Färdigflyttat.....

publicerat i Allmänt;
och färdigstädat.......9 timmars jobb och inte blir det några utsävningar idag inte!! Så mycket trappor har jag inte gått i på länge och ett bärande och slitande hela dagen.....så nu ska jag och Pippis gå och lägga oss och läsa.

Vi var vid havet och åt pizza som dottern och mågen bjöd på som tack för hjälpen och det var liksom lite sån där go medelhavsstämmning med lite dunka dunka och massor med folk. Sen var det kaffe och tårta i huset. Dottern var bra trött den stackarn. Hoppas dem får sova gott i sitt nya hus i natt.

Ha en go kväll......inte kan man klaga på vädret:))

Kram Mumin

Ett skrattande i luren.....

publicerat i Allmänt;
å det var en av Pippis och mina kompisar som var på G.........i morgon är det fest på kvarterskrogen och dem sa att kommer inte ni så blir det inte roligt......Men vi ska ju flytta och städa i morgon och festa lite (tror jag) nere hos dottern........ett gapskratt i andra luren.........ni är väl inte lastgamla eller???:)) Å dessa galna festprissar till vänner vi har....ja dem är jätteroliga, vill inte vara utan dem men hur ska man orka med allting..............


Pippis hänger nog med om jag bara pushar på han lite............party?????



Förresten varför inte slänga "hemmadressen" och ge sig ut på äventyr.......

GRATTIS

publicerat i Allmänt;
Kära dotter på din 28 -årsdag.....tänk vad tiden går fort....det var som i går den lilla gockan låg i sin säng bredvid mig på sjukhuset och tittade storögt på sina föräldrar. Nu ska hon själv bli mamma:)

Förresten idag ska jag ta det lugnt....tror jag ha ha





Min älskade dotter:)

Ja jag kan inte säga att det är.........

publicerat i Allmänt;
lugnt!! Men jag får skylla mig själv lite.......behöver inte hoppa omkring som en idiot som jag gör men jag gör det ändå:))

I går var Fanny här och vi plantera sommarblommor. Dessförinnan var vi och tog en fika och kollade in lite leksaker men hon börjar bli så stor nu så dockor och sånt är inte intressant längre. Men vi plantera och åt god fisk och jättegoda jordgubbar i efterrätt. Sen kom hennes mamma och hon fick också mat och lite blommor med sig hem som blev över.
Ja det var en trevlig dag men man blir lite trött för det var ett tempo utan dess like........

Pippis är jättegrinig......det är nämnligen nu som det är värst i hans bransch, luftkonditioneringar går åt som smör i solsken just nu och sonen är som en trasa.....han blir bara smalare och smalare och jag blir riktigt orolig för han. Dem hinner knappt äta så mycket är det att göra.......

Ja åter till DAMPMumin som inte kan vara still......idag har jag varit på spinning och sedan städade jag huset och var och handla och en tvättmaskin fick gå runt också. Sen har jag fixat lite med papper och räkningar och nu sitter jag här:))

Bredvid mig har jag en kall öl.........jag är inte så förtjust i öl men när man gjort ett gott dagsverke är det så gott att skölja ner med en iskall bärs ha ha.

Nä ikväll ska jag slappa framför TV:n för i helgen är det flytt för dottern och städning. Det ska bli skönt att åka iväg till Stockholm nästa helg och ha det lite roligt.....jag ser fram emot att träffa er jättemycket.

Kram ha en go kväll! Mumin



Lite ny färging på altanen



Garagenerfarten fick sig ett litet lyft:))



Lite sommarblommor vid rabarberna



Ännu mer blommor.....detta var bara hälfen......nu orkar jag inte visa mer:))

Nu händer det grejer.......

publicerat i Allmänt;
allt på en gång:)) (som vanligt) men det är mina rara barn som håller hjulen rullande.........

Nu till helgen så är det ju flytt ner till Åsa för dottern så det blir ett bärande och städande.....men vi är ganska många som hjälper till så det ska nog gå bra och ett glatt gäng så det blir nog många skratt.

Sen har sonen köpt ett hus 2 mil bort uppe i skogen nära sjön. Det är ju roligt men nu blir det till att dra åt svångremmen för båda barnen. Inga nya stereoanläggningar osv, utan nu är det att överleva som gäller:) Men sonens hus ska vara jättefint och dem kan bygga hundgård på tomten för Enya och det lilla tillskottet och det är ju underbart för djuren att vara i det fria istället för att bo i en lägenhet.....men först ska huset besiktigas innan handpenning kan läggas. Det är ju klokt av dem.

