En dag i Varberg med alla barnbarnen

publicerat i Allmänt;
i bilder.....
 
 
Dottern och Emilia i medeltidskläder:)) Vi var på Varbergs fästning och såg medeltida ting och Bockstensmannen som hittades efter sin död på 1400 talet
 
 
Linnea ville hålla i mormors hand för det var läskigt med massa skelett....
 
 
Emilia i fin medeltidaklänning:))
 
 
Alfons i kungakrona och syster
 
 
Havet utanför slottsmurarna
 
 
Sen blev det lunch och glass.....mums tyckte Linnea och Gustav
 
 
Alfons gillar glass också ha ha
 
 
Sen blev det middag hemma hos farmor och farfars glasögon och en bok är ju inte fel:))
 
Men nu är mormor/morfar och farmor/farfar trötta.....har bäddat för sonen som är på svensexa....
 
Ja det var en intesiv men rolig dag. Kram vänner!

Nån har klubbat mig i huvet

publicerat i Allmänt;
Jo så känns det. Äntligen fick jag sova ut.....somnade halv fem i går eftermiddag i fåtöljen och vaknade inte förrän kl var halv åtta....sen titta jag lite på fotbollen och gick och la mig igen och sov till halv sju i morse.
 
Jag var hos dr igår och han sa att jag inte var riktigt frisk så jag får ta lite mer medicin för att lugna ner mig. Men det är inget vanebildande och det är jag så glad för att jag slipper......
 
Idag känner jag mig som om jag gått igenom nåt slags maratonlopp så som jag hållt på...när jag lugnat ner mig förstår jag hur sjukt det är att jämt köra ett race mot klockan....
 
Men igår kväll så tänkte jag att jag vill ha lite semester...kosta vad det kosta vill....både jag och Pippis behöver komma hemifrån lite...det är så skönt när vi är på tu man hand....så jag beställde en resa till Luxemburg.
 
Nån solsemester vill vi inte åka på när det är högsommar och inte annars heller för den delen. Vi har rest så mycket på charter så det är inte så roligt längre tycker vi......man börjar väl bli lite mer kulturell när man närmar sig de 60 eller vad tror ni? Så nu ska jag till "bibban" och låna böcker om landet.
 
Nu får ni ha det så bra vänner. Kram från Mumin
 
 
Hoppas snart att kunna dra till mitt solställe ute vid havet och bada:))

Nähä då.....

publicerat i Allmänt;
4.20 idag igen.....tur att jag ska till doktorn i morgon....men jag hoppas det är tillfälligt...men jag har hunnit gjort en massa sen halv sju då Pippis gick upp. Då var jag färdig med morgonkaffet och tidningen och satte igång och städa hela huset.....det är enda sättet att få bort den där ångesten att hålla igång...så nu är huset städat från topp till tå och snart ska jag gå och slinga håret och sen ska jag ta mig till gymmet tänkte jag.
 
Jag tror jag blir psykiskt trött men inte fysiskt.....har ju sån himla energi som vill ut och får jag inte ut den så blir jag grinig....men idag skiner solen i alla fall och lite varmare är det.....och gå och stå kan jag också....så det är ingen fara med mig:))
 
Kram vänner!

Vilken jäkla dag.....

publicerat i Allmänt;
vaknade kl 4.20.....och tog en sömntablett vilket jag inte skulle gjort....mådde pissdåligt av den sen hela dagen....irriterad och konstig och jag som gått på den medicinen i över 6 år....inte konstigt att jag mådde dåligt då jag varit utan den i över ett halvår. Men jag är sån att jag låtsas inte om nånting för min omgivning....man lär sig sådant tyvärr.
 
Tänk att gråta var längesen jag gjorde och skulle nog må bra av det ibland....men duktiga flickor gråter inte....jag blir förbannad istället och det går ut över porslinet i huset så snart får jag väl köpa en ny servis igen ha ha.
 
Nä allt har gått snett idag....från det att jag gick upp tills läggedags.....men jag har haft dem rara barnbarnen Emilia och Alfons här en stund:))
 
Och vädret....vad är detta??? Och jag som tyckte det var mysigt med regn förut.....och kallt så in i h-e. Vi har satt på värmen idag. Det är bara 12 grader ute.
 
Åsså tittade jag på mina händer......dem har blivit gamla......
 
 
Vilket roligt inlägg det blev.....hoppas morgondagen blir bättre....
 

