Bokat och klart

publicerat i Allmänt;
3 november åker Pippis och jag till Kuba!!:)) Det blir en lång resa men vad häftigt det skall bli. Heta stränder, samba, salsa, rom och cola och Havannacigarrer. Shit va härligt!!



Såhär ser det ut vid hotellet



Å så här på stranden...jisses va härligt.


Kram ha det gott! Mumin

Mors dag

publicerat i Allmänt;
Grattis alla mammor. Idag har jag blivit uppvaktad av dottern och sonen med såna fina blommor och kort. Jag blev jätteglad!! I går var vi på födelsedagskalas och det var trevligt.



Jag är hos farmor idag på mors dag



En jättefin blomma från dottern. Jag fick kort också på mig och dottern inramade



Den här kom sonen med för en stund sedan. Dem spar inte på krutet mina rara barn.

Tack så jättemycket.........ni är mina små änglabarn med lockigt hår:)

Kram Mumin



Pingstafton

publicerat i Allmänt;
Strålande solsken och idag fyller min" lilla "tös 29 år. Så det blir att åka på födelsedagskalas idag.........då får jag ju träffa Gustav igen:))

 Grattis och ett fyrfaldigt HURRA!

Fredag!!!

publicerat i Allmänt;
Gött!! Igår spenderades dagen med den otroligt charmerande gossen Gustav........han är jättesnäll och mysig men han håller igång en det ska gudarna veta. När han är vaken så är det full rulle, men va gosigt det är när han lägger sig på bröstet och vill vila sig lite....

Lite bildspel från igår:



Kolla in dem fräcka badbyxorna.......Panos.........köpt på second hand...för roligt:)



Under vår timmes promenad vilken var fruktansvärd blåsig öppnades sig havet



Har ni sett en sån vacker rhodedenron?



Middagslur och ner med mössan för solen sticker mig i ögonen:))



Ölmevalla kyrka som ligger ett stenkast från Gustavs hus



Gustav och katten Bobby



Denna fina och tåliga Bobby är bara så söt.....men det ska sägas att han får sig riktiga tjyvnyp stackarn...


Nä nu ska jag bädda rent i sängarna och ta hand om tvätten....så blir det väl lite smaskens till kvällen:)

Kram ha det gott! Mumin

Onsdag em

publicerat i Allmänt;
solen skiner men det blåser utav h-e......var och träna igår...första gången på länge. Det var roligt men jag är ju förkyld fortfarande så det kanske var dumt......???

Idag har jag sprungit gatlopp i affärerna....I morgon som är min "handlardag" ska tillbringas med lille Gustav så vi får rucka på shemat lite.

Ja jag lovade ju en bild av min galna syster i 60 tals look....varsegoda.....Kram ha det gott! Mumin



Se o Hör var där.....ha ha ha...nä jag skojade.....fräsig är hon:))

Ananasalcoholic

publicerat i Allmänt;
har jag blivit. Är helt tokig i ananas...färsk alltså...så gott och är man sötsugen är det ju perfekt att äta. Nu är jag utan så imorgon får jag köpa en ny:))

I eftermiddags sov jag som en stock i 2,5 timma. Varför är det så gott att sova middag? Det är mycket godare än på natten då man ska sova.......jag bara dalade av och gick in i dimman och hade inte Pippis kommit så hade jag nog sovit ännu.........

Igår var vi på bilutställning hela tjocka släkten.....syrran och svågern ställde ut sin bil så vi var på Tjolöholms slott och tittade. Min galna syster hade klätt ut sig i 60 tals look och hon är så jäkla rolig så folk tror att hon är berusad:)

Till o med mågen frågade om hon var nykter och jag sa att "ja hon är sån", där behövs ingen alkohol.......ha ha du härliga människa

Sen var vi hos svärmor en sväng på hemmet. Usch va det är beklämmande att se alla dem gamla som bara sitter.......nä inte för att jag vill dö nu men så länge vill jag inte vara med så jag inte klarar mig själv.

