Näst sista dagen på 00 talet

publicerat i Allmänt;

Hur tycker ni året har varit? Jag själv tycker att det har varit ömsom vin och ömsom vatten. Sommaren vill jag inte ha tillbaka igen, då mådde jag fruktansvärt dåligt och var inlagd på sjukhuset, men sen har det liksom tagit sig framåt hösten och vintern.

En härlig resa har jag gjort med min käre Pippis och den glömmer jag aldrig.

Dottern ska ha ett barn till och Gustav är ju mormors lille sockergris.

Sonen som blev ensam har hittat en ny flickvän och förlovat sig och lille Günther mår bra också och har vuxit till sig.

Hälsan är förnärvarande god och mitt älskade gym har fått sitt under året. Tänk att jag tränat varje vecka i 2 års tid, med undantag av semester.

Ja ett år går fort, men ser man tillbaka så är det mycket som händer under ett år...både tråkigheter och glädjeämnen och med det önskar jag alla mina bloggvänner ett riktigt GOTT NYTT ÅR.



Såhär ser mitt nyårsbord ut....jag dukade idag för imorgon så skall kalkonen in i ugnen och jag vill absolut inte stressa....

 

Med denna egenhändiga gjorda bukett vill jag dela med till alla mina vänner.

 

Kram Mumin

Juldagarna är över...

publicerat i Allmänt;
och jag tycker det är riktigt skönt. Det har varit en massa mat och dryck i överflöd så man nästan mår illa.....usch man får nästan dåligt samvete.....och igår var det annandagsmiddag härhemma så jag känner att nu vill jag inte ta i en enda kastrull mer...

Idag har jag bara slappat och sovit...har inte ens bäddat fastän det är kväll, men jag var så fruktansvärt trött så jag och katten har sovit ikapp och Pippis lagade middag idag, tack för det.

Jo jag har köpt mig en Ipod.....en sån fantastisk grej....men jag ska köpa till en hållare som den kan stoppas in i så jag kan gå omkring och lyssna, men jag har inte satt mig in i hur den funkar riktigt, ska läsa på.

Förresten har ni några nyårslöften? Det har jag 3 stycken, men jag säger inte vad dem är ifall jag misslyckas. Lyckas jag så får ni reda på det sedan ha ha.

Nä nu ska jag kolla in min Ipod....kram ha det bra. Mumin



Gustav med alla sina paket:)

God Jul

publicerat i Allmänt;


 

önskar Mumin. Nå vad blir det att titta på kl 15 i år? Anna Ankas Hollywoodjul eller den traditionsenliga härliga Kalle? Jag gillar Kalle bättre, men jag är lite nyfiken vad det där galenpannan Anna ska hitta på.

 

Kram alla mina vänner! Mumin

Jaha då var det snart jul igen...

publicerat i Allmänt;

Snön ligger vit på taken, endast tomten är vaken.....den är väl fin:)

Idag har jag sovit länge med min gosefilt och varit ute en sväng i det vintriga vädret. Nu är det inte så kallt heller, helt perfekt och det är bara skinkan och janson som ska göras.

Nu är jag definitivt färdig med allt och det känns skönt. Jag har varit ute varje dag och småhandlat saker som jag glömt men nu får det vara nog.

Hoppas att snön ligger kvar till julafton....men jag tror det...tyckte jag läste det idag och det är väl första gången på länge vi haft en vit jul.

Nä nu ska jag laga panerade torskfileér och potatismos till middag sen ska jag röra på fläsket.......så kan jag äta en skinkbit till ha ha.

Kram ha det gott! Mumin

En liten tomtenisse.......

Tänk......

publicerat i Allmänt;
jag skulle nog kunna bo i ett land där solen gick ner klockan 3 varje dag och upp klockan 9 nästa morgon. Ja inte är vi många tror jag som är som jag är......men jag får sån ro i kroppen när det inte är hysteriskt med massa gräsmattor och blommor överallt och fåglar som börjar sjunga kl 4 på morgonen. Då mår jag dåligt!! Men visst är det vackert med våren och sommaren....men jag är en såndär som tycker att det gör ont när knopparna brister.

Det bästa jag vet nu när det är advent så är det att få ligga under min goa pläd och titta på min fina adventsljusstake och bara somna in i värmen inomhus och därute är det bistert kallt. ÅÅÅÅÅ va härligt det är.

Jag känner mig lite som en bebis i den trygga tillvaron:))

Men snart vänder det och blir ljusare igen och det får väl gå...........

Men det säger jag er att en temperatur på 30-35 grader inne i stan är det värsta jag vet. Det går väl an utomlands på semester. Där har man allt serverat och slipper gå med dammsugaren och laga mat i denna hetta. Då kan man ju bara ta sig en drink och liksom flyta med.....det gillar jag däremot:)) Så jag är ingen sommarhatare om nån trodde det ha ha.

