Fredag och slutet på en intensiv månad

publicerat i Allmänt;
Ja jissses vilken månad det varit.....snacka om intensiv med både barnpassning och hantverkare. Har knappt hunnit med mig själv känns det som......men idag har varit en trevlig dag.

Vart och handlat lite blommor som jag satt ut i trädgården och klippt gräset och gjort fredagsfint inne, med lite nyköpta rosa rosor och brudslöja. Tänk om det inte hade funnits blommor vad livet hade varit trist eller hur?

Kyrkogården fick sig ett besök idag. Har hälsat på dem som jag saknar....och det är så fridfullt att gå där och bara tänka tillbaka på både roliga och sorgliga tider. Pippis säger att jag är småreligiös ha ha......men tron kan ingen ta ifrån mig....vad det nu är jag tror på??

Sen kom svärdottern med sin söta mage. Hon är så näpen med sin lilla kula och det ska bli riktigt roligt att få ett nytillskott av mina 3 barnbarn.....4 barnbarn på 2 år....ja dem ligger i dem där barna en har ha ha

Sen ska dottern vara med i TV den 10juni. Hon ska till Stockholm och vara med i en liveshow med Blondinbella....vet ännu inte vilken kanal det är....hon är mycket aktiv och proffesionell bloggare min dotter så det ska bli kul att titta på...

Nä ni nu ska jag ta av mig jeansen och ikläda mig ett par stora mysbyxor så magen riktigt kan pösa ut och sen tror jag att jag ska försöka få med mig Pippis till baren:))

Har ni sett en sån fin Mors dags present jag fick av sonen och svärdottern.....så gulligt av dem.

Ha det gött som vi säger i Götet! kram

Nu är det nästan...

publicerat i Allmänt;
färdigrenoverat. Usch det är jobbigt när man står mitt upp i skiten. Massa hantverkare är det värsta jag vet, även att jag vet att det blir fint till slut, men man kan inte rå sig själv om ni förstår vad jag menar.

Idag har fönsterputsaren varit här också...jag omges av gubbar just nu, men nu är fönstrena rena och nybytta gardiner har jag också.......

Förkyld är jag så in i bänken. Har nog aldrig varit så sjuk nåt år som detta. Maginfluensa och förkylning om vartannat...undras om det är barnbaciller som härjar hos mormor?

Ja ja är det inget värre så........det går ju över.

Usch jag tycker det är kallt....köpt mig en solsäng, för jag vill sola.....men det är ju inte mer än knappt 10 grader ute, men väldigt vackert ute.

Nä ska ta mig en magnecyl och gå och lägga mig, så kanske jag känner mig bättre i morgon.

Kram till er! Mumin



Körsbärshäcken är i alla fall i full blom:)

Vårstädning

publicerat i Allmänt;
Efter en full vecka med barnpassning, var jag ganska trött i helgen, men slet med gräsmattor och blommor. Gräset växer så det knakar, men det brukar det göra nu vid den här tiden för att sedan stanna av till midsommar.

Idag kom gubbarna som lägger om taket också, de var rediga till att arbeta, så i morgon är det andra sidan huset som ska tas.

Jag själv har tagit ner varenda gardin och tvättat och köpt lite nya gardiner för på onsdag ska fönstren tas och då vill jag ha det nytt och fint.....så idag har jag strukit 8 par gardiner....puh.....det är så förbaskat tråkigt att stryka, men jag brukar stryka gardinerna när dem är blöta och sedan hänga upp och då brukar dem bli fina.

Pippis jobbar och står i och snart får jag väl sätta på maten. Idag blir det pyttipanna, restmat, det är gott tycker jag.....som sagt fortsättning följer........det blir till att ta bort skräp bredvid soptunnan så sopgubbarna kommer åt tunnan......ja ett jäkla slit med hus.......men fint blir det nog till slut och snart vill jag åka på semester.

Det räcker med några dagar att vara borta....vi får väl se vad penningpungen har över efter husrenoveringen.

Kram till er! Mumin

Mormor Mumin

publicerat i Allmänt;
som snart också ska bli farmor Mumin, har sovit gott i natt. Nu sitter jag i nattsärken och bara njuter av tystnaden he he.

Linnéa åkte hem igår och helt klart man är inte 30 fortfarande. Varje dag börjar jag inse detta......men dagarna har rullat på bra.

Mat mat blöjbyten och nattamat och en och annan hjärtskärande skrikupplevelse. Men man har så stort ansvar när det gäller ens barnbarn, man har ju dem bara till låns och det är ett stort ansvar när det inte är ens eget barn.

Åsså smög sig en hejdundrande maginfluensa in under söndagsnatten. Kom båda vägarna och jag visste inte vart jag skulle vända mig.....kände mig jättesjuk, men fick i alla fall sova 4 timmar så jag hankade mig fram med den lilla....urk...

Man går omkring och lyssnar och jag spänner mig nog ganska mycket för att allt ska vara till belåtenhet......

Men hon är snäll den lilla Linnéa och det är morfars tös, helt klart:))

Igår hade jag och Pippis bröllopsdag. 31 år som gifta......men det var nog första gången Pippis glömde det, av naturliga skäl.........det man inte har i huvet har man i bena ha ha

Bonuskusinen Emilia kom på besök och jag fick en sån fin bild på sötLimpan och henne......sen tog damen kameran i egna händer och knäppte på min goa katt titta får ni se!



