Söndag kväll

publicerat i Allmänt;
Jag blir lika förvånad varje söndag jag sitter och skriver och helgen är över. Tycker ni inte tiden bara rinner iväg?
Denna helgen har varit lugn men i veckan så blir det full fart igen. Målarn kommer nästa vecka och jag ska rensa hela kontoret. Pärmar pärmar och åter pärmar, men i morgon ska jag städa först och sen får vi se vad som blir gjort. Ett jädrans jobb med hantverkare men det blir ju fint som sagt var:))

Idag har Gustav hälsat på mormor och morfar. Vad roligt det är nu när han har blivit större och förstår och börjar prata:)

Sen gav jag mig iväg och körde lite Core på gymmet, men jag blir banne mig inte trött av ett pass. Antingen får jag lägga ribban högre och köra dubbelt som jag gör på torsdagar......ja jag vet inte....eller också så får jag gå på löpbandet i en timme eller nåt innan....ha ha jag trodde man skulle bli tröttare fysiskt när man blev äldre men det är ju tvärtom med mig............

ja ja här ska jag inte sitta och skryta men det är ju rena rama sanningen. Så är det bara. Maratonspinning kanske vore nåt för mig? ha ha


Ha det nu gott alla i veckan så hörs vi! Kram Mumin



Nu är det snart vinter i alla fall i norr. Tänk för 2 år sedan satt jag där och drack kaffe ur en trämugg, jättekallt och härligt och släden med alla fina hundarna.....mmmm va härligt. Jag ska fråga väninnan om vi inte kan åka igen.................:))

Äntligen fredag....

publicerat i Allmänt;
men va veckorna rasar iväg. Högt tempo denna veckan också, men idag så känner jag att jag vill ta det lugnt. Har väl inte hänt något speciellt denna veckan mer än vanligt...och tur är väl det. Jo jag pratade med Ninni i telefon igår och hade inte timmen varit sen så hade vi väl pratat ännu. Trevligt!!

Och husmusen är kvar. Igår när jag satt på toa på morgonen så såg jag att någon titta på mig och visst, det var den lilla musen.......att inte katten tar den? Ja jag bryr mig inte så mycket om den, bara den inte hittar på att föröka sig:)

Nä nu har jag suttit i morgonrock hela morgonen och nu får jag ta mig en dusch och sedan får vi se vad som händer. Men ikväll blir det lite gott att äta och lite vin kanske.


Kram ha en go fredag! Mumin



Snart så.......är jag där!!

Veckorna bara rinner iväg....

publicerat i Allmänt;
I går låg jag och tänkte på julklappar.....ja skratta ni....det är inte långt kvar. Bara småbarnen får presenter i år och dem stora barnen får väl ett kuvert som vanligt:))

Jodå Pippis kom hem i måndags morse kl 5 och väckte mig. Han var inte grann....jisses sicket vrak....men nu erkände han att nästa år så ska han inte följa med, det är för mycket hålligång och den gamla gubben klarar inte det riktigt. Men han hade köpt polksa potatis och lök och en hel del annat smått och gott i drickväg hi hi.

Nästa vecka har jag mycket att göra, målaren kommer hit och vi ska rensa ut hela kontoret och få det målat och snyggt, men det är ju bara det att det är pärmar över hela rummet så jäklar i mig va jobbigt:(( Men positivt ju för det kommer ju bli fint:)

Nä nu ska jag laga panerade torskfileér och potatismos (polskt) hi hi. Kram ha det gott! Mumin

Social söndag......

publicerat i Allmänt;
Jodå njae inte varit stilla idag heller....kan inte det ha ha........men fruktansvärt social har jag varit. Nu är denna veckan slut och i morgon börjar en ny......denna veckan går till historien.....fullt ös varje dag...men nu vill jag ha lite egentid och träna min gamla kropp:))

Städat hela huset har jag gjort....tänk den där Pippis är en riktig dammråtta.......det blir ju inte skitit när han inte är hemma.....han är som Lortis i Snobben....bara han går så dammar det om honom.........

