Glad Valborg!!

publicerat i Allmänt;
Ja idag är det valborgsmässoafton och folk går man ur huse för att titta på chalmeristerna här i Göteborg och deras upptåg. Det är roligt med den traditionen och ungdomarna hittar på de mest fantasifulla sakerna att visa, sen är det mösspåtagning på Trädgårdsföreningen också och en kör som sjunger.......men jag tror inte vi masar oss dit, det är så mycket folk och man har ju sett det ett antal gånger................Vi får väl hitta på nåt gott att äta ikväll jag och Pippis och fira i stillsamhet......det är nog andra som super skallen av sig denna kväll så det överlåter vi åt dem. Nä nu ska jag plocka fram frukosten, kaffetarmen suger och sen blir det promenad med min kompis "for ever" Enya. Ha en go dag alla! Kram Mumin

image729

Ha ha så här kan det se ut på cortegen

En liten utflykt......

publicerat i Allmänt;
till sonens och dotterns nybyggda hus har jag varit idag. Det ligger 3,5 mil härifrån så det är inte så långt att åka. Men va där blåste......det ligger ju vid havet och det blåser runt omkring hela huset så där gällde det att hålla i hatten ha ha. (tur att jag ingen hade) Men när jag skulle fiska upp kameran var batterierna slut men jag fick ta några bilder med mågens mobil så jag har dem väl sedan ikväll.
Ja han är duktig mågen och så noggrann, nu höll han på att kakla badrummet och det är ju ingen sinekur......men svärmor hade goda mackor med sig så det var nog populärt:)) Sen fick jag i uppgift att pusta fönstrena så det blir min nästa utmaning men det får bli när målarn är klar........Nä nu ska jag ge mig iväg på styrkegympa......det gäller att hålla sig i trim nu när man får olika uppdrag tilldelat sig ha ha. Förresten sa Pippis att gräset var långt igen......undra vad han menade med det?? Är det någon som vet? Ja jag vet inte.........


Kram ha en go kväll! Mumin

Sommar.......

publicerat i Allmänt;
är det nästan här på västkusten. Idag hade vi 21 grader som mest men det blåste ganska krafigt. Träna har slått ut jättemycket och det går lite för fort tycker jag. Är rädd för ett bakslag med frost igen........nä nu lät jag som "krösamaja" ha ha. Det säger alltid min dotter till mig när jag är pessimistisk och säger saker som är negativt. Ett bra namn på en som bara anar oråd:))
Idag har jag varit trött i hela kroppen, men tog mig ner till centrum idag och fick tag på två par piratbyxor, jättefräcka va dem.....ja sen var det middag och spinning på det så nu känner jag mig rätt slut faktiskt. Funderar på att gå och lägga mig för natten men det kan man väl inte göra när klockan bara är kvart över 8????:))))
Hur har ni det ute i vårens glans? Lite ledigt blir det ju för dem som jobbar....det ska väl bli skönt?
Kram på er alla! Mumin

image728

Hundvakt

publicerat i Allmänt;
är jag idag. Enya ska vara hos farmor när matte är ¨på Liseberg och husse jobbar. Vi har gått en bra sväng i skogen och vad vackert det är med alla vitsippor. Som ett helt hav av en vit massa. Sen träffade jag två av mina kompisar på vägen också och det blev lite tjöt, men jag gick ut när det regnade som mest, typiskt:)) Nu ligger min kompis och vaktar varje steg jag tar, det kan ju hända att det vankas något gott:))
Såg ni förresten på körslaget igår, jag rös av välbehag när jag såg Cans sista framträdande. Va bra det var!!

Ha nu en fortsatt go söndag!! Kram Mumin

image727

Här var nog Enya bara 5 månader, nu är hon dubbelt så stor:))

Lördag

publicerat i Allmänt;
och nu är det molnigt här idag. Undrar om det kommer något regn i helgen? Det behövs faktiskt nu för det är så torrt i marken. I går var jag ju och gjorde rent hus åt sonen. Det tog fem timmar.....men minutiöst städande och blommor överallt. Det var kul att göra det fint, så ajg hoppas att dem tycker det är fint:))
Idag blir det huset här som ska få sig en omgång och sen har Pippis bjudit ut mig på middag i eftermiddag. Vi får se om vi åker in till stan och käkar.