Därefter kvistade vi till "Hundlund". Han fyllde år igår så vi grattade honom

Idag kom sonen hem också välbehållen och brun var han också. Det var värmebölja i Belgien

Imorgon åker Pippis till Enköping på kurs i 2 dagar. Då blir jag gräsänka men jag har redan planerat dagarna och på torsdag ska jag ner och passa lille Gustav.

Ha det så gott! Kram Mumin


Jag försöker lägga ut en bild på min syster men det går inte, ni får titta på henne nån annan dag.


Förresten Heja Blåvitt 2-0 mot Malmö.....nu leder vi allsvenskan....yes.......Gaisarn där inne i det röda huset gråter floder:))
Nu är det snart dags att springa i trädgården med blåvittröjan.....med risk för att de andra grannarna ringer polisen:))

Ha ha ha

publicerat i Allmänt;
en sån spjuver......hittade denna bilden på Gustav när jag gick igenom mina bilder. Måste bara få visa den. Gammelfarfars glasögon är ju hippa!!



Gonatt med er, hoppas ni sover gott! Kram Mumin

Att "sitta" på händerna....

publicerat i Allmänt;
har ni upplevt det? Igår mådde jag inte riktigt bra, har ju varit genomförkyld och Pippis som dragit med mig på världens 30 års fest ha ha. Igår satt vi som två bildstoder jag och Pippis. Jag hade behövt att städa igår för nu har jag banne mig inte städat sen den 4 maj....sug på den ni.......och jag som är så pedantisk. Så skulle jag sätta igång igår men det var som om händerna var fastklistrade....jag gitter inte tänkte jag och Pippis fick jag inte till att städa. Han sa: Det finns en dag i morgon så skit i det......å jag som tänkte" Ja lilla älskling jag kan städa åt dig" men han verkade som han "satt" på händerna han med:))

Det blev en lugn hemmakväll framför TV: men det kliade i fingrarna när jag såg alla dammtussar fara omkring men jag somnade in helt i godan ro..........

Idag har jag tagit itu med skiten....jag höll på att strunta i det idag också...men jag fick göra som ni vet man gör när man springer ett löplopp....den förska kilometern är skit sen börjar det att rätta till sig och nu är det klart!!

Sen må ni tro så har vi fått en gäst i huset.....under diskbänken....jodå.......han eller hon lägger sina spår varje natt och när jag gått och lagt mig säger Pippis att den lilla husmusen kommer fram och springer ett varv runt storarumsgolvet.........för att sedan återgå till sitt gömställe under slasken....hua......så nu har jag köpt en musafälla...får se om jag tar den inatt??

Förresten så är Pippis och jag "barnlediga" ha ha......ja det har vi ju varit en bra tid...men sonen är ju här varje dag i o med att han jobbar och kommer efter arbetet varje dag, men nu är han och Günther i Belgien på utställning...dem kommer tillbaka på måndag.......och nog har jag varit uppe i skogen och tittat på huset och tagit ett tag med kvasten och "lite" tvätt hade ynglingen lämnat efter sig också...men det är klart det med......finns det ingen "Rottweilerhusse söker matte?":))

Nu i veckan ska jag ner till dottern och passa lille Gustav. Å vad jag tycker han är rolig......faktiskt roligare än vad mina egna barn var, men det var väl det att det var ens egna och kunde göra lite som man ville........han har humor den lille grabben men det har han väl fått från sin gamla mormor?:))


Nä ni nu ska jag göra roulader och potatis och en god sås till....Här lyser solen faktiskt!!


Kram Mumin

Lite ledbruten

publicerat i Allmänt;
känner jag mig efter gårdagens utsvävningar............och magen har väl inte rättat in sig i ledet efter all skumpadrickande:))

Vi hade en rolig dag. Jag berättar lite i bilder tror jag.



Denna ljuvliga bukett som var exakta blommorna som jag bar för 30 år sedan. Liljekonvaljer och violer.
Maken kom med dem innan vi skulle åka iväg.....



