Sista dagarna 2008

publicerat i Allmänt;
i morgon och sen är det nyårsafton. Då kommer grannarna hit och äter kalkon. Det har blivit en tradition. Dem har midsommarafton och vi nyår. Det är så bra för det är inte lång väg hem.........Igår var jag hos dottern och passade Gustav för hans pappa var sjuk så han fick åka till sjukhuset. Lunginflammation och öroninflammation på samma gång. Stackarn!

Idag har jag varit ute och handlat. Jäklar va folk det är ute. Jag tänkte att jag skulle köpa mig en glittrig top, men jag gav upp när jag såg kön ringlandes förbi och så tänkte jag såhär att det finns ett liv i januari också då alla köpgalna suger på ramarna. Men se det tänker inte jag göra, har alltid varit ekonomisk och det är det värsta jag vet att vända på korvörena.....så stopp och belägg.......tänk att när dessa helger är över då har folk inga pengar kvar, men dem får skylla sig själva........

Hua va kallt det är ute då, men mysigt. Träden är alldeles vita av frost, men snö har vi ingen.

Hoppas ni har det bra därute! Kram Mumin

Jäklar också......

publicerat i Allmänt;
nu har jag suttit och pillat på datorn och inne i designfältet men får det inte som jag vill.....får ta hjälp av sonen i morgon....fast det blev ju ganska skirt och rosa ha ha

Idag har varit en bra dag. Har städat i mina skåp bla linneskåpet och fick ihop en massa bröte.......e det göteborska eller?....alltså en massa saker som jag inte ville ha. Det ska gå till behövande.....

Idag har jag vart på rea hittade 2 kappor för halva priset en svart och en vit....jättehärliga.....och så har jag varit på promenad med lille Bobo alltså Günther.....jag kallar han för det.....han blev alldeles slut hi hi. Nä gonatt med er. Kram vi hörs i morgon. Mumin



Såhär såg täckkappan ut....den vita...och så en svart till samma pris som en. Bra va?

God fortsättning

publicerat i Allmänt;
på er alla!! Julen har varit bra, men jag vet inte om den där riktiga julkänslan infann sig i år. Just nu ser jag framåt till nästa år och undrar vad det har i sitt sköte. Vi var nere hos dottern och svärsonen och firade jul och sen fick svärmor ett besök igår också. Idag har jag rört på dököttet och låtit skinkan ramla ner till fötterna ha ha.

Här kommer en bildkavalkad på julen hos mig:



Här har vi värdinnan på julafton....så fint hon hade gjort:)



Halva bordet av släkten.........bara gubbs:))



Å så har vi Gustavs mamma, mormor och farmor



Här är farmor, plastfarfar, morbror, mormor, morfar och farbror



Själva huvudattraktionen denna dag.....jo Gustav och hans första jul.....



Hemma hos gammelfarmor fick jag en sån stor nalle........jättemysigt att stoppa huvet i och äta på:))



Och en god fortsättning önskar Mumin, Pippis sonen och Günther

God Jul

publicerat i Allmänt;
önskar jag er alla. Nu har friden sänkt sig över vårt hus. Kram till alla mina bloggvänner. Mumin

Djurens och barnens samarittjänst

publicerat i Allmänt;
Den finns här hos Mumin. Det är konstigt både barn och djur har alltid trivts hos mig, men det beror nog på att jag utan att skryta värnar om barn och djur.........

Lille Gullefjun skötte sig exemplariskt när jag passade honom, han är sååå go den lille parveln och skrattar gott åt sin mormor......den lille pussgurkan.

Och Günther älskar sin farmor också. Nu har han blivit så van vid mig så han blir riktigt glad när han ser mig.....gulligt.

Men idag har jag fått städa efter honom för han klampar in med sina stora tassar på mina golv och jag som är lite pedantisk kan faktiskt inte stå ut med det utan tog tag i golvena idag och gjorde riktigt fint. Pippis och sonen körde jag ut med dammvippan så det rök om det.....jag vill vara själv när jag städar.....sen kan dem komma in igen ha ha.

Fast det är synd om lilla Stolla......hon kan inte riktigt förlika sig med hunden och så får det vara....hon är ju elva år snart katten så det är klart att hon reagerar.