Ha nu en go lördag! Kram Mumin

image726

Hände inget.....

publicerat i Allmänt;
igår mer än att det var en ovanligt trevlig dag. Var och handlade helgmaten och lite vin och en kattborste till Stolla. Hon fäller så nu på våren och hon tyckte det var sååå gott när jag borstade henne. Sen kom dottern på middag och därefter gav vi oss iväg att köpa barnvagn. Det var ett riktigt vrålåk hon köpte.......herregud sicka finesser det finns nuförtiden. Sen satt vi och pratade om ditt och datt bara som en mor och dotter kan göra och det är ju trevligt:))

Idag ska jag ut på äventyr och leka städtant som dem i "Rent hus". Det är nämnligen så att sonen och svärdottern firar 5 års jubileum och ska åka till Helsingborg över helgen. Jag ska överraska dem med ett välstädat hem när dem kommer tillbaka. Får se hur det kommer se ut:)) Så nu ut med kvasten och feja
Nu kanske dottern blir lite avis när hon läser att jag ska städa hos sonen men hennes tid kommer då flyttlasset går till det nya huset. Då har jag lovat att flyttstäda lägenheten.

Ha en go fredag go vänner! Kram Mumin

image725

Ett mail.....

publicerat i Allmänt;
fick jag igår att klockan 10.28 idag kommer världens överraskning alltså om 28 minuter. Tror ni på det? Det gör inte jag men man vet ju aldrig. Återkommer om det händer något.

Ha en go dag därute! kram Mumin

Ännu en solig dag

publicerat i Allmänt;
har det varit idag.....men jag sov inte så bra i natt så jag tog mig en tupplur i eftermiddags.....det var skönt.....sen har jag varit på gympa ikväll.....det är skönt att röra på sig. Svärdottern hänger på nu också och det är bara roligt. Sen är det så mycket roligt folk där.....det är rena rama kafferepet innan man sätter igång:))
I morgon skall jag och dottern åka och köpa barnvagn till Lillkillen i magen.....dem där vagnarna är ju svindyra nuförtiden men hon ska köpa en begagnad. Det var inte så när mina barn föddes, då hade man enklare varianter..........Nä nu ska jag titta på rent hus.......jag tycker det är asäckligt men ändå tycker jag det är spännande ha ha. Ha det så gott! Kram Mumin

image724

Tänk när vi får äta dem här bären igen........mums:))

Trädgårdsfint.......

publicerat i Allmänt;
har jag gjort idag. Först krattade jag trädgårdslandet och tog bort allt gammalt skräp och sen var det gräsklipparens tur att få sig en omgång. Men jävlar va förbannad jag blev på denna tingest. Den är ny men sjutton va den är svårhanterlig. Jag svär ve och förbannelse över den men när jag är klar är jag glad att den har tagit sig runt:)) Sen var det iväg till gynekologen för blåskattaren och det var faktiskt ganska kul (hur det nu kan vara det hos en doktor) men när jag låg där med bena i vädret ringde min mobil ilsket och jag blev alldeles generad, det visade sig att det var dottern som ville ha reda på en sak och jag sa till henne att nu timede du in det bra:)) Ja sa hon du får väl stänga av den när du är där sa hon, och det hade hon väl rätt i.
Sen var jag och köpte penseér och planterade och så kom svärdottern på en kopp i solskenet. Sen var det middag åt hungrige Pippis, det är också ganska komiskt egentligen. När han kommer hem står han som ett barn och tittar storögt på spisen och finns där ingen mat framme tittar han lite bekymrat och undrar när jag ska sätta igång...........bortskämd?? JAAA!!
Sen tvättade jag bilen och nu ska jag ta kvällen med en kopp kaffe och nyinköpt glass.

Kram ha en go kväll!

image717

Så här fint blev det runt flaggstången

image718

Heja Blåvitt:))

image719

Titta vad rabarberna kommit långt

image720

Gullvivor redan!!!

image721

Alltså dem här blåa blommorna vet jag inte vad det är. Nån slags gökört kanske? Nån som vet?

image722

Till sist den upphuggna julgranen som skall förpassas till sällare jaktmarker:))

