Nu säger jag Gott Nytt År........

publicerat i Allmänt;
Min lilla svarta är på plats och vi väntar på gästerna......

image556

Undrar hur jag ser ut i morgon)))))

image557

Nyårsbordet


Gott slut alla mina kära bloggvänner....nu skålar vi snart i champagne!!!!!:)) Kram Mumin

Den lilla svarta......

publicerat i Allmänt;
har jag inhandlat idag och hattar och konfetti och girlanger och tutor. Har redan faktiskt dukat....det blev så fint så fint..........Här kommer "fodralet":)) med tillbehör.

image554

Den lilla svarta med glitterspänne:))

image555

Tillhörande accosearer.....svart och syndigt:))

Kram vi hörs i morgon!

Morrn morrn.....

publicerat i Allmänt;
ha ha kl är elva och nyss uppstigen. Inga sömntabletter på en vecka och jag sover som en stock...helt otroligt!! Den där akupunkturen har nog gjort sitt till........hon är värd en blomma tycker jag min akupunktör eller va tycker ni? Tänk att kroppen kan läka sig självt med hjälp av nålar man sticker in på olika punkter...det är helt otroligt!!
Nu ska jag tina min kalkon som skall ätas i morgon kväll och sen ska jag ut och köpa lite roliga saker så vi kan tuta och slänga konfetti i huset  ha ha:) I morgon är det rocktema på gymmet och då ska jag spinna ut den sista dagen på året. Det blir nog festligt!
Ja det här året har varit renoveringens år. Hela huset är nästan totalrenoverat.....det har varit kämpigt med massa hantverkare men nu njuter jag i fulla drag av hur fint det blev!! Jag har ju också blivit farmor till den fyrfotade Enya och nu ska jag bli mormor också till en mänsklig bebis.
Nästa år blir ju det en del resor, redan i januari åker jag ju till Jukkasjärvi, å vad det ska bli roligt och sen bär det iväg till Istanbul månaden efter. Ja vi får se vad 2008 har i sitt sköte. Än så länge är det ett oskrivet blad. Förresten kan ni tänka er att solen skiner idag. Den har jag inte sett på 3 månader:))

Ha en go dag kära vänner! Kram Mumin

image552

E det lördag eller vad är det???

publicerat i Allmänt;
Jag blir alldeles veckovill med den här julen och alla helgdagar.......nu vill jag snart kasta ut tomtarna hur grymt det än låter:)) Idag när jag var på Maxi så trodde jag inte folk va riktigt kloka.....det kom en yngre dam och bara tjittade iväg min kundvagn för hon skulle åt gurkorna. Jag blev så in i h-e förbannad så jag tittade argt på henne och sa:" Skall du leva efter nyår också så bråttom som du har?" Hon bara tittade på mig och gick därifrån. Sen skulle jag ha paprika....då stod det en och packade upp bredvid mig och då kom ännu en dam och hävde sina armar över mig så jag höll på att trilla....."Nä nu jäklar sa jag till han som packade upp att det här var sista gången jag handlade här....folk är ju som robotar och skall bara roffa åt sig precis som det gällde livet. Det är väl inte konstigt att dem blir sjuka och får hjärtinfarkter om vartannat så som alla stressar!!
Efter denna hemska upplevelse for jag hem och packade upp...och tänkte att så här stressade inte min mamma och pappa när dem levde. Vart bär det hän??
Jag och Pippis har städat huset idag också, lugnt och tålmodigt och nu har vi ätit en god middag....så nu skall vi lägga oss horisontellt en stund och smälta maten.
Förresten i morse när jag läste tidningen så stod det om EM i fotboll. Det går ju i Österrike och jag sa till Pippis att det vore väl nåt att åka och titta på med full Sverigemundering och målade ha ha.....ja ja vi får se hur det blir med den saken:)) Lite tokig får man väl vara va?

Ha en go kväll! Kram på er, Mumin

Var det ett spöke?

publicerat i Allmänt;
Ja idag har jag inte gjort många knop....men nu börjar jag rätta till mig:)) Jag måste berätta när jag hade gått och lagt mig för att vila en stund och precis skulle somna in så sätter cd:n på av sig självt!!! Pippis var inte hemma och jag hade inte rört den.....först trodde jag att nu är det vinet som jag drack igår som spelade ett sk spratt men det spela hela tiden. Saken är ju den att man måste ju sätta på med kontrollen om den ska gå igång.....nu hände det bara utan anledning. Teknikens under eller spöken???

