Sovit som en stock....

publicerat i Allmänt;
har jag gjort i eftermiddags. Lördagen tilbringades i baren med våra goda grannar och man hade lite "ont i håret" igår det måste jag erkänna. Idag har jag tagit det lugnt, vart hos akupunktören och jag blev så trött efteråt så jag bara gick och slagga och sov som en stock i 2 timmar. Såna här dagar behöver man verkligen....jag har ju inte legat på latsidan på länge och nu skulle det inte sitta dumt med en resa till främmande land.......men det är mycket som ska fixas på hemmaplan nu när svärmors hus ska tömmas och säljas så det får väl bli efteråt kantänka....men drömma kan man ju alltid. Ha det så gott! Kram Mumin



Såhär skulle jag kunna tänka mig:))

Vårkänslor

publicerat i Allmänt;

Pappershögen är väck någorlunda och idag har jag spenderat dagen med dottern och Gustav. Där nere vid havet var gudomligt härligt och vi gick en långpromenad i den härliga solen.....Pippis var också med men ni kan tänka er att han var trött...hela natten har han färdats till Tyskland för att köpa spirituosa ha ha. På vägen hem så käkade vi raggarmiddag i Franks Gatukök och satt ute och åt. Solen var så stark så om det är fint väder i morgon ska jag sätta mig på altanen och sola ansiktet i alla fall.

Snart kommer våra kära grannar och vi ska sitta i baren i kväll och tjöta och dricka lite nyinköpt..........alltid lika roligt med dem.......Ha en bra kväll.......nu ska jag väcka björnen som sover djupt:))

Kram Mumin

Äntligen fredag

publicerat i Allmänt;

Ja här sitter jag bland tusen papper......svärmor var duktig på att hålla ordning i skåp och städade fint men när det gäller papper var hon inte lika bra, men man kan inte kunna allt........jag har inte hört ifrån "gamarna" i farmors hus, dem håller väl på och tömmer utav bara den....ja jag skiter i vicket....det är inte jag som ska ärva, men ändå är jag inblandad:((

Igår var en jättehärlig dag, jag gjorde fint härhemma och var och handlade och sen mitt intensivgympapass.....och jag som trodde jag skulle dö i förrgår ha ha.

Nu har jag gjort en jättegod middag med fläskfilégryta och klyftpotatis och i efterrätt lite våfflor. Ska ta mig ett glas rött till detta hade jag tänkt, det tycker jag jag är värd..... och sen är det ju final i Lets Dance i kväll så det får man väl titta på.

Pippis åker till Tyskland i natt med en kompis.....det är dags att bunkra upp för baren:)) Kram ha en go kväll! Mumin


Jag bara måste ju avsluta med Gustav......han är ju bara för go den lille mannen.....


Morfars gamla keps har jag på mig:))

Ett kaos.....

publicerat i Allmänt;

är det i mitt liv just nu. En dödsbodelning mellan syskon som inte litar på varandra och är som gamar över alla föremål som finns. Usch jag lider och det är jag som får ta den kamerala biten och det är inte lätt ska jag säga er. Bara för jag är så duktig på ekonomi så överlåter alla allt ansvar på mig och jag blir jätteskakis att allt ska bli korrekt.

Svärmor har det i alla fall bra men hon skulle veta vad som försigår bakom hennes rygg. Hyenor som ska plocka allt dem ser...jag och Pippis har bara tagit en del bra saker men de andra syskonen kommer i morgon och roffar åt sig.

Till saken hör att dem inte har hälsat på svärmor på 7 år men nu passar det när hon är väck från huset och alla barnbarn kommer med.


Det är ett sånt ansvar att se till att allt går korrekt tillväga och jag blir väldigt trött av allt det här och nervös.....idag skulle jag gå till akupunktören och jag satt i soffan med sonen och han sa "somnar du? nä sa jag "jag tror jag dör snart"..........sån tid har jag nu och det är inget att eftersträva......