Trädgårdsdax

publicerat i Allmänt;
Ja idag är det trädgårdsdax.......fortfarande öm i bena om inte värre men det får jag skylla mig själv för i går var jag på spinning också. Jag tänkte på Gunde Svan när han jämt pratade om mjölksyra..........jag kämpade mig igenom ........ Idag får jag nog lov att ta gräset och göra iordning i rabatten och sätta ut lite penseér för till helgen ska det ju bli regn här. Har förresten kontakt med Nalle om bloggträffen, hon är ju stockholmare och känner till det lite bättre än vad jag gör men jag har föreslagit att vi ska äta på Järntorgspumpen som ligger i Gamla Stan. Det såg väldigt trevligt ut där. Sen är det lite öppet om var vi ska träffas men den goda Nalle föreslog Upstairsbaren på hotel Clarion. Ja vad säger ni? Ni som bor nära Stockholm eller i själva Stockholm kom gärna med förslag, mottages med tacksamhet. Ha nu en go dag alla! Kram Mumin

image716

Våren är verkligen här:))

Ha ha godmorgon........

publicerat i Allmänt;
klockan halv ett slog den här damen upp sina ljusblå. Jag var så trött efter gårdagen men nu har jag duschat och går här i mysdressen.
Sicken fest, herregud, champagnen flödade och maten var jättegod. Vi hade lekar och annat kul och sen var det dans in på småtimmarna. Ja jag vill inte skryta men karlarna flockades runt mig, till och med killen i baren som var inhyrd dansade med mig och ungdomarna dem va på mig också ha ha. Gamla Mumin gjorde succé. Pippis färgade mustachen och lekte gangster, tyvärr har jag ingen bild på han för det blev så himla bråttom till slut.
Men kan ni tänka er när vi gick hem så hade jag så ont i fötterna för jag är inte van vid högklackat, så jag fick ta av mig skorna och gå barfota hem:)) Alldeles svart under fötterna och värkande knän gick vi i snigelfart hem och Pippis sa att så blir det när man ska vara fin.........fattar du inte att du är gammal och inte kan stappla omkring i dem där skorna???:))
Men jag säger det.....tänk att vara kändis.....nä fy farao....alltid påpassad och gör man ett snedsteg så står det direkt i tidningarna....Det var nämligen så att när vi kom fotograferades det åt alla håll och kanter och pressen var där också ( alltså på låtsas) och gjorde intervjuer. Ja idag kan jag knappt gå, mina fötter värker och mitt ena knä är alldeles uppsvullet. Så kan det gå:)) Här kommer den fantasktiska bilden på 20 tals donnan. Kram ha en fortsatt bra dag! Mumin

image715

Maskeraddags....

publicerat i Allmänt;
är det ikväll......150 personer blir vi och jag har köpt lösögonfransar och eyeliner och nätstrumpor idag. Klockan halv åtta börjar det och jag har lovat några grannar att visa upp mig och Pippis innan vi går dit. Pippis vet inte riktigt vad han ska ha på sig, men han är sådan att det löser sig i det sista:)) Ja jag vet inte men jag känner mig inte riktigt på partyhumör men jag får nog börja vid halv sex och göra iordning mig och sen får det bli som det blir. Jättehärligt väder är det ju och jag och svärdottern har suttit ute och druckit kaffe i solen......det är roligt med barnen och vår svärdotter och måg, vi trivs bra ihop allihopa......i alla fall känns det så och ingen är lyckligare än jag att man är vän och kompis med dem.......det har jag alltid önskat mig när barna var små att man träffas och ha det kul ihop allihopa.

Ja hörrni nu ska jag och Pippis "bottna" med lite mat och sen är det dags att börja förvandlingen. Fast i morgon vet jag inte hur jag mår.......det är det värsta med det här med party:)) Jag lovar att ni ska få se mig på bild....men när vet jag inte.

Kram på er alla!! Mumin

Så ledsamt......

publicerat i Allmänt;
men ändå sånt som händer. Min bästa väninna ringde mig idag och hennes son skulle ha barn i dagarna så jag trodde att nu var det klart. Ja det var det sa hon med en liten ledsen röst.......nå har du blivit farmor än då sa jag.?Ja sa hon till en kille med Down Syndrom............Det gick en ilning i kroppen på mig från huvudet ner till tårna och jag sa bara NEJ det är inte sant. Hon grät floder och jag också.......men ju mer vi pratade så försökte jag muntra upp henne att dem här barnen är ju alldeles förträffligt roliga och spontana och jag sa att den här lille Linus som han ska heta kommer att bli hela släktens älskling. Hans hjärta var inte heller så stabilt men det var inget oroväckande, han kanske skulle behöva en operation men den var inte så omfattande.
Det värsta är att väninnans son har haft ett rent h-e i livet och nu såg hans nya fru och han fram emot detta lilla barnet.....å så blev det så här. Va orättvist, men föräldrarna tar det med jämnmod och vi sa till slut att vi får glädjas över den lille även att han har ett handikapp. Ja som sagt man vet aldrig hur livet ska te sig och inte kan man köpa nåt sånt här för pengar heller. Ta vara på varandra nu och ha en go fredagskväll!

