Fredag och strålande sol

publicerat i Allmänt;
Igår var jag med Gustav och dottern och bada och sola....men vad vi slet med väskor och parasoller!! Att gå i sand vet ju ni hur jobbigt det är och jag höll på att inte komma ur sängen i morse för jag hade sån träningsvärk ha ha.

Men det var en underbar dag och det var första gången för Gustav att vara på stranden:)

Sen var det hem och handla inför helgen och därefter tog jag gräsmattan och tvättade en hel hop med kläder.........


Men idag är det fredag och då ska jag njuta ikväll med lite jordgubbar och läskande vin.....

Här kommer lite bilder från gårdagen:



Lite ringar att leka med........



Här går jag och mormor och plaskar i vattnet.........vet ni jag badade.....16 grader......jäklar jag trodde hela kroppen skulle domna av men friskt var det:)



Äntligen fick jag spann och spade och det var roligt:))



När sommaren är som bäst......att vara vid havet och njuta!


Kram ha det så gott alla! Mumin

Ha det så gott idag

publicerat i Allmänt;

Nu far jag ner till saltvattnet och solen och lille Gustav.

Må så gott! Kram


Maneten.....västkustens plåga men ganska vacker??

Nu e det varmt hörrni.....

publicerat i Allmänt;
Puha nu börjar det bli över 25 gradersstrecket, men jag klagar inte. Det är skönt när det är varmt, men det får inte bli olidligt.

Idag har jag och dottern varit med Gustav i Slottskogen. Vacker oas inne i Göteborg och en massa roliga djur att titta på.

Gustav var väl sådär intresserad, men han fick fart när det vankades fika och mat:) Och nu så går han nästan alldeles själv......skit också jag tog en massa kort men jag hade Pippis kamera och det funkar inte riktigt att få in bilderna i datorn.

Jag får väl fråga sonen när han kommer förbi härnäst......

Gustav fick en såndär "vinneleka" om ni vet vad det är med massa snurror på och det tyckte han var kul.

I morgon har vi bestämt bad nere i Åsaviken där dottern bor, då ska jag försöka sola mig lite grann, tycker jag är en blekfis fortfarande, men jag har såna där "tattargener" så så fort jag börjar sola så blir jag brun:)

Kram ha det gott i värmen.......men nu är jag lite som krösaMaja.......detta bådar inte gott till semestern.....men vi tar en dag i taget.

Nu i kväll känns det bättre

publicerat i Allmänt;
Tack alla goingar som skickat kryapådighälsningar, vad vore livet utan mina kära bloggisar? Urtrist!!

Äntligen har jag inte ont i halsen längre men är en aning förkyld men nu i eftermiddag tog jag och la mig på gräsmattan och solade min underbara bleka kropp......skratt.........och bredvid mig hade jag en skål med jordgubbar och ananas och ett glas isande vatten och bara njöt med Christer Sjögren i öronen. Jäklar vilken härlig röst den mannen har och massa kärleksbitar sjöng han för mig också:))

Nu tar vi tag i nästa mandomsprov och det är med en av mina mediciner som jag har halverat och ska ha slutat med tills på söndag då jag skall börja med en ny sort. Man blir lite skraj hur det ska funka, om man tål medicinen, hur den verkar osv. Jag har högsta gardet inställt, då kanske det inte blir så farligt, men det är bäst att vara beredd........lite utsättningssymptom har jag.....det rister lite i huvet som små elchoker......men det går väl över.

Nu ska jag titta på Allsången och sen kommer den härliga Mr Barnaby.....å denna underbara lugna och härliga kriminalkommisarie................med alla sina härliga mord:))


Kram ha det gott! Mumin

 

Love love love........herregud har jag blivit tokig......nu får nog Pippis akta sig ha ha

Sjuk

publicerat i Allmänt;
så in i norden.....allt bara snurrar så det blir horisontalläge för min del...återkommer när jag känner mig bättre.

Ha det så gott! Kram Mumin

Vilken midsommar....

publicerat i Allmänt;
den värsta på mannaminne och då menar jag inte att det blev för mycket snapsar......tvärtom det blev knappt några alls!!

Kände på morgonen att jag hade så ont i halsen så jag kunde inte svälja, det gjorde så ont att jag nästan skrek när jag skulle dricka vatten. Äsch sa Pippis ta dig en rackabajsare det svir gott i halsen. Så det gjorde jag men det blev inte bättre.

Sen var vi hos grannen kl 3 och åt och hade det trevligt tills jag började frysa så in i norden......jag blev dösjuk....nä sa jag jag kan inte sitta upp så jag fick gå hem i trans och väl hemma tog jag tempen och den var uppe i 40 grader. Jag bara slängde mig i sängen och där låg jag och hackade tänder.