Gonatt Kram Mumin

image550image551

Inget partyhumör idag......

publicerat i Allmänt;
ha ha men vi hade kul igår. Stod som vanligt och diskade kl 2 på natten och Pippis var "död" sov som en gris:) Nä idag ångrar man sig att vinet flödade igår....det får inte bli för ofta!!! Nu är det bara nyårsafton kvar och sen får det bli kaffe hädanefter......man mår ju så mycket bättre dan efter:))
I morgon måste jag städa, nu börjar det bli lite rörigt igen sen efter nyår åker julen ut ifrån huset.

Ha en go dag! Kram Hälsar på er när jag är piggare...får ta mig en liten tupplur känner jag.

image549

Här är Gunnar och hans afrikafödda hustru. Det är mycket intressant att lyssna på när hon berättar om sitt "gamla "land Angola, verkar riktigt spännande att besöka det landet:))

Partyhumör.....

publicerat i Allmänt;
e vi på jag och Pippis. Nu kommer snart våra goda vänner och vi har lagat smaskig mat......Jag är riktigt glad idag....en god gärning har jag gjort mot en medmännisa och två!!! mediciner har jag kunnat skippa på en vecka. Shit ingen är gladare än jag är....och dottern har varit på ultraljud idag och det var en liten 3 centimeters fullutvecklad bebis som låg och sov i den lilla magen. Å vad jag blir lycklig....ska jag äntligen bli riktigt lycklig på gamla dar????? Jag skulle vilja ta hela världen i famn. Kram på er alla!

Nä nu rycker det i bena, Jill Johnsson är på G..........ha ha

image547


Shake it baby:))

image548

Ha ha Pippis vid grytorna......nu får han byta om och duscha eller hur???

Nu var julen slut.......

publicerat i Allmänt;
sista skälvande timmarna på Annandagen.........2 timmars träning på gymmet idag...härligt men nu är jag mör:) Nu får vi se fram emot Nyårsafton...men egentligen är det ju som vilken dag som helst......jag sitter och tänker att vad roligt jag haft innan jul med julpyssel och Lisebergsbesök, ja det är fint till jul men jag känner nu att det är skönt att den är över. Lite hysteriskt är det allt!!::)) och julsakerna åker bort ganska snart för jag börjar ju alltid så tidigt att pynta, jag tycker det är roligare att se alla tomtar och ljus innan jul, efter jul är det inte roligt längre. Snart ska jag sy mina nya gardiner till köket och byta ut julgardinerna men det får bli efter nyår.
Förresten jag fick Idolspelet av dottern, jag sa till min kära granne att det får vi spela (eller rättare sagt sjunga) på nyårsafton....herregud sicket liv det kommer att bli, vi har ju alltid lika kul ihop.
Ha det så gott i morgon är det arbetsdagar för många. Kram från Mumin

image546 Hej då julen för detta året...............

Annandagen....

publicerat i Allmänt;
vaknade jag halv åtta och hade sovit för första gången utan några sömntabletter. Helt fantastiskt!! Nästan åtta timmar i sträck......hoppas bara inte det var en engångsföreteelse......Idag står rensning av frysen på repetoaren... jag hittar ingenting i den nu, har bara lassat in massa mat så det ska jag försöka få ordning på. I morgon kommer Pippis "afterwork"- kompis hit med fru och ska äta middag. Hon är från Angola, så det är väldigt intressant när hon berättar om sin kultur därnerifrån. Ska bli kul faktiskt! Ja ni idag är det gymmet som gäller, nu ska skinkskivorna få sig en rejäl omgång, cirkelträning och spinning efter det. Ska bli härligt att röra på dököttet igen.
Ha nu en riktigt trevlig annandag. Kram Mumin

image545

Gillar ni min väska jag fick i julklapp av Pippis? Själv tycker jag den är urläcker:)

Juldagen....

publicerat i Allmänt;
började med att jag sov till kl halv elva men det var så mörkt ute så man trodde nästan det var natt när man slog upp de blå.
Det blev inte alls som jag tänkt mig med julafton, svärmor ville göra lite julmat så vi drog oss dit vid ettiden på julafton och hon hade väl gjort så gott hon kunde den gamla damen men jag ska säga er att jag var hungrig när jag gick därifrån:)) Hon är ju snart 90 år men kan inte acceptera att hon är gammal...snurrar runt och tjabblar en massa dynga...så det var tur att Enya var med för jag gick en långpromenad med henne för att slippa allt tjötet.
Efter kaffet åkte vi hem hit, sonen, dottern och mågen och vi fick i oss lite julglögg och sen började paketutdelningen. Så här såg vi ut innan paketen var öppnade.....

image542

Detta är väl inte klokt egentligen........så mycket paket att vi knappt syns.