Kram till er alla! Mumin

image714

Trött trött......

publicerat i Allmänt;
är jag idag. Svärmor "tjötade hål i huvet" på mig igår. Hon är en sån energitjuv så man är alldeles slut när man kommer därifrån. Pippis säger att hon är senil, men det vete katten om hon är men nåt konstigt är det i alla fall. Hon kan bli så fruktansvärt arg att hon sitter och skakar och skäller på en hela tiden och då får man bara hålla med om alla galenskaper hon häver ur sig annars blir hon vansinnig helt enkelt. 4 1/2 timma tog det med besöket och nu börjar hon få vatten i lungorna så jag vet inte om det är så mycket bevänt med henne. Ja ja hon blev nog glad att jag kom i alla fall men hon skulle aldrig ta från sin mun att det var snällt gjort. Hon har aldrig visat känslor den damen och det är ju lite tråkigt. Sen är hon sån att den hon sist pratade med håller hon med och sen pratas det bara skit om en när man går därifrån, så det är ju faktiskt inget roligt att gå dit om ni förstår.
Men Pippis hade varit kanonnervös att hon skulle skälla på mig hela tiden så han hade bara tänkt på detta när han åkte hem från Oslo, så jag fick en bamsekram av honom när han kom hem och han var så tacksam att jag ställde upp.
Ja idag skulle jag egentligen gått på spinning nu på förmiddagen, men jag orkar inte helt enkelt, har sovit jättedåligt två nätter i rad så idag ska jag bara ta det lugnt för att "komma ikapp" mig.

Solen lyser i alla fall och det ska ju bli jättefint väder framöver, och barnen mår bra, och lilla Stolla och Enya är så goa och nu längtar jag riktigt ordentligt efter mitt första barnbarn. Så det är mycket man ska vara tacksam över:))

Ha nu en riktigt go dag! Kram Mumin

image713

Shit också......

publicerat i Allmänt;
det är alltid så när jag ska mysa för mig själv så sätter någon käppar i hjulet på mig.....fasen också.........fast
idag har varit en underbar dag, jag har handlat och varit på teaterbutiken och det blev en 20-talsinspirerad dress från topp till tå, skitläckert......ja ja ni ska få se bilder när jag är påklädd i munderingen.....sen kom svärdottern och "lilla" Enya på besök och vi beslöt att gå på styrkegympa nu ikväll. Det var kanonroligt!! men innan dess ringer Pippis och säger att svärmor är dålig och ska till doktorn......och vem får ta det jo jag naturligtvis. Nu kanske ni tycker att jag är orättvis mot svärmor men en sån kärring finns det inte 10 av i hela detta långa land!! Men det är något konstigt med det här för så fort Pippis e borta någonstans så är det nån däruppe som kallar på mig. Ja ja jag får väl bita ihop, men dem som känner henne vet hur hon är och det är ingen sinekur att stappla omkring med denna damen.

Nu sover väl inte jag inatt.............Kram på er alla! Mumin

image712

Ny dag.......

publicerat i Allmänt;
idag. Visst tände jag ljus kl 21 i går och tänkte på det stackars flickebarnet som har blivit berövad sitt liv. Nu är det ju så att det finns flera ouppklarade mord enligt tidningarna så jag hoppas att dessa också blir uppklarade.Sånt här kommer man ju aldrig att glömma eller hur??

Från det ena till det andra så talade jag med Ninni i telefon igår för första gången. Det var kul! Hon pratar inte alls som Karl-Petter ha ha, hörde nästan ingen värmländska alls tyckte jag, men hon var lika trevlig som jag hade föreställt mig och vi pratade nog i en och en halv timma om allt möjligt. Kemin tyckte jag stämde väldigt bra mellan oss:))

För det tredje är jag gräsänka idag och i morgon. Pippis har åkt till Norge och skall hålla kurser så nu är kon ute på grönbete:)) Ingen mat att passa, skönt, kan ta det precis som det faller sig.........

