Lördag

publicerat i Allmänt;
Hej! Jag är fortfarande trött efter veckans stolligheter, men nu så börjar jag att återhämta mig.

I går hade vi en mysig kväll i baren jag och Pippis......vi pratade om ditt och datt och timmarna bara rusade iväg....och vi kom på att när Pippis fyller år den 15 februari ska vi åka bort över helgen.

Så nu ska vi till Marienlyst i Helsingör....ett jättehärligt hotell med spa och casino några dagar. Det ska bli skönt att komma bort lite grann.

Sen letar jag febrilt efter en resa i maj. Då har jag och Pippis varit gifta i 30 år så det ska vi fira!!:)) Men Pippis vill inte åka till Spanien eller Grekland. Grekland är ju helt underbart men Pippis gillar inte maten där och den som är så god......

Ja ja vi får se vad vi hamnar....men att beställa resa är ju kanonkul eller hur?

Nu ska jag återgå till min kycklinggryta. Ha en trevlig kväll! Kram Mumin



Marienlyst Helsingör:)

Värsta veckan...

publicerat i Allmänt;
i mannaminne!!!

Jag vet inte var jag ska börja, men i måndags låg jag och Pippis som två vrak, men jag hade ingen feber, var bara såå jättetrött, men Pippis har varit dålig hela veckan och det är klart att allt ska vändas upp och ner på när han är sjuk........

Jag säger bara en sak: Svärmor!!!

Hon skulle få besök av läkare och sjuksköterska på tisdagen så jag fick vackert åka dit och vara med. Hon är så snurrig så jag får spader på henne och läkaren tyckte också hon var dålig, men dem kan inget göra för henne sa han, men jag blev vansinnig och sa att hon bor ju i ett hus med 3 våningar och stor trädgård och med branta trappor så vem ska ta ansvar för henne när hon snurrar omkring hemma? Äter gör hon inte heller och hennes medicin som ska vara i fjorton dagar äter hon upp på en vecka!!!!

Jag ringde till hemsjukvården och dem föreslog att dem skulle komma och ge henne medicinen 3 ggr om dagen, men se det ville inte svärmor, utan jag vill komma in på hem säger hon.........

Lättare sagt än gjort............men dem skickade oss till sjukhuset till akuten i går och bad om att få henne inlagd i o med att hon är i så usel form. Vi var på sjukhuset i fem timmar och svärmor blev undersökt av en sån otrevlig läkare så mitt blodtryck höll på att spränga skallen på mig......jag bad läkaren dra dit pepparn växer och hon la alltså inte in henne utan tyckte det var en sak för biståndsbedömaren i kommunen. Både svärmor och jag grät, fy farao vad besviken jag blev och Pippis som låg hemma jättesjuk. Jag visste inte vad jag skulle ta mig till!!

Väl hemma hade jag sån huvudvärk så jag sa till Pippis att nu får jag snart hjärnblödning, och inte kunde jag sova heller för jag var övertrött  och huvet bankade som bara den. Fick ta mig en stark sömntablett och i morse när jag vaknade så kände jag mig minst sagt groggy.

Men då var det telefoner som ringde....sköterskor, läkare biståndsbedömare och jag fick snällt ge mig av till svärmor igen!! Hade polisen stoppat mig så hade jag åkt fast för knarkfylla........

3:de dagen i rad med denna damen.......hade ni känt henne skulle ni inte vilja vara med henne i 1 timma än sen gång, men nu har hon fått hemhjälp som kommer 3 ggr per dag.......jag tvingade henne att ta emot hjälpen och sedan fyllde jag i en ansökan om gruppboende....för det kommer det att bli......finns ingen hemhjälp i världen som kommer stå ut med henne.....låter kanske elakt men hon är minst sagt jobbig.

Ja det började redan, just nu ringer hon till Pippis och klagar på att dem går in med skor på och skitnar ner hennes golv...........