Ja idag kommer Fanny mitt låtsasbarnbarn och vi ska plantera sommarblommor i trädgården. Hon älskar ju att plantera den lilla damen så det blir nog roligt. Hon har beställt fisk till middag så jag ska försöka anrätta nåt gott:))

Hoppas ni får en solig och bra dag! Kram Mumin



Den här bullätande damen skall tillbringa dagen hos mig:))

Gomiddag

publicerat i Allmänt;
här är inte så fint väder idag men det skulle behövas lite regn faktiskt. Jag tror inte det regnat på över en månad här på västkusen. Allt är så torrt.........
Men va är detta för dumt med den nya bloggen eller vad man ska kalla det för. Det kommer ju inte upp avsändare när man skriver kommentarer. Är det meningen att man skall fylla i det hela tiden eller? Jag tycker det har blivit sämre nu faktiskt:(
Ja Pippis är iväg till jobbet idag men han mådde definitivt inte bra i natt. Hade rullat runt som en galning i sängen och jag vaknade flera gånger av att han knappt kunde andas.
Själv är jag trött...har sovit gott i natt men känner i kroppen att jag är lite sliten.
Men det bästa med måndagar är att allt är så tyst omkring i husen......alla har gått till jobbet....inget gapande och skrikande i örat på en. Men vad jag låter pessimistisk idag då ha ha

Till helgen blir det att flytta åt dottern och mågen och sen blir det flyttstädning på söndag. Nä jag skulle behöva en vecka på Mallorca eller nåt.......det skulle inte sitta dumt:))

Kram ha en go måndagseftermiddag och kväll! Mumin




Lite palmer över mitt huvud skulle inte sitta fel:))

Mors Dag

publicerat i Allmänt;
........å full rulle igen. Jag steg upp klockan sju idag på morgonen för plattsättaren skulle komma och göra det sista på våran gång. Så det var frukost till han och Pippis klockan åtta på morgonen.........

Sen kom den lilla "tjockisen" med sin putande mage å då var det kaffe och tårta. Hon är så stor nu så jag undrar jag vad detta ska ta vägen eller om den kommer tidigare.....men båda mina barn var stora när dem föddes så det kanske är ärftligt, vem vet?

Sonen och svärdottern och "lilla" Enya var här på grillat nu ikväll.......men nu är jag trött och faktiskt lite kinkig.....men nu får det bli andra bullar i veckan. Sömn, träning, nyttig mat osv. Det har varit en festandets helg med massa onyttigheter ( men det var gott):))

Pippis är inte bra....han låter som om han har druckit 1 liter wisky så förkyld e han....men han har gått och knutit sig i sängen nu så hoppas han kan sova gott i natt.

Jag blev så glad över dem fina blommorna jag fick och kort och en liten bok som ni ser här under. Den fick jag av dottern och i den hade hon skrivit så fint om mig så jag blev alldeles tårögd.

Ett litet smakprov ur boken:

Citat: " Jag uppskattar dig för att du är bara min mamma! Du har alltid varit en sån bra mamma du kan.
Alla mina kompisar har gillat dig och din mat. Du har varit och är min trygghet" Rart va? Det var bara ett av många superlativ i boken. Den ska jag verkligen spara och läsa lite då och då.......det stärker självkänslan.

Kram nu och ha en go kväll!

Kram Mumin



Rosa rosor till mor från dottern



Röda rosor och gerbera till mor från sonen



Ett roligt kort från min "lille" pojk och den rara boken från min lilla tös:))

Päroncognacen.....

publicerat i Allmänt;

har blivit till en Irish Coffe:)) Hade lite grädde kvar sen jordgubbarna och tänkte i mitt stilla sinne att varför inte göra lite kaffe och hälla cognacen i och toppa med vispgrädde.......urgott men farligt:)) Kram Mumin

   Så här ser den ut fast större.................