Idag har jag passat Gustav och vi städade lite grann jag och dottern. Nja inte så lite, hela huset blev städat så det luktade nyskurat när jag gick därifrån...härligt. Den lille Gustav är så söt.....en stor blöt förkyld puss fick jag när jag åkte:))

Men jag längtar att träffa sonens hund, så nån dag åker vi välan upp i skogen och hälsar på innan jul.

Nä nu är det väl snart läggdags....eller?

Kram Mumin



Det här är en av mina melodier.........


liksom den här.........

Nu börjar det bli färdigt....

publicerat i Allmänt;

innan jul. Handlat har jag gjort idag och Pippis ska åka iväg i morgon för att köpa "sin" julmat. Vi har ju lite olika smak så det är bäst att alla blir nöjda.

Har tänt upp ljus i huset och det sprider sig lite julvärme i vårt hus....förr idag när jag var i stan så var folk som tokiga....å undra på att det händer bilolyckor så som alla drar på......alla skall vara nr 1....och det kan jag inte förstå...det är väl bättre att komma hem helskinnad?

Idag är det sista Bonde söker fru och det är ett trevligt program, men den där Roger han hade jag definitivt inte blivit kär i.....å inte dem andra för den delen heller ha ha. Men Tilde har träffat rätt, så söta dem är ihop:))

Nä nu väntar jag på Pippis och då ska jag sätta mig och lyssna på Evert Taube och dricka lite vitt så jag kommer i riktig julstämning.

Kram ha det gott! Mumin

 

Min julfina lilla Stolla:)

Sista julklappen....

publicerat i Allmänt;

ska jag köpa i morgon...sen är det klart! Idag har jag sprungit kors och tvärs...man kommer på massa saker som man inte tänkt sig eller hur?

Först var jag hos frissan. Hon klippte väck min pagefrisyr och gjorde en lite mer fräck variant, sen hade hon ett pulver som är nytt på marknaden och strödde i håret så det blev fluffigt. Kanonkäckt så jag köpte en burk av henne. Det blir inte så kletit som frisyrgelé.......

Ja sen har jag varit ut och in i affärer och nu märks det att det börjar bli lite stressigt bland folk så jag är glad att jag är klar.

Sen är det ju bara maten, men det går kvickt. Min stackars höggravida dotter ska ha julen hemma hos sig i år, men jag ska hjälpa henne,det har jag lovat.

Å Pippis har redan fått sin julklapp...en Aalborgs akvavit....det är en tradition så den får man ju inte glömma:)

Just nu håller jag på med en Moussaka i ugnen. Blev så fruktansvärt sugen på det så det får bli en smakbit innan Bonde söker fru....

I morgon är det jympa igen....dubbelpass ha ha Kram Mumin

Bakis en tisdag?????

publicerat i Allmänt;
Kan man vara det? Jo det kan man om man varit på Liseberg med världens roligaste grannar........

Årligen så brukar grannarna och jag och Pippis gå på Liseberg en helkväll och äta och spela och titta på allt fint, så jag fick gå på Liseberg två dagar i rad:))

Det var jättelite folk där och det var hur skönt som helst att gå omkring och strosa bland alla fina ljus och dofter.

Vi åt på Tyrolen och hinkade i oss lite alkhoholhaltiga drycker, så vi var riktigt på G när kvällen kom ha ha.

Spelade naturligtvis och vann återigen lite choklad, men ingen stjärnvinst denna gången.

Det sista besökte vi Taubemuseét, och det var verkligen en fullträff. Så jättebra gjort och mysigt.....och det sista så spelade Evert en vals och herrarna bjöd upp till dans.......alla tittade med skräckblandad förtjusning på oss men vi skrattade och dansade omkring. Hur kul som helst.........

Ha det gott! Kram Mumin



Härliga Evert:))

Goa Liseberg...

publicerat i Allmänt;

Kallt och härligt....frisk luft i nästan 6 timmar på glada Liseberg. Å jo då....lottlös kom jag inte hem....2 stjärnvinster och lite chips och choklad så jag är trött och sådär härligt rosig om kinderna.

Följ med lite på vår tur:

Pippis,sonens flickvän och sonen påpälsade för äventyret på Liseberg



Mumin utanför entrén till Lisebergstornet


Ljus ljus överallt....

Mormor Mumin, Gustav och en trånande farmor ( jodå hon fick en puss ha ha)



Ha ha här kommer Gustav och farmor och mormor i Farfarsbilarna:))


Jodå Mumin prickade in en sånhär 2kilos plus en 2 kilos Marabou hi hi


Jodå tomten var där också:)


Kram ha det gott! Mumin

Fredag igen....

publicerat i Allmänt;
Härligt och idag kommer systern med familj och firar lite Lucia med kaffe och lussebullar:))

Tänk att det blir alltid ett sån jäkla liv när vi träffas, vi överröstar varandra på nåt sätt och skrattar utav bara den. Ja det kommer bli livat.