Ja så ni förstår att jag har inte hunnit att blogga, har inte läst en dagstidning sedan i måndags och inte tittat på TV heller så jag lever som i en bubbla.....

Men nu är Pippis bättre och kan ligga och titta på TV, influensa var det, men jag har ännu inte fått den. Jag hoppas verkligen att jag klarar mig från den.

Kan ni förklara varför jag aldrig kan få en lugn stund? Det måste vara någon däruppe som inte gillar mig eller hur? Men svärmors snällaste ord denna veckan var att du kommer att få betalt i himlen......Tack för det:((


kram på er mina goda vänner.....nu ska jag försöka koppla av lite grann.......

Mumin

Sjukt

publicerat i Allmänt;
Igår hade vi en trevlig eftermiddag hos Hundlund jag och Pippis. Drack kaffe och åt tårta och tittade vad fint han hade fått det i sitt hus.

Men idag är Pippis däckad. Han har hög feber och ont i magen och jag känner mig usel jag med. Tjock i halsen och jättetrött, så här ligger vi två i sängen.

Ha det gott därute......vi ska försöka kurera oss. Kram Mumin


PS Jag orkar inte blogga runt till er idag men ni vet att jag tänker på er!DS

Livets efterrätt i bilder

publicerat i Allmänt;
För det första får jag tacka så mycket för alla fina kommentarer. Ni är jättesnälla. Idag är jag ganska trött och har sovit som en stock nu på eftermiddagen. Pippis har lagat mat, det var jättegott.

Igår var jag hos lille Gustav och han är bara så gooooo!! Ha ha en liten terrorist som mamma säger. Nu har han börjat upptäcka saker och ting och nere i munnen kommer två små sockerbitar:) Vi gick en härlig promenad igår och dottern lagade god thaisoppa som hon bjöd på.

Här får ni se mormors ögonsten i bilder.



Ljuvliga lille Gustav



Det är kul att byta blöjor:)



Ha ha va roligt att gå på promenad med mamma och mormor. Vilka barnvagnar dem har nuförtiden förresten, rena rama Rolls Roysen


Kram ha en go lördagskväll! Mumin

Hej på er därute!!

publicerat i Allmänt;
Först vill jag tacka min kära bloggvän Nalle för att hon faktiskt fick upp ögonen på mig. Jag har aldrig tänkt på det sättet.......nu ska jag försöka tänka på vad jag vill och se om mina egna familjemedlemmar med all den kärlek jag har att ge dem. Jag tänker inte utnyttjas en gång till, men nu har jag lärt mig en läxa och jag ska bara leva i nuet och inte gå och oroa mig för morgondagen vilket jag faktiskt alltid gör......och inte en sketen krona ska någon få som inte är av mitt kött och blod!!

Idag ska jag ner till Gustav. Det är fyra mil dit och här har det snöat, men jag får ta det försiktigt i halkan. Och fredag är det också, va härligt.

Nu får ni ha en go dag och en mysig fredagskväll!

Kram Mumin



Mina rara barn........mitt eget kött och blod och f-n tar den som gör dem illa!!

Jag är inte den som lipar

publicerat i Allmänt;

 men jag blir så jävla trött!! på människor som skaffar saker och inte kan ta hand om det sedan utan jag får hela skiten .....jag säger inte vad det är för jag vill inte hänga ut den som det berör....men jag känner mig som när barna var små och jag fick sätta mig och lipa på toaletten så att ingen kunde se det....men det gör ont i hela mitt bröst och hjärta.....att jämt och ständigt ta andras skit....som Tony Rickardsson sa "Ja e inte bitter" men jag förstod verkligen när han var det och inte fick ett enda jävla pris för sin prestation utom det sista och det kommer väl jag också att få kanske men det blir väl i graven???????

Nu ska jag på jympa och slänga ur mig all vrede.