Lördag eftermiddag......

publicerat i Allmänt;
och solen skiner för fullt:) Idag har jag sovit som bara den. Gick och la mig tidigt igår kväll för nu kände jag hur trött jag verkligen var efter denna veckan. Vaknade vid sju och sen somnade jag om till klockan halv tolv!! Herregud jag måste vara trött. Pippis är bättre idag, men inte riktigt, han går på Panodil men ikväll ska han och kompisarna till Ullevi och titta på speedway så ikväll blir det en lugn hemmakväll framför TV:n för min del.
Jag var på torget nu och köpte lite jordgubbar, får väl bli till efterrätt idag då. Ja min päroncognac är kvar.....ha ha den blev inte smakad på i går heller......

Ha det så gott, ska ni titta på schlagern ikväll? Jag vet inte om jag orkar med det här spektaklet....man får träsmak tycker jag av att höra igenom alla bitarna. Ja jag får väl se.......

Kram Mumin

None

Nu är jag också överförd.....

publicerat i Allmänt;
till nya blogg.se. Dagen idag har varit intensiv. Först städade jag övervåningen på huset och sedan satt jag och tjöta med mågens mamma i telefon i över en timme. Hon är nyutexaminerad samtalsterapeut, så jag gratulerade henne till detta. Hon har kämpat bra!!  Vi diskuterade bla hur lillkillen kommer att se ut:)) Som min pappa med korkskruvar och alldeles vitt hår eller som hennes pappa som såg ut som en italienare. Ja ha ha vi höll på att skratta knäna av oss när vi fantiserade.........

Sen var jag iväg med min bong till tobaksaffären.....och visst var där vinst.....jag säger inte hur mycket men jag kan berätta att min tågbiljett till Stockholm är betald med dem pengarna.......

Därefter var det gympa......det är så roligt på fredagarna för då är det massa kärringer som tjötar i ett och en del som jag känner mycket väl så det blir en del flabbande, men inte under själva träningspasset, då är vi seriösa.

Sen har jag lagat mat till Pippis och mig, det blev kokta potatis, lite grönsaker och kassler.........inte särskilt upphetsande men det var gott och lille Pippis är förkyld den stackarn så nu sussar han gott i sängen.....men jag ska väcka han sen för det blir ju lite fredagsräkor med tillbehör.


Nä nu ska jag titta på TV.....den där päroncognacen är kvar från igår så nu ryker den.

Kram ha det bra alla här lyser solen:))

Pigg igen....

publicerat i Allmänt;
Nu är jag alert igen...men det var väldigt vad jag blev mör av allt bärande. Idag har jag städat källaren och varit på spinning i morgon är det övriga huset som ska få sig en avhyvling:)) Sen har jag varit och handlat inför helgen också....det är gött att ha det gjort.
Förresten jag ska bli farmor igen..........till en rottweilwerhane......har inte sett han ännu men han ska visst vara söt....men det är ju alla små valpar...ja ja dem gör som dem vill...jag lägger mig inte i det......det blir nog bra det med. Tycker dem det är roligt så varför inte, dem är ju vuxna barnen och får börja ta sitt ansvar själva....sen kan man ju heja på dem lite bakom kulisserna:))

idag skiner solen som bara den här på västkusten...det är varmt och jag vet inte när det regnade senast....jag tror det är över en månad sedan det kom något regn, gräset växer inte längre så gräsmattan behöver inte klippas och det är ju bra bara det:))

Hörrni ikväll är det bra på TV. Först Spårlöst och sedan semifinalen med Charlotte. Jag är så trött på den biten så jag kan kräkas.....den går varm på gymmet och jag acossierar bara till slit och släp när jag hör den låten......jobbigaste delen på spinningen tar hon sig ton och sjunger om sin Hero.....nä fy faderullan.

Nä nu ska jag sätta mig och ta en kopp på altanen och kanske en glass eller en päroncongac. Det är gott båda delarna he he.

Ha det bra därute! Kram Mumin

image767Det kliar i vänster hand.....det betyder pengar.....så jag spelade en dagens dubbel när jag var och handla......tvi tvi:))

Mör.......

publicerat i Allmänt;
liksom en genomstekt oxfilé är jag idag.........jag gick och skrotade i pyamas till kl halv 12....sen har jag plockat lite grann och nu ska jag ta mig an lite papper....mer blir det inte idag, det orkar jag inte känner jag.
Nu har jag fått mina tågbiljetter till Stockholm och jag tycker det ska bli så kul att träffa er. Bara två veckor kvar så syns vi:)) Ha en go dag därute! Kram Mumin

image766

Här skulle inte vara dumt att ligga och lata sig nu:))

Utsleten........