Just det den här limosinen hade Pippis beställt för körning en timma i Göteborg,,,,,,,,,,



Inredningen i denna bilen ska vi inte tala om.....jag satt som förstummad......och det bjöds på skumpa:))



Två som gillade läget ha ha



Vy från vårat hotellrum....centralstationen med alla spårvagnarna



Denna vackra buketten fanns på hotellrummet:)

Ja vi var ute och spatserade i stan och NK fick sig ett besök men där får man vara en sparv om man ska komma i nåt i den affären, sen gick vi och åt på en grekisk restaurang mmmm gott med tzatsiki och grillat kött sen blev det



baren på hotellet och resten överlåter jag åt er egen fantasi............


Kram Mumin

I morgon

publicerat i Allmänt;
är det 30 år sedan Pippis och jag gick upp för altargången i Onsala Kyrka. Inte ett löv fanns på trädena och kallt så in i norden var det. Vi åkte häst och vagn till kyrkan och det frös på under kjolen ha ha

Jag har varit så jäkla förkyld så jag hade nästan krupp och ögonen och näsan har runnit så nu måste jag bli bättre tills i morgon.......men som Pippis säger...." får du lite varmt i dig så piggnar du nog till" Undrar vad han menar?:)) Varm choklad? Eller?

Ja det ska bli jätteroligt i morgon och vad jag hörde av ett samtal tidigare idag så har Pippis hittat på nåt....men jag vet inte vad det är jag bara anar.............


Sov gott sötnosar därute vi hörs på onsdag....då ska jag berätta......men inte allt ha ha

Kram Mumin

Genomförkyld.....

publicerat i Allmänt;
har jag varit eller är rättare sagt fortfarande.....I torsdags så skulle jag gå och gympa.....men det var inte meningen det se.......det ringde på dörren och utanför stod Tore målarens fru och grät. Jag släppte in henne och hon berättade att Tore hade cancer och inte hade långt kvar att leva.........skulle jag säga att "Nä jag kan inte ta emot dig nu för jag ska träna?" Nä det blev det ju naturligtvis inte........

Stackars lille Tore......jag säger ju det.......fan lev livet medans ni kan....det kan gå så fort...och alla dem som sparar och gnetar......SLUTA....till vilken nytta?? Men det är klart att man ska inte leva över sina tillgångar. Hyra och mat  ska betalas!!

Ja sen var det avslut på svärmors fastighetsaffär och här satt jag och räkna och knåpa ihop det så gott det gick......och jag tror att alla är nöjda och glada och jag tog faktiskt betalt för allt arbete jag lagt ner....det skäms jag inte för.

Sen var det som om luften gick ur mig...världens feber och förkylning....så jag har legat pall hela helgen...men var tvungen att gå till jourcentralen idag för jag kunde knappt andas så tät var jag...så det blev både hostmedicin, cortison och penicillin. Men jag ska säga er att det var på nåt sätt skönt att legalt få ligga i sängen om ni förstår, annars är jag ju uppe fastän jag är sjuk men nu gick det inte. Ingen melodifestival eller nåt denna helgen, bara sovit.......

Men nu har jag duschat och känner mig lite bättre.........det blir en svit på Sheraton på bröllopsdagen och jag har beställt champagne och blommor och choklad också till rummet..........Det känns himla gott.....kanske ett biobesök eller en operaföreställning vem vet vad vi hittar på...njuta av den dagen ska vi som sagt:))

Kram på er alla och ta vara på er......livet är skört. Puss Mumin

Ps Kom ihåg att ALDRIG gå och lägga er osams....man vet inte om man vaknar upp tillsammans nästa dag DS

Samba salsa och rom och cola

publicerat i Allmänt;
Nu känns det bättre idag men hua va läskigt det var igår...som sagt man vet inte när man ska lämna in...usch hemska tanke.

Men nu till något roligare. Pippis och jag har pratat om att åka till Kuba i november. Pippis har alltid velat åka dit och dansa samba och salsa och röka Havannacigarrer med en rom och cola....och det är klart att bjuder han så åker jag med...........ser fantaskiskt ut och till helgen bokar vi nog en resa dit. Får se om ekonomin först för det är svindyrt. Men har maken jag är gift med bestämt sig för en sak så rubbas det inte.