Kram Ha det gott! Mumin

Mumin 8 år

publicerat i Allmänt;
och jag gick i andra klass. Vi hade sagt alla klasskamrater att vi skulle sitta och slamra med bänklocken när våran magister kom in. Han var så töntig tyckte vi alla, Blommaskog hette han och hade alltid prickig fluga.......

Jodå vi slamrade som bara den, ett hiskeligt väsen var det och jag var så inne i slamrandet så när alla andra slutade så satt jag fortfarande frenetiskt och slamrade med huvudet vridet åt vänster......såg inte magister Blommaskog som stod lutad över min bänk.......och vad gör Lillemor för något då sa han? Fröken är visst inte rumsren och då åkte jag ut och fick inte komma in på hela lektionen. Alla dem andra skrattade så dom tjöt....typiskt mig:)

Sensmoral: Ska du göra nåt ordentligt så gå in för det med hela din själ:)

Nu ska jag till frissan och sen blir det lite akupuntur.

Kram ha en go dag! Eran Mumin

Åska

publicerat i Allmänt;

Inatt vaknade jag av att det åskade utav bara den.....herrejisses mitt i vintern...........å sen har det brunnit något fruktansvärt här i trakterna.........jag skulle vädra ut på morgonen men jag fick stänga fönstren för det var en sån där gummilukt ni vet och jag höll på att kvävas. Men nu är det borta.....men jag vet fortfarande inte var det brann någonstans.

Lite plock och pill har det varit idag....snart är det middag och jympadags igen..........förresten har alla gått i ide? Jag tycker det är tyst på bloggen.

Idag är det ett år sedan jag var på detta stället. Kram på er! Mumin



Jukkasjärvi......dig glömmer jag inte i första taget:)

Måndag

publicerat i Allmänt;

är en ganska skön dag....fast hímmel och pannkaka jag vaknade klockan fem av världens mardröm. Usch den var så hemsk så jag vill inte berätta. Sen tog jag tidningen och läste vad som händer i världen. Man måste ju vara ajour med världshändelserna eller hur?

Sen somnade jag till lite men nu har jag fyllt på mjölkförrådet och lite grann ni vet......

Nu är det snart dags för middag och Pippis och sonen störtar väl snart in....så på med det där grisförklädet igen:)

Sen är det hård spinning som gäller och därefter idrottsgalan på TV.

Ha det gott! Kram Mumin

Söndag

publicerat i Allmänt;
och Pippis kom hem igår med massor av alkoholhaltiga drycker:) Men för det behöver man ju inte dricka upp allt på en gång ha ha, men nu så är baren fullladddad. Våra goa grannar kom in igår och tog sig en rackare. Jäklar va mysigt det är där nere. Om ni kommer till bloggträffen ska ni få komma hit och ta ett glas innan vi drar vidare.

Idag får jag nog städa......lille Günter är en riktig liten marodör med allt vad han företar sig i vårt hem, så golvena ska få sig en avhyvling idag.....men han kommer nog idag igen så det kanske är ogjort arbete:)

Nä nu får ni ha en skön söndag. kram Mumin

Lördag

publicerat i Allmänt;
sov länge idag men Pippis var uppe klockan 4 i natt för att åka och köpa vin odyl i Tyskland. Väntar hem honom snart. Kul och se vad han har köpt:) Sen har jag tränat i en och en halv timma så jag är lite mör idag men skönt är det.

Igår var jag och Pippis och beställde gardiner......å va fint det kommer att bli....med öljetter och allting...det var ett skitsnyggt tyg. Sen tog vi oss och åt på restaurang i går efter sömmerskebesöket och det var väldigt skönt att slippa laga mat:)

Nu har jag och sonen ätit tacos och lekt lite med Günther......just nu pöser vi i varsin soffa.....det är härligt det.

Kram ha en go kväll! Mumin

En helt vanlig dag

publicerat i Allmänt;

än så länge får jag väl säga.....en sån där dag då allting flyter bra....dem dagarna ska man ta vara på...sen nästa dag kan det vara ett litet helsike runtomkring en.....ja ni känner väl igen detta fenomen.