publicerat i Allmänt;
så heter det på ren göteborgska när man är jättetrött. Herremingud vad vi har jobbat idag jag och dottern.....gick upp klockan fem på morgonen för jag höll på att kräkas av vitlöksdoft. Pippis hade ju varit ute med engelsmannen och käkat och det var inga dåliga mängder med vitlök han hade stoppat i sig. Så jag gick upp och tänkte jag tar det lite lugnt innan jag åker iväg men halv åtta var jag på plats i dotterns lägenhet, den ligger 3,5 mil härifrån så jag slapp värsta rusningstrafiken.
En gravid och en förtidspensionär har jobbat häcken av sig idag. Hela vinden och hela källaren grovsorterades och lades in i flyttkartonger vilket sedan lyftes upp och ner och fram och tillbaka......snacka om att jag är mör....men det är ju tur att jag är fysiskt stark:)) Sen satt vi som två pösmunkar i var sin soffa och pustade ut en stund innan det var dags att åka till tippen med hela transportern full med skräp.
Mamma Shibbie är ju galen i massa prylar så till henne och Fanny körde jag ett lass med roliga saker när jag åkte hem. Det blev rena rama julafton:)
Nu ska jag duscha för jag känner mig som en dammtuss hela jag och kläderna är så skitna så dem står för sig själv:)
Det blev ingen rolig gympa idag men att bära och slita i 10 timmar.....där har jag gjort mitt för idag.

Kram ha en go kväll! Mumin

image765

Bröllopsdag

publicerat i Allmänt;
har jag och Pippis idag. 29 år som gifta:) Vi har inte firat det riktigt idag för det kom en engelsman hit idag från Pippis jobb så vi får fira någon annan dag istället......åsså har jag varit trött idag......det kommer surt efter....men jag har i alla fall varit och plockat liljekonvaljer idag på mitt hemliga ställe. Och döm om min förvåning, Pippis hade köpt blommor till spisen ute på altanen, precis vad jag önskade mig. Nä nu ska jag krypa till kojs för i morgon ska jag upp tidigt och hjälpa dottern att rensa vinden och källaren. Må så gott alla! Kram Mumin

image762

Titta så fint han har gjort i den öppna spisen:))

image763

En handplockad bukett med liljekonvaljer. (Det hade jag i min brudbukett, det och violer)

Husdag.......

publicerat i Allmänt;
Idag har vi varit hos dottern i det nya huset och tagit bort smutsen på fönsterlisterna. Dem flyttar ner till Åsa den 31 maj så nu är det inte långt kvar......sedan åkte vi till "Hundlund" med sonen och svärdottern för dem ville titta på ett hus i närheten där Hundlund bor. Men jag säger det, det är banne mig inte lätt att köpa hus idag.....så dyrt att man baxnar. Det var längesen jag var på husvisning och man får punga ut med mycket kosing om man inte ska bo som i en sommarstugevariant.
Men hos Hundlund var det trevligt! Vi drack kaffe och hundarna rasade ut i hans trädgård......dem är för roliga:)
Sen tog vi oss till kvarterskrogen och åt middag och nu sitter jag här med en kvällsfika.

Va kallt det är förresten, det går genom märg och ben och i o med att vi varit ute hela dagen känner jag mig lite frusen faktiskt.

I morgon har jag och Pippis bröllopsdag, 29 år sedan vi gick upp för altargången.........

Lite husbilder bjuder jag på:

image758

Dotterns hus

image759

Hundlunds jättefina hus som ligger i Härryda nära Landvetter flygplats

image760

Detta huset var det visning på......utropspris 1375000!!!!! Inte klokt

image761

Fast det är klart det låg fint:))

Kram ha en go kväll! Mumin

Hej hej!!

publicerat i Allmänt;
Ja träningsvärk har jag inte haft på länge, men idag så slår den till. Vaknade klockan fyra av att jag knappt kunde röra mig ha ha men jag fick ta lite vatten och gå och lägga mig igen.......å jag som trodde jag var vältränad......men det är klart stavgång har jag nog inte gått på ett år så det är väl andra muskler som arbetar.

Idag har jag plockat undan lite och bäddat rent i sängarna och tagit gräset. Det är ingen värme ute, men skönt för dem som ska springa Göteborgsvarvet, dem lär nog bli svetta ändå eller va tror ni?