Sen kom grannen in i går kväll när jag skulle gå och lägga mig och undrade om jag kunde ta hand om deras katt när dem åker bort i början av januari......ja vad säger man.......Ja det kan jag!!!!

Ja ja alla är välkomna............

Idag har jag lagt det sista på julens bestyr och imorgon tänker jag inte sticka ut näsan utanför dörren....i min enfald ser jag en dag i vilans tecken....men det brukar aldrig bli som man tänkt sig.....

Ha det gott alla! Kram Mumin



Det är kul när matte skriver till er:))



Va ska sleven vara om inte där farmor lagar mat:))



Va gör hon mormor? Lite eftertänksam Gustav i sin rallygåstol:) Han e för go!!

Gokväll

publicerat i Allmänt;
Ja gamla gubbe säger jag bara.........inte var Pippis särsklit vacker när han kom hem igår natt. En barrunda från Centralstationen till hela Avenyn.....så ni kan tänka er........

Men han fick gjort lite idag i alla fall med sonens hjälp. Nu är snart hans mästerverk färdigställt.....baren i källaren....herregud jag kommer att ha folk springandes jämt till det här "vattenhålet" Men det blir väldans fräckt och där finns alkoholfria alternativ också:))

Idag är jag ensam igen. Pippis är hundvakt åt Günther uppe i skogen, men jag ringde förut och då hade han gått en promenad till Hundlund så där satt han och drack kaffe och whisky......hmmmm.......men Hundlund är en hyvens prick. Jag fick en jättefin Amaryllis av han i veckan. Snällt!!

I morgon ska jag passa Gustav för dottern ska åka och julhandla maten och svärsonen är sjuk den stackarn så då beger jag mig söderut till dem.

Jag har även bäddat för sonen. Han ska ligga över här hos mor sin i natt för han skulle på 25 -årsfest. Det är han värd att ha lite roligt så som han sliter hela dagarna.

Nä nu ska jag försöka sova, för i morgon ska jag leka med gullefjun.

Kram alla mina vänner! Mumin

Helt allena....

publicerat i Allmänt;
och jag tycker det är görmysigt.!Pippis är i stan med grabbarna och lever rövare ha ha. Kul för han när han kommer hem eller ska jag säga att i morgon när han vaknar är det inte så roligt:)

Idag har varit en härlig dag. Jag fick faktiskt sova länge fast med hjälp av mediciner men va sjutton gör det, huvudsaken är att jag sover.

Bäddat rent i sängarna till jul och vart på julgympa. Vad trevligt det var och så fruktansvärt mysigt:) När avslappningen kom så bjöds det på skumtomtar och clementiner och härlig julsång...bla Helga Natt som är så vacker så jag nästan gråter när den spelas.

Sen har jag tänt ljus och mysat framför TV: med några glas glögg. Varm och go blev jag och sen satte jag på en DVD som jag köpt på Friskis och Svettis. En gympa som man kan göra hemma när man har lust.....kanonbra....så nu gäller det att rulla ner gardinerna och köra stenhårt hi hi.

För övrigt mår jag alldeles förträffligt bra. Mina goa barn och barnbarn och djur förgyller min tillvaro och att jag får stiga upp ur sängen på morgonen och vara fullt kapabel till att röra mig gör mig överlycklig:)

Jag har två snälla barnbarn, en mänsklig och en fyrbent och dem gör mig så lycklig så jag kan gråta stora floder.......ja jag är känslig men när jag ser att barna mår bra och deras telningar också gör det mig ännu lyckligare.

Tänk att jag vid 55 års ålder äntligen får uppskattning för det jag gjort i mitt tidigare liv.....det är livskvalité

Tanken idag går till Lilla Enya, en sockersöt karamell som för evigt är borta. Jag glömmer dig aldrig min lilla gosehund.

Gonatt alla vänner och ha en skön sömn i natt! Kram Mumin forever

Äntligen.....

publicerat i Allmänt;
e jag färdig med allt inför julen. Håret är nyfriserat och tänderna är genomgångna utan anmärkning ( bara beröm):)

Julskinkan är köpt och diverse annan julmat så nu är det bara lite småplock kvar men annars kan jag lägga mig i soffan och invänta julafton med en ask praliner ha ha.