Nä lite andlig spis ville jag ha idag så jag begav mig till Råda Kyrka och där skulle det vara julmusikgudstjänst. Packat var det i kyrkan som är så himmelskt vacker och det var gospel och man rycktes med utav bara farten. Prästen var kanonbra....så vanlig och så klok så nu när jag kom hem hade jag riktigt frid i sinnet....ja jag är nog lite småreligös som Pippis säger men det står jag för!!

image543

Happy Birthday to you......happy birthday:)) Den var på repetoaren också!!

image544

Ljus i Guds hus....så mysigt och fridfullt.......

Ha en god fortsättning på julen...snart är sommaren här och vi kan kanske bada igen.

Kram Mumin

God Jul

publicerat i Allmänt;
på er alla....nu tar vi lite julledigt jag och Pippis...nu ska vi bara vara ett tag. Kram Mumin

image541

Så där ja.....

publicerat i Allmänt;
nu är julmaten inhandlad och alla julklapparna är färdiga och granen lyser så nu är det äntligen frid och fröjd och den välsignade julen kan komma som KarlBertils mor säger:)) När vi var och handla jag och Pippis köpte vi faktiskt lite räkor och vi smaskade i oss detta med levande ljus och hade det bara sååå mysigt. Det var längesen vi satt bara vi två och pratade om ditt och datt ...antingen har Pippis varit bortrest eller jobbat eller så har jag inte varit hemma. Vi höll på att skratta ihjäl oss för vi pratade om när vi träffades och det var på stället där vi jobbade båda två. Jag tyckte Pippis var jättesexig för han såg ut som Seb Machahan om ni kommer ihåg han. Hjulbent och häftig....men Pippis la aldrig märke till mig för han trodde aldrig att en sån snygg "brud" kunde tända på han. Men så var det och på en krabbskiva på Orust i Bohuslän dansade vi tätt omslingrade och på den vägen är det ännu idag. Vi pratade om hur alla andra på det jobbet var och det var vänsterprassel överallt...........hur orkade dem sa Pippis. Ja nu är den här dagen slut och Enya har nog haft det jobbigt idag för hon har fått promenera mycket med sin farmor......å stackars lilla Stolla är alldeles till sig och har lagt sig jämte Pippis och sover och snarkar. Synd att dem inte går ihop dem två. Goa e dem på var sitt sätt.....men Stolla är ju ändå min egen katt.
Nä gonatt på er då alla vänner. Sov så gott! Kram Mumin

Min kompis.....

publicerat i Allmänt;
e här...Enya.....hon har varit med mig och tvättat....det tror jag aldrig hon har sett för hon undrade vad det var som snurrade runt runt....ha ha det såg för roligt ut. Matte är i Ullared och handlar julklappar så jag passar henne idag. Vi har varit ute på morgonpromenad och hon träffade en av våra grannar, men hon blev riktigt arg på han...det var första gången hon har morrat på nån faktiskt...ja ja hon vaktar väl sin farmor:)
Nu har jag skrivit en diger julmatlista så det får bli att åka och handla när Pippis kommer hem.

Ha det så skönt idag! Kram

image540

Gokväll..