Igår åkte jag till akuten och där konstaterades halsfluss...jisses sa doktorn...här var det svullet och görigt, men jag fick penicillin så nu börjar jag känna mig bättre. Har sovit i 2 dagar i sträck....så denna midsommarhelgen vill jag glömma.

Nu hoppas jag att jag kan gå till Liseberg i morgon med Gustav och hans föräldrar och farmor och farfar, men jag får väl ta det lugnt.


Kram på er! Mumin

Trevlig midsommar

publicerat i Allmänt;
önskar jag er alla! Vädret är ju inte det bästa, här öser ner, men sommaren kommer var så säkra!!

Kram Mumin

Kämpar på.....

publicerat i Allmänt;
gör jag. Trappar ner med min medicin och det är lite jobbigt....men jag får ta det för vad det är. Igår var jag och gympade och idag har jag en tvättkorg från sonen att ta tag i. Sen har jag midsommarhandlat......jordgubbarna är dyra hörrni.....men det måste man ju ha eller hur?

Solen skiner för fullt men i morgon ska det visst bli sämre väder. I morgon ska jag gå på midsommar spinning och sen är det ju midsommarafton och då går vi över till grannen. Vi brukar ha kul ihop och hoppas det blir lika trevligt som alla andra år vi firar.......Gustav har förresten börjat att gå....den lille krabaten....nä nu ska jag vila mig lite, en liten eftermiddagsnap vore väl inte dumt? Ps förresten jag köpte dem där shortsen.....nu fattas bara solbrännan ha ha

Kram ha det gott! Mumin



Herr pilleman..........

Hjärnskrynklaren.....

publicerat i Allmänt;
Han var inte nådig.....!! En sån tuff gammal man. Han bara tittade upp och ner på mig och ställde tusen frågor....jag blev alldeles torr i halsen....men den mannen visste nog vad han sa......

Efter en halvtimme hade han kommit på att jag behöver en ny antidepressiv medicin som gör att jag sover. Den jag har och har haft i 15 år är för gammal sa han. Det här ska vi nog reda ut och nu får du gå här hos mig och jag fick gärna ringa honom om jag kände för det.

Sen sa han " Va stark du ser ut" Ha ha ja sa jag jag lyfter skrot på gymmet......jag blev inte klok på den här mannen riktigt.....åsså hade han massa afrikanska masker överallt i rummet så jag försökte fråga lite försiktigt om han gillade att resa och då sken gubben upp som en sol och berättade att han hade släktingar i Afrika och jag berättade att jag har läst "Damernas Detektivbyrå" som utspelar sig i Botswana och då fick jag honom att le för första gången. Ja han var både snäll bra och lite konstig.....men det är klart första gången man träffas så vet man ju inget om varandra.

Ja ja fortsättning följer.......

På Avenyen hittade jag världens fräckaste skor....ja jag gillade dem....Björn Borgdesign, vad tycks??

Kram ha det gott! Mumin




Jo sen såg jag såna snygga shorts i jeanstyg.....vågade inte köpa dem men det vete katten om jag inte går loss på dem:)

Håll tummarna!!

publicerat i Allmänt;
Idag ska jag gå till en specialist på sömnproblem. Jo det är en psykiatiker och jag vet inte nåt om honom så jag är lite nervös kan jag säga och jag ska inte vara hos honom förrän kl 5..........

Jag har faktiskt sovit rätt så bra denna veckan men jag vet ju att det börjar om igen så jag måste ta tag i det här för annars blir man ju tokig!! När jag vaknar vid 3-4 tiden på natten är det som om jag har druckit 20 koppar kaffe, ni vet man är pigg men ändå trött och det är lögn att somna om. Det gör jag inte förrän vid 7 tiden och då tycker jag det är dags att gå upp, så dagen blir ju så konstig, för att inte tala om när man reser bort eller sover över hon någon. Det blir som en fobi nästan.

Nä nu ska jag äta min morgongröt och lite kaffe till det. Ha det så gott! Kram Mumin

Sicken gubbe........

publicerat i Allmänt;
man har till make...........Han är iväg och köper ännu mer alkoholhaltiga drycker i Tyskland och nu svämmar det snart över här..........och jag blev förbannad idag på han det vill jag lova. Det är inte ofta men jäklar vad besviken jag blev.....

Sov för en gång skull gott i natt och jag åt frukost i min ensamhet.....visst är det skönt att vara ensam ibland......ha ha jag är som en eremit.......gillar mitt egna sällskap bäst:)) Nä jag kan säga så här att jag trivs fruktansvärt gott då jag få gå i min egna takt och bestämma över min tid utan att någon lägger sig i.....däremot är jag inte osocial, tvärtom........