Men idag så har jag köpt lite nya blommor och sen var jag hos svärmor och hälsade på. Dem hade haft en filminspelning på hemmet och nu kommer hon att bli kändis.....njae det är bara seniliteten som gör sig påmind, men man får ju låtsas att man hänger med i resonemanget och jag sa: Nu kommer du och tjäna massa kosing......ja ja mensan sa svärmor och skrattade.

Sen bar det av in i mörka skogen till sonen. Tänk va där är härligt. Så tyst och stilla och jag fick träffa farmors lille sötnos....ja lille är ju synd att säga men han är såå go den hunden även att han är en stor och stark hund. Han fick märgben av mig och det gillar han.

Gott kaffe  och en musmig längd fick jag också och det är så roligt att dem trivs däruppe sonen och svärdottern. Rara ungdomar jag har, så roligt att barnen mår bra! 

I morgon bitti när jag slår upp dem blå är Pippis nog hemma....jag längtar lite efter Lortis:))

Ja ha så kom det in en mus till just nu men den blir nog uppäten.......... ja just det en magen och lite galla att plocka upp....ja ja lite protein får den lilla katten ha i sig:)



Mmmm gott ben......stor och stark men jättesnäll....bor man med honom är man inte rädd...förresten vem skulle vilja ha mig.....ja ja det är väl bara att ta för sig....jag kan betala med kort:))



Kärleken lyser i hemmets lugna vrå:)


Tjingeling kram Mumin

Söndag

publicerat i Allmänt;
Igår var det full fart igen.....jag hade lite ont i magen....men jag tror att jag var lite utpumpad efter veckan som varit så jag kan bli lite taskig i magen om jag inte får vila.....men men detta gullefjunet kom till mormor igår också, han kan man ju inte motstå direkt ha ha.

Jag och dottern och Gustav åkte till Naturhistoriska Museét och det var roligt. Gustav gillade alla uppstoppade djuren, han tjöt av glädje i vartenda hörne men sen tröttna han lite och då bar det iväg på dem små bena. Då var det roligare att springa än att titta på djuren:)

Sen gick vi och åt en bit mat, men då var Gustav trött så det var ett jäkla liv på restaurangen så vi fick gå därifrån och ta kaffe hemma. Både jag och den lille sov middag.....mmm det var gott.

Igår kväll satt jag med tända ljus och ett glas rödvin och tittade på Här är ditt liv. Sissela Kyle är ju en härlig människa, full av humor. Sen gick jag och la mig och sov som en stock.......men NU ska jag berätta en sak.

Jag har inte fått säga det förut, har vetat det i ett halvår men jag ska bli MORMOR igen!!! I slutet av januari är det beräknat:))

Nä nu ska jag duscha och ta på mig. Idag ska jag till sonen och hälsa på. Kram Mumin



Gustav klappar igelkotten. Är det månne Nalles Igloo?



Den blivande tvåbarnsmamman och storebror:))



ha ha ha en sån jäkla bild:)) När vi hade tittat färdigt så har dem lite grejer att köpa på museét och dottern som är en spjuver sa: Ta på dig den här typ Robin Hood mössan och så tog hon ett kort och gapskrattade...jäkla unge...men så här rolig blev jag....det bjuder jag på ha ha

Å va skönt.....

publicerat i Allmänt;
Nu var den här jobbiga veckan över. Så mycket på schemat och igår var jag dödstrött när jag kom hem. Var hos doktorn och tänk det var min gamla doktor som jag har haft i 30 år som jag fick träffa igen. Hon och jag har kämpat igenom barnafödande och massa problem så jag blev så glad när jag fick träffa henne igen. Hon är pensionerad sedan 5 år tillbaka men i o med att det är så ont om psykitatiker så går hon in emellan och tjänstgör. Kanon!!

Sen var jag och handla och sedan ner till Gustav. Han hade varit på dagis första dagen och han ville inte gå därifrån:) Sen städade vi lite jag och dottern, jo jag hjälpte henne och sedan drog jag och Gustav iväg på en jättelång promenad och det var ju härligt väder igår så vi njöt av solskenet och den ljuvliga hösten.

