Hur kan man älska och hata en människa......

publicerat i Allmänt;

på samma gång? Var hos psykologen idag och hon vände ut och in på mig. Varför duger jag inte som jag är? Varför måste jag vara i händelsernas centrum hela tiden och bli bekräftad jämt. Är jag någon slags kronprinsessa av Sverige? Nä bara en liten liten mygga i detta enorma universum!!

Just det, men intala mig det om ni kan! Varför ska jag alltid hjälpa andra? Varför ska jag alltid ha det tiptop hemma? Varför kan jag inte visa mina känslor på riktigt inför mina närmaste? Varför kan jag inte börja gråta om jag tycker något är orättvist utan går ner i källaren och gråter i min ensamhet? Precis som jag var gjord av sten!!

Men den stenen är lättblödig måste jag erkänna............att jag håller på såhär och försöker bevisa för mig själv att jag är duktig är ett uttryck för min inre ångest jag haft med mig sedan barnsben.

När vi satt där och pratade idag så kom vi att tala om min pappa. Och då brast det......tårarna bara sprutade....även att han varit väldigt elak så älskade han mig så mycket och jag älskade honom.....det förstår jag nu......han hade det inte lätt i o med att min mamma gick bort så tidigt och jag var bara ett litet barn som han skulle ta hand om....egentligen var det synd om honom, fast jag fattade det inte då och jag fattar inte heller hur man kan bete sig så elakt ibland som han gjorde om han älskade mig så mycket....det förblir en gåta.

Därför när jag själv fick barn så sa jag till mig själv att ALDRIG att jag skulle vara en sån förälder som min pappa hade varit och därför överbeskyddade jag mina egna barn och gör så fortfarande. Gud nåde dem som gör dessa mina telningar ont!!

Nåväl.......nu ska denna lilla mygga på jordklotet försöka bearbeta sin ångest....och det kanske går bra när jag vet varför.....tänk jag har ju så mycket att leva för.....en hel sammansvetsad familj och en jättegullig liten Gustav som är mormors allt fastän han tar "livet" av en ibland ha ha.......

Nä nu ska denna "kronprinsessa" gå åstad och köra lite jympa......ni kanske kan läsa om det i Hänt i Veckan eller nåt nästa gång:)) Ha ha detta är ju för komiskt!!

Får jag lov att presentera Daniel "Pippis" Westling":))

Tur att man har lite humor i alla fall........Kram alla! Mumin

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Fia:

Usch, det låter jobbigt att sitta och vända ut och in på alla känslor, men jag förstår att det gör nytta i det långa loppet. Hoppas du har en klok psykolog som hjälper dig att bearbeta och hantera ångesten. Du är ju fantastisk som har förmåga att berätta om det för andra människor. Det måste ju underlätta processen en del. Sköt om dig, kram!

2:a kommentar, skriven , av Ninni:

Raring du har det tufft..men va skönt att du har en bra psykolog att prata med, ut med det bara!



Det tar nog sin lilla tid att släppa allt och bara älska sig själv som man är.

Du kommer att klara det för du är en toppenperson som bryr sig mycket om andra människor!



Men kom ihåg att älska dig själv också...stor kram

3:e kommentar, skriven , av Mumin:

Fia och Ninni: Tack för dem fina orden!Det här ska jag klara av....det vore härligt i alla fall:) Kram till er bägge! Muminvännen

4:e kommentar, skriven , av Anonym:

Ja jag instämmer med de andra två och viss saker som du skriver känner jag igen på mig Du är bra som du är kram tingeling

5:e kommentar, skriven , av I ngegerd:

Du har en stor tillgång i Din underbara humor och självironi! Ta inte i för hårt bara, Rom byggdes inte på en dag, så att säga. Prinsen är fin!

Din psykolog verkar mycket proffsig! Lycka till!

6:e kommentar, skriven , av Pialotta:

Absolut det bästa du skrivit någonsin. det här borde få komma ut i etern;-)

Jag tror så många känner som du.. Alltid den duktiga flickan, hur gammal man än blir och de där tårarna döljer man så bra för andra.. men ibland så orkar man inte bära allt själv.. tur du har din Pippifågel som tar hand om dig mellan varven och inte du är o hoppar på Gym;-)

Ha det allra bäst kram på dig lilla prinsessan (på Ärten)

Kommentera inlägget här :