Nu ska jag förbereda middagen och greja med lite papper, räkningarna dimper ju ner och inte blir det billigare att leva:( Usch va allt är dyrt............

Ha en go lördag....lite bilder bjuder jag på från trägårn........Förresten jag längtar jättemycket när vi ska träffas, va kul det kommer att bli!!

image755

Äppleträdet övervakat av trollena

image756

Min kopparbunke med den tjocka katten

image757

Lite syrener.....va tidigt va?

Yes.........

publicerat i Allmänt;
Jag klarade det med bravur....jäklar va lycklig jag är.....men ont i knät:)) Jag pinnade på bra, backigt var det och vacker natur. Pippis stod och hejade vid målgången, men det märkte inte jag ha ha. Kul va det i alla fall!  Nu har jag duschat och nu ska jag och Pippis fira med räkor och lite vitt vin.

image754


Den lyckliga medaljösen:)) Kram på er. Nya stolleprov väntar...........

Utmaning

publicerat i Allmänt;
Idag har jag en utmaning framför mig. Ni vet kanske att det är Göteborgsvarvet i helgen här i Göteborg? Men idag kl 18.00 står Mumin i startgroparna för att få en medalj...........ska gå stavgångsvarvet som är på en mil. Detta är en sk. förtävling till Göteborgsvarvet och det ska bli jättespännande att se om jag kommer runt. Ha ha jag är skitnervös, men ni kan väl hålla tummarna att jag i alla fall kommer i mål!!:))

Kram ha en go fredag Mumin

image753 

Hej här e jag......

publicerat i Allmänt;
ha ha jag har inte glömt bort er....det är bara det att det är mycket nu.....dottern ska snart flytta till huset och jag har fått mina små uppgifter. Det är mycket när man ska flytta......sen är det full rulle på Pippis och alla som ska ha mat titt som tätt. Det roligaste var nog idag när jag bäddade så såg jag någon som stod och pinka i häcken. Jag hade inte glasögonen på mig så jag undrade vad det var för en filur som stod där och uträttade sina behov....men så såg jag att det var mågen och jag hojtade till att varför kommer du inte in och kissar istället? "Men du öppnar ju inte" säger han (ringklockan är sönder men det går bra att banka):)) Sen var han ju naturligtvis hungrig den stackarn och då var det fram med stekpannan och trollkärringen Mumin fixade ihop lite go arbetarmat till pojkstackarn...........det är nämnligen vida känt att Mumin frågar alla som kommer om dem är hungriga......jag äter väl genom ombud eller nåt:))??

Nu har jag bokat Järntorgspumpen av restaurangchefen Marco till kl 20.00 den 7/6 så nu vet ni det. Han var jättetrevlig men det var fullt ös runt omkring honom så jag fick fråga två gånger om han hade uppfattat det hela och det hade han. Han kallade mig förresten för "mademoiselle" den spjuvern:)

Pippis är ute efter något......dem här fina blommorna fick jag igår. Kram ha en bra kväll!! Mumin

image752

Brrr......

publicerat i Allmänt;
ja det är lite kallt ute nu, inte precis som det var i helgen i alla fall, men dem som gifte sig och konfimerade sig i pingst hade ju tur med vädret!
Nu har vi kommit så långt att vi träffas i Gamla Stan och tar en drink eller vad ni nu vill ha och sedan äter på Järntorgspumpen. Sen är det upp till var och en att fortsätta eller att dra sig tillbaka. 9 stycken damer blir vi i alla fall:) Va det ska tjattras ha ha. Lite uppdatering på namnen igen kanske inte skadar: Nalle, Ninni, Tingeling, Sylvia, Ingegerd, Kersti, Anki, Fia (neverkeso) och jag. Ska boka bord idag så vi är på säkra sidan att vi får plats. Tänkte boka till klockan 20.00. Tiden att träffas tycker jag vi sätter till 18.30 så har vi en och en halv timme på oss att bekanta oss lite grann med varandra. Bra eller?

Ja igår var det full rulle som vanligt och jag var hos doktorn på min årliga kontroll. Det var bra men jag har ett födelsemärke som han var lite osäker på om det var farligt eller ej så det ska jag ta bort. Annars måndagsspinning som vanligt, nu börjar ledaren bli för jäklig, jag är alldeles svimfärdig efter passet, men gött e det när man väl tagit sig igenom............