Sen är det ju den där sköna fredagskvällen igen med Idol. Undrar vem som vinner? Jag gillar Calle, han är cool på nåt sätt.

Nä nu in i duschen och sedan på med fejset och fram med fikat.

Kram ha en go dag idag! Mumin



Här är vi jag och min kära syster:)

Torsdag....

publicerat i Allmänt;
och jag känner mig lite seeeg idag. Vet ni det att sen jag kom hem från Kuba så har jag sovit som en stock. Hör varken telefoner eller annat och det utan sömnmedel......ja jag ropar inte hej ännu, men det är så härligt att få sova. Man mår ju mycket bättre på dagen....det var längesen jag sov så gott och hoppas det håller i sig!!

Idag ska jag putsa kristallkronor.......usch va det är tråkigt men det går ganska snabbt ändå....men det gäller att få ändan ur vagnen......

Sen ikväll blir det pulsjympa, jäklar va det är jobbigt, men fruktansvärt roligt.

Ha det gott därute! Kram Mumin



Denna ska putsas......Pippis och min bröllopspresent. Bakom den skymtar min andra takkrona som jag fick efter lång och trogen tjänst i kommunen.....den behövs putsas....men det vete katten...



Liksom denna....som jag ärvt från min pappa och mamma. Det var deras förlovningspresent 1940

Lussekatter

publicerat i Allmänt;
är på G i mitt hem. Sitter och väntar på att degen ska jäsa, men den är snart klar och då ska jag göra kusar:))

Har ni tänkt på att det är lite jobbigt att baka? Inte själva bakningen men alla degiga bunkar och kastruller som måste diskas ideligen. Jag tycker det är ett kaos i mitt kök när jag bakar ha ha.

Nä sen är det väl lite träning idag också, var igår med, har man lassat in som jag har gjort under några veckor på Cuba så gäller det att bli av med det också......

Ha det så gott! kram Mumin




Såhär blev resultatet:)) och en ond rygg......varför får jag alltid ont i ryggen när jag bakar, får ni det med?

Tålmodig

publicerat i Allmänt;
Ja det är jag nog, det var min mamma också, fast hon kunde bli arg också det kommer jag ihåg.

Gustav med familj och jag och Pippis har varit hos svärmor på hemmet idag...jag tror hon blev glad, men hon är ju lite senil den gamla damen, men vadå 91 år och på sitt 92:a det är inte dåligt!

Det finaste var när vi skulle gå hem så kom en liten liten dam fram och pussa mig på handen.....usch undra hur det känns att vara senil...tror ni att dem lider av det? Nä jag tror det är som att vara lite beruskad och inte veta riktigt vad man säger eller är, hoppas det i alla fall.

Sen åkte vi hem hit och Gustav och hans familj var med, vi åkte och köpte lite mat och sen var det full rulle på den lille krabaten. När han blir övertrött så blir han så fruktansvärt pillig så jag blir tokig, försöker med allt och det är bra en stund sen till nästa "projekt" ha ha.

Jag fick visat mina bilder i alla fall och dottern tyckte det var roligt att se dem.....äntligen lite ordning....ja vi skrattade gott till vissa bilder:))

Nu är jag och Pippis lite glöggfryntliga och jag blev så trött så den där goa sängen ska jag nog ta mig an snart.

Nästa helg är det Jul på Liseberg som hägrar. Först med släkten och sen med våra kära grannar.


Ha det gott! I morgon en ny vecka och nya tag...........Kram




Förra årets Liseber i vinter? skrud

Lördag

publicerat i Allmänt;
och arbete står på schemat. Pippis håller på och tvättar altanen med högtryckstvätten för där är mycket utav skatbajs och så har druvorna runnit ganska bra. Sen ska tomten och snögubben ut i friska luften.

Ha ha igår var en riktig partyfredag. Först var jag uppe hos en väninna och drack kaffe och åt saffransskorpor och massa tjöt, sen på vägen ner så ropar grannen på mig att jag skulle komma in på ett glas rött. Ha ha ett glas blev det inte men förbaskat roligt hade vi.....sen stapplade jag hem lite glad i hågen och jag och Pippis åt middag.....just det med lite rött till där med....så i morse vaknade jag och hade stålkepa, men det var det värt, så roligt som jag hade det:)) Nä nu har jag inte tid att sitta här och knappa, får hjälpa lille Pippis.

