Lika lycklig.....

publicerat i Allmänt;
är jag idag:)) fastän jag är ett år äldre just idag. Ja en sån födelsedagspresent.............idag ska vi ut och äta middag på en restaurang inne i stan. Jag säger inte vilken för det får bli en överraskning för Pippis och barnen. Som sagt vi får välan se vad som händer idag då.....nu ska jag brygga lite kaffe till mig och min kära make. Ha det gott idag!!image514

Mumin 45 år eller va det tvärtom??:)) Kram till er alla!

Äntligen har jag fått upprättelse.....

publicerat i Allmänt;
jag är så fantasktiskt glad idag......jag berättar inte vad det är det är min lilla hemlighet och inte ens Pippis får reda på det....men det är en sån upprättelse för mig det som hänt.....jag är så lycklig.!! Ni får inte tycka att jag är hemlighetsfull vilket jag ju är men detta är något jag gått och väntat på i hela mitt vuxna liv och det är bara jag som vet hur det är. Det finns nog någon däruppe som gillar mig, kanske min pappa eller mamma som är i himmelen.....jag är ledsen att jag inte kan säga vad det är men ni kan väl glädjas med mig ändå??:))
Detta ljus tänder jag för mina bortgångna föräldrar. Ha en go dag kära vänner

image513

Lite virrvarr......

publicerat i Allmänt;
har det varit idag......bilar är sönder och alla tror jag är lite trötta idag....för det gnälls ganska mycket runt omkring mig och jag själv är lite trötter idag......men "Hundlund" kom och pigga upp mig med nedanstående tomte...den passade jättebra framför öppna spisen.....nä åter i arbete!! Ha en go kväll!! Kram

image512

Söt va?:))

Tomte på loftet

publicerat i Allmänt;
Igår när jag kom hem från spinningen hade Pippis satt upp min tomte som är halvvägs upp till vinden.....ha ha den är jätterolig tycker jag:)) Tack snälla Mamma Shibbie för den roliga presenten!!
Idag har dottern och jag varit på sjukhuset med svärmor.....hon e lite skröplig den gamla tanten men vi hade det trevligt faktiskt.....det är bättre när man är två som hälsar på henne för då blir det inte så tjötigt. Men det roligaste var nog när vi var inne i affären och jag köpte en ost till sonen för han brukar äta mackor här hemma innan han åker till sitt egna hem...han lämnar ju av firmabilen här hemma och skriver arbetsordrar innan han är klar för hemfärd. Men dottern reagerade: " Herregud köper du ost till honom ännu fastän han flyttat hemifrån" löd det.....både svärmor och jag skrattade åt den kommentaren för dem där två har alltid varit såna att köper man nåt åt den ena så ska den andra ha likadant......så stora som dem är nu....men jag tyckte faktiskt det var riktigt kul och jag erbjöd mig att köpa en ost till dottern också...men det ville hon inte ha.....det var liksom principen att "lillkillen" fortfarande blir bortklemad av sin mor som hon reagerade över.....ha ha det var riktigt gulligt och jag kände att dessa här två barnen inte är äldre än när dem var småbarn....samma tankesätt fortfarande.......och det påminner mig om när vi fick sätta en resväska mellan sätena i baksätet när vi var ute på semester för dem höll på att "knäcka" föraren med sitt skrattande och kivande.......
Nä nu ska ni få se tomten som är på väg upp på vinden. Kram och ha en fortsatt bra dag!

image511

Det känns att man inte är ung längre........

publicerat i Allmänt;
jo inte för det att  jag är fortfarande ung i sinnet men förra veckan var det ett himla ståhej.......men alla julklappar har jag köpt och nu ska här sättas upp lite ljusstakar och göra det adventsfint för på fredag är det min dag....då blir jag ett år äldre ha ha och då vill jag att det ska vara fint om nån kommer och hälsar på:)) Sen ska jag bjuda barnen och deras respektive på middag på kvällen. Vi ska ut och äta för då lagar jag ingen mat.....då ska jag njuta av uppassning nämligen. På söndag ska jag till svärdottern för hon och hennes mamma och jag ska göra adventsfint den första julen i sonens lägenhet. Då ska vi ha tomteluvor på oss och vi ska pyssla och sjunga julsånger:))
I morgon är det svärmor som gäller, hon ska till doktorn så jag och dottern ska åka med henne.....sen får vi väl handla lite också till tanten så hon har lite mat.....jag köpte en amaryllis till henne idag...tänkte hon skulle få lite fägring till advent.
Nä ni nu väntar spinningcykeln på sin omgång.......puuuhhh...orkar jag?? Ja ja när jag väl är där går det undan!!