Ha nu en riktig bra dag idag! Kram Mumin

image751Den här lyser här idag också:))

Söndagskväll

publicerat i Allmänt;
För det första va bra att vi kommit till skott med vår bloggträff. Nu är vi en bra bit på väg och nu ska jag boka min tågbiljett. Har inte hunnit att blogga så mycket i helgen för det har ju varit fint väder och lite gäster som slunkit in och ut:)) Grillat har vi gjort och klippt gräset igen....hemskt va det växer och frodas men allt går tyvärr så fort så jag tycker inte man hinner njuta riktigt av våren. Det blir liksom sommar direkt.....men nu i morgon blir det ju lite svalare.........Ja ha en god natts sömn på er alla! Kram Mumin

image750

Pippis i grilltagen:))

Ja va bra.......

publicerat i Allmänt;
då har vi kommit en bit på väg. Jag önskar allas mobilnummer, så om ni vill maila dem till mig så vore det bra.
Järntorgspumpen blir det så där bokar jag bord men var vi ska träffas innan får ni bestämma som känner till Gamla Stan göra, jag har ingen susning om något där, så det vore bra med lite hjälp till det. Bestäm ett ställe och en tid som är bra så träffas vi där. Nalle: Di + hennes kompis kommer inte.
min mailadress för er som inte har den är [email protected].

Ha det gott! Kram Mumin

Ja hörrni........

publicerat i Allmänt;
Nu är det väl snart dags att bestämma sig inför bloggträffen? Dem namn jag har är Nalle, Ninni, Sylvia, Kersti, Tingeling, Ingegerd, Anki och jag själv. Stämmer det hos er också? Jag föreslår en träff klockan 5 på Upstairsbaren som skall vara bra enligt Nalle......och sedan föreslår jag Järntorgspumpen i Gamla Stan som matställe. I o med att jag inte känner till Stockholm så bra så har jag försökt att leta på nätet efter mysiga ställen. Men nu måste vi snart bestämma oss.....jag är väl den som kommer längst ifrån och jag vill gärna boka en tågbiljett snarast så det vore bra om vi är överrens. Solen skiner för det vilda idag också så ut och ta vara på den.

Kram Mumin

image749

Hej på er.....

publicerat i Allmänt;
nu är jag riktigt bra från urinvägsinfektionen och jag tackar så mycket för alla Kryapådig hälsningar. Nu är Mumin på G igen:)) Igår var jag på 16 årskalas hos Mamma Shibbie och åt en god tårta och lite gott kaffe. Vi tjöta som vanligt i mun på varandra och det var roligt att ses igen. Vi pratade om att gå nån gång på en båt som heter Rio Rio där dem spelar latinamerikansk musik och äter Texmexbuffé och dansar salsa. Båten ligger nere vid Feskekörka och det ska visst vara jätteroligt där.
Lilla Enya har varit hos veterinären, hon hade öroninflammation,våtutslag och foderallergi så det var synd om henne i går den stackarn och matte och husse blev lite förtvivlade.....inte konstigt.....men jag var ute på en liten kisspromenad idag med henne och hon verkade vara på gott humör trots allt:)
Sen har jag varit hos frissan idag också så nu är jag något ljusare och lite kortare i håret.........
Härligt att det är fredag och sånt jättefint väder, man njuter ju så mycket av det.
Snart är det middagsdags och jympadags och sen tar vi helg..........

Kram ha det så gott! Mumin

image748

Nu är det snart badväder:))

Att jag aldrig lär mig......

publicerat i Allmänt;
när jag känner mig så där som om jag skulle dö vilken minut som helst...........så klart urinvägsinfektion......men varje gång blir jag överraskad när jag känner mig så sjuk.....kan någon påminna mig nästa gång jag "trillar dit" igen?
Solen skiner för det vilda och det är underbart ute......nu ska jag hämta meducin. Ha en bra dag! Kram Mumin

image745

Lite bilder från dotterns hus.....här kaklas det för fullt:))

image746

Mumin inne i huset........jag har fått en uppgift.......att putsa fönstren till helgen...hmmm....:))

image747

Dålig bild för hela huset är ju inte med,  men ni ser vad mågen har skapat. Duktig är han:))

Konstigt......

publicerat i Allmänt;
är det men jag är så trött idag igen. Har sovit gott i natt men är fortfarande så in i bänken matt i kroppen......ja jag har inte gjort många knop idag.
Dottern har varit här och vi åkte och köpte lite solstolar och kuddar, sen tog vi och köpte oss var sin sallad så det fick bli min middag.
Pippis ska ha falukorv och stekta potäter och ägg, han älskar ju "flötemat", men det är klart det är gott men nej inte till mig.
Nä nu ska jag lägga mig en stund, det värker i kroppen.........