Kram till er alla! Mumin

Fredag.....

publicerat i Allmänt;
Gött!! Känner mig bättre idag....lite piggare och det är väl härligt att det är fredag!

Idag var jag och hämta ut storvinsten på min V5a igår. Pippis brukar spela varje vecka med en kompis och dem vinner sådär en 60 spänn ibland, så han blev lite snopen när jag prickade in rätt ha ha.

Nu ska jag spara dem pengarna och sedan ska jag spela igen nån gång så jag är ingen fanatiker när det gäller att spela, men det är konstigt för jag brukar vinna när jag spelar på hästar:))

Idag blir det fläskfilé till middag och sen ska jag lägga mig och titta på Idol och Skavlan.

Jag köpte mig filmen Flickan som lekte med elden så den tänker jag se i morgon hade jag tänkt.

Ha nu en go fredagskväll med mys! Kram Mumin



Tyst

publicerat i Allmänt;
ska jag vara.....hur ska det gå?? Vaknade i morse av att hela halsen var som en stor grötig massa och jag kunde knappt få fram ett ord och vilken hosta jag hade eller har:((

Låg i sängen till klockan 11 i förmiddags och jag kände mig så usel så jag fick ringa doktorn och fick en tid på em.

Jodå, stämbandsinflammation och luftrörskatarr. Det har blivit efter förkylningen jag hade och jag har ju inte precis tagit det lugnt så jag får skylla mig själv. Fick lösande tabletter till halsen och även penicillin men det skulle jag bara ta om jag blev värre.

Men efter doktorn åkte jag och shoppa lite igen....hm.....och sen när jag kom hem fick jag bannor av Pippis. "Är du ute och handlar när du ska vila dig" " Nu får du banne mig ge dig sa han och tittade strängt på mig och visst har han rätt, men jag kan inte vara still förutom när jag har feber.....då är jag nästan döende:))

Nä nu ska jag faktiskt krypa till kojs........fotona är färdiga och skåpen är nytvättade och ut med allt gammalt och in med nytt.....det var en härlig känsla igår kväll att det blev lite ordning.

Kram Mumin



Ha ha gonatt fast på ishotellet:))

Hålligång....

publicerat i Allmänt;
vaknade kl 4 i morse och kunde inte somna om, men jag var inte trött så jag tog och skrev några rader bredvid kortena jag hade satt in. Månen var magiskt full ute och där satt jag som en ensam liten vätte och vakade över de sovande grannarna och Pippis ha ha.

Sen i med gröten och kaffet och iväg och handla. Jag var på verkligt shoppinghumör idag och nu fick jag för mig att jag skall slänga ut mitt porslin i köket och in med nytt. Sagt och gjort.....till Chilli och köpte asfräcka tallrikar med assietter och muggar till. Och sen köpte jag nya köksglas....dem gamla åker på tippen:)

Sen var det mat som fattades och vet ni i affären träffade jag en kändis.....i MÖLNDAL......kan ni tänka er???

Det var Erik Blix som gick omkring och handlade. Jag har alltid tyckt att han ser lite konstig ut, men jädrans han var ju riktigt snygg.......

Sen åkte jag iväg till Kållered och när jag stod där och titta på lite kort så fick jag mig en kram när jag vände mig om. Oj vad jag blev överraskad, det var en av mina kompisar och släkt till sonens flickvän som stod där. Kul!!
Hon kommer hit om ett tag och dricker kaffe tror jag om hon hinner.....

Nä nu är det dags att greja med skåpena.......

Kram alla! Mumin



Lite sommar såhär i frostens tid??:))

Tisdag den 1 december

publicerat i Allmänt;
Nu är det vinter enligt almanackan och idag var det riktigt kallt ute, ja i alla fall nollgradigt. Igår när jag fyllde år så fick jag massa telefonsamtal från vänner och bekanta och det var trevligt, men jag och Pippis tog varsin tårtbit och lite kaffe och satt alldeles allena och hade det småmysigt.

Sen tog jag tag i mitt fotoskåp.......det var inte nådigt där alltså......men jag fick iordning på allt och nu har jag bara till att sätta in sisådär en 300 kort.......puh, så idag ska jag köpa fotoalbum.

Tänk va roligt det var att titta på alla korten. När man var ung, när barnen var små och på sina föräldrar och alla annan släkt:)

Det roligaste var nog att jag hade sparat brev från när jag var i Los Angeles när jag var 15 år och au pair. Så många roliga brev från min pappa, syster, kompisar och den första kärleken. Jisses jag satt som i trans när jag läste dem:)

Nä nu ska den här damen ta sig en dusch och sedan ut och köpa lite fotoalbum och lite julklappar kanske.

Kram ha en go dag alla! Mumin



Lite snö låg det här förra vintern.....en bild när jag var ute med Gustav i Gunnebo parken