Väl hemma var jag såå trött att jag bara åt och stupade i säng. Pippis är ju i Polen så det var riktigt gott att få vara själv och det är jag nu med över helgen.........men jag ska sätta mig ikväll och ha det riktigt mysigt för mig själv och låta det bara vara.

I morgon kommer nog Gullefjunet igen till mormor och sedan ska jag hälsa på min sons hund. Det var längesen jag träffade honom.

Nu får ni ha en go fredagskväll! Kram från Mumin

Nu är det bara torsdagen....

publicerat i Allmänt;
kvar som jag har fullt upp med, sen vill jag vila lite. När jag har massa på schemat så blir jag lite trött och i morgon ska jag träffa en ny psykiatiker och det är lite nervöst. Man vet ju aldrig hurdana dem är, men jag har hört att han ska vara jättegullig. Men det tar på krafterna att spänna sig jämt......

Idag har jag varit hos frissan och hon är inte nådig till att prata...i ett i två timmar...men hon är ju jättetrevlig....men ni vet hur gott det är att sitta med en kopp kaffe och läsa tidning...jo en liten stund fick jag men nu är jag helt slut.....ska laga middag...idag blir det enkelt....falukorv och mos.

Ja i morgon ska jag upp tidigt och till läkaren och sedan ner till mormors lille gull och passa han en stund, sen har jag ju min torsdagsgympa i två pass, men det vete katten om jag orkar det denna veckan.....

Förresten lite rödalila slingor i mitt ljusa hår förgyller min tillvaro just nu.

Kram ha det gott! Mumin



Nå vad tycks?

Psykologen

publicerat i Allmänt;
har jag varit hos idag. Hon tycker jag sköter mig bra och har förändrats betydligt sedan jag började hos henne.Ser allting mer positivt och oroar mig inte så mycket för morgondagen. Det är härligt med den känslan......är det såhär att må bra? Jag blir överlycklig om det håller i sig!!
Hon sa att jag var såpass bra att vi avslutade här men är välkommen tillbaka om det skulle vara något. Känns tryggt:)

Lille Gustav var ju här igår. Han är så pillig att man håller på att bli vansinnig ha ha, men det bästa han vet är att vara ute och gå. Han går så bra med sina små knatande ben.....och i morgon ska han hälsa på dagiset. Jag tror det kommer gå jättebra för honom på dagis för han är så social och trivs med andra barn och så blir han trött när han får leka av sig. Jag tror det är en bra form för honom det lilla gullefjunet.

Ja nån dag får jag hälsa på min söte hund också, Günther, han gillar sin farmor.....hon kommer med godsaker hi hi.

Nä nu ska jag stoppa i mig nåt i magen och sen är det gympa!

Kram ha det gott! Mumin

Ny dag...nya utmaningar

publicerat i Allmänt;
Klockan är sju och jag är uppe......jag som inte jobbar. Idag ska jag hämta mina grannar från tåget och sen kommer Gustav med sin mamma och pappa och äter middag. Ja den middagen gjorde jag igår för jag vill inte stå med massa grytor när jag har Gustav här.

Denna veckan är fullbokad, psykologen i morgon, frissan på onsdag, doktorn och Gustav på torsdag och dessemellan lite gympa........

På torsdag åker Pippis till Polen för att titta på Grand Prix i Speedway. Han blir borta 4 dagar........men det är rätt skönt att vara gräsänka ibland....förra året var jag ju med....men det gör jag inte om.....nä gillade det inte alls.....massa huliganer och sån dynga.