Emilia och Limpan



Min lilla Stollekatt. Vilken bra fotograf!!



Klart att Björne skulle vara med .....månne denna damen bliva fotgraf?


Kram till er alla. Ha en skön dag! Mumin

Lördag

publicerat i Allmänt;
och idag kommer sötLimpan:) Nu ska hon vara hos mormor och morfar i 5 hela dagar. Hoppas allt går bra, men hon brukar vara snäll den lilla sötnosen.

Här regnar det idag. Igår var jag flitig. Tog gräset och fixade och donade och sen kom solen fram och då satte jag mig på altanen och bara njöt av värmen, men idag så är det regn igen. Grrrr.......

Hoppas på en bra lördag.

Kram Mumin



Sol

publicerat i Allmänt;
vill jag ha som så många andra och varmt.....jag blir tossig på den här kylan. Fan det går ju genom märg och ben......

Jag har i alla fall varit bra duktig här hemma och med träningen.

Idag kom persiennkillarna....va dem var käcka och söta. Hade nog kunnat vara mormor till dem också ha ha.

Nu ska vi lägga om taket. Ställningar ska upp och pappen ska bytas....ingen billig affär....men det måste göras.

Det här med hus är ju roligt, men hade jag bott ensam så hade jag flyttat till lägenhet direkt, men Pippis vill inte det, han ska kunna gå ut i trägårn och så vill han ha garage.

Men om man ser krasst på det så ligger han mest i soffan och gonar sig efter jobbet och det är jag som sköter huset och trädgården, så ibland undrar man........

Nåväl nu är det helg och då ska jag ta det lugnt, förhoppningsvis, för på lördag kommer sötLimpan och då blir det till att vara mormor fullt ut. Javisst ja, jag ska köpa en badbalja till henne. Jag har redan badolja.....

Nä kram på er och en trevlig helg! Och solen är gärna välkommen!!:))



Såhär skulle jag vilja ligga nu:))

Hej hej

publicerat i Allmänt;
Nu har jag och Pippis varit barnvakter åt Linnéa eller sötLimpan som hon kallas:))

Hon är så himla snäll den lilla tösen och i går gick mormor och Limpan och la sig vid halv nio. 2 matningar på natten, men hon somnar om så käckt.....annat är det för mormor men jag tar till mina knep ha ha....

Det är ju lite värre att inte ha sina egna barn även att det är barnbarnen....men man blir så fruktansvärt pjoskig när det gäller barnbarnen.

Ja nu är det vår fastän det är kallt tycker jag. Skulle inte sitta fel med en sådär 20 grader så man kunde lapa lite sol........men jag och Pippis sitter och funderar över resor.......man vet aldrig eller också blir det Danmark som gäller.....där är härligt.....bara att komma lite från väggarna är skönt. Men som sagt Pippis hänger med på det mesta.....men kulorna måste finnas också.

Vi ska lägga om taket och byta fönster och isolera vinden, sen får vi se vad som blir över.......

Ja Limpan ser jag igen nästa helg, då stannar hon fem dagar för föräldrarna ska till Barcelona och ha det gött....det kan dem behöva.....


En liten Limpa och ett litet Gullefjun kommer här:



Mätt och go hos mormor....




Ha ha en tomat kan man göra mycket av...tex en röd mun!!



Jo visst........fy fa gött!! Bjuder han igen så tackar jag JA!!

Planteringsdags

publicerat i Allmänt;
Ja det är lite kallt ännu, men jag har satt ut lite växter som jag hoppas tål lite kyla.

Idag har det varit en riktig arbetardag ha ha.

Först så vaknade jag klockan 4 !!!!!! vad i hela friden skulle jag vakna så tidigt?? men jag kunde inte somna om. Så jag tog täcket och vandrade till soffan där jag läste lite grann, men somna icke. Jag var väl inte trött......

Sen när jag fått lite kaffe vid halv åttasnåret så satte jag igång och tvätta lakan och täcken och vad hör jag: Jo en mus igen!!! i Pippis nattduksbord. Jag fattar inte varför inte Stollekatten kan äta upp dem....grrr.....

Ja ja sen så klippte jag gräset för första gången denna vår och sen köpte jag blommor. Jag for runt lite överallt och jag beundrade dem vita fälten av vitsippor som jag flög förbi....sagolikt vackert...som en matta.....men regnade gjorde det lite grann emellanåt.

Sen planterade jag och satte ut mina "djur" i trädgården. Nytt för i år är en höna och en papegoja:))

Jag har plåtat lite så här kommer det lite nyplanterat.



Lite lila och gula blommor i öppna spisen....



Violer snööga tror ja den heter och lila vad det nu är............



Fåret och det blåvita...vad annars när man är Göteborgsk.....



Papegojan bland blommor.....men sen ska jag plantera blommor i gojans färgen...snyggt!!



Fru Anka med vårhatt och lite blomster...



Hönan och "Strindbergslampan" ha ha grannen har riktiga hönor och dem kacklar utav bara den...jag tycker det är mysigt:))



Sist men inte minst...trollena...som hängt med ett bra tag.

Kram ha det gott! Mumin