publicerat i Allmänt;
Nu har jag varit hos min kära syster och svåger och kusinerna. Dem fick var sitt julpaket och en box med vin och ett helt flak med öl. Dem blev jätteglada och gladast blev nog töserna för de fina "Nallesmyckena". Du är populär Nalle ska du veta!! Ögonen tindrade som på två småbarn......det var jättelyckat. Lite kaffe och en tårtbit bjöd dem på och vi skrattade och pratade gamla minnen....det var riktigt roligt.
Nu känns det bättre med mitt humör men ibland blir jag riktigt förbannad att det inte uppskattas i ordalag det jag gör. Det liksom hör till att den där snälla "dumma" Mumin gör vad som behagar vederbörande jämt...men ibland rinner det över på mig och då blir jag så in i h-e förbannad och känner mig trampad på. Förstår ni? Jag vill inte ha någon present eller nåt annat i gengäld men säg ibland att ni älskar mig rakt ut i ansiktet på mig....dåååå blir jag glad!!!! Ge mig en kram utan att jag gjort något speciellt....det säger mig  mycket mer än något annat!!
Idag när jag hade städat så la jag en lapp utanför källardörren att "torka ev er HÄR.....hälsningar den obetalda pigan". Det gick tydligen hem för när jag kom hem från syrran var all disk bortplockad och Pippis var så len i truten:))

Nu har vi bestämt att vi ska handla julmaten i morgon och på lördag skall jag och Pippis åka till stan och bara äta och dricka det vi önskar och gå i Saluhallen och mysa. Sen på julafton skall jag vara hemma och fixa till det med julmaten medans barnen och Pippis åker till farmor och äter tårta.

Ja nu känns det riktigt bra igen så jag önskar er en GOD NATT

Älskar er alla!!


KRAM

Nu skulle jag vilja ha batterierna på laddning.....

publicerat i Allmänt;
för nu är jag så jävla trött och grinig på allt och alla.........jag känner att jag inte får bestämma själv vad jag vill göra utan styrs av andras vilja. Jävlar va trött jag blir på det!! Och nu har jag städat hela huset men det dröjer väl inte länge förrän det säger "swish" så e allt i en enda röra igen. Fan va otacksamt!! Jag är ju faktiskt sjuk men det är ingen som bryr sig. Den lilla "pigan" betalar räkningar och städar och lagar mat och ställer upp i ur och skur med små detaljer som inte riktigt syns...å den jävla kärringen till svärmor åker jag inte till en gång till denna veckan. Snålkärring!!!!
Bra nu fick jag ut lite aggresioner........men jag önskar att julafton var förbi så det här hysteriska jagandet slutar nån gång.
Skönt e i alla fall att jag ska hem till syrran ikväll och bli bjuden på kaffe. Det ska bli riktigt roligt.....vi träffas inte så ofta även att vi pratar med varandra i telefon varje dag...så det ser jag fram emot.

Kram och ha en bra dag! Mumin

Helt slut....

publicerat i Allmänt;
känner jag mig idag......kom på att jag inte läst tidningen på morgonen på tre dagar.......hinner inte...för jag ska alltid iväg. Men nu känner jag att nu rör jag mig inte ur fläcken i morgon mer än att jag ska till syrran och lämna lite julklappar på kvällen. Jag måste städa här i morgon.....allt har bara varit....men nu är det stökigt. Idag har jag vart hos frissan och nu är jag ljusare och så tog hon lite grann på topparna. Det blev bra! Sen ligger svärdottern i vinterkräksjuka så jag fick bege mig till Enya för hon måste ut och uträtta sina behov....så det blev en timme i skogen...hon var sjövild:)) Men nu känner jag att nu räcker det.....e lite yr i mössan och väldigt seeeg.
Orkar inte blogga runt idag.....men ha det så gott alla! Kramimage539

Intensiv helg....

publicerat i Allmänt;
har det varit...nu har jag hållit igång varenda helg sen en månad tillbaka ......gäster, pyssel, julförberedelser och Pippis och sonen har jobbat varenda dag i två månaders tid inklusive helger. Nu är vi trötta allihopa.... igår passade jag Enya....hon e för go den hunden men lilla Stolla gillar henne inte. Jag vaknade varje halvtimme i går kväll av att katten skulle in och sova och Enya var nyfiken vem det var så det var ett jäkla springande upp och ner.....lite jobbigt för man är ju på helspänd hela tiden så att dem inte gör varandra illa.
Idag har vi varit på JulLiseberg igen, mamma Shibbie, dottern,svärdottern och lilla Fanny. Dottern som vart en image538konståkningsstjärna när hon var yngre höll måttet ännu och gjorde sina piruetter...men det var lite svårt att åka för det var så mycket folk. Sen tittade vi i tomteverkstan och va fint dem gjort  där inne med alla tomtar som gjorde sina dagsverken.
Sen när vi kom hem åkte vi till kvarterskrogen och åt en supergo middag och sen satte sig Pippis och jag i källarn och tog var sin öl och tjötade. Å öl har jag inte druckit sen ett halvår tillbaka....det smakade jättegott med en riktig julöl.
Nu har jag tagit av mig till pyamas och går och myser och Pippis ligger och läser och äter choklad...ha ha.
I morgon skall jag gå till frissan och få det lite ansat och lite ljusare slingor.....sen är det bara julmaten kvar.....sen kan julen komma när den vill.