Hopppas ni har det bra i alla fall! Orkar inte hälsa på er men tänkte jag skulle ge ett livstecken i alla fall!


Bamsekramar till alla mina bloggisar. Ni vet att jag älskar er:) Kram Mumin

Mycket att göra....

publicerat i Allmänt;
svärmor ska in på hem äntligen...skönt för henne och för oss....men nu börjar arbetet med flytt........Hon ska in på hemmet på söndag och sedan blir det till att tömma hennes hem.....och sälja huset......jisses vilket jobb. I det huset finns så mycket saker så jag bävar. Men skönt för henne att komma till ett boende till slut efter allt tjat och gråt och tandagnisslan. Nu känner jag att jag har fått "betala" tillbaka för all hjälp när barna var små och det känns bra.

Kommer kanske inte att hinna blogga så mycket på några dagar, men ni får ha det så gott och jag tänker på er!

Kram Mumin

Här e jag igen.....

publicerat i Allmänt;
Nu har jag svettats i 75 minuter och tagit mig en välbehövlig dusch och lite att äta. På gymmet idag var det en som la av en brakare när vi skulle stretcha............alltså det kan ju hända vem som helst men visst blir man full i skratt och generad.......

Gjorde ett litet test för en stund sedan. Vilken svensk är du mest lik? Döm om min förvåning..........Lasse Åberg blev svaret........men den mannen fullkomligt älskar jag så jag älskar väl mig själv också då kan jag tro???:))


Kram ha en god natt! Mumin

Hej hej här är jag.....

publicerat i Allmänt;
Har varit så trött i ett par dagar, men nu vände det idag. Har gjort riktigt vårfint. Städat noggrant idag, ni vet lister och så, dem glömmer man lätt..........ja snälla snälla vann ju inte men jag är lika glad för det att inte dem där fjolliga ungdomarna vann. Zelmerlöf beter ju sig som en riktig "gigolo" från italien, nä hans låt var inte alls i min smak och tydligen inte svenska folkets heller..........

Idag ska jag träna, mitt favvogympapass....någon spinning har det inte blivit på över en månad....men knät tycks ha mått bra utav det........Hoppas ni har det bra därute, här är kallt men det är soligt!!

Kram Mumin




En liten sommarbild att pigga upp er med kanske?

Snälla snälla......

publicerat i Allmänt;
det är min favorit ikväll!! Många retar sig på Caroline af Ugglas men jag tycker hon är så fruktansvärt bra. Så naturlig och hennes melodi påminner om Janis Joplin som hon även har tolkat förut.......men det blir väl nån sån där Zelmerlöv eller annan flickfavorit som vinner....det är väl mest dem unga som röstar eller?

Just nu har jag varit på ett shlagerpass 75 minuters gympa och jäklar va roligt det var, men jag är så slut så fingrarna darrar över tangentbordet när jag skriver ha ha.

Idag ska Pippis och jag äta ute, shit va härligt att slippa laga mat. Vi drar väl in mot stan kan jag tro och sen får man väl bänka sig framför TV:n i kväll och se hur det går.

Hoppas ni får en bra lördag! Kram Mumin

Äntligen fredag...

publicerat i Allmänt;
Visst är det nåt speciellt med fredagar? Även att jag inte jobbar så är det ändå en skön känsla att veckan är gjord. Jag ligger ju inte på latsidan under veckorna vilket ni vet så nu har jag och Carl- Jan öppnat vinet och Pippis fick smaka han med:) Det var gott och starkt...riktigt mumsigt!!

Sonen var här med Günther och jag har inte sett han på hela veckan. Herregud jag trodde han skulle äta upp mig så glad blev han. Men han fick ju ett ben också....han vet vad som vankas i Mumins skafferi ha ha.....sötnosen....

