Ordningen är återställd....

publicerat i Allmänt;
Pippis e hemma och sonen, men jag är usel idag igen. Jag förstår inte vad detta är....jag har så ont i kroppen och är så fruktansvärt trött. Sov i 13 timmar i natt och är fortfarande trött:(( Nä går detta inte över så blir det doktorn igen.....jag vill ju vara pigg!!

Kram på er! Ha en bra söndag! Mumin

Hej mina vänner....

publicerat i Allmänt;
har varit krasslig de senaste dygnen...så ont i kroppen har jag aldrig haft i hela mitt liv. Har gått som en gammal 90 åring i huset och bara legat och sovit.

Skulle egentligen haft Gustav idag och åkt ner till Åsa, men jag orkar bara inte.

Sommaren har ju varit jättejobbig för mig, med sjukhusvistelse och ändring av mediciner och så fick jag urinvägsinfektion på det....men jag har ju ändå hållt igång med träning och all annan sysselsättning, så kroppen har nog sagt ifrån rejält.....

Idag är Pippis hundvakt åt Günther så han är uppe i skogen över natten. Sonen ska till Varberg med kompisarna, hm.........förresten har han skaffat sig en ny flickvän, och det är jag riktigt glad över. Jättesöt och trevlig tjej!

Nu har jag varit i Mölndals Bro och köpt mig lite gott att äta i min ensamhet....tänk jag kunde köpa precis vad jag ville utan att bry mig om vad andra tycker om maten och sen har jag hyrt 3 filmer som jag ska titta på:))

Ibland är det skönt att vara för sig själv...ska krypa upp i soffan nu och titta på Maria Larssons eviga ögonblick med lite vindruvor och en cider......

Ha en go lördag! Kram Mumin

Vad har hänt?

publicerat i Allmänt;

Som ni ser så har jag lagt in en ny bakgrund och försöker ta bort profilbilden och sätta dit en ny. Men när jag klickar på " ta bort bild" så gör den inte det, Va gör jag för fel????

Annars är jag bättre idag. Penicillinet har verkat och idag blir väl det städat kan jag tro ha ha

Kram ha en trevlig dag! Mumin

Lite segt.....

publicerat i Allmänt;
både på bloggen och med mig själv..........har varit så fruktansvärt trött, fast jag har inte brytt mig om det, utan hållt på som vanligt och tränat och stått i. Men så idag så hade jag så ont i "kisseriet" så jag tog mig till dokorn och visst var det urinvägsinfektion ( som vanligt).

Har fått penicillin.....skulle egentligen ha städat idag men jag tror jag struntar i det. Känner inte alls för det, sängen är mer tilltalande skulle jag vilja säga. Man ska ju lyda sin kropp och dem där dammråttorna är det väl ingen som tar hand om:)) Dem finns kvar i morgon också.

Vet ni jag har köpt en sån fin tavla av Nalle. Jag har inte kunnat släppa den och jag får den nästa vecka. Vet precis var den ska hänga..........den var bara MIN den tavlan:)

Kram ha det så gott! Mumin



Nå vad tycks??

Göteborg.....

publicerat i Allmänt;
by daylight!! Idag har jag och Pippis "gjort" Göteborg. Vad jag är lycklig över denna stad........Här kommer våran dag i bilder:



På restaurang Pullman sitter Pippis och inväntar en stadig lunch...



Liksom Mumin..........



Paddanbåten gick förbi ett antal gånger....



Stora Teatern i sommarskrud bredvid den härliga Trädgårdsföreningen



Avenyen med Poseidon i topp.....



En gammal spårvagn som går från Centralen till Liseberg på sommaren:))



Saluhallen....vilka delikatesser och vilken härlig doft:))



Buttericks......ha ha vi höll på att skratta ihjäl oss härinne....bara massa skojsaker....jag provade en hatt men Pippis sa att man behöver inte köpa allt man ser:))



Nordstan med massa butiker och massa nationaliteter.....där köpte vi godsaker med oss hem som vi ska njuta av ikväll:))



En trött Pippis väntar på en öl innan tåget tar oss hem..........


Ja det var våran dag i det glada Göteborg.....men kvällen är inte slut.....nu väntar vinet och dem inköpta godsakerna och kanske vi får hem några små turturduvor också:))


Kram ha en trevlig lördagskväll! Mumin

Pippis

publicerat i Allmänt;
e bättre och jag har faktiskt sovit i natt:) Tog den där spikmattan jag hade och la den under lakanet och trot eller ej jag somnade som en stock......ja ja det var ju bara en natt men hoppas att denna natten också blir bra:))

idag har jag handlat och gjort min psykologläxa och sen har jag varit på ett jympapass ikväll. Jag fick sån fruktansvärd träningsvärk med en gång efteråt, men det var lite andra rörelser idag..........stället där jag slappnade av efteråt såg ut som en röntgenplåt av svett:))

Det verkar som om facebook har tagit över nuförtiden. Visst är det roligt där.....det blir lite mer "snack" om man säger så, så jag vet inte om bloggen får så mycket besök längre...........ja ja vi får välan se.....