Ha det så gott mina vänner och hoppas ni mår väl!! Jag tittar in till er snart. Kram på er alla! Mumin

Tack så mycket.....

publicerat i Allmänt;

för alla fina kommentarer på föreående inlägg:)) I natt sov jag 12 timmar med ett uppvaknande...med bara en halv sömntablett....helt otroligt men jag litar inte på det förrrän det gått ca 1 månad i samma takt. Var hos akupunktören idag och jag sa att jag är alldeles slut...känns som om jag åkt vasaloppet eller nåt...liksom mjölksyra i hela kroppen och det förklarade hon med att nu börjar det verka ordentligt med akupunkturen....en kropp som varit pressad i 54 år säger som sagt ifrån till slut......
Pippis har kommit hem och nu är det som vanligt igen...men det har varit skönt både onsdag och torsdag med lite avkoppling och ensamhet....men efter middagen idag var det slut på den vilan. Då ringde svärmor igen och hon sa att hon ville handla igen!!! innan extrapriserna går ut. Jag såg min lediga fredag bara rinna iväg som ett timglas.....Pippis e så trött efter allt jobb så jag gav mig iväg till henne idag igen.
Ja herregud....jag tror det blir värre och värre för varje gång. Nu hade damen skrivit upp från sina "extraprisblad" vad hon kunde handla i olika affärer så billigt som möjligt och det var bara att ge sig iväg..............jag orkar inte berätta  om igen dessa jävla hyss hon har för sig....det är bara sååååå otroligt jobbigt.....och nu har hon slutat att äta middag också för det drar för mycket el på spisen!!!!!!! Hon är så smal så hon går av på mitten kärringen och jag sa att det är väl inte konstigt att du är yr i huvet om du inte får mat i dig.....men det örat ville hon inte höra på.
Halv nio i kväll satte jag mig framför TV:n och nu är jag helt slut...men jag har tagit mig lite vin så fredagskänslan skulle infinna sig lite i alla fall:))
I morgon kommer Enya hit och jag ska passa henne på kvällen för sonen och flickvännen ska ut på galej. Det ska bli riktigt roligt att passa henne för hon gillar ju att promenera och hon e så go den hunden när man får vara lite ensam med henne....djur är ju som barn...antingen gillar dem en eller också inte och det är inget falskt fjäsk.....en viftning på svansen och jag är såld ha ha.
Nä nu ska jag svepa ett glas rött till och sen gå och lägga mig jämte Pippis........resten är fantasi:))

Kram och godnatt! Er Mumin

Hälsar på er i morgon alla kära bloggvänner!!image537

Ett år sedan precis.......

publicerat i Allmänt;
mellan bilderna här nedan. För exakt ett år sen var jag och Pippis i Nice för han hade jobb där. Då åkte jag till Monaco själv med tåget när Pippis jobbade. Hur vågade jag det? Det var modigt tycker jag själv...men va underbart det var där nere.....15 grader varmt och palmer som vajade...säger jag som gillar snö:)))

image532

Här satt jag och åt lunch den 13 e december 2006

image533

Här är furst Alberts palats på toppen

image534

Lille Pippis kvällsfin:))

image535

Jag på restaurang...inte så blond här inte:)

image536

Här e jag idag ett år senare......och ett år äldre ha ha ha


Nä gonatt nu på er.......Kramelikram

Morning...