Kram på er och ha en skön kväll!! Er Mumin for ever!

image510

Nu e det natt.....

publicerat i Allmänt;
och här sitter jag lite småpackad...ha ha....har varit hos goda vänner och ätit en sån go middag.....mmmm fläskstek med rödkål och go sås och potatis och i efterrätt en kanongod äpplekaka med mycket god vaniljsås och massor av rödvin......Pippis sa när vi kom hem att "det var jättetrevlig men nu tror jag ja måste gå och spy " ha ha nu ligger han och sover men jag är pigg. Dem vi var hos har en urgullig dotter på 11 år och hon krama mig som bara den....sååå söt.......hon visade upp sina danskonster ( hon går på dans 2 ggr i veckan) och jag frågade om hon inte hade någon danspartner, men det hade hon inte, då sa jag att du kan få låna Pippis som kavaljer och jäklar vad hon skrattade då:))
Vi var ju på JulLiseberg i går och här nedan kommer det lite bilder från den jätteroliga kvällen. Grannarna och Pippis och jag hade kanonroligt och vi sa det att ju mer vi träffas desto galnare blir vi....ja jag har himla roligt just nu.......varsegod här kommer lite bildbevis. Kram och Gonatt!!

image501

Spökslottet  i julskrud

image502

Ännu en vacker bild på Liseberg

image503

Järnvägsrestaurangen....här åt vi den goda oxfilén

image504

Mmmm så gott

image505

Här e jag med min jättevinst av kexchoklad:))

image506

Två orakade "gubbs" i julmössor

image507

Pippis och jag med nyinköpt cowboytomtehatt:))

image508

Kära grannar............lite på lyset:))

image509

Renar nerfraktade från Norrrland......sååå söta och dem ska jag få se i verkligheten i Jukkasjärvi:))



Må så gott! Kram på er!

Lite kvällstankar......

publicerat i Allmänt;
Hej på er........det var längesen jag var sentimental men ibland kommer det över mig.......när jag läser mina senaste inlägg så är allting så himla bra och jag är såååå glad för det må ni tro. Ska inte tjata igenom min sjukdom eller händelser som jag gått igenom det vet ni ju redan dem som läst på, men vet ni hur fantasktiskt det är att få börja att leva när man snart fyller 54 år??? Ja jag har inte levt innan, det känner jag nu...jag är så nöjd med livet just idag, här och nu, att jag kan köra ett spinningpass som en ungdom ( låter det som skryt??) att jag inte är alkoholist eller knarkare ( hade lätt kunnat hamna i den situationen) att jag väger normalt och att jag lever överhuvudtaget. För 2 år sedan höll jag på att lämna detta jordelivet, jo det är sant, ångesten klamrade sig fast i mitt hjärta och den enda utvägen jag såg var att göra slut på eländet, trots mina rara barn och Pippis..............men idag är jag så lycklig trots att jag måste medicinera i resten av mitt liv......jag hade gärna  velat vara frisk, det vet ni ju men jag försöker ändå att vara glad och positiv och medmänsklig och jag ser ju nu att jag får igen det av mina närmaste. T om Stolla och lilla Enya gillar mig, jag som aldrig trodde att jag dög till någonting.....så är det och jag hoppas att jag får vara lika lycklig framledes som jag är idag. Puss på er mina rara närmaste. Jag älskar er av hela mitt hjärta!! Mina goa vänner och mina söta bloggisar.....jag avlsutar denna dagen med att önska er alla en God Natt och må stjärnorna lysa över era huvuden:))) Puss o kram

image499

Fullt ös......

publicerat i Allmänt;
både igår och idag. Passade Enya igår hela dagen och vi gick och promenera och lekte och hade roligt. Hon är så jättego den hunden. Sen var dottern  här och mamma Shibbie. Det var rena rama julafton!! En fin flaska vin fick jag av dotera och mamma Shibbie kom med en sån rolig tomte som ser ut som han ska klättra upp på vinden....ni får se den sedan när jag har julpyntat....å så fick jag en lott också men det var inget på den.....men det var snällt av dem..... och inte nog med det när sonen och svärdottern kom hem från Ullared hade dem med sig en rolig tomte och massa godis till Pippis och viktväktargodis till mig.......kul att vara uppskattad!!
Idag har jag varit och handlat och även köpt julklappar. Sen fyllde Fanny år idag så jag var på kalas. Hon fick så mycket paket så hon var nog nöjd.
Sen i kväll kom grannen in och tittade på fotbollen och drack några bärs med Pippis.
I morgon är det spinning på gång och så skall jag städa tänkte jag för på fredag skall grannarna och jag och Pippis gå på JulLiseberg och äta och ha en rolig kväll........ja det rör på sig kan man säga hi hi.