Vad låg i grillen?

publicerat i Allmänt;
 
Jodå ett getingbo:)) När vi skulle grilla idag fick vi röka ut alla bina innan köttet lades på....för övrigt var väl det det mest spännande idag.....bara regn och rusk....gud så tråkigt.....men i morgon är det vardag igen och månne den där solen lysa över oss snart. Kram vänner

Härlig Midsommardag

publicerat i Allmänt;
Jodå lite trött e jag allt....men med så goa grannar blir livet lite bättre att leva. Vi hade en skön stund på 6 timmar ocvh allt gicks igenom ha ha....vi pratade skrattade grät......och himlen var öppen....det regnade småspik men vi satt under parasoll och är det midsommar så e det:)) Fick med min underbara kaprifol hem....ska ta ett skott och sätta i min trädgård....är det nåt som påminner om sommar så är det kaprifol.....
 
Ha nu en skön midsomar dag....slappa och glöm bekymren......vi har det bra här i Sverige...komihåg det!
 

Glad Midsommar

publicerat i Allmänt;
Nu är snapsen på kylning och sillen är inhandlad så nu får det gärna bli midsommar. Vi ska fira midsommar hos världens bästa grannar...nära och bra och tänk idag är det riktigt skönt sommarväder:))
 
Ha en go och glad Midsommar mina vänner! Kram Mumin
 

Oj då vad jag håller på......

publicerat i Allmänt;
Vaknade halv åtta i morse....hade velat sova längre men jag var "tröttpigg" om ni vet hur det känns?
Upp och hoppa och lite morgonblaska och en kopp kaffe och lite frukost.
Sen ut och handla.......nu har jag gjort min månadsbudget ha ha så jag ska se om jag kan hålla den....ska bli spännande.
Därefter så städa jag hela huset och tvätta bilen och laga mat naturligtvis ha ha.
 
Det blev kokt torsk med äggsås......blir så in i h-e med kastruller bara när man gör det men det är gott.
 
Å jo spinningen var alldeles otroligt bra igår....ränderna går inte ur den här damen.....jag kämpade på som en blådåre och sen tog jag mig en dusch och en bastu.Härligt!! Och i morgon är det dags igen för ett pass:))
 
Jag skulle vilja ha mina bilder från telefonen till datorn. Är det nån som vet hur man gör och i så fall vad ska man ha för sladd? Tacksam för svar!
 
Nä nu får ni ha en skön kväll och jag ska INTE titta på fotboll:))
 
 
Aaah en kall öl när man badar........fast såna barer har dem inte i Sverige:))

Vill ha lite egentid....

publicerat i Allmänt;
Nu har jag hållt igång med barnbarnen över helgen. Visst är det roligt men jobbigt också.......Lagat mat javisst....kul att det smakar.....men igår när dem lämnades var det som om nån hade klubbat mig i huvet.

Resan började på lördag då vi var på Liseberg med kusinerna Emilia och Alfons. Det är många viljor och ramaskri vilket man ska åka och dem små passar ju bara för lite lugnare åkattraktioner så stackars Emilia fick åka själv en del men jag hängde med henne i Lisebergsbanan. Den är kul!! Jäklar vilken fart det blir och jag tycker det är ganska kul att åka lite våghalsiga saker:)) Men det var mycket folk och väntetiden var lång:((

Vi åt go mat på Tyrolen och glass och cocacola....riktigt onyttiga var vi. Sen tog vi spårvagnen hem och bussen och sen var det lördagsgodis i dem nyinköpta puffarna och lördagsmys:))

När klockan närmade sig nio tyckte jag det var dags för barnen att gå och lägga sig och det var ett litet trixande innan dem somna ha ha.

Pippis fick ligga på soffan och jag låg i en gästsäng som inte var utav denna världen....så jäkla obekväm så varje gång jag skulle vända mig så vakna jag......

Halv sju slog dem upp ögonen dem små och då var det bara till att göra frukost. Sen gav vi oss iväg till Bushuset och jag var själv med Gustav och Linnéa.....herregud......jag fick klättra och åla runt i bollhav.....ja det såg nog roligt ut ha ha och jag var helt slut efter det.

Ja ja halv sju på söndag blev jag "barnledig" och då återstod det att reda ut röran i hemmet men jag har gjort fint idag så nu är allt i sin ordning igen.

