fortfarande. Gud nåde dem som gör dessa mina telningar ont!!

Nåväl.......nu ska denna lilla mygga på jordklotet försöka bearbeta sin ångest....och det kanske går bra när jag vet varför.....tänk jag har ju så mycket att leva för.....en hel sammansvetsad familj och en jättegullig liten Gustav som är mormors allt fastän han tar "livet" av en ibland ha ha.......

Nä nu ska denna "kronprinsessa" gå åstad och köra lite jympa......ni kanske kan läsa om det i Hänt i Veckan eller nåt nästa gång:)) Ha ha detta är ju för komiskt!!

Får jag lov att presentera Daniel "Pippis" Westling":))

Tur att man har lite humor i alla fall........Kram alla! Mumin