I morgon är det ett sclagerpass på Friskis och jag tänkte jag skulle få lite inspiration innan lördagskvällen och förena nytta med nöje och dansa av mig lite innan det är dags att bänka sig framför TV:n

Hoppas ni har det gott därute, snön är fortfarande kvar men nästa vecka ska det bli 12 grader varmt. Gött-götti-gött-gött!


Kram Mumin



Ha ha snart kan vi grilla igen......härligt!!!

Jag fattar inte.....

publicerat i Allmänt;
att jag har så mycket att göra!! Hur skulle det vara om jag jobbade också??? Jag tycker jag handlar jämt och jäklar va dyrt allting är nuförtiden. Ha ha den där vårsolen som var igår är just nu puts väck och idag är det vinter igen, snöar som bara den, nä nu är jag trött på det här, jag vill sitta i trägårn med en kopp kaffe och njuta av vårsolen.

Ikväll är det intensivgympa, känner mig helt död, men bara jag kommer dit så ordnar det sig.

Kram ha det gott!



Sommaren 2008.....kristallklart vatten och 22 grader varmt

Solig vårvinterdag

publicerat i Allmänt;
är det idag. Nu börjar det våras ordentligt härnere men det är klart inatt hade vi minusgrader, så än håller sig vintern i sitt grepp.

Svärmor är dålig, så nu ska hon in på hem. Hon kände inte igen Pippis idag när han var där och det var nog en svår stund för honom, han var väldigt ledsen när han kom hem. Ja jisses nu blir det till att tömma ett helt hem som varit i 53 år...............

Hoppas att ni har det bra därute. Idag håller jag på med en fiskgratäng med champinjoner och räkor, hoppas den ska smaka och så har jag varit på systemet och köpt ett vin som Carl-Jan Granqvist rekommenderar, men det vinet sparar vi tills på fredag:)

Kram Mumin

Här är jag.......

publicerat i Allmänt;
Jisses va upptagen jag vart över helgen. Har inte suttit en minut och hunnit blogga nä det har jag absolut inte hunnit.

Gustav kom i lördags förmiddag och hans mamma och pappa fick den där goa helgen dem längtat efter i stan alldeles för sig själva. Det var ett jäkla trixande på lördag för sonen skulle ut och svira också så då fick Pippis åka till hans hus och passa Günther. Så där satt vi på lördagskvällen på var sitt håll och var barnvakter:))

Tittade på melodifestivalen och sen kröp jag till kojs. Men jag sover dåligt när Gustav är här. Jag ligger och lyssnar om han andas.......så det blev inte många timmars sömn, men han är ju såå go den lille och jättesnäll.

Halv sju väckte han mig och sonen som hade rumlat i stan blev väck också....han sa " vilken jäkla väckarklocka, nä då är det bättre med hund"  ha ha.

Sen var det full rulle igen med Gustav men han äter ju så jättebra så det gäller att hänga med i svängarna när maten vankas. Jag for som en skållad råtta mellan vällingflaskor och grötburkar.............sen kom ungdomarna vid middagstid......ja inte var dem utvilade, det kan man inte säga men dem hade nog haft roligt och det var ju huvudsaken. Sen var det middag och därefter blev jag lämnad med tusen kastruller......jäklar va trött jag var.......dem sista krafterna tog jag och diska och sen gick jag och la mig. Pippis sov som en stock i soffan.......så där låg vi i varsitt hörne och trynade.

Idag har jag städat hela huset, det behövdes och handlat ny mat för veckan. I morgon blir det gympa igen och livet börjar återgå till det normala.

Hoppas ni haft det bra i helgen här kommer mina barnbarn på rad:



Här är "lille" Günther med sin pappa.....