Förresten ska vi på maskerad på lördag. Temat är Glamour  a la Hollywood, så jag ska åka till Teaterbutiken i eftermiddag och leta fram nåt glamouröst att bära. Vet inte vad jag tänkt mig, men nån fräck blåsa och en häftig peruk, därtill en grov makeup med röda läppar ha ha. Ja vi får se vad det blir.......

Ha en go dag på er allihopa! Kram Mumin

image711

Morrn på er.......

publicerat i Allmänt;
Tänk att det finns såna hemska människor som Englas mördare och att sådana människor får gå fria överhuvudtaget. Stackars dem efterlevande....vilken sorg.....han borde kastreras långsamt utan bedövning och slängas till lejonen i gropen. Man vågar ju inte gå ut längre ens på dagen och släppa sina små telningar själva ens till att cykla till sin träning..............Vidrigt!!!

image710

Cykelturen.....

publicerat i Allmänt;
jo den tog 2 timmar......jag bara cyklade på och va härligt det var:)) Jag snodde runt halva Göteborgsterrängen och ville aldrig sluta att cykla. Vilken gudomlig frihetskänsla det är att både röra på sig och få frisk luft, men jag hade en tjock vintertröja på mig och det blåste lite kallt emellanåt.....här kommer lite bilder från min cykelfärd.

image702

Vitsippor i mängder........

image703

Nä det är inga vitsippor:)) bara massa golfbollar från golfbanan........

image704


Här va det ljuvligt.......åkte runt sjön.......

image705

En fin vit häst som skulle känna på vattnet.

image706

Fika stället Bertilssons stuga

image707

Vilka krafter det ligger bakom det här........

image708

Trollskogen innan jag kom fram till den vanliga vägen.


Det var allt för idag, nu ska jag fika på altanen. Kram Mumin

Vårkänslor

publicerat i Allmänt;
har jag idag och nu är det den rosa cykeln som gäller idag. Väntar bara på att tvättmaskinen ska bli färdig så ska jag ge mig ut på en cykeltur och leta vitsippor. Vi hade det kul hos grannarna i fredags men i ärlightens namn blev det lite för mycket vin eller också var det kräftorna det var fel på:)) Återkommer med lite bilder kanske på min cykeltur. Ha en trevlig söndag! Kram Mumin

image701

Vårkänslor:))

Fredag igen......

publicerat i Allmänt;

vad tar tiden vägen?? I rasande fart går veckorna och äldre blir vi:)) Idag ska jag bege mig till Blomsterlandet och köpa tulpanpelargonia. Den är jättevacker, blev vårens blomma på trädgårdsutställningen. Hoppas dem har den. Ska köpa en till grannen med för dit ska jag och Pippis i kväll och äta räkor och kräftor. Mums va gott!! Förresten sov jättegott inatt med min nyfunna metod. Inga mardrömmar.....ingen är lyckligare än jag...hoppas det håller i sig.

Kram och ha en go fredag kära vänner! Mumin

image700


Titta så vacker den är..........

Jag grinar ihjäl mig.......

publicerat i Allmänt;
såg ni "Spårlöst" på TV? Å va ledsamt och roligt på samma gång. Som lille Skutt satt jag i soffan och lipa när de två rara adopterade flickorna fick träffa sin mamma i Chile. Mamman var ju också underbar....en riktig mamma skulle jag vilja säga. Hon bad ju om förlåtelse att hon lämnat bort sina två döttrar och var samtidigt så glad att se att barna hade det bra. I sådana stunder längtar jag efter min mamma också som jag bara fick behålla tills jag var 14 år..............en mamma är alltid en mamma vad hon än gör eller var hon än är...i Chile eller i himlen.....jag skulle ge så mycket bara av att känna den värmen som bara en mamma kan ge..........
Nä nu blev jag lite översentimental men det var mycket gripande att titta på.