Idag har jag handlat inför helgen och vart på apoteket och tvättat bilen. Sen tog jag mig en fika på ett trevligt ställe i min ensamhet. Tänk när jag satt där så har jag inte alls ont av att vara själv. Läste Metro och tyckte livet var allmänt trevligt och njöt av att ingen tjötade på mig utan jag fick dricka min latte ifred. Men det är klart det är självvald ensamhet............ Ikväll ska jag gå på ett gympapass som är snäppet värre än det jag brukar gå på. Det ska bli kul att testa gränsen lite ha ha....e jag klok.........???

I morgon ska jag och Pippis åka till en sömmerska och titta på lite tyger till nya gardiner i storarummet. Dem vi har är lite speciella och jag kan definitivt inte sy sådana så det får vi leja bort. Ska bli spännande och se.

Sen åker Pippis till Tyskland på lördag och ska handla alkoholhaltiga drycker till baren, det blir ju billigare så.....


Kram ha det så gott! Mumin

Mormor och farmorsdag

publicerat i Allmänt;
Har det varit idag. Gustav har hälsat på och Günther med respektive föräldrar. Det var ett jäkla trixande med vovven för han ville leka med Gustav så vi fick sätta upp staket emellan dem ha ha.

Men min käre Gud vad månde bliva av Herr Gustav Andersson? Idag var han på BVC och vägde sig och mätte sig och han är som en 1 åring fastän han bara är fem månader....men så ljuvlig...en riktig liten spjuver och han skrattar så gott. Det var längesen jag skrattade så hjärtligt, ni vet så man får ont i magen och inte kan sluta skratta och ju mer jag skrattade desto mer kiknade Gustav av skratt. I morgon ska han på babysim....ha ha va roligt.

Günther fick leka också när Gustav sov....då lekte farmor med grisen....favoritdjuret här hemma.....rolig grej...den nöffar när han biter i den men man kan bli smått tokig av den också:))

Sen var det iväg till mitt favvogympa och jag var sådär fnittrig ni vet så jag fick igång nästan hela gänget på gymmet. Ibland tänker jag att dem tror nog att jag "går på nåt" ha ha men se det gör jag inte.....jag bara är sådan.....

Nu har jag och Pippis druckit kvällskaffe så nu blir det väl lite räkenskaper att ta tag i......ja ha en go natt mina kära vänner och vad kul det verkar att folk är pigga på en bloggträff igen:)

Kram Mumin



Mormors träslev är gott att äta morotspuré på:)



Tänder på gång? :))



Jag e också bebis och vill leka...........

Bloggbagge

publicerat i Allmänt;

Såhär i nomineringstider av baggar skulle jag vilja ge bort några Bloggbaggar till mina vänner på nätet.

Dem nominerade är: Ingen nämnd, ingen glömd, ni vet vilka som jag hälsar på så..................känn er träffade..........



 För ni är så goa kompisar allihopa och ni gör min dag lättare att leva, ni får mig att skratta och ni får mig att tänka efter, jag fullkomligt vill krama ihjäl er och jag längtar jättemycket att få träffa er igen IRL

Puss på er alla! Eran trogna Mumin

Grått och trist ute

publicerat i Allmänt;
är det....snön är väck och nu är det så där tråkigt igen......men jag och Pippis grejar och donar här hemma så nu blir det snart en sån ordning så vi hittar väl inte allt till slut ha ha.

Alla utspridda CD skivor är ihopplockade och ska sättas upp på väggen i källaren bredvid baren så det kommer att bli fint till slut.

Men va roligt att det verkar bli en bloggträff....några är ju redan intresserade...kul att få träffas igen.

Nä nu ska jag ta mig en kopp kaffe och njuta innan middagen.