Jag önskar er en God Natt! Kram från "Mumsan" ( det är smeknamnet som mågen gett mig.......ganska gulligt tycker jag:))

Sist en liten bild på födelsedagsbarnet och den fina tårtan.

image498


Ps Har ni kollat in den fräsiga T-shirten på Fannys mamma. Den har hon gjort själv.....coool:))

Morning...

publicerat i Allmänt;
på er. Hoppas allt är bra med er alla! Igår var jag riktig barnvakt åt Fanny. Hennes mamma var i Ullared så jag ställde upp och hämtade henne från skolan. Varm choklad och mackor åt hon när vi kom hem och sen så satte vi oss och pyssla med lite inköpta blommor. Hon gjorde en väldigt fin grupp i en oasis och hon var så duktig och tycker det är roligt med blommor. Sen var det fläskfilé till middag och jag undrade varför hon blundade när hon åt, hon sa "jag njuter för det är så saftigt" ha ha det lilla gullegrynet....ja hon trivs hos Mumin.
När Fanny hade gått så utövade jag mitt måndagspass på gymmet. Jäklar va bra det gick igår. Nu har konditionen börjat att bli riktigt bra:))
Idag blir det "barnvakt" igen men det är den fyrfota lilla godingen som kommer hem till Mumin idag för nu är det sonens och svärdotterns tur att åka till Ullared och inhandla diverse ljusstakar till advent. Sen kommer min kära dotter på besök idag också....det är så trevligt. Nä nu e det dags för en kopp och sen på med promenadkläderna.
Må så gott alla! Kram eran Mumin

image497

Lite trötter e jag idag......

publicerat i Allmänt;
men nu är resan bokad till Ishotellet. Jag och kompisen åker den 17 januari till Kiruna och sover över i kallt boende 1 natt. Man ligger på renfällar i var sin sovsäck med massor av kläder på sig....det gäller att inte bli kissnödig på natten för då vet jag inte hur man bär sig åt:)) Nästa natt drar vi iväg till Kiruna centrum och ligger där en natt och kollar på Kiruna by night.....förresten det är ju mörkt jättetidigt där uppe.....jag tror inte solen ens går upp nån gång. Nån som vet?
Ja vi hade en jättetrevlig kväll i alla fall, åt gott och skratta och tjöta omvartannat. Jag tror att jag sovit ca 4 timmar i natt men det får gå, denna natten kommer jag väl att få sova ordentligt hoppas jag.
Ha en skön söndag......nu kom Enya!! Kram

Lördag

publicerat i Allmänt;

I går vet jag inte var jag fick krafterna ifrån men jag städade hela huset och skafferi och besticklådor ......jag höll på i 5 timmar...men det behövdes gå igenom dem där lådorna:)) Sen var jag hos svärdottern och sonen och blev bjuden på middag, det blev tacos och det är ju jättegott och det var skönt att slippa laga mat för en gång skull.
Idag kommer två kompisar på middag och Pippis har lovat att laga maten......han är en hejare på det med faktiskt....när han vill vill säga:) Och så ska ju jag och väninnan boka resan idag också, så det blir nog kul.
Ni får ha en skön lördag alla! Kram Mumin

image496


Isskulpturer från ishotellet

Torsdag

publicerat i Allmänt;

Ja i morse så pratade det arabiska på Pippis väckarklocka igen.....om man ändå fick vakna till nåt roligare att lyssna på, men jag somnade faktiskt om :) sen gav jag mig iväg till spinning och där träffade jag prästen i församlingen där jag bor, han cykla han med.....men han får nog tvätta sig lite bättre för det var sjutton va han lukta svett.......sen iväg och handla inför helgen. Vi får gäster på lördag och då skall jag och min väninna boka Jukkasjärviresan men ett glas vin eller två vid datorn:) Tänk att det är alltid lika roligt att boka resor via nätet....eller e det bara jag som tycker det?? Man kan testa lite hus som helst och jag tycker det är jätteroligt........och i morgon kväll är jag och Pippis bjudna till sonen och svärdottern på middag. Det ska bli underbart att slippa laga mat. Det var rart av dem....nä ni nu ska jag inmundiga en kopp gott kaffe och sätta mig och titta på TV lite.....ni har väl inte undgått att Göteborg har blivit som i Chicago....dem skjuter hej vilt dem där gängen här......mycket otäckt faktiskt.....tredje man kan ju bli skadad.......Ha en go kväll! Kram på er! Mumin

image495


Önskar att det var så här hos mig:))