Har vart hos tandläkarn i morse också för att göra "rent" tänderna. Det är skönt att göra det men jag tycker det gör ont!! Hon gräver och har sig i alla tänder så man är alldeles öm i munnen efteråt men nu kan jag stoltsera med ett varggrin av fina vita tänder:))

Men i em skall jag äntligen få gå och drömma mig bort i ett svettigt spinningpass. Gud så skönt! Tänk det fruktansvärt jobbigt men så jäkla roligt och efteråt det ska vi inte prata om. Ha det så gott! Kram

Ännu lite mer matlagning....

publicerat i Allmänt;
jodå det blev det....nu är jag inne på 3:dje sittningen lunch denna veckan ha ha. När jag var färdig med morgonbestyren så stod dottern utanför med Linnéa och Gustav. Dem hade varit hos trädgårdsmästarn i närheten så dem ville åka till mormor:)) Kul att dem vill komma.....tänk om dem inte hade velat komma till mormor....

Vilken tur att jag hade lagat lite LCHF mat. Dottern går på det och trivs med det så jag tog fram min fetaostgratinerade kyckling och barna fick mormors fiskbullar med gräddsås......

När dem hade gått så var det till att ge sig ut och handla. Jag tycker inte jag gör annat!! Men nu har jag gjort upp en budget för mathandlingen och stoppar undan pengar varje månad till matpengar så jag får hålla mig inom ramen för annars blir det för tokigt.

Var på systemet och handlade en dyr vinflaska och lite goa cider och några roliga ölsorter. Det är kul att prova lite annat nån gång eller hur?


Å sen bestämde jag mig för spinning på måndag em. Det var längesen jag körde spinning. Det är så fruktansvärt kul. På gymmet där jag gick hade dem ingen sån träning utan man bara harvade runt på massa maskiner och det är inte min stil. Jag gillar gruppträning och fartfylld musik. Då drömmer jag mig bort en timme och får dessutom se lite folk och inte bara massa kastruller:)) Och så får man hiskelig motion. Jag gillar utmaningar och tar i så svetten lackar.

Nä ni nu ropade middagspotäterna.

Ni får ha en skön kväll! Kram

Matlagning....

publicerat i Allmänt;
Igår hade jag en kompis här och jag fick testa ett nytt recept på ungsbakad lax....mmm va smarrigt det blev:)) Och alltid lika kul att tjöta ihop sig:))

Idag har jag rullat 1 kg köttbullar och gjort en lövbiffspanna och fetagratinerad kyckling som skall frysas in....i det här huset vet man aldrig hur många personer som ska äta...ha ha så det gäller att vara lite förberedd.

Tänkte ta en dag i veckan och göra mat och frysa in....så e det så lätt att tina upp om nån kommer eller om det bara är jag och Pippis...så kan man ha annat roligt för sig under dagarna än att jämt laga mat varje dag. Eller hur? Jo det är kämpigt när man väl gör det men när det är klart e man rätt duktig:))

Idag ska jag öva på svärdottern och Alfons på min ugnsbakade lax. Vill ni ha receptet så kommer det här:

Ingredienser: för 4 personer

4 bitar lax
3 dl grädde
2 msk majonnäs
salt
citronpeppar
1 knippe dill

Gör så här:

Lägg laxen på ett smort ugnsäkert fat och salta och peppra.
Sätt in laxen i ugnen i 12 minuter i 225 grader.
Blanda grädde och majonnäs och dill, häll över laxen och in i ugnen i 10-15 minuter.

Servera med grönsallad och färskpotatis eller pressad potatis.

Smaklig måltid! Kram Mumin

Stugsittarväder...

publicerat i Allmänt;
Idag är det som om himlen vore öppen.....men rätt skönt för jag är trött idag. Det har varit en intensiv vecka och 2 kalas igår så idag ska jag bara gå och skrota och laga lite mat.

Jag har börjat att ta en kapsyl Kan Jang varje dag för att förebygga förkylningar. Jag har inte varit annat än förkyld denna vintern och våren...dem små smittar mig ideligen. Fick tipset av en homeopat...det ingår ju massa bra örter i Kan Jangen som stärker kroppen. Och sen har jag köpt färska lingon som jag har på gröten på morgonen....ja ja tron kan ju försätta berg så varför inte?

När jag var i Ullared så köpte jag 2 st träningsdvd:er. En med Pilates och en Bollywooddvd.....ska bli kul att testa...