publicerat i Allmänt;
på er alla!! Hur har ni det där ute? Själv har jag varit strängt upptagen med julpyssel och svärmor. Vi var hos mamma Shibbie i måndags kväll och gjorde lite julpyssel. Det var jättemysigt, men det roliga var att jag satte ihop en sk julfågelskrämma och dottern undrade vad som rör sig i mitt huvud......hur man bara kan komma på en sån idé?? Dem fattar inte vitsen med fritt skapande:)) Sen fick jag en duk och färger så jag ska börja måla en tavla tänkte jag. Det önskade jag mig i julklapp men nu kan jag sätta igång när inspirationen infinner sig:)
Ja svärmor ska vi inte tala om jag får fullständig ångest när jag har varit där. Körde 12 mil med henne igår till doktorn och sen skulle hon till Ica Maxi och handla. Den affären är inte liten kan jag säga, så för 5 saker i den stora kundvagnen tog det 1 ,5 timma att snurra runt där inne. Dem hade extrapris på en dammsugare för 299:-- för svärmor sa att farfar hade gjort sönder den förra och hade tejpat ihop slangen och ett hjul fattades. Hon gick ungefär 4 varv runt den tills hon bestämde sig att det kunde vänta!!!!!!
Sen har hon utvecklats till nån slags konsumentvägledare för i varje hylla skulle hon jämföra priset på Ica och Willys. Jag höll på att bli tokig!!!!!! Och kärringen är ju som Pippi Långstrump med kassen full av guldpengar. Vad ska hon med dem till??? Ja sen drack vi kaffe och då går ju grannen ute på nätterna och öser jord i slänten och skurvar ur lampan till ytterbelysningen............jag tog ett djupt andetag och bara höll med för det är så knasigt allt hon säger så man håller på att bli tokig. Hoppas innerligt att jag aldrig blir sån:))
Sen på vägen hem därifrån var det som om jag blivit utsläppt från fängelset......satte på Bruce på radion och bara öste på och kände hur en sten föll från mitt hjärta.
Inatt har jag sovit lite oroligt men jag tål inte såna här anspänningar, det är jobbigt för mig, jag tar åt mig så lätt men idag ska jag bara vara inne och greja lite grann och ta det lugnt. Kanske det blir ett spinningpass i kväll, får se.... Ha nu en go dag allihop! Kram Mumin

Utmanad.....

publicerat i Allmänt;
av Nalle har jag blivit.....man skall önska sig 7 saker. Inte så svårt tycker jag.....

Här kommer dem:

1. Att mitt första barnbarn blir ett  friskt och välmående barn.

2. Att jag kan sluta att ta mina sömntabletter.

3. Att  Mamma Shibbie klarar julen ekonomiskt

4. Att Pippis firma går lika bra som den gör idag.

5. Att få träffa mina bloggkompisar på "riktigt".

6. Mycket snö till jul.

7. Att mina barn klarar sig i livet ekonomiskt och att dem får vara friska.

Det var det.....nu utmanar jag Frida, Sylvia och Pialotta samt Absolutmamma.

Kram ha en go kväll!! 

Tyst i huset.......

publicerat i Allmänt;
för en gång skull...man kan höra en knappnål falla......Pippis har gett sig iväg till Norge...det är ingen som tjötar och slämmer i dörrar...ja det är skönt att vara ensam ibland men jag skulle inte vilja vara utan han för evigt. Det räcker med några dagar:)) Nu slipper jag laga mat i fyra dagar......gud så härligt...jag var och köpte det jag ville äta för mig själv efter tandläkarn. Inga hål!! och Torsten var riktigt trevlig idag.
Nu ska jag sätta på lite julmusik, Ainbusk och sedan bär det iväg till akupunkturen och Mamma Shibbie. I morgon måste jag till sjukhuset med svärmor....hon e inte riktigt kry...så jag får ställa upp när inte Pippis e hemma.

Ha en go dag!! Idag tar ni väl på finstassen och beger er till Nobelmiddagen? eller ni kanske inte är bjudna ni heller? hi hi.

image531

När jag körde från tandläkarn idag så fick jag vackert stanna för dessa här damerna och herrarna.....dem flyttade sig inte en millimeter utan jag fick tuta på dem....ganska avspänt eller hur??:)) Kramis

Seeeg......