Det är kallt ute nu........

publicerat i Allmänt;
och här på Västkusten blir det ju nästan ännu kallare och råare....men jag klagar inte...gött e det på ren Göteborgska. I går var jag och handlade korgar och innehåll till dem...så nu har jag bara till att göra dem också men det får vänta ett tag......Rom byggdes ju inte på en dag:)) Idag sov jag så gott på morgonen men blev väckt av Pippis väckarklocka som stod och pratade arabiska eller nåt annat konstigt språk......och sen hade han tänt lampan så "solen" gick upp tidigt för mig. Sen började hans mobil ringa också utav h-e  och karln var inte i huset......jag letade överallt, bilen var kvar men ingen Pippis......så kom han glatt hem och tjoade och sa att han varit och simmat kl 6 med kompisen.........den mannen har nog nio liv som katten våran.....min syster undrar ibland vilka gener den karlen har fått......han är ju ledbruten till max och har skadat ryggen 3 gånger, senast ramlade han ner från ett tak på 4 meter och blev sängliggande i 6 månader med ryggkorsett så då fick jag tvätta honom varje morgon och kväll innan jag gick till jobbet......men skam den som ger sig.....enveten är han och jobbar trots värken.....ja han e otrolig den mannen jag är gift med:)) Men det säger jag någon slöfock skulle jag inte vilja leva med så jag är glad att jag har lille Pippis även att han är en "duracellkanin".
Ha det så gott idag alla mina vänner, här kommer en bild tagen från mitt köksfönster i morse....snötyngda moln men kallt och vackert! Kram från eran Mumin

Jippie den första snöflingan:)

publicerat i Allmänt;
Åh va det var fint när jag steg upp i morse...det snöade....den motvalsa kärringen njuter:)) Igår var jag och svärdottern och shoppa lite hund och kattgodis och så var vi inne i några andra affärer också och gjorde lite fynd. Sen kom dottern och mågen och då blev det mat igen......men det är så roligt när det smakar bra..det märks ju för det är soperent på tallrikarna ha ha. Ett spinningpass orkade jag med också....nu har jag börjat att känna igen folken på gymmet så det är roligt. Nu ska jag sätta mig och lista ut vad korgarna ska innehålla i år till Pippis kunder. Det blir ett flängande in och ur affärerna men det är bara roligt och det roligaste är sen att klä korgarna fint:)
Nä ni nu tror jag min kära granne kommer på 11 kaffe. Må så gott alla! Kram på er!

image493

Fars dag

publicerat i Allmänt;
Idag har det ju varit Fars dag och ännu en dag vid grytorna.........men det är roligt när barna kommer på besök...tänk om dem inte hade velat komma alls.:)På menyn stod min skomarkarlåda med sallad och dotera fick makrill för hon är ju vegetarian....sen var det tårta och godis....så imorgon är det ny vecka och nya tag igen!! Jag ska ge mig ut lite till Maxi nu för jag känner att jag behöver komma ut från väggarna ett tag och i morgon skall jag köpa hund och kattmat med svärdottern.....jag tror Ikea ska få besök denna veckan också för nu skall jag köpa korgar som jag ska göra julklpappar av till Pippis kunder.......sen får vi se vad som händer..............

image488

Far själv omgiven av dottern mågen och sonen.

image489


Lite glada husbyggare:)

image490

Enyas mamma och pappa:)

image491

Den lilla "sleven" Enya:)

image492

Lille "MiniPippis" och tårtan.....denna lilla gubbe är Enyas favorit att bita i........hon har tagit av han
byxorna och käkat upp dem nästan.....nu e det bara skjortan kvar ha ha

Ha en go söndagskväll! kram till er alla!

Gräsänka.....

publicerat i Allmänt;
är jag idag hela dagen.....jag ska säga er att det är ganska skönt:) Pippis har åkt till Danmark över dagen så jag slipper och tänka på mat och allt annat....nu har jag börjat att städa och har på musik och njuter i fulla drag. Denna veckan har varit fullt ös.....äntligen är snickarna färdiga med allt....puh.....usch det har tagit lång tid det här....nästan ett år med massa gubbar som sprungit omkring.....jag klarar inte det riktigt...jag vill helst vara ifred och gå och småmysa och ta allt i min egna takt....man har ju aldrig vetat vem som stått  bakom hörnet........nä nu sjunger John Fogerty så fint så det rycker i bena riktigt ha ha....det blir spinning i eftermiddag också innan jag sätter mig till Fredagsro. Ha en mysig dag idag! Här kommer fredagsbuketten till er alla! Kram Mumin

image487

En svart tiger.........