Lille Günther passade jag igår medans sonen var på fotbollsträning. Han får mitt hjärta att smälta ju mer jag träffar honom, men har var lite gnällig för han undrade var husse var, men jag rådde bot på det så småningom och gick en härlig promenad med honom i mörkret. Då blev han lite lugnare......

Lille Gustav skulle kommit till mormor idag, men han hade sovit så illa inatt så dottern var kanontrött. Ja det är inte lätt att vara småbarnsförälder, man vet ju själv, men jag hoppas att dem får lite vila båda två......det är väl en period och sen så vänder det antar jag.

Lilla Stolla väckte mig i morse klockan 5!!!! Genom att hoppa på mig. Vete sjutton vad hon ville men hon är lite konstig nu när Günther har intagit lite av hennes revir.....nä dem kommer absolut inte bra överrens.....fast det skulle ju vara käckt.....

Nej nu ska jag lägga mig och läsa en stund och kanske jag somnar, det vore skönt för jag har inte sovit mycket i natt.

Kram ha en go dag! Mumin

Nu är det nästan natt.....

publicerat i Allmänt;
hela dagen här på västra sidan av Sverige. Den 21 december är det den längsta dagen på året och sedan vänder det igen. Fast det är värre uppe i norr där lyckas väl solen aldrig gå upp? Men det finns ju massor av snö där så det lyser upp riktigt.....suck.......

Idag har jag varit hos frissan och gjort slingor och klippt mig lite grann. Hon fick gå över mina ögonbryn också så nu är jag också julefin:)

Annars inget speciellt.......snart är det julafton och alla tindrande småbarnsögons Jul. Vi ska vara nere hos dottern iår, det ska bli trevligt!

Kram ha en go dag! Mumin

En rolig dag.......

publicerat i Allmänt;
vaknade med världens huvudvärk, det var ju inte roligt alls, men sen efter två magnecyl försvann den och jag började att klarna till lite i knoppen.........

Hade lite grann att pyssla med hemma och tänk jag fick ta fram plastgranen.....den där enen vete katten hur länge den klarar sig i värmen härinne men nu är det julefint. Klapparna har jag också slagit in och bilen är tvättad.

Ja det var ju ganska kul när jag skulle tvätta bilen. Jag brukar göra det själv annars när det är varmare ute men nu körde jag till en handtvätt. När jag satt där och väntade så kom det in en man i ja kanske min ålder och vi började småprata. "Va fan sa han bara massa kärringtidningar och läsa här" och jag sa att det kan du väl stå ut med i en kvart och sen började vi prata som bara den. Herregud karln kände ju mig inte och han pratade om hur han hade uppvaktat flera damer lite för ingående.....ni fattar eller........jag riktigt skämdes....sen frågade han mig var jag bodde och jag sa att jag bodde någon annanstans än där jag bor för jag ville bli av med karlsloken ha ha.

När bilen var tvättad åkte jag med en rivstart därifrån, men tänkte inte på att han kunde ta mitt bilnummer och kolla upp var jag bodde............nä tack.......

Gympat har jag också gjort och babblat med damerna och herrarna på gymmet. Det är roligt nu när man känner igen varandra och roligt har vi.

Nä nu ska jag återgå till min bok och Pippis. Ha det så gott! Kram Mumin



Min älskade lilla tomte från tiden då jag föddes.....åååå vad jag tycker han är söt, jag pussar alltid honom när jag tar upp han till jul och sedan pussar jag honom godnatt efter jul:)

Hjärtat får inga rynkor....

publicerat i Allmänt;
har ni tänkt vad det stämmer bra? Just nu läser jag Mark Levengoods bok med samma namn. Han är för rolig den mannen, jag ligger och småskrattar på kvällen innan jag tuppar av och Pippis tittar lite förundrat vad det är egentligen jag läser ha ha

Idag har jag köpt lite fina grejor till mig själv som jag ska ha på julafton. Jag säger inte vad det är för dottern läser bloggen här förstår ni men det är inget märkvärdigt men jäklar vad snyggt det blir (tror jag:)

Günther har varit hos farmor idag också och jag köpte honom en gris som grymtade när man biter på den och vad han tyckte den var rolig......sen har jag pratat med Gustav i telefon idag också.......ha ha han har riktiga läten för sig nu.....jag längtar efter honom kan jag säga det lilla gullefjunet.