publicerat i Allmänt;
e jag idag.....ouff......Pippis har jobbat häcken av sig och i går hade vi ju gäster......ojojoj så många kastruller och tallrikar det blev. Kl 3 i natt stod jag och diskade!! men det var en trevlig kväll och det här paret har liksom inte vett att gå hem :)) det blir ungefär som bonden Fredrik till slut att allt är uttömt att prata om och till slut sitter man bara och säger "jaså" jaha" och vill bara gå och lägga sig. Inte för det dem är väldigt trevliga men ibland kan det bli så tjötigt.....maler och maler i ett kör och jag och Pippis bara tittar på varandra och önskar oss i säng....ja nu är det gjort i alla fall!
I morgon skall jag till Torsten tandläkaren igen kl 8 på morgonen....det är bäst att ha det överstökat och sen blir det lite akupunktur igen och på kvällen skall jag och dottern hem till mamma Shibbie och göra julpyssel. Det ska bli roligt. Där är ju väldigt avspänt och man kan liksom vara sig själv och inte så himla märkvärdigt, så det ska bli kul!!
I morgon åker Pippis till Norge på fyra dagar och jag lider med han....så som han har jobbat det sista och med sin onda rygg. Ja han är enveten den mannen men han är go:))

So long och ha en god eftermiddag och kväll!! Kramar

Äntligen fredag

publicerat i Allmänt;
och idag är det inget inplanerat....det känns skönt.......det har varit full rulle som vanligt i dagarna och nu känner jag att idag vill jag pyssla lite med tvätten och gå och småmysa. Sen är det ju Idolfinal....jag gillar Marie så hoppas hon vinner!! Lite fläskfilé blir det till middag och lite vin.....fredagsmys.....och imorgon kommer min gamla jobbarkompis så det ska bli roligt att prata lite gamla minnen.
Ha en go fredag!! Kram Mumin

image530

En fredagsbukett fick jag av svärdottern....va rart gjort.....för uppskattning. Tack snälla lilla vän!
Den delar jag med mig till er alla! Kramelikram

Onsdagskväll....

publicerat i Allmänt;
å jag har tittat på Bonde söker fru. Det är för bra det programmet......Vet ni det har löst sig med presenten. Jag tänkte ju inte på Nalle och hennes fina smycken så igår kväll fick jag denna snilleblixt och mailade till Nalle och beställde ett av hennes underbara smycken....va bra!! Tack Nalle!!
I går var jag och tränade och fick en guldstjärna av ledaren *skryt* men det är faktiskt sant...hon fattade inte var jag fick all kraft ifrån...men det är ju det jag säger att jag är klen psykiskt men fysiskt kan jag "välta berg".
Idag har jag inhandlat mat till och vart på akupunktur igen så nu ska vi se om magen sätter fart igen:)) Det gör ont när hon borrar ner dem där nålarna och jag som inte är ömhudad men detta känns!!
På måndag åker Pippis till Norge så då blir jag gräsänka......ska faktiskt bli lite härligt att få en egen "kuppe" några dagar och skita i all matlagning....men jag får väl ringa revisorn och bädda upp lite grann om jag får några konstiga lustar ha ha.
Nä ha en god natt kära vänner.....kramar från eran Mumin

image529

Tisdag.....

publicerat i Allmänt;
och allt  går sin gilla gång.....men vilken fräs jag hade i magen i natt och sov gott gjorde jag också mellan toalettbesöken....det kanske gör sin verkan med akupunkturen. Idag har jag pysslat lite och städat undan och satt upp den lilla granen som vi brukar ha på bordet.....sen kom revisorn och han fick sig en julkorg och blev glad som en speleman den spjuvern.....ha ha han e för rolig .......vi pratar mest under bältet han och jag förutom lite ekonomi emellan varven. Han säger att om jag skulle bli ensam nån gång så kommer han och muntrar upp mig och jag svara att okej då bäddar jag upp....ha ha kul att man kan skoja om sånt!!
På lördag kommer min gamla arbetskamrat hit med sin man och hon har fyllt 60 i dagarna. Dem ska se hur vi fått det efter renoveringen men vad ska jag ge henne i present? Nån som vet? Hon har ALLT så nån prydnadssak är ju att "kasta pärlor åt svinen"........ ja jag vet inte.....och hon är inte mycket för smink och sådant heller.....nä det vete katten.....tar gärna emot alla bra förslag från er mina kära bloggisar.
Kram och ha en fortsatt bra dag!image528

Pippis har köpt en bar av en kompis.....visst va den snygg??