Nä jag klarar mig och jag har ju katten som sällskap hi hi och jag har på känn att ensam behöver jag inte vara om jag inte vill. Finns så många som är "ute efter mig" ha ha nä inte karlar om ni tror det:)


Kram ha en go måndag! Mumin

Jaha så var det söndag igen

publicerat i Allmänt;
Sov länge idag och har faktiskt inte tagit på mig kläderna ännu. Tänk att det är så gott och gå omkring i nattlinne:))
Men igår var det en hektisk dag. Grannen fyller 50 år idag så hon fick en överrasning igår innan dem åkte bort och sen så tänkte jag att jag ska ta deras gräsmatta och klippa den så det är fint när dem kommer hem i morgon. Och det gjorde jag. De andra grannarna sa att jisses va snäll du är...en sån granne skulle alla ha:))
Sen har vi bytt två fönster igår. Pippis höll på med det hela dagen och sen åt vi middag....vet ni vad vi åt? Jo vildsvin!! Tänk det var kanongott. Mycket fastare än vanligt griskött......
Sen har jag strukit 25 tshirts och några skjortor. Fasen va det är tråkigt att stryka. Gör ungdomarna det nuförtiden? Jag tror inte det. Jag är väl gammalmodig.....men skrynkler är det värsta jag vet.....

Såg ni Sven Wollter igår? Jag tycker han börjar bli senil, fast det var rätt kul ändå och Sverige fick stryk av Danmark....ja det kunde jag säga med en gång.....den där Zlatan......varför gör han inga mål när han spelar för Sverige.....jag tycker han är upphausad som spelare...

Ja ja nu var det söndag ja, och inatt drömde jag att jag inte fick något visum till Cuba för att jag var ekobrottsling.......ha ha och jag som är så noga att göra rätt för mig........

Nu ska jag plocka fram nåt ur frysen så vi kan ha till söndagsmiddag och sen får jag väl klä på mig...ha ha klockan är 12!!

Kram ha en go dag! Mumin

Redan fredag

publicerat i Allmänt;
Oj då veckorna bara rusar iväg.....men nu har jag fixat allt joks inför resan och igår var jag och tränade i 2 timmar. Jag fattar inte hur jag orkar men det är ju det att fysiken är det inget fel på.....ha ha.

Idag har jag fredagsstädat och kört massor med maskiner med tvätt och husmusen springer omkring på nätterna när jag gått och lagt mig. Igår gick inte Pippis och la sig förrän halv ett och då kom den fram.Den bor i gästrummet ha ha. Kikade lite på Pippis och knatade ut till kattmaten. Nä vi får väl göra nåt åt det här......han trivs ju men jag vet inte om jag vill ha en mus som husdjur och jag fattar inte att inte katten tar den:)

Ja nu är det drickvaccinet idag...urk...hoppas jag tål det denna gången

Nu får jag önska er en trevlig fredagsvkäll. Avslutar med en sista bild av sommarens alster som jag har tagit in i värmen.

Kram Mumin

Oj oj redan onsdag....

publicerat i Allmänt;
Vad tiden går fort....vet ni jag fick ringa till konsulatet i London för att få reda på hur man gör med medicinerna. Jo man måste ha en lista över sina mediciner, jag vet inte om det gäller alla, men jag tog det säkra före det osäkra och skrev ner en lista över alla mediciner jag äter och skall till doktorn i morgon och få det påskrivet.

Influensasprutan ska vi ta i morgon också och så drickvaccinet på fredag igen...bläää. Hoppas jag inte blir så sjuk denna gången.

Visumet är på G också...fick papper idag och dem ska ha reda på allt verkar det som. Ja det är ivägskickat nu så det tar nog inte så lång tid att få det.

Igår var det hålligång.....lille Gustav var här och han är ju bara så gullig och sen kom de nyförlovade också så kastrullerna gick varma igår, men jag gick och tränade på kvällen men det var lite motigt, kände mig trött efter 2 nätters dålig sömn. Men i natt sov jag gott och nu ska vi äta middag jag och Pippis, sen tror jag att jag går till gymmet idag igen. Vi får se.