Sen har jag plågat min kropp med spinning......jisses vad hon kör på den där instruktören....men jag bottnade med 2 bananer och lite nyponsoppa och det var inte dumt  det.

Förresten min JulEn håller på att gå till sällare jaktmarker:(( så det blir väl till att ta fram plastgranen....ja jag får se om den repar sig.....nä nu är det snart läggdags och tillbaka till boken.

Sov gott! Kram Mumin

Min helg.....

publicerat i Allmänt;
och naturligtvis full fart.........Min helg har varit bra och den kommer här i bilder. Varsågoda.....



Först lussebak.....



Sen Liseberg i vinterskrud.....vackert som bara den.....



Grannarna och Pippis och jag var där och här ser ni vad gubbarna åt.... Just det fläsklägg med potatismos och nubbe och öl därtill



Jag och grannfrun åt gulaschsoppa med rödvin till.....mmm va gott.....



Å så här förälskade och glada blev paret efter middagen:))



Liksom jag och Pippis bland dem snötunga granarna fast det var ju konstgjord snö tyvärr........



Har ni sett? 2 kg Marabou mjölkchoklad till turgumman:))



Sen var det lördag och sonen och Günther och Hundlund och Lovis kom på middag.....



Lovis ligger och äter på ben.......



Här leker Hundlund med bägge vovvarna.....gömma ben....det är roligt:)) Fast Hundlund fick inga ben till middag om ni trodde det:))


Och idag sov vi länge och Pippis har snart gjort klart i baren och nu har vi ätit kycklinggryta med sonen och Günther.......dennna veckan som kommer blir det andra bullar....nu är sötebrödsdagarna slut för denna helgen så nu blir det träning och frisörsbesök, tandläkarn (usch) och akupunktur.

Ha det gott! Kram Mumin

Det snöar!!

publicerat i Allmänt;
Jippie va roligt.....lite ymnigt men det är ju i alla fall snö.......Igår var jag ute hela dagen och handlade mat och julklappar till Gustav och lämnade julkorgar...så det blev mycket tjöt om man säger så.

Sen på kvällen åkte jag till gymmet med sonen....han kör sitt race och jag mitt och efteråt åt vi goda mackor och pratade om ditt och datt. Tänk vad roligt det är när man blir som en kompis med sina barn, vi har liksom lika värderingar och jag är så stolt över dem:)

Idag ska jag på spinning......jag tror jag kommit in i andra andningen så här före jul... och sen ska jag baka lussekatter idag, det blev ingen tid till det igår.

Jag köpte en stor en istället för gran i går så den ska upp före Lucia för då kommer Hundlund hit på middag:)

Kram ha en go dag! Mumin



Ha ha.....har ni sett på Hundlunds Lovis.....hon ser inte riktigt ut att gilla dem där tomtarna på huvet:)

Morrn Morrn

publicerat i Allmänt;
Uppe med tuppen fast jag inte vill........har haft det jobbigt med sömnen igen....dem där jäkla tabletterna tog kål på mig så nu har jag börjat med akupunktur. Så härligt, men det tar ett antal gånger innan man sover ordentligt. Man blir alldeles matt efter en behandling.........

I går var jag och tränade mitt favoritpass så jag är lite mör idag, men det är gött att röra på sig. Sonen hade Günther igår också och jag tyckte så synd om voffsingen att sitta i bilen hela dagen så jag tog en promenad med honom. Det är ju så med mig att om det så är en vandrande pinne till djur så engagerar jag mig.........

Idag ska jag baka lussebullar och ut och handla lite smått och gott. Julklappar ska vi inga köpa i år, bara lille Gustav som ska få och det är skönt att slippa tänka på det. Känns som en befrielse. Julgran vet jag inte heller om jag ska ha.......en enebuske kanske det blir med lite ljus i.....ja jag får se.....

På fredag ska vi gå till JulLiseberg med våra kära grannar. Det har blivit en tradition att äta middag där och sedan gå och mysa i parken. Det är så vackert med alla ljus.

Pippis julkorgar får jag väl dela ut också idag kanske....får se hur mycket jag hinner.