Kram ha en go kväll! Mumin

image744

Två såna här kuddar köpte jag till bamsefotöljerna:))

Ja det straffar sig.......

publicerat i Allmänt;
att hålla igång hela helgen utan att vila nämnvärt. Skit vad jag sov dåligt i natt, mardrömmar och vaknade tidigt, men kunde inte somna om utan upp och iväg och handla....i dem här skåpena säger det "swisch" så är allt borta:)) Jag köpte mig en ny trimmer också till gräset, var så förjolat arg på den andra så jag tänkte nä nu är det dags att förpassa den till sopcontainern. Men sen fick jag så ont i bena som om jag hade sprungit maraton och när Pippis kom hem sa han likadant. Vi gamle har tagit ut oss, så är det, men vi kan ju trösta oss att det blev fint. Och ingen spinning idag heller då hade jag kolat........
Nu har jag sovit så gott i 2 timmar, känner mig lite piggare men fortfarande trött så det får bli en tidig kväll.

Kram ha det gott Mumin

image743

Nämen där e hon ju igen......Mumintrollet:))

Vilohelg........

publicerat i Allmänt;
ha ha trodde ni ja! Full rulle......efter min lilla fredagsmyskväll med vin och allt möjligt gott var det bara upp och hoppa på morgonen och ta kökssåpen......jäklar va seeegt det var, men fint blev det. Dottern kom på besök med sin stora mage, hon e så söt i den:)) Sen kom familjen Enya med Fanny och en rottis till som dem passade så det var livat värre.......jisses......sen var vi dödströtta jag och Pippis så det blev en tidig kväll.
Idag sov vi länge.....men sen var det upp och städa det sista, denna vårstädningshelg. Pippis satte upp käppar i taket på altanen för våra vindruvor och nu ligger han och rensar i häcken, tror jag:)) Jag ser han inte i alla fall, ha ha.
Hundlund och Lovis var på besök över en kopp och då ringde sonen och ville grilla i eftermiddag, så det fick bli flintastek och fläskfilé med marängsviss i efterrätt. Det var gott:)) Nu är jag helt färdig, nä detta var ingen vilohelg men kul var det........Här kommer lite bilder:

image734

Mammas lilla tös med lillkillen i magen......så mysigt:))

image735

Usch alla dessa hundar som är hos mig jämt säger lilla Stolla

image736

Här är Nova och Enya.......gissa vem som är mest intresserad av mat??

image737

Här är Fanny ätandes på en glass och en hallonsoda till det var ju smaskens. Kolla in matvraket till höger........ha ha

image738

Coolast i stan:))

image739

Avlsutar med min fina hortensia och lilla katten.


Kram ha en go kväll! Mumin

Lite seg......

publicerat i Allmänt;
idag:)) Kan det bero på vinet jag drack i går? Jag fattar inte det, nuförtiden tål jag inte mycket....ett par glas och jag känner mig seg dagen efter, men vad gott vi hade det igår med kräftor och räkor och bröd och aioli. Ja det satte sprutt på tarmarna kan jag säga:)) Idag är vädret lite sisådär men kökssåpen hägrar och det är väl ingen som tar ifrån mig den sysslan kantänka...............Nä skärp till dig nu Mumin och sätt igång!! Ha en go dag därute!

Kram Mumin

En godnattsaga ur mitt liv.....

publicerat i Allmänt;
Nu har jag fått lite vin i mig men ni får förlåta det är då den poetiska ådran vaknar hos mig.......var det inte så hos alla gamla författare att dem hade lite innanför västen när dem skrev som bäst?? Inte för att jag är kalasfull men lite salongsberusad och skrattar åt sånt som jag vill ge med mig.