Kram ha det gott! Mumin

Månen....

publicerat i Allmänt;
Usch vad jag hatar den när den är full!! Blir så konstig och sover oroligt...inget kul alls....men lite roligt hade jag ikväll...det var ju Hollywoodfruarna......det var många goa skratt framför TV:n. Så okulturellt så man kan avlida, men så fånigt och roligt på samma gång. Vad lever dem i för värld? Tom Sue Ellen ligger ju i lä:))

Ja ja det var väl tur att man inte blev fru Mumin Anka utan fick ett hederligt efternamn ha ha.

Sen blir jag stollig på Cubas konsulat. Fasen jag ringer och ringer och dem säger återkom i manana. Vi måste ha visum ju och sen måste jag ha papper på alla mina mediciner. Det är ett jävla ringade hit och dit och inga besked får man.

Ska sätta mig i morgon och riktigt ta tag i det....skit också att man inte kan få riktiga svar.

På torsdag eller fredag är det dags för influensaspruta och sen det där drickvaccinet igen. Usch det tålde jag inte alls. Blev sådär så jag fick ont i kroppen och kände mig dålig....ja ja huvudsaken allt grejar sig.


Gonatt önskar jag er och hoppas att den där månen håller sig lugn i natt:)) Kram Mumin

 Uuuuahhh:((

Inte 100 %.....

publicerat i Allmänt;
känner mig lite kymig, vet inte om det är drickvaccinet och alla sprutorna, men känner mig lite konstig, precis som om jag hade influensaliknande symptom. Har mest sovit i dag. Pippis har lagat rotmos och korv och glass och melon till efterrrätt....

Igår var vi och firade sonen och hans flickvän. Bara förlovat sig utan föraning......dem har inte varit ihop länge.....men om dem känner att det är rätt så varför inte. Dem verkar ju vara såå kära så jag önskar dem lycka till!!

Ha ha Gustav var med igår, han är ju för rolig, han riktigt trivs när det är mycket folk omkring honom. Han tittar och skrattar och är en riktig charmör.....vad månde bliva??:)) Tyvärr var vädret dåligt igår så nåt Liseberg blev det inte.....men dem har ju öppet på jul också......

Jaha då var det måndag i morgon igen.....vad veckorna går fort.....snar är det läggdags igen.

Kram ha det gott! Mumin



Den sötaste med på bild.....tror inte någon annan ville visa sig....men gott med korv och pommes:))

Fredag

publicerat i Allmänt;
Härligt med fredag! Idag sov jag till klockan halv elva. Jag trodde inte det var sant när jag slog upp ögonen och telefonen ringde ilsket. Det var syrran. Sover du ännu? säger hon som är världens sjusovare själv ha ha.

Igår var jag på dubbelpass på gymmet. Det är så roligt på torsdagarna för det är ett himla hålligång på alla då. Vet inte men det är en fredagskänsla redan då....

Vi ska gå till Liseberg i morgon allihopa men oddsen är lite dåliga. Gustav är förklyld och det ska ösregna, men vi hoppas att det ska bli av ändå. Att åka Farfarsbilarna med Gustav är nåt jag längtar efter:))

Nä nu får ni ha en trevlig fredag med mys.....Kram Mumin

Oktober

publicerat i Allmänt;
Denna underbara månad då löven blir gula och röda och det luktar jord överallt:))

Idag har vi tagit sprutor jag och Pippis mot Hepatit A och B samt difteri och stelkramp plus nåt vi ska dricka i två omgångar. Pippis är lite rädd för sprutor så han var lite stel ha ha.
Om 3 veckor igen ska vi ta den sista Hepatitsprutan och sen även influensaspruta i nästa vecka.

Snart om 2 timmar ska jag iväg på mitt dubbelpass på gymmet. Det är för jäkla kul på torsdagarna. Vet inte men det är som om jag tar ut sista droppen av veckan på dem här passen. Och trött ja det blir man.....gött:))

Nu ska ni få höra nåt roligt:

Gustav var med sin mamma idag och handlade, så när dem gick ut ur affären så såg dem en bild på Anna Anka. Så säger dottern såhär: Den där tanten heter Anna Anka.....och då svarade Gustav "Kvack" ha ha ha


Kram ha det gott! Mumin