Idag har jag rullat 1 kg köttbullar och gjort en lövbiffspanna och fetagratinerad kyckling som skall frysas in....i det här huset vet man aldrig hur många personer som ska äta...ha ha så det gäller att vara lite förberedd.
Tänkte ta en dag i veckan och göra mat och frysa in....så e det så lätt att tina upp om nån kommer eller om det bara är jag och Pippis...så kan man ha annat roligt för sig under dagarna än att jämt laga mat varje dag. Eller hur? Jo det är kämpigt när man väl gör det men när det är klart e man rätt duktig:))
Idag ska jag öva på svärdottern och Alfons på min ugnsbakade lax. Vill ni ha receptet så kommer det här:
Ingredienser: för 4 personer
4 bitar lax
3 dl grädde
2 msk majonnäs
salt
citronpeppar
1 knippe dill
Gör så här:
Lägg laxen på ett smort ugnsäkert fat och salta och peppra.
Sätt in laxen i ugnen i 12 minuter i 225 grader.
Blanda grädde och majonnäs och dill, häll över laxen och in i ugnen i 10-15 minuter.
Servera med grönsallad och färskpotatis eller pressad potatis.
Smaklig måltid! Kram Mumin

Den laxrätten lät ju smarrig=)
Ja visst är det bra att ha mat klar, ibland är det ju bara sååå trist att laga mat, speciellt om solen skiner.
Kram kram