Ha en go dag kära vänner! Kram Mumin

Överraskningsfest

publicerat i Allmänt;
har vi haft i helgen för svärsonen som fyllde 30 år i augusti. Han trodde inte att det skulle bli någon fest för honom med alla hans kompisar och släktingar, men dottern har legat i som den värsta och tills i lördags lurades han till innebandymatch på kvällen, men då släcktes det ner i lokalen och när han kom in i sina träningskläder så var det ett rungade Hurra i lokalen. Vi var 55 stycken och lille Gustav var med. Jag passade honom hela helgen och det var lite knivigt att få honom att sova i altt oväsen så igår var den lille herrn inte sig lik. Det blir ju så när allting blir upp och ner. Alla var vi trötta så vi höll på att spy i går och lite kinkiga.....det blir ju så när spänningen släpper.

Jag fick i uppdrag att hålla tal till svärsonen och det blev bejublat. Jag ska säga er att jag fattade inte riktigt vad jag fick altt ifrån men orden bara sprutade ur mig och efteråt kallades jag för "LillBabben" ha ha. Det var ju kul att det blev uppskattat.

Lite bilder kan jag väl bjuda på av festen.



Här är Gustav och morfar innan vi ska på festen. Gustav prasslar med tidning:))



Dottens ungdomskamrat och lille Gustav



Här står Gustavs farmor och lagar mat. Stackars henne, hela dagen stod hon i grytorna



En del gäster



Plastfarfar och Mumin



Titta vilka häftiga tårtor



Födelsedagsbarnet i form av en läcker tårta, tyvärr så blev det inget bra kort på svärsonen IRL så tårtan får duga, här simmar han i härligt vatten från utlandet:)

Ja det var den helgen och jag vet en som är glad att det är över och det är dottern. Helt fantastisk fest hon hade ordnat!!


Kram ha nu en go dag! Mumin

Ja då var det fredag imorgon...

publicerat i Allmänt;
va tiden går fort. Snart är det julafton och ett nytt år igen.........Idag har jag roat mig med revisorn, han e för kul den mannen. Han säger alltid att hade jag inte varit gift så skulle han fria ha ha. Vi kan prata om allt möjligt han och jag men vi bara skojar och det rätt så friskt.

I morgon ska jag upp tidigt och passa lille Gustav. Det är lite på gång men jag kan tyvärr inte berätta förrän på söndag vad det är så ni får tåla er......... Nu ska jag inta sängen och se vad natten har att bjuda på för drömmar.

Puss o kram Mumin



Det här lilla grynet fyller 4 månader i morgon:)) 8,4 kg tung och 68 cm lång

En födelsedagspresent....

publicerat i Allmänt;
som heter duga av Ulrika Hydman Vallien.....hon som även gör glaskonst åt Kosta Boda.

Denna underbara tavla fick jag idag av min kära syster och jag vet precis var jag ska placera den. Så snäll!!



Visst var den fin? Precis i min smak:)

Nu är jag hemma igen....

publicerat i Allmänt;
Hej på er och tack för alla grattishälsningar! Det värmde gott och tack snälla Ninni för det fina kortet jag fick på posten. Ett kort med massa hjärtan på, va gulligt!!

Innan vi åkte hände en mycket tragisk händelse.....lilla Enya råkade ut för en tragisk olycka så nu är hon inte bland oss längre. Jag blev jätteledsen, jag har ju sett den hunden sedan hon var liten valp och passat henne ibland. Hon var en stor personlighet. Må hon vila i frid i sin hundhimel..........

Trots detta har jag och Pippis haft några underbara dagar med bad och avkoppling hos Per Gessles Tylösand. Jo jag fick min chilimassage, det var underbart härligt och vattengympat har jag också gjort och ätit gott har vi.

Här kommer lite bildbevis........



Här sitter jag med lite bubbel efter en skön simtur



Poolen



Glad i hågen innan middagen tar Pippis sig en öl och jäger



Och jag drack en kanongo drink



I det här karet gick man runt på stenar som masserade fotsulorna, i det ena var det kallt och i det andra varmt



Sanddynor så långt ögat kunde nå......



Här ligger jag i relaxavdelningen och kopplar av



Pippis i en av bubbelpoolerna



Till slut den underbara utomhuspoolen som höll 37 grader...den var