Kram och godnatt med er alla! Mumin

image699

Vågar väl inte ropa hej ännu......

publicerat i Allmänt;
men den där blodtryckstabletten gjorde susen i natt. Visst var det lite marisar men jag blev ju inte så uppjagad och faktiskt känner jag mig utsövd idag. Bara detta kan hålla i sig. Håll tummarna!!
Ja idag kör jag lite spinning så här på förmiddagen och sen kommer väl dottern med sin stora mage:)) Alltid lika roligt att se hur hon växer från vecka till vecka.......Ha en go dag! Kram Mumin

image698

Intet nytt under stjärnorna.....

publicerat i Allmänt;
idag. Sov sådär i natt med mardrömmar igen men inte så hemska som i går natt. Vet inte vad jag ska göra, funderatr på att ta en blodtryckstablett innan jag går och lägger mig så att jag inte får sån hjärtklappning. Känner att det frestar på hjärtat det här med att jaga på nätterna och jag vill ju inte dö ännu........
Vädret.....ja vad kan man säga, aprilväder, med åska, jag undrade vad som brakade loss och då var det åska med hagel.......herregud 20 grader endera dagen och kallt och konstigt dagen efter. Ja nu får vi se om min lilla metod gör att jag sover lugnare......det skadar ju inte att prova.
Kram till er alla från Mumin

image696En sån här liten vill jag ska vaka över mig i natt och ta bort mina maror.......

Den 8:e april.....

publicerat i Allmänt;
lämnar jag åt historien......tror ni det blev som jag hade tänkt mig? Näääää. Hade såna fruktansvärda mardrömmar i natt så när jag vaknade vid 4 tiden vågade jag inte somna om. Alltså jag sover men det är ju ingen bra sömnkvalité om ni försår vad jag menar. Jag jagar mig själv hela tiden i drömmen och är alldeles slut när jag vaknar och drömmer om allt och alla och jag bara jagar mig vidare i drömmen tills jag vaknar med världens huvudvärk och hjärtat bankar så det håller på att hoppa ur "prästbetyget". Så idag blev det ingen cykeltur och inga vitsippor heller för den delen. Fasen också.......men det kommer nya cykeldagar, får trösta mig med det. Jag vet inte om jag vågar gå och lägga mig i kväll......det här blir ju nästan som en fobi........jag önskar att jag kunde sova gott.......jag har ju sovit ganska bra en längre tid men ska det börja nu igen???? Hoppas att det blir bättre i natt.............Kram och ha en go kväll. Mumin

image695

Den här damen har inga sömnproblem, hon sover gott jämt:))

Solskensdag....

publicerat i Allmänt;
har det varit idag. Vi hade 20 grader i solen på altanen idag.....det var ljuvligt. Städat och bäddat rent har jag gjort och sen kom min Jukkasjärvikompis på fika. Kul! Lite måndagsspinning blev det idag också och sen blev jag så sugen på att köpa penseér så jag gav mig iväg till blomsterhandeln och köpte lite. Men nu är det kallt ikväll, i natt ska det bli minusgrader tror jag, men hoppas på ännu en solig dag i morgon. Då hade jag tänkt ta ut min cykel och cykla iväg och plocka vitsippor....ha en god natt alla bloggisar. Kram Mumin

image694

Bloggträffen

publicerat i Allmänt;
Jag tänkte att jag skulle skriva lite om bloggträffen den 7 e juni. Vad jag kan se är det Nalle, Ninni, Sylvia, Tingeling och jag samt en bloggis från Tingeling och 1 eller 2 från Nalle. Har jag rätt? Jag själv tänker att bo i Gamla Stan, vet inte vilket hotell men jag vill helst bo själv i ett enkelrum för jag är lite orolig på nätterna så jag vill inte störa. Det är OK va? Men vi kanske kan bo på samma hotell? Sen är saken den.....vad ska vi göra? Jag föreslår att vi tar en drink nånstans först och "pratar ihop oss" och sedan går vi ut och äter en brakmiddag......resten faller sig nog naturligt:)) Helst en mysig restaurang där vi kan "tjöta och ha en glad kväll. Ni som bor uppe i Stockholm kanske vet nåt mysigt ställe. Kom med förslag så fixar jag att ringa och beställa bord. Eller tycker ni något helt annat vi ska göra? Kom med förslag så diskuterar vi.
Kram och ha en go dag! Mumin

image692

Hemma igen.....