Jo jag satt vid fruktostbordet och funderade vad jag skulle hitta på idag för ingen skulle ha middag, sonen skulle på galej och Pippis var som sagt i Tyskland så jag tänkte nu jäklar ska jag gå till Liseberg och spendera min dag där och spela lite på chokladhjulen och njuta av de fina blommorna, ta mig en kopp och kanske en middag........ååååå dagen låg liksom framför mig. Härligt!!

Jodå hade väl varit på Liseberg en timme så ringer Pippis....." var är DU????" precis som om det hade hänt något. Jag sa jag är på Liseberg! "Fan sa han pengarna räcker inte" Nähä och jag är inte hemma menar du och kan komma till undsättning med en överföring? Okej jag får väl åka hem då sa jag. Fan va förbannad jag var!!! Visst kollar man väl om man har med sig tillräckligt med pengar när man åker bort, det gör i alla fall jag, men Pippis är så bortskämd med att jag sköter allting så nu hände denna fadäsen.......det var inte 50 hem utan körkortet hade nog rykt om polisen hade stoppat mig eller också hade den som kom i min närhet fått en blåtira!!!!!!!!!

Nåväl allt ordnade sig och sen bar det av till skogen och promenix med Günther och sonen och sen iväg igen till sonens fest. Ha ha sonen sa att " ja du morsan om inte Pippis hade dig så vete katten hur han hade klarat sig" och det är ju lite farligt det där att veta allting om man skulle råka ut för nåt eller hur?

Jag fick några bilder i alla fall ifrån Liseberg och jag hann och vinna två kramdjur till Gustav:))



Sagoslottet.....å det är mysigt att åka omkring därinne



Toblerone.....det hade jag velat vinna en hel drös:))



Restaurang Tyrolen och massa fina blomster




Ha ha ser ni vem det är?? Jo Mumin i spegelhallen......långa ben vill jag lova:))



Söt isbjörn vann jag liksom



Liksom denna roliga råtta eller vad det ska föreställa.....den tog jag upp med en gripklo ha ha



Promenix i skogen med farmors lille sötnos:)


Nä nu får det väl bli lite TV.......kram så länge! Mumin

Freeeedag!!

publicerat i Allmänt;
Helgen är här men vilket väder. Ösregn.......himlen är öppen och han där uppe har mycket i blåsan:)

Det blir nog en tur till gymmet idag, tror jag, för jag blir så himla upprymd av denna låten.

Kram ha en go fredag! Mumin

Övertrött....

publicerat i Allmänt;
är jag idag.....jädrans vad jag sov dåligt i natt.....jag rapade mjölk hela natten och drömde jättekonstigt.....idag har det regnat hela dagen sk dagsregn, det är först nu på kvällen som det håller upp. Sonen kom med lite tvätt idag så det har jag tagit itu med och sen har jag ju letat efter ett album på mig själv när jag var liten. Men jag vet att dottern tog det men det vill hon inte medge:)) Men jag hittade så många roliga kort och ve och fasa så hittade jag kort på mig själv som tjockis......hur kunde jag se ut så??????? Att jag inte reagerade förut? Men så hittade jag världens sötaste kort på mina barn som jag kunde fotografera av så ni kan ta del av det. Så söta är dem och vad Gustav är lik sin morbror, kanske inte just på detta kortet men jag har andra och det är en kopia av dotterns bror. Tjingeling nu ska jag titta på nyheterna.

Kram Mumin



Här är dem två "bären" när Gustav var nyfödd....



Mammas sockergryn:))

Pippi

publicerat i Allmänt;
Långstrump......javisst hon lyfte skrot hon:) Det har jag gjort nu. Har ökat med 2 kg på varje arm denna terminen.....men det där förbaskade gäddhänget är kvar, men det får jag nog leva med....skit samma....huvudsaken man är frisk och stark som Pippis brukar säga.

Idag på gymmet var det riktigt flamsigt...sådär ni vet när man är trött och skrattar åt allting, men kul är det. Det är min livlina det där gymmet. Jag fullkomligt älskar det där stället....

Idag har Gustav varit här igen. Vi satt ute på gräsmattan han och jag och det tyckte han var roligt.........sen hade jag på musik och han kan "headbanga" ni vet som dem gör ungdomarna när dem rappar ha ha...för roligt....men sen var pojken trött och fick åka hem med mamma.

