Lågkolhydratkost eller LCHF

publicerat i Allmänt;
Jag började för ett par månader sedan med lågkolhydratkost genom att ta bort bröd ris pasta alltså gluten. Resultatet blev att magen blev bättre och inte uppblåst som om man var gravid i 9:de månaden. Därefter försökte jag med ren LCHF kost men det blev för mycket fett tyckte jag så nu kör jag mitt eget race.....jag äter havregrynsgröt till frukost och sen lite lunch typ LCHF fast inte så fett och sen äter jag middag med potatis. Socker är helt uteslutet...jo jag kan fuska nån gång ibland men det är mycket sällan....socker är värre än fett trot eller ej. Man kan baka mycket gott med Steviasocker som finns att köpa på ICAMaxi....det höjer inte blodsockret ett gram så är man sötsugen så kan man baka....bra va? Sen är det en fördel....man kan dricka hur mycket vin som helst....finns inte en kolhydrat i....fast då får man ju inte äta kolhydratrikt för övrigt. Allt detta har min dotter lärt mig som är utbildad kostrådgivare inom lågkolhydratkost. Hon var mycket socker beroende förut men har hittat balansen och är mätt och nöjd. Lite motion på det och jag mår mycket bättre än tidigare och slipper det där gnagandet i magen att man är hungrig jämt.Ni vet hur det är när man varit utan mat ett tag hur kroppen börjar skaka och man blir vrålhungrig och stoppar i sig vad man kommer åt... Ja så är det....det kan bara bli bättre och nu ska jag göra hemmalagad Müsli och linfröknäcke.....det sätter fart på magen. Vill ni ha receptet på detta så säg till så kan jag lägga upp det här på bloggen. Kram ha en trevlig torsdagskväll!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Ninni:

Jag får väl börja med det jag med antar jag, har ännu inte fått svar på mina prover.
Men värdena var ju höga fortfarande. Jag tycker jag lever sunt, men det går säkert att förbättra.
Kanske min IBS mage mår bra av det också, vem vet=)

Ha en fin dag, kram kram

2:a kommentar, skriven , av Marie:

Hej Bäste vän!
Jag skall absolut köpa Steviasocker o testa. Jag hade ju höga värden som du vet efter mitt Glukosbelastningstest och väntar nu på att få komma till en diabetessköterska så vi gemensamt kan hitta en väg som passar. Tror absolut att LCHF kan vara värt att testa och jag skulle gärna vilja ha ditt recept på linfröknäcke. Håller tummarna för att du får behålla din hälsa och att du även i fortsättningen få må så gott som du verkligen förtjänar efter allt elände. Ha det gott. Kram från Marie o lilla Sötingen

3:e kommentar, skriven , av Gunvor:

Halloj i stugan. Nu har jag hittat hit igen. Sonen är hemma och så visade han mej och det var ju inga problem alls bara man vet. Det var redan uppdaterat o klart haha. Tänk..hur dum får man vara!
Men nu har jag läst igenom allt här och du verkar må bra! Jag känner mej hyfsad också, så pass att jag tror jag ska prova på lite dans i morgon. Får se hur det går..otränad som man är.
Ha en fin helg. KRAM på dej!

Kommentera inlägget här :