publicerat i Allmänt;
image486

Åh va gott det är att vara inne i stugvärmen när det blåser småspik ute.................säger lilla Stolla.
Hon och jag sov på kapp i går eftermiddag......hon snarkar faktiskt.......gulligt tycker jag:)
Men sen har hon faktiskt "pinkat" in ett revir i Pippis verkstad.....det trodde jag bara hankatter gjorde?
Sen har vi en rödaktig katt som är ute efter hennes knaprer, men då blir Stolla förbannad och jädrans sicket liv det blir....det låter som om dem ska mörda varandra....men det är bra att hon vet vad som gäller den lilla godingen.
Jag tänker ibland på Frippe som gick hädan....gamla Frippe......han hördes när han gick.....han hade så långa klor så det lät som om han hade "klackskor" på sig. Han har det bra nu i sin himmel......gonatt alla! Kram Mumin

Pippis " have a dream".....

publicerat i Allmänt;
just det.....jag frågade honom om han skulle vilja åka nånstans och då sa han Cuba!! Ja jag gick in och titta och fick ju se ett paradis utan dess like. Tänk jag som älskar höst och vinter skulle kunna tänka mig att följa med ha ha ha....se själva....men som sagt.....det är en dröm.....kanske blir någongång....vem vet??

image482

image483

image484

image485

Å jag som gillar det här:))

Nä det blir väl bara en dröm....att sitta i skuggan och röka Havannacigarrer, det gillar Pippis och jag som ska fara till Jukkasjärvi.....vilken kontrast:)

Kram och Gonatt!

Händelserikt.......

publicerat i Allmänt;
har det varit både fredag och lördag. Igår var jag och "barnbarnen" ute på vår årliga shopping och gravrunda...jag tror dem tyckte det var roligt. Först var vi på Barnens Hus där det finns massor av leksaker och det blev många rundor innan dem kunde bestämma sig för dem brukar få var sin sak med sig hem. Sen var det McDonalds och jag är så jädrans dum för där är jag aldrig och äter......jag visste inte ens hur man fick ketchup ur dem där maskinerna:)) Sen var vi på Plantagen och tittade.....så mycket roliga tomtar dem hade och sist var vi på kyrkogården och tände ljus. Det var spännande....många frågor om skelett och döda som vanligt:) Men väldigt vackert....å en sån frid det är på kyrkogården..........jag blir alldeles euforisk. Sen var det hem och jag var dödstrött i går kväll så det blev en tidig afton.
I morse kom "Hundlund" med Lovis och så kom Enya med sonen och svärdottern. Herregud jag trodde dem skulle riva köket!!
Därefter åkte vi till Åsa där dottern och mågen bygger hus. Jag blev fruktansvärt imponerad av deras arbete. Kanonduktigt att bygga hus själva......å så träffade jag mågens mamma.....hon e bara så himla trevlig....så vi satt i husvagnen som är uppställd på tomten och fick kaffe och bulle och vi tjöta och skrattade om vartannat.
Nu har jag och Pippis ätit middag och tagit ett glas rött och ikväll blir det lite räkor också. Ha en go Allhelgonakväll!

Kramar alla go vänner!

image478

William och Fanny tänder ljus

image479

Lovis och Enya efter köksmarodören:))

image480

Nybygget

image481

"Svärmor" dottern och moster

Gokväll på er.......

publicerat i Allmänt;
hoppas dagen varit bra! Jag sov lite knarrigt i natt men gav mig iväg till spinningen som var vid lunchtid och vilken härlig instruktör vi hade. Hon var bara så bra och jättehärlig musik. Sen hem och duscha och gav mig ut igen på lite ärenden inne i stan....det gäller banne mig att gasa på därinne för det är ett temop utan dess like. Det kom inga hallowenbarn till mig så jag gav Pippis godiset istället:)) Häxa som häxa ha ha jag bara skoja!!
Sen var det ärtsoppa idag, torsdag, och så gjorde jag pannbiffar som jag ska frysa in, sen satte jag och gjorde den här höstskapelsen med blader och krattor och svampar.........jag kan hålla på med det i timtal.....så nu ska jag åka till Panduro och titta om dem har nåt kul att göra till jul......ja i morgon blir det ljuständning för min del och barna är förväntansfulla.....jag berättade väl det förra året kanske att Fanny  läste på alla gravstenarna och frågade massor om varför dem hette si och varför dem var födda då osv. Till slut frågade hon mig om jag också var född på 1800-talet........hi hi nä sa jag då skulle jag vara 100 år....sen var det inte mer med det. Hon nöjde sig med svaret:))

Ha en go kväll! Kram

image477