Bloggsemestern är slut!

publicerat i Allmänt;
Jaha så var jag här igen! Har hänt mycket sen sist men orkar inte berätta i detalj men det har varit ömsom vin och vatten....
 
Har spenderat mina dagar med bla mössfångande....katten tog in 4 möss som åt upp sig i mitt skafferi så där fick allting slängas och bakom kylskåpet ska vi inte tala om hur äckligt det var:((
 
Men barn och barnbarn har varit här ibland och förgyllt tillvaron och sen har vi ju varit i Luxemburg jag och Pippis.
Vilket fint land och mysigt men dyrt! Här kommer lite bilder från min semester:
 
 
På Botaniska Trädgården i Göteborg....mycket fina växter bla denna köttätande växt
 
 
Aj aj aj va stickit men vackert
 
Så bar det iväg till Luxemburg med byte i Amsterdam
 
 
Hotellet och första kvällen i Luxemburg. Dem hade musik på torget..spelade bla Champagnegaloppen så man höll på att sätta maten i halsen:))
 
Teatern
 
Grönt och skönt 36 grader i luften
 
 
Pippis svalkar sig i skuggan med cigarr:))
 
I väntan på bussen till Moseldalen....
 
Floden Mosel så vackert att man fick nypa sig i armen
 
 
Flodbåten på Mosel med ljuvlig bakgrund:))
 
 
Ett glas rosé i värmen:))
 
Tyskland över bron...
 
 
Såhär såg det ut på landet...
 
Mumin på kvällskvisten pratande franska...jodå Pippis blev imponerad av min franska....ränderna går inte ur:))
 
 
Madame Blanche hette denna skapelse....mmm så go
 
Härliga frukt och grönsaksstånd
 
Ha ha Hopp on Hopp off tur
 
Nya stadsdelen med bara finanskvarter
 
Så var det dags att åka hem och då började det regna.....
 
 
Nu har vi varit hemma några dagar och allt är som vanligt igen, men skönt att komma från väggarna ett par dagar.
 
Kram vänner!
 

Vilken gentleman!!

publicerat i Allmänt;
Nä nu får nog Pippis ta och passa sig ha ha.....Idag i ösregnet var jag och handla och blev så sugen på en kopp kaffe så jag köpte en såndär latte i pappersmugg och när jag betalade alla varorna så glömde jag den.....så den kom med en annan herres varor. " Oj då sa jag det var ju min!" Då klappade denne mannen mig på axeln och sa: Får jag lov att bjuda damen på kaffet?" " Nä men det behöver du inte sa jag förläget.....Klart att man bjuder en sån dam på kaffe sa gentlemannen och log sitt vackraste leende......så var denna dagen räddad!!
 
Mumin rules!!!!
 

Idag har jag varit redig.....

publicerat i Allmänt;
somnade tidigt igår kväll...var helt slut men idag har jag städat hela huset och tagit gräsmattan och plockat vissna blommor och satt in en underbar bukett av mina fina rosor. Bilen blev också tvättad så nu är jag nöjd:))
 
Spinningtid idag men Nej tack! Kroppen den värker och mitt knä e inte vad det borde vara.....Jag har köpt mig en god tidning som jag ska läsa....snart kommer regnet igen....skit också va tråkigt...men på onsdag ska jag träffa en kompis och vi ska luncha ihop:)) Alltid lika trevligt att träffa henne!
 
Mina underbara rosor:
 
 
 

Jag är totalt slut....

publicerat i Allmänt;
och det var barnbarnen med.....nu e jag inte speciellt fysiskt pigg....känner mig som en urvriden trasa.....här ligger leksaker till höger och vänster....katten har inte fått mat på två dar (jag har glömt bort henne:(() oj oj oj....i morse steg jag upp halv sex...men jag hoppas dem haft roligt....jag tror det för när vi lämnade dem i eftermiddags sa detta lilla charmtroll: Stanna! Stanna! och sprang efter oss...sötnos.....men som sagt....jag tar inte i en penal idag....jag ska gå och lägga mig även fast klockan är bara barnet och i morgon vet jag ju vad jag ska göra...just det. STÄDA och hur kul e det på en skala?? Men gud nåde den som stör mig i morgon....då ska jag vara själv!!
 
 
Vem smälter inte för en sån här liten sötnos? men som Pippis just sa vi är inte 30 längre......
 
 

Å vad jag längtar efter semester.....

publicerat i Allmänt;
Ja ni kan ju tycka att jag har semester jämt men det är ju inte utan anledning som jag är sjukpensionär.....men det är inte alltid jag skriver att jag mår dåligt. Är så van vid att inte vara riktigt frisk men försöker så gott jag kan att vara aktiv och en aktivare sjukpensionär får dem leta efter:)) Jag tycker inte jag gör annat än att passa barn och hus och hem och trädgård.....så ibland tar det styggt på mig.....skit samma.....
 