Och nu är mormor trött också.......det är såhär det är att vara 55+......förresten fick min första tantvarning idag av dottern. Jag hade köpt ett par byxor med paljetter och resår i midjan. Är det till farmor sa hon? Nä..............:))


Kram Mumin

Ps förresten "headbanga" gör man nog inte när man rappar.....där ser ni....tant Mumin talar:)) DS

Helgen

publicerat i Allmänt;

tillbringades med en ljuvlig krabat vid namn Gustav:) Han var så snäll och han älskar ju att äta och det gillar jag ha ha.
Lördagen blev lugn, en hemmakväll framför TV:n med maken och vi tittade på fotboll men det kunde ju kvitta. Sverige förlorade ju i alla fall:((

Sen var det lite trassel, en mus kom in genom kattlluckan och Pippis bankade och jagade den stackars musen så då vaknade naturligtvis gossebarnet. Då fick han sova jämte mormor och morfar och det är ju bara så gott:)) Man blir liksom lugn på nåt sätt, jag vet inte hur jag ska förklara det men jag sov så gott jämte den där lille krabaten.

I går var vi ute och gick och jag lärde Gustav att man skall heja på alla bilar så där satt han och vinka:))

Men vi var trötta i går kväll jag och Pippis, man är ju inte 30 längre, men jag tycker vi hänger med rätt bra. Tog ett glas vin i soffan och sen dalade vi av i sängen vid 10 tiden och tänk jag sov gott i natt med. Det hör ju till ovanligheterna så idag är jag riktigt pigg.

Har varit hos frissan och klippt mig sen klippte jag gräset och bilen tvättades också. Jag kan känna idag att är det så här det är att vara frisk? Jisses va härligt i så fall.......men jag ropar inte hej ännu men jag njuter varje sekund jag får må bra:)


Stackars lille Gustav hade ramlat ut från altandörren hemma i Åsa så han var rejält skrapad den stackarn.

Nä nu ska jag göra fläskfilégryta till middag och sen kommer revisorn igen.

Kram Mumin



Nationaldagen och kampen mellan Sverige och Danmark:))



Lite blåslagen....men gul och blå i alla fall:)



Dem här vackra liljorna har slagit ut...men tyvärr är dem över på en vecka

Pessimistisk

publicerat i Allmänt;
är jag........eller normal.....eller hård....?? Hur skulle jag vara om jag inte hade min sjukdom sedan 34 år tillbaka? Kanske låter löjligt men inte fan skulle jag leva såhär. Visst är jag nöjd med livet men ibland så går det överstyr.........en cancerböld på hakan kanske vore bättre?
Ångest är det mest plågsamma man kan tänka sig....det bara dyker upp från ingenstans.....du vrider dig i smärta från din hjärnhalva i hopp om att någon ska ta dig härifrån fortast möjligt medans maken ligger som en bebis och äter godis och "krullar tårna" och säger att han är trött.....Jag vill också jobba och vara trött och tjäna massor med pengar....ja det hade jag gjort om jag varit frisk så jävla enveten och energisk som jag är.........

Men nu är jag en " piga" som alla älskar  (tror jag) men det är inte min kopp av te om ni förstår........

Nu ska jag och maken äta räkor..........och i morgon kommer Gustav:)

Tack för att ni lyssnar! Kram Mumin

Nä nu e jag trött....

publicerat i Allmänt;

Har varit i väg och gympat igen.....jisses det var så det surrade i fingrarna till slut så jävla trött blev jag. Sen när jag kom hem la jag mig på soffan och det tog ett tag innan jag kunde gå ner och duscha:) Har städat hela huset idag också till den här goa musiken. Sir Tom Jones alias "Tjuren från Wales" Ha en god natt därute kram Mumin.



Tjenare moss allihopa

publicerat i Allmänt;
Jisses va tiden går..........fullt upp med allt och alla....men nu är det ju sommar....juni och snart har ni väl semester ni som jobbar? Igår var jag och träna....det var en vecka sedan och jag får abstinens ha ha så jag tog i med 2 timmars pass så idag har jag lite ont i kroppen. Usch sen har jag börjat med en ny sömnmedicin......fan finns ju inget som jag tål....blir ju helstirrig av den men sover, jo det gör jag så vilket är bäst??

Idag var jag hos svärmor och hälsade på. Jag hade köpt lite kläder till henne och hon blev så glad så glad. Stackarn det är inte mycket med henne.....det går utför med en rasande fart. Sen var jag och handlade i en sån där superbra affär som har allt...fräscht och fint........sen var det middagsdags och jag gjorde en pastagratäng som gick hem hos mina pöjkar ha ha. Sonen fick med sig hem så då är det bra betyg. Jag försöker gå in på nätet och kolla lite på annorlunda recept, det är rätt kul faktiskt!

Idag är det sista programmet av Rent hus......suck......jag älskar dem där två damerna.....men det är klart har man städfobi kan man ju få spader.....ibland så tänker man att jäklar det har jag inte gjort på länge, typ gjort rent i tvättmaskinens skrymslen:))

Nä lite sommarbilder får ni här. Kram och ha det så gott! Mumin



Just det, prästkragen blommar för fullt:)) Liksom mina jordgubbar......