Kram ha det gott! Mumin

Lördag

publicerat i Allmänt;
och riktig rensningsdag idag. Nu har jag satt fart på alla i min närhet och visst blir det bra till slut. Nu ska bara skiten iväg också. Det blev sk revisorstädning vilket betyder att allt slängs som inte man använt på ett år. Men jag är inte klar ännu........

Jo vet ni vad? Vad sägs om en bloggträff här i Göteborg i slutet på september? Kära Nalle mailade mig och undrade om vi inte kunde träffas igen allihopa och jag blev jätteglad. Bokmässan är här den 24 -27 september och då kunde vi slå två flugor i en smäll eller hur?

Jag ställer upp med drink i våran bar innan utgång och här finns så många trevliga ställen att gå till så det ordnar jag!! Sen har jag två sängplatser här hemma om nån vill ligga över, men ni får ligga ihop för det är en dubbelsäng:)

Ja sug på karamellen....vi hade ju jättetrevligt på vår bloggträff i Stockholm och det kanske kommer att dyka upp ännu fler den här gången. Kram ha en go lördag! Mumin



Tjenare moss

publicerat i Allmänt;
alla mina kära vänner. Idag är det fredag. Det blev en kort vecka för er som jobbar, men det var väl skönt att starta lite lagom eller hur? Igår hade vi världens snöoväder här och Günther var här hos mig på förmiddagen.........han är ju inte världens lättaste att gå i koppel med så ni kan ju ana vad som hände......jo Mumin dratta på ändan två gånger och slog mig i sidan...usch det kunde gått illa, men hunden stannade faktiskt upp och undra varför jag låg på alla fyra och inte kom upp så han blev rädd om sin lilla farmor:)
Sen passar jag grannens katt också denna veckan för dem är på Lanzarote och gottar sig, men Elsa som katten heter får jag prata med på alla fyra i sängkammaren för hon blir lite rädd för mig när jag kommer....ja ja dessa djur som omger mig jämt och ständigt.....men min lilla Stollekatt är ju bäst....det är ju min egna katt.

Ja tränat har jag gjort 2 ggr denna veckan och jag har faktiskt lite träningsvärk men i eftermiddag är det ett roligt gympa pass igen så då ska jag dit igen och träffa mina kompisar....sen blir det kvällen med lite gottis ha ha.

Nu håller jag på och tar bort sånt som bara står och ligger utspritt i huset, jag har en viss förmåga att spara på gamla saker så nu förpassas dem till garaget eller nåt sånt och hyst iväg........


Ha en bra fredag och här kommer lite tulipaner till den som vill ha:) Kram Mumin

Va skönt

publicerat i Allmänt;
att julen är över. Nu kan man riktigt andas ut förhoppningsvis om inte nåt oförutsätt inträffar. I Borås hade vi det trevligt men det var väldigt roligt innan vi kom dit för jag och Pippis gick i stan och flanerade lite och hittade en snygg väska som jag köpte. Först tyckte jag den var för dyr men Pippis sa:" Unna dig nånting själv nångång istället för att ge bort till andra" och det hade han ju väldigt rätt i:)

Idag ska jag på akupunktur och sedan blir det nog en sväng till gymmet idag igen. Det är så fruktansvärt roligt där.

Kram ha en go dag!



Visst va den snygg?:)

Borås

publicerat i Allmänt;

bär det av till idag. Vi tar tåget för jag gillar inte att köra i mörker.....jag är som en blind.......får för mig att granar är gubbar osv ha ha. Och tänk i natt har jag sovit i 12 timmar...så gott så gott. Nu hoppas jag på en trevlig Trettondagsafton i goda vänners lag, men se  det blir inte sent i kväll för i morgon ska jag upp till Friskis.


Kram ha en go dag! Mumin

Grisförklädet och stringtrosor

publicerat i Allmänt;

har  förpassats ner till tvättkorgen....nu är det banne mig slut på "hotellfrukost" och massa middagsmat utav olika slag....jag är så trött på att laga mat så jag vet inte vad....men det är skönt att få bli serverad i morgon och sen är det vardag igen och det ska bli härligt tycker jag. Tre veckors ledighet har ju en del haft och det är väl skönt i o för sig men det skulle aldrig hålla i längden.