publicerat i Allmänt;
Nu är vi hemma igen och har haft det jättetrevligt. Vilket hotell vi bodde på, kanonfräscht och låg alldeles vid färjeläget till Helsingör, men det var lite otrevligt när vi hade kommit av tåget för då märkte Pippis att han hade tappat sin plånbok. Shit tänkte vi men han gick in till terminalen och dem ringde till tåget som var på väg till Köpenhamn och tågvärden hittade plånboken, vilken tur!! Tänk att det finns ärliga människor ändå.......
Sen gick vi upp på hotellet och vilket hotell, så underbara härliga sängar och så fräscht i pastellfärger, ja det var verkligen fint och inte dyrt heller......sen var vi ute och åt och gick och la oss sedan i våra goda sängar.
På lördagsmorgonen gick vi upp ganska tidigt och åt den godaste frukosten på länge. Bröd i massor och ägg och bacon och köttbullar.......mums va gott det var. Sen åkte vi med färjan till Helsingör och där gick vi och strosa i flera timmar, det var ett underbart väder och jag fick tag i ett par byxor och två par ballerina skor och Pippis fick sig en skjorta. Vi satt i solskenet och åt en röpölse och drack en öl och det var smaskens:)) Nja inte bara en öl slank ner, det var nog några stycken ha ha. Sen åkte vi hem till hotellet och då la jag mig i solariet en halvtimme och Pippis gick och bada bastu........därefter en drink i baren och iväg till världens godaste matställe. Jag blev så mätt och däst så Pippis fick nästa leda mig hem och jag somnade som en stock i den underbara sängen.
Så i morse tog vi tåget hem igen och vår kära granne hämtade upp oss......men nu är vi ganska möra. I morgon är det nya tag igen, då drar vi åt svångremmen lite och lever lite vardag igen. Här kommer lite bilder på vår lilla helgsemester. Kram och ha det gott! Mumin

image684

Utsikt från hotellet i Helsingborg

image685

Färjeläget, i bakgrunden Danmark

image686

Här sitter jag i solskenet med den första ölen:))

image687

Vårbuketter på torget

image688

Så mysiga hus......

image689

Denna gränden är ju bara så härlig!!

image690

Hotellet, har ni sett, hissen var som en glasbur så man såg överallt när man åkte i den:))

image691

Såna här planteringar med orkideér var det i hela entrén på hotellet


Nä nu får det räcka för idag. Må så gott!!

Oj oj.....

publicerat i Allmänt;
jag har haft det körigt med revisorsbesök och andra saker men nu har jag äntligen tid att skriva lite.........Lilla Stolla märker att det är vår, möss och fåglar får jag släppa ut titt som tätt eller dammsuga upp dem ha ha.
Nä ni i morgon far jag och lille Pippis iväg till Skåneland, närmare bestämt Helsingborg, vi tar tåget i morgon middag och är där över helgen. Vi tar naturligtvis en tur till Helsingör, denna mysiga stad, och en röpölse och en Tuborg står på menyn på båten........det är härligt att göra sådana här små avkrokar då Pippis jobbar mycket och vi får på nåt sätt lite andrum att prata igenom saker och ting under en sån här vistelse.....och det är vi värda.......ett sånt himla slit jämt och man är ju inte purung längre så vi ska njuta till fullo......man vet aldrig när man inte kan stiga upp ur sängen längre på morgonen och då gäller det att passa på mens tid är.......


Ha nu en go helg önskar eran Mumin

image683


Detta är en del av den underbara parken i Helsingborg

Gokväll......

publicerat i Allmänt;
efter några dagars uppehåll i bloggandet så är man tillbaka igen. Det var väl tur det så man kan se vad ni har för er:)) Jag har tränat i två dagar och det var skönt att komma igång igen efter sjukdomarna.........och sen har jag varit på NK och köpt min favoritparfym, det är bara dem som har den, men jag kan inte vara utan den, det är jag när jag tar den på mig.........sen for jag iväg till Ubbhult där dem har en affär som heter Stjärnboden, ganska långt att åka men vilken underbar färd det var. Sjön låg spegelblank och det var riktig vårvärme ute. 13 grader hade vi....härligt:))
Jag köpte mig en vårjacka typ lite sjömansaktig den var jättesnygg och sen fick dottern lite babykläder till Lillkillen som ligger i magen och svärdottern fick en blus. Pippis köper jag inte till för han är så kräsen.......det ska inte klia och det ska vara bomull och gud vet va....nä så han fick vara utan.....samma med sonen......han har fått en stock snus istället ha ha.............
Tänk va härligt med lite ljus och solsken.....jag läääängtar efter sommaren nu, gör inte ni det?

Ha en go kväll! Kram Mumin

image682


I det här vill jag bada i nu:)) Saltvatten och tång är det bästa som finns..........