Nä nu får jag välan klä på mig men det tar emot:))

Kram ha det gott!



Hit längtar jag ibland...Kuba....men om jag vinner på tipset så skulle jag gladeligen göra om resan:))

Min käre Pippis

publicerat i Allmänt;


sitter helt avspänd och vill ha lugn och ro.....denna bild är tagen när vi var på Säröhus och vi var alldeles själva. Jisses va gött vi hade det....förutom att det ringde mitt i natten och vi fick hjärtklappning båda två:((

Ja det har gått ett tag sedan dess och det är full rulle......Alfons har varit här under Nationaldagen och det bara rullar på....igår var vi och spenderade en massa pengar på gästsängar och rullgardiner och idag har jag varit i Ullared med svärdottern och Alfons.......jisses va vi handla....jag har kläder för hela sommaren och nu får jag spara ihop till hösten då det blir en sväng till:)) Ja hade jag handlat allt det jag kom hem med så hade inte 10000:-- stoppat men halva priset kom jag undan med....phua.....

När jag skulle åka kl halv 8 kom grannen förbi och undrade om jag skulle träna......hur pigg får man bli?? Jag är som en zoombie på morgonen men det har med min sjukdom att göra. Är inte pigg förrän jag fått duschat och klätt på mig och ätit frukost sen kan vi snacka!! Och jag skulle faktiskt till Ullared ha ha så tji fick hon....

I morgon bär det av till dottern och kalas och sen fylller svägerskan jämt så det blir kalas hela dagen....

Sen har Pippis börjat på ett projekt i källarn.....nä det räcker inte med baren utan han ska ha en rökhörna på 30 kvm!! Så nu har han städat och gjort rent och nu är det bara till att måla och sätta upp nåt fräckt tyg som matchar golvet....jag har sett det....ett tyg över London....bara sååå snyggt.....

Nä nu ska man väl gå och lägga sig.....om man har tid:))

Kram alla vänner! Mumin

Liljekonvaljer

publicerat i Allmänt;


Dessa underbara blommor:)) Tog mig en lång sväng med bilen till storskogen och hittade massor av dessa ljuvliga blommor. En utflykt som artade sig bra....hittade en antikaffär på vägen och köpte detta enlitersmått som är stämplat och gubben i antikaffären sa att jag troligtvis gjort ett fynd ha ha.

Passade bra som vas till mina blommor......nu e det måndag i morron igen men snart är det ledigt igen för er som jobbar....skönt.....

Kram ha det bra! Mumin

Yeees......

publicerat i Allmänt;
äntligen fredag.....och då är det fiesta hela helgen lång. Jag e grym!! Har ju slutat att röka och ändå har jag gått ner 6 hg denna veckan....nu är det 3 kg sen jag började för 1,5 månad sedan och det som är bra är ju att det går långsamt neråt och ingen jojobantning här inte.....

Veckorna är till för att hålla igång kroppen och det menar jag att röra på sig och äta förnuftigt. Jag har kommit på min egen alldeles metod och den verkar funka:)) Ingen alkohol under veckan och äta allt och ofta men inte mycket och sen ett gympapass 45 min varje dag. Det funkar för mig och skulle nog så göra för alla andra också...dem där jäkla dieterna ger jag inte fem öre för....jag äter smör och grädde men inget socker...jo Steviasocker som är naturellt och det duger så bra för det smakar som vanligt socker.

Lägg därtill att jag äter mediciner som gör att kroppen växer.....men den växer faktiskt inte om man gör som jag och håller igen....men så fort jag slarvar så blir jag fet som en gris ha ha.

Har varit hos hudläkarn idag. Helt ok allting förutom en prick som hade kommit på magen som togs bort men inget farligt. Och jag frågade honom om solen och hur man ska sola. Och han sa att man ska faktiskt sola men inte sola i ett sträck utan vara utan solen nån timme och sen gå ut igen....solen ger så mycket D vitamin till kroppens alla organ och även till humöret så ni som ratar solen gör fel.....ni måste få er dos av solljuset...ja så sa han dennna underbara läkare som jag ännu en gång har funnit.......peppar peppar det börjar likna nåt.....

Och jag har fått tag i en alldeles utmärkt baddräkt....fann den på Ica Maxi av alla ställen.....bra och billig.

Nu får ni ha en go fredagskväll med Lets Dance och allting annat.

Kram Mumin