Günther ser mig som en stor fläskkotlett.....mmmmm Mumin och mat......fast jag tror att människor förknippar mig med mat också...har alltid varit mån om att alla ska äta och må bra....såvisst skämmer jag bort alla. Men det kanske blir så när man lagat mat sedan man var 14 år, fick ju lära mig tidigt att ta ansvar då min mamma gick bort tidigt och pappa skulle ha mat jämt och ständigt....men jag klagar inte...men jag är fruktansvärt trött på det om man säger så....

Nu till något helt annat.....just det stringtrosor:)) Hur i hela friden kan man använda sådana? Jag hade råkat köpa ett par som jag hittade och det var det roligaste och äckligaste jag haft på mig nån gång. Alltså det skär ju in i rompen som en kniv och det överflödiga fettet dallrar runt om på sidorna.....å snacka om bruna fläckar i byxorna.....nä fy farao tacka vet jag riktiga underbyxor som går långt upp på magen och skyler ändalyktan....usch jag kände mig riktigt billig i dem där ha ha men det var ju kul att prova.....ja jag är nog gammal har jag tänkt...men det vete katten om jag hade haft på mig nåt sånt även att jag vore 25 år ha ha.

Nä ha en go kväll på er och stringtrosorna har jag slängt:)) Kram Mumin

Godmorgon

publicerat i Allmänt;
Jisses va kallt det är.....det var längesen det var så kallt här nere på västkusten.....men ingen snö....men jag tror att det kommer faktiskt. Isarna har lagt sig, men jag skulle inte våga åka skridskor på dem ännu.

Igår var Gustav här med sin mamma och pappa och det är roligt att se hur han växer och utvecklas i rask takt. Han e för gullig!!

Idag ska jag ut och handla mat, nu sjunger det på sista versen i kylskåpet..........och i morgon är vi bjudna på Trettondagsfest i Borås...men det får bli det sista festandet på länge.....tycker inte det har varit annat än mat och dryck denna julen.

Nu får ni ha en skön söndag mina vänner! Kram Mumin

Hej på er!!

publicerat i Allmänt;
och en god fortsättning på det nya året. Jag har inte haft tid med bloggen, det har snurrat för fort det sista hjulet 2008.

Nyårsafton var som vanligt bra med våra goda grannar, men det är ett slit från morgon till kväll med förätt, varmrätt och dessert och massa trumpeter och hattar osv osv. Men vet ni dagen innan nyårsafton så blev baren färdig nere i källaren och jag och Pippis hade för jäkla kul därnere. Vi drack öl och massa shotar och vi blev aningen beruskade  vilket vi inte skulle bli egentligen, men va kul vi hade ha ha jag skrattar ihjäl mig.......det var som om vi var 25 år på nytt........härliga Pippis:))

Idag
har jag slängt ut julen.....jävlar det såg ut som kriget innan jag var färdig.....men nu är det fint.....bara lite nya blommor och så ska jag städa källaren i morgon.

Annars om man summerar 2008 för familjens del har det varit ett jäkla slit och emotionellt mycket tråkiga saker som hänt utan det att lille Gustav kom till världen. Det var det bästa som hänt i år. Den lille goingen mormors och morfars gull och så lille Günther förstås som trivs så bra hemma hos sonen.....men jag tror inte jag kämpat så både fysiskt och psykist som år 2008. Nu är det förbi och nu tar vi nya tag och hoppas att alla blir lyckliga och glada 2009.

Förresten så har jag gympat idag.....nu börjar allvaret igen..........

Här nedan kommer lite bilder dels på Pippis och min barkväll, håll till godo.

Kram Mumin



Just det Pippis vid sin bar:))



Visst är det mysigt?



Frun i huset dricker öl och shotar......puuuh



Nyårsbordet