Sen är det ju det här med nästa vecka. Jag har inte kommit på nåt ännu....men så impulsiv som jag är så hittas det nog på nåt i sista sekunden. Pippis sitter och säger att "ja ja hitta på nåt, jag hänger med" Vilken karl man är gift med va?
Klart att man har varit gift med en sån pärla i 30 år ha ha.



Varadero Kuba


Kram ha det gott! Mumin

Idag höll jag på att dö

publicerat i Allmänt;
Jo det är säkert.....låter kanske hemskt men det var otäckt. Jag är ju väldigt allergisk och jag äter ju medicin för det jämt. Jag har något som heter kronisk nässelfeber, vet inte vad det kommer ifrån men ibland kan det blossa upp utan förvarning så egentligen måste jag ha med mig en spruta jämt ifall jag skulle få en chock.
Men det var längesen nu så jag har inte brytt mig om att skaffa några sprutor på länge och det ångrar jag idag. Ska ringa till doktorn i morgon och be att få några.

Kände mig väldigt trött på morgonen och det kliade i ögonen och sen sa det bara PANG.....hela jag blev full av blemmor och hjärtat bankade och jag blev nästan alldeles borta. Som tur var hade jag cortisontabletter hemma och stoppade i mig 9 stycken i rask takt.....men det var hemskt.....jag försvann ett tag och när jag vaknade så slog hjärtat som en hammarslagare men kliandet hade gått över. Jävlar va rädd jag blev!!

Detta har hänt en gång innan......på en spinningcykel.....jag kände hur det började klia i hårbotten och sen försvann synen och jag vaknade upp i en ambulans. Blodtrycket var 50/70 så det var i sista sekunden som dem räddade mig, sen dess fick jag sprutor att ta om det skulle hända igen och som jag alltid ska bära med mig.....men detta var 11 år sedan och man glömmer fort.

Nu känner jag mig väldigt trött, det tar styggt på kroppen att nästan dö............ska gå och lägga mig så får jag se hur jag mår i morgon.

Kram och ha en god natt!! Tänk att det alltid är så dramatiskt när det gäller mig ha ha....ja ja tur att man lever, tack för det!


Jag orkar inte hälsa på er idag......återkommer i morgon puss

Nu kan jag börja koncentrera mig.....

publicerat i Allmänt;
på mig själv lite. Denna veckan som varit har varit i tuffaste laget. Varje dag full speed och nu har lugnet sänkt sig över mig.

Lille Gustav sov över här i natt och det gick bra. Han ville komma till mormor i sängen så det fick han och när han hörde morfars snarkande somnade han som en stock ha ha.

Sen har det varit välling och gröt och promenad på en timma och då slocknade herrn......han var långt borta den unge mannen. Ja han är för go. Sen kom föräldrarna och hämtade honom för en timme sedan och dem var faktiskt pigga så det var väl inte något röjande igår då:))

Nu har jag ett i-landsproblem. Nästa tisdag är det Pippis och min 30 åriga bröllopsdag och jag vet inte hur vi ska fira denna. Sitter och knappar på google......en resa hit en resa dit.....stanna hemma.......åka dit........osv osv.......

Nu ska jag och Pippis åka till stan och äta söndagsmiddag. Det är vi värda efter allt slit i veckan så nu ska jag sätta på mig ansiktet och byta kläder och sen bär det iväg:)

Kram ha en fortsatt trevlig söndag! Mumin

Marlene och Marielouise har varit här

publicerat i Allmänt;
Nä jag bara skojade. Ni vet damerna i Rent hus.....å vad jag gillar dem.......så naturliga och hjälpsamma....jag fullkomligt älskar det programmet, varför vet jag inte.......men Gud nåde den som stör mig i det programmet.
Har varit uppe sedan kl 6 i morse och är klar nu......vet inte men det måste vara någor sjukligt att jag alltid ska ha så rent omkring mig....tycker det är äckligt när det är skitigt och då är det inte smutsigt in Real Life.

Men nu så har fönstrena blivit putsade krisallkronorna också samt hela huset från övervåning till källare.....det luktar ljuvligt och då trivs jag.....nu har jag hällt upp ett glas rödvin ha ha klockan är inte mer än tre på em men det skiter jag i.......i morgon  kommer lille Gustav och då blir det ingen alkohol.....då ska vi leka med de nya grejorna.....