Och Pippis behöver lite ledigt han med. Jobbar jämt och sliter....så snart åker vi till Luxemburg...verkar ju vara ett underbart och vackert land...vi flyger till Amsterdam och sen vidare till Luxemburg för att bo på ett fashionabelt hotell och tänk att slippa laga mat.....bara resa sig ur sängen och dra på sig kläderna.....LYX!!
 
Titta va fint där är:
 
 
Moseldalen
 
 
Såna här slott finns det visst lite varstans
 
 
Kram vänner! I morgon väntar barnpassning med övernattning......
 
 
 
 

Före och efter

publicerat i Allmänt;
Idag har jag vart trötter....jisses vilken träningsvärk jag hade efter igår....fick ta en magnecyl för och lindra värken ha ha
 
Vill ni se nåt roligt?
 
Jag och Pippis på maskerad 2005 i resans tecken. Pippis var Stig-Helmer och jag Hula-Hula flicka och vägde modiga 113 kg
 
 
 
En annan maskerad 3 år senare och 25 kg lättare:))
 
 
Å Pippis såg ut såhär...lite mer "pondus" men fin e han
 
 
Idag är vi 3 år äldre och ser lite mer åt de 60 men "still going strong" Kram vänner
 
 
 

Nä nu är jag nog frälst igen.....

publicerat i Allmänt;
I ett nytt sätt att träna......jag har sprungit som en skållad råtta med barnbarn i två dagar och lite hushållsbestyr som vanligt och jag var så trött i eftermiddags så egentligen skulle jag nog lagt mig om det inte vore för att jag hade bokat in mig på ett yoga pass.....
 
Nu går du!! sa jag till mig själv och jättesvettig för här är 40 grader i skuggan så begav jag mig till gymmet.
 
När jag kom så bytte jag om och jag visste att man skulle vara barfota och med lite trevande steg klev jag in i salen där folk satt och var helt knäpptysta och man kände bara doft av myrra och indisk musik. HJÄLP! tänkte jag vad har jag gett mig in på?
 
Men så kom instruktören fram och frågade om jag hade gått på yoga förut och jag sa en gång........"Ja idag ska vi göra balans och styrkeövningar men du gör så gott du kan" sa hon.....
 
Jädrans i min låda.....jag har vridit kroppen i 360 grader och balanserat och hälsat och andats i en och en halv timme.....ha ha och till sist så la vi oss ner med filt på oss och bara gled iväg långt från denna världen och svettig: OM!!
 
När passet var slut så frågade jag om vad yogan hette och den heter Ashtanayoga och kommer från Indien....den löser upp spänningar och stärker kroppens alla muskler och gör så att immunförsvaret blir bättre.....å vet ni vad hon sa till mig? " Jag vågade inte säga till dig att det inte var nybörjaryoga men du måste ha tränat en del för du var jätteduktig".....Å tack sa jag va jag blev glad!!
 
Så nu har jag hittat en grej till som gör mig salig och gamle Pippis hade hängt upp tvätten och tagit ut ur diskmaskinen och satt på kaffet. Det uppskattades verkligen!
 
Nä då säger jag väl Namaste= det sa vi det sista och det betyder att man tackar sin kropp.
 
 
Så här hälsar man solen och vem gör inte det denna sommar:))? Kram vänner

Kroppen är till för att arbeta med....

publicerat i Allmänt;
Dem som har ett rörligt arbete mår mycket bättre än dem som bara sitter....jo det visste ni väl alla? Min doktor har sagt till mig att träna och att inte dricka för mycket alkohol...det är inte bra för mig och inte för andra heller för den delen.
 
Ett glas rödvin om dagen...men inte mer....men det är inte så lätt för dem där baginboxen är ett fördärv. Visst går man och fyller på och tänker inte på hur mycket man dricker....men det är klart är det fiesta så är det ha ha och jag sticker inte under stol med att jag häver i mig då också......
 
Idag har min kropp fått arbeta och man får så mycket energi efteråt och i alla fall jag mår superhärligt efter att ha tränat så kläderna är genomblöta:)) Klippt gräs har jag gjort och sen har jag kört ett spinningpass som inte var utav denna värld. 3 kärringer gav upp men jag höll i och körde järnet till slut.................ååå den där duschen var sååå go...det var en belöning och när jag kom hem åt jag och Pippis middag och 2 stora glas fet mjölk till det så nu mår jag som en prinsessa.
 
Det är såhär jag vill leva.....få utlopp för min härliga energi som jag begåvats med och jag ska hädanefter säga nej till saker som stör mitt tränande.....en mycket lyckligare Mumin vill väl alla känna?:))
 
Nu sover jag gott också....tack och lov.....ja jag är inte bortskämd med hur livet ska te sig....mår min familj bra och jag får göra det jag vill så är jag så lycklig!!
 
Kram vänner!