Kram och ha en god natts sömn! Mumin

Jo visst var det......

publicerat i Allmänt;
svininfluensa Pippis hade eller har..........han fick gå till doktorn igår och där konstaterades  det. Ändå har han varit uppe och jobbat lite, det hade jag inte orkat men han segar sig fram även att han är sjuk......

Igår var jag hos Gustav. Passade honom för dottern ville städa och göra lite andra praktiska saker, Han är ju för go den lille........Mormor lekte och gick ut och gick en lång promenad och jag var där hela dagen och var inte hemma förrän vid niotiden i går kväll. Då var jag dödstrött, men den där sömnen är det ju inte mycket bevänt med.......4 timmar blev det i natt......:(( Nä får ta och prata med doktorn idag och se vad han säger.........Just nu går ögonen i kors, men så fort jag lägger mig ner så är det kört;(( 

Ha nu en bra dag allihopa! Kram Mumin

Härligt

publicerat i Allmänt;

Tack för rara kommentarer ang sömnen och Nalle jag ska prova det du skrev. Tack!!

Har idag träffat en jättetrevlig psykolog. Hon var rakt på sak och sa till mig att jag tänker "katastroftänkande" hela tiden.
Har ju vissa svårigheter i vardagen som panikångest inför en del saker, men hon lärde mig hur jag ska tänka i såna situationer. Jag måste leva här och nu sa hon och när hon tog upp saker och ting som jag oroar mig för så tänkte jag: "Herregud, vad är det jag sysslar med.......att tänka att alla människor bryr sig om vad jag gör eller hur jag beter mig.....det är väl ingen som bryr sig......jag är ju en vanlig människa och ingen kronprinssesa heller:))

Sen måste jag lära mig att andas riktigt för det gör jag inte.

Sen får jag se över sömnen, gå och lägga mig vid samma tid varje kväll och varva ner innan dess och inte vara så fokuserad på att kunna sova. Sover jag inte så mycket första natten så blir jag väl trött i morgon kväll då, så får jag tänka. Då kanske jag slappnar av till slut.

Jag ska gå till henne 10 ggr och se vad som händer, och jag har fått en läxa till nästa vecka:)

Ja hon fick upp ögonen på mig och det kändes så skönt. Vad glad jag blir om det funkar!!

I morgon ska jag passa Gustav, tänk va glad jag kan vara att jag har friska barn och barnbarn och en jättesnäll make. Ha ha positivt tänkande!! Bra Mumin!!

Kram alla mina goa vänner!

Ps Förresten det är bloggträff den 26/9 här i Göteborg. Alla är välkomna! DS

Vad ska jag göra?

publicerat i Allmänt;
Inga piller i världen får mig att sova verkar det som:(( Jag blir vansinnig!!!! Nu fick jag ju en annan medicin och den sov jag på men jag blev alldeles hyperaktiv på dagarna av den så nu har jag fåttt gå tillbaka till den gamla igen och då sover jag inte. Grrrrr........hela dagen är ju förstörd om man inte får sova.

Jag som håller igång hela dagarna och jympar och har mig borde väl för jösse namn bli trött???? Jo jag somnar för att sedan vakna kl 4 varje morgon och då är det lögn att somna om. Pippis ligger och snusar gott och jag blir riktigt avundsjuk på honom.......jäkla skit.....

Ja ja i morgon ska jag träffa psykologen, får se vad hon kan åstadkomma för något med mig.......jag försöker tänka positivt......men det är inte lätt när sömnen inte infinner sig.........jag är trött men i hjärnan så roterar det.........snart vågar jag inte gå och lägga mig....det har nästan blivit en fobi....suck......

Kram på er och jag hoppas att ni sover gott i alla fall! Mumin

Vilken härlig dag

publicerat i Allmänt;
Lugnt och skönt. Regnet smattrar utanför och idag har vi bara myst jag och Pippis. Han läser bok och jag läser spanska:) En liten skönhetsnap har vi också tagit. Tänk vad man sover gott på dagen!:)

I natt åker Pippis och sonen till Vallåkra utanför Landskrona för att ställa ut den stylade Peugeoten. Den är ju jättecool.......en dyr leksak.....men rolig.



Detta är en gammal bild på bilen. Nu är det verkligen HOT:))



också en gammal bild.............

Kram ha en trevlig kväll! Mumin

Nu är det bättre

publicerat i Allmänt;
med Pippis. Det var ingen svininfluensa.....men han är trött så han ligger och läser bok.

Jag själv har städat källaren och grejat med massa papper.....jag blir tokig på alla dessa papper som inte stämmer och alla sitter som frågetecken!!!

Nä lite jympa har det blivit idag också....tänk att jag älskar fullkomligt det där stället.......jag blir nästan inte trött för jag tycker det är sååå kul. Nä stillasittande är inget för mig och inte för någon annan heller ha ha....kroppen är till för att röra sig, så det så......

Men nu blir det ett glas vitt i bersån.

Kram ha det gott! Mumin

Influensa

publicerat i Allmänt;
..........eller svininfluensa?? Pippis ligger med hög feber och ont i kroppen och jag känner mig inte pigg jag heller:((

I natt fick han världens feber....men steg ändå upp och jobba lite....men nu är han däckad......ska ta plats bredvid honom och titta på TV.........

Kram! Mumin

Ha ha

publicerat i Allmänt;
Jag är här NU..........men sicket spektakel det har varit. Revisorn var här igår och rumlade runt i pappershögarna......jädrans vad han ställde till det......men nu har jag lyckats fått iordning på allt. Alla litar på mig och frågar mig massa saker, precis som om jag var allvetare.....ja jag vet ganska mycket om lite av varje  men nån måtta på tokigheterna får det vara. Ibland blir jag rädd, för tänk om jag skulle trilla av pinn......inte för att jag är oersättlig, men Pippis skulle få att göra och nästa ut allt. Och städat hade det väl inte heller blivit ha ha.

Jag blev så fruktansvärt trött på allt tjat så i kväll var jag på jympa och rensade hjärnkontoret....det var skönt både för kropp och själ.

Spanskan är inte långt borta den heller. Roligt att börja läsa igen och det sitter inte så långt inne som jag trodde.Jag läste på gymnasiet och hade faktiskt jättebra betyg och gjorde ett specialarbete om Christoffer Columbus inför två klasser så nog har det suttit som en smäck alltid:)) Nä nu sitter jag här och skryter.....men det är ju sanning:))

Hoppas ni alla mår bra! Nu är det snart höst och då kan vi tända ljus och krypa upp i soffan.......det tycker jag är gött!

Kram

Speedy Gonzales

publicerat i Allmänt;
kan ni kalla mig för. Helgen har varit just speedad. Har haft en liten "orm" ringlandes i sängen i natt:) I morse hittade jag honom under överkastet!! Just det Gustav..........sen tyckte han nog att Pippis såg rolig ut så han drog han i mustaschen för att vakna ha ha

Ute och gått har vi också varit och plockat hallon och sen när föräldrarna kom blev det livat värre. Då skulle pojken spela ut hela sitt register så kriget bröt ut i Mölndal:)

Hörrni nu är det snart dags att tänka på en bloggträff. Den 26/9 är det bokmässa i Göteborg och då ställer Nalle ut. Sylvia och Ingegerd har bestämt att komma, så det är bara att haka på......och en drink i baren blir det också för den som vill, med eller utan alkohol, och sen så blir det middag i Götet.

Fråga gärna era andra besökare på bloggen om dem vill hänga på, så trevligt vi hade i Stockholm förra året!



Jätteglada damer skrattar åt något roligt:)



Så upptagna av tjejsnack:))



Som sagt: Välkommen till Göteborg! Kram Mumin

Lördag

publicerat i Allmänt;
Det har varit varmt ett par dagar och det behövde vi väl, men nu ser det ut som om det börjar på att mulna till igen. Tur att det inte regnar i alla fall:)

Idag kommer lille herr Gustav till mormor och morfar för att sova över. Han e ju för go den lille pojken, men det är ett jagande efter honom ha ha. Jag har köpt en liten traktor som han kan åka med på altanen. Får se vad han tycker om den.

Hade förresten en nattgäst i natt också. Sonen hade varit på galej så han hittade jag i gästrummet i morse:)

Nä nu väntar jag på att Pippis ska komma med köttfärs, jag ska laga pannbiff idag och hallon och glass i efterrätt. Smaskens!!



Den här augustimånen var full i torsdags:))



Visst ser det inbjudande ut. Vesterhavet i Danmark



Vindruvor över hela altanen. Härligt!!



Denna är riktigt mogen.....smaskens

Ha det så gott denna lördag. Kram MUMIN

Grattis Gustav

publicerat i Allmänt;
Idag är lille Gustav 1 år. Tänk va tiden går fort.......



Cool inte sant?? Må så gott! Kram Mumin

Hej här är jag.....

publicerat i Allmänt;
har haft lite mycket att göra så bloggen har fått ligga nere ett par dagar. Det har varit kalas, skogspromenader, träning, städning osv.....men nu känner jag mig riktigt nöjd. Tog ett tag i kylskåpet och i frysen också. Usch vad jag är slarvig när det gäller vad som finns hemma och inte i matväg.

Jag bara handlar och tror att det är slut, och när jag rensar så finns det 5 pkt av en sort. Nä här får det blir ändring, jag slösar ju bara bort massa pengar!!

I lördags var vi på kalas hos Gustav. Han fyller ett år i morgon men dottern hade kalas i lördags då alla var lediga. Tänk solen sken och vi kunde sitta ute.



Gustavs fina 1-årstårta



Ha ha vilken snygg smäck jag fick:))



I den här fina stugan bor sonen och där är härligt nu på sommaren. Vi traskade i skogen med Günther och sen gick vi ner till sjön och bara njöt av tystnaden:) ( OBS! Bilden är tagen förra hösten)


Hoppas ni har det bra alla! Kram Mumin