Pippis och sonen jobbar i ösvädret och lille Günther ligger väl i sin koja uppe i skogen. Jag går och undrar hur det går för den lille krabaten....men sonen säger att han trivs i sin koja.......ja jag är så känslig......djur och barn som inte kan förmedla sig........å vad jag barmar för dem.

Vädret är skit.........rena hösten. Fy farao snart åker jag till sydligare breddgrader.....undrar om jag får med mig Pippis??

Kram ha en go fredag! Mumin



Sol sommar och värme:))

Vilken vecka......

publicerat i Allmänt;
Inte en dag som har varit lugn och det tål inte jag! Idag har jag handlat inför helgen och i eftermiddag kommer den käre revisorn igen. Jag tycker inte han gör annat än springer här:) Men han är ju trevlig och käck så han är så välkommen och imorgon får jag ingen ro  heller då är det fullt upp.

På lördag kommer Gustav hit och ska ligga hos mormor. Jag köpte lite leksaker idag till honom......han kommer nog att tycka dem är roliga:)

Nästa vecka hoppas jag det blir någorlunda lugnt så jag kan planera mina dagar efter min egen rytm.....när det blir för mycket så blir jag nästan sjuk, jag tål inte för mycket stoj omkring mig och då hoppas jag att jag kan gå till mitt älskade gym igen. Det har legat nere i 2 veckor snart och det är jag inte van vid.....måste ha mina fasta rutiner annars går allt åt pipsvängen.

Vädret är ju för trökigt. Bara regn och blåst, rena rama hösten.

Nä om jag skulle ta och ta ett tag igen! Kram Mumin

Fotomodellen har varit trött idag:)

publicerat i Allmänt;
Ja jag ska säga er att hela veckan har jag varit trött....nästan sjukligt trött....men igår så stålsatte jag mig inför modellandet och det var ju kul..........men jag trodde det var gratis.....man fick köpa bilderna om man ville efteråt, det var inget tvång men det är klart när man blir bra på korten vill man ju ha dem eller hur? Sminket och fotograferingen bjöd man på. Ja det var roligt......men jag har tänkt att alla blir ju ganska bra på kort om man blir uppstylade.....så nu när jag ser någon fotomodell i tidningen så tänker jag så här: Jaha och hur mycket smink och retuschering har dem inte lagt på den människan för att bli så vacker?? Hon är nog en likadan häxa som jag är när väckarklockan ringer ha ha.

Jag tittade ut förut och såg en stor stor måne som lyser över min hjässa........det är den förbaskade planeten som spökar!! Jag blir jättekonstig när det är fullmåne........sover konstigt och känner mig lite deppad och orkeslös. Har ni problem med det också? Mångalen har man väl hört talas om:)) Varför är det så?? Någon som vet?

Nä nu ska jag gå och lägga mig med katten. I morgon kommer Anticimex och gör sin årliga kontroll av huset så det gäller att vara uppe i tid.

Mångalen eller inte.....sov gott därute! Kram Mumin


Hej på er!

publicerat i Allmänt;
Det var längesen. Jag har varit fullt upptagen så tyvärr har bloggen legat nere.
Idag har jag lekt fotomodell för en dag. Jag hade förutfattade meningar innan jag kom dit och den första jag mötte i dörren var just en sådan jag inte ville att det skulle vara. Jag och min väninna traskade in med 3 byten av kläder och vi blev sminkade och stylade i håret av proffs.
Sen var det in i ett bås och träffa fotografen. Han var kalas!! Så himla rolig och man kände sig inte alls så dum som man trodde man skulle göra, men jag hade valt fel kläder kom jag på men det blev bra ändå.
Nu förstår jag att man kan göra underverk......ha ha........ja bilderna blev ju inte så dumma faktiskt.

Varsågoda en bildkavalkad:













Som sagt.....det är ju inte precis som man ser ut när man är nyvaken:))

Kram ha det gott! Mumin