Akupunktur.....

publicerat i Allmänt;
image527 har jag varit på idag.......för längesen när dottern var liten så gick jag och fick akupunktur för jag mådde lite dåligt efter hon var född och det hjälpte faktiskt.
Jag vill ta tag i mina sömnproblem och mina maniska beteenden då det gäller en del fixeringar jag har. Hon var urgullig terapeuten och när hon hörde min berättelse hur jag flänger runt som ett torrt skinn överallt tittade hon lite varnande på mig och skrev och skrev i min journal. Sen tittade hon på tungan och kunde utläsa att min mage inte betedde sig som den skulle och att mina njurar var lite klena. Därefter kände hon på pulsen och sa att mitt hjärta är stressat.....dels måste jag lugna ner mig och dels får jag inte dricka så mycket vatten som jag gör för mina njurar arbetar i ett kör. Sen får jag inte träna mer än två gånger i veckan, men gärna promenera.
Nu ska jag gå till henne två ggr i veckan till en början, hon förde in små nålar i kroppen och jag tyckte faktiskt det gjorde lite ont:)) Men när jag kom hem så var jag dödstrött.....och lite huvudvärk.......spinningen kan glömmas idag....känner mig helt matt. Ha en go kväll! Kram Mumin

Adventsfint.....

publicerat i Allmänt;
är det hemma hos sonen och svärdottern nu. Kom just därifrån och vi kämpade som besatta med ljusslingor och tomtar och nya gardiner. Det blev jättefint. Å sen drack vi alkoholfri glögg och åt julskinka och vörtbröd...mmmm va gott och mysigt vi hade det.
I morgon skall jag på akupunktur, jag vill ha ordning på sömnen och tar det som en utväg att bli kvitt mina sömntabletter. Hoppas det funkar.
Ha en god natt allihopa.....här kommer lite adventsbilder.

image524

Mamma Shibbie, svärdottern och lilla Fanny i julklädnad.

image525

Så här fint blev det när vi hade gjort köket och skinkan var på griljering:))

image526

Första ljuset är tänt.....mysigt!

Första advent

publicerat i Allmänt;
Trevlig första advent!! Idag ska jag hem till svärdottern och hjälpa henne med adventspyntet. Mamma Shibbie kommer också och lilla Fanny. Det ska bli kul!!
Sen har jag kommit på att jag är en sån inbiten nikotinist.....jag vill ju uppleva mitt blivande barnbarn så nu ska jag ta tag i mitt nikotinberoende. Alla cigg åker ut härifrån idag och därmed basta!!
Sen till en rolig sak. Pippis fyller ju 55 år i februari så jag har bokat en resa till Istanbul för att fira hans födelsedag där. Jag tycker det verkar spännande och mystiskt i denna staden. Pippis blev jätteglad för sin födelsedagspresent och då ska vi bara rå om varandra min lille gube och jag.

Ha nu en skön söndag och kom ihåg att inte lämna ljusen utan uppseende. Kram på er från Mumin

image523

Mystiskt va??:))

Vilken födelsedag!!

publicerat i Allmänt;
För det första får jag tacka för alla grattishälsninar......ni e för rara!! I strid ström kom gratulanterna i går och på kvällen var vi ute och åt en jättegod middag. Jag hade spenderbyxorna på mig så jag sa att ni får äta och dricka hur mycket ni vill:)) Men födelsedagsbarnet själv blev ganska beruskad.......har lite ågren i dag faktiskt och känner mig dålig men det är självförvållat så det är inget att tycka synd om. Ha ha jag var inte klok det sista.....det stod en rullator i garderoben när vi skulle gå ut och jag skoja lite med dottern så jag körde ett varv med den där inne......fy vad dum man blir av alkohol:(( Men vet ni vad den bästa presenten jag fick i går var?? Jag ska bli MORMOR!! Dottern tog fram ett kort där det stod att ja nu var du ett år äldre och vid det här laget är det väl dags att bli mormor:)) Tårarna bara trillade nerför mina kinder, jag blev så himla glad och Pippis la armen om tösabiten....han är ju inte den som visar känslor som jag men han blev jätteglad.  Nä lite bilder skadar väl inte??

image515

Mumins tårta

image516

Snälla "Hundlund" på besök

image517

Pippis och Lovis Hundlunds rottis

image518

Fanny mitt extrabarnbarn hade gjort dem här fina tvålarna till mig:)) Hon e go hon!!

image519

Enya på födelelsdagskalas:)

image520

Pippis dottern (i det välsignade tillståndet) och min käre son

image521

"Kompisarna" den blivande fadern och sonens flickvän. Söta e dem:))

image522

Födelsedagsbarnet självt:))

Ha en go lördag....idag är det innesittarväder blåser och stormar Kram eran Mumin