När jag var liten kallades jag för "Gullknappen" eller lilla "Solstålen".....det var väl rart?? Alla tyckte att jag var så in i h-e glad och det var jag också fastän jag hade mina svårigheter hemma......men dem hoppade jag bort i min vita kalufs bakom gärdsgården. Jag var aldrig still.........gick jag upp till grannarna så skulle jag gå ut med deras hundar i flera timmar och jag lärde dem att hoppa över hinder och gräva i jorden efter pinnar och sen när jag kom tillbaka till grannarna så var dem inte nyktra......det var ingen där jag bodde på somrarna.......men lilla "gullknappen" var alltid mäkta populär och inte ville jag ha nånting för den tjänst jag gjorde dem med hundarna....men dem (familjen alltså) älskade sin lilla "gullknapp".

Min pappa som jobbade hela dagarna fick alltid i uppdrag att leverera en "sjuttis" till gärdsgården varje dag och kom han inte klockan fem med leveransen var det fullt tumult inne på granngården.....ha ha......

Sen hade vi kräftskivor i massor när jag var liten.......och det roligaste minnet var när far själv skulle "gå" hem från kräftskivan.......ja han gick inte utan svingade sig i björken bredvid och liksom Tarzan kom han hem ¨på nåt sätt:))
"Solstrålen" fick jag alltid heta i skolan. Jag var alltid glad......men misstolkades något.... och jag blev faktiskt mobbad bara för att jag var glad........men det var liksom mitt sätt att överleva om ni förstår.....jag grävde aldrig ner mig i skiten som omgav mig utan var alltid glad......det var mitt sätt........sen har jag ju fått igen det med råge i "gamle dar" men skit samma......det är över nu och man kan inte gräma sig åt det som var utan glädjas åt det som är i nuet...... Ja jag skulle kunna sitta här och knappa hela natten men nu känner jag att ögonlocken börjar gå igen så nu önskar jag er alla en riktigt GOD NATT.


Kram eran Mumin

Godeftermiddag

publicerat i Allmänt;
på er alla. Nu har Mumin fixat gräsmattan(den som var så lång som Pippis sa). Kan ni tänka er jag sov i 10 timmar i natt igen.......ja inte för det jag är bara glad att jag kan sova, jag som har haft såna problem med det. Men jag tror att min blåskatarr håller på att försvinna och jag väcks inte av att jag är kissnödig hela tiden.
Sen har arvegodset fått sig en rejäl avputsning. 2 kristallkronor och min 25 års present från Göteborgs Stad så nu blänker det i taket igen:)) I morgon ska jag ta köksskåpen och rensa och göra iordning............men det kanske blir något annat vem vet?? Men förutsättningen finns där. Idag är det ju härligt väder igen och ikväll ska vi äta räkor och kräftor och dricka lite vitt ( jag blev så förbaskat sugen Ninni när jag såg din dukning:)) men innan dess blir det en timme jymping på Friskis.

Ha det så gott i kväll! Kram Mumin

image731

1:a maj

publicerat i Allmänt;
Nu är våren här på riktigt fast den har ju nästan övergått i sommar här nere. Lite synd att allt ska slå ut på en gång tycker jag..........Igår sov jag in hela valborgsmässoaftonen....efter middagen gick jag och slagga och vaknade med ett litet hopp i sängen att klockan var halv tio......jisses....Pippis hade inte sagt nåt, han tyckte det var bra att jag fick sova.....så sen låg vi och tittade på fotboll och åt godis som två barnungar:))

Sen somnade jag 11 igen och sov till 10 idag på förmiddagen. Jag måste varit trött eller hur?

Men idag har tvättmaskinen gått för fullt. Arbetarkläder ska tvättas och en del strykning har det också blivit. Sen tog jag bort mina vinterkläder och hängde in dem i garderoben för vinterförvaring och tog fram mina sommarkläder. Jisses va mycket kläder jag hade......och jag som trodde att jag inte hade nånting.
Enya och hennes familj var här och drack kaffe i eftermiddags......ja den hunden har tagit hela mitt hjärta....så in i bänken go e hon. Hur ska det bli när jag får bli en mänsklig mormor till en liten bebis? Bortskämt.......just det......ja jag älskar alla mina "barn" så mycket om det är tvåbenta eller fyrbenta så det gör nästan ont.....och PIppis är inte dålig han heller att skämma bort ..........va livet är härligt.....och jag vårdar det ömt....för man vet aldrig som "krösamaja" skulle säga:))

Nä nu hörde jag någon röst i bakgrunden....undras om maten är färdig? Idag får jag väl ta igen min bortsovda valborg......ha det gott därute!

Kram Mumin

image730

Här e hon "Krösamaja" längst ner med huckle:))