Gokväll i stugorna

publicerat i Allmänt;
Idag har jag varit och shoppat loss lite. Fick tag i två jumprar och ett par svarta jeans....var riktigt snyggt:) Men jag förstår mig inte på modet denna höst. Jag vill gärna ha en blus, men man ser ju ut som man är med barn när det stramar åt under bysten. Men dem rutiga blusarna är söta, ska ta och se om jag inte får tag i nån sådan.

Gympat har jag gjort också och det var kul som vanligt. Jag har träffat en tjej där som är väldigt trevlig, vi brukar gå på samma pass och det blir ju att man pratar lite grann med varandra. Trevligt med nya bekantskaper:)

Pippis har kommit hem.......just nu sitter han eller halvligger i soffan......och sover som en gris ha ha. Den gamle mannen tål inte såna utfärder längre......mycket av det goda skulle jag vilja säga så det är självförvållat, men han har haft det kul och det är huvudsaken. Han kallade mig för snygging när han kom hem , ha ha,  men han sa också att damerna i Lettland var tjusiga med stillettklackar och allt. Det kan jag inte gå i längre så han får nöja sig med att jag har mina Eccoskor och traskar omkring