Här är Gustav med mamma och nyinköpt huvudduk:)



Mmmm va det är gott med mat.....sölekocken:)

Fredag morgon....

publicerat i Allmänt;

Härligt!! Igår kväll efter gympan hade Pippis gjort mackor och vi satt och åt och tjötade om ditt och datt. Sen gick jag ner i baren och tog mig 2 glas vin och tittade på Robert Gustavsson på video. Herregud den mannen, vad får han allt ifrån? ha ha jag jag hade en trevlig stund därnere med levande ljus och lite mörk choklad. Pippis tittade på sina 900 kanaler som han har skaffat sig......den mannen får snart liggsår av allt TV tittande:))

Idag ska jag bara bädda rent i sängarna och sen ska jag ha lite ledig tid och gå omkring och pyssla och bara vara. Nu är det slutgympat för denna veckan och i morgon kommer Gustav, så still lär jag nog inte vara denna helgen..........

Kram ni får ha en trevlig helg! Mumin



Mormor och morfars gullegris:)

Full rulle idag också....

publicerat i Allmänt;
Morgonen tillbringades med Günther. Hans pappa skulle fylla i sina tatueringar så vovven fick vara med farmor. Men en sån lortgris som stapplade innanför dörren, det var som om han varit i en leråker så det blev bara till att dammsuga och tvätta golvena fastän jag varken ville eller inte. Sen pinkade han in ett revir i källaren........jag tror att Stolla varit där så då skulle han väl markera på nåt sätt. Ja det var ju bra i o för sig......så fick jag tvättat det förhänget också:)
Sen lattjade vi lite och var ute och kissa och sen så låg han i källaren och väntade på sin husse.

Helghandlat har jag gjort också och lagat middag till Pippis och sonen.....nåt som irriterar mig är att alla ska vara i köket när jag lagar mat. Dem brer ut sig med tidningar och andra saker och då blir jag faktiskt arg....grrr........

Nä i kväll blir det ett intesivpass i gymmet och sen i morgon tror jag att jag ska ha lite helg för på lördag kommer mormors lille goding och ligger över.

Ja jag är inte mycket för EGO bilder, men jag får väl visa mitt nyslingade hår. Nu är det ljust och precis så vill jag ha det.

Kram ha en go kväll! Mumin



Såhär kan man ha håret i page......................



Fast jag trivs bäst så här.......det andra liknar ju en liten skolfröken ha ha. Tjing på gensyn som de säger i Danmark

Våtvästtränat....

publicerat i Allmänt;
har jag gjort. Jisses Amalia..........en 20 åring som körde livet av mig ha ha. Men så jäkla effektivt. Även att jag tränar mycket så känns det så där riktigt härligt efteråt...en genomgång av hela kroppen in i minsta muskel. Kanon! Och mitt knä mådde ju bra av detta....men jag måste erkänna att stället var lite sunkigt....en del dofter av svett och lite konstiga typer faktiskt så det vete katten om jag inte ska pröva inne på Valhallabadet istället. Ja ja jag gör ju mina små utflykter för mig själv och tycker det är roligt. Har inte alls ont av det, och jag njuter av att inte ha någon att ta hänsyn till. Sån e jag:))

Förresten har kommer ni ihåg det här, 7 juni ett år sedan bloggträffen och jag vill påminna om en ny i september. Här kommer idel glada damer i repris. Kram och ha en god natt! Mumin



Dessa tre damer hade något jätteroligt att skratta åt tror jag.........härlig bild:)



Ölen i högsta hugg och något spännande att lyssna på tror jag....



Den rosa bloggerskan ha ha ha


Tänk vilka fina bilder det kommer bli i år...så fantastiska ni är att fota allihopa. Tjing och på återseende

Nu är jag ljus i håret....

publicerat i Allmänt;
ja det blev nästan vitt ha ha.......jag får väl sätta in någon EGO bild i morgon kanske:) Lille Gustav har varit här och han är så fruktansvärt rolig, skrattar ihjäl sig när man gör massa ljud......gullegrisen..........sen var vi på en promenad och näsan blev alldeles röd på den lille herrn och han sov så gott.

Dottern tyckte nog det var roligt att gå omkring där hon har gått sen hon var liten tös och hon tyckte det hade förändrat sig lite grann. Sen höll jag på att skratta ihjäl mig när hon berättade att  när hon och hennes kompis skulle gå till skolan så hittade dem en såndär sandlåda ni vet för gatukontorets gubbar och då hade dem tyckt det vart så synd om alla pensionärer som skulle gå uppför backen så dem sandade hela trottoaren själva med påföljd att dem kom en halvtimme försent till skolan..........:):):) Gulligt gjort faktiskt och väldigt roligt.

Vet ni vad jag ska göra ikväll? Jo jag har blivit så sugen på att vattenträna, så idag kl 19 ska jag på våtvästgympa i Frölunda simhall. Ska bli spännande och se hur där är ( om jag hittar dit) Påhittig? Ja det kan man säga. Inga döa punkter här inte. Kram ha en trevlig kväll. Mumin



Hej och hå på mormors golv:)

Onsdag

publicerat i Allmänt;
och jag ska iväg till frissan. Jag har bestämt mig att göra håret görljust,nästan vitt ha ha. Ja vi får se vad hon säger min kära frissa.

Idag kommer Gustav en sväng också, alltid lika trevligt, men på lördag får jag rå om honom riktigt för mig själv. Pippis har fått i uppdrag att sätta för trapporna så att inte han ramlar ner.

Grått är det ute idag igen, men idag känner jag mig lite piggare. Gympan var rolig igår och knät höll......men jag har mina inlägg och knäskydd på så det gjorde nog gott.

Nä nu får ni ha en trevlig dag! Kram Mumin

Tråkig tisdag....

publicerat i Allmänt;
Bläää vilket väder det är. Grått och tråkigt....känner mig inte alls sprudlande på något sätt....Nu får det bli varmt och skönt så man kan sitta och sola i vårsolen. Gud så gott det skulle vara!!

Inatt sov jag 12 timmar. Trodde inte det var sant när jag vaknade, men jag var bra trött på kvällen....

Idag kommer den spjuveraktiga revisorn så nu är alla papper iordning och han är ju så positiv så han kanske får mig att le idag också:)

Sen ska jag på mitt favvogympapass ikväll, just nu känner jag inte för det men bara jag kommer dit så ändrar det sig.

Må så gott alla! Kram Mumin



Trädgårdsföreningen i Göteborg sommaren 2008

Nu har jag lite tid över......

publicerat i Allmänt;
ha ha, dottern ringde och undrade om jag levde.....o ja det gör jag.....men igår så städade jag hela huset och satte upp mina nya gardiner och tvätta dem gamla etc etc så det gick i ett kör.

Sen tog jag och Pippis bussen och tåget in till stan och gick och käka på en trevlig restaurang och det var längesen vi var ute på tu man hand så det var verkligen trevligt:) Men jag åt lite för fett...jisses är inte van vid det...så magen gjorde uppror i natt så det var att springa gatlopp till toa:)

Idag tar jag itu med lite arbetarkläder och tvättar dem och jag har gjort en god middag med fläskkotletter och wokgrönsaker så det är bara att hugga in.

Nästa lördag kommer Gustav till mormor och ska ligga över, för dottern och svärsonen ska ha en natt på hotell för sig själva. Det ska bli roligt att ha honom här det lilla gullefjunet:))

Här kommer lite bilder på mina gardiner och andra saker, vet inte om bilderna blev så bra för batterierna håller på att ta slut. Kram ha det gott! Mumin



Här är den nya uppsättningen i matsalen. Gardinen i mitten går att dra upp och ner för solen.
Väldigt skirt och vackert tyg som går i stil med tapeter och övriga möbler.



Nytt tyg till kökssoffan också. Lite roligt för det är äpplen och päron och olika frukt och grönsaker men ser ni att det ser ut som Musse Pigg? Ganska kul faktiskt. Gardiner i samma tyg också.



Syns bättre här.



Till sist min nyinköpta korta kjol som jag hade på mig igår kväll. Skitsnyggt med matchande accoserarer.


Jag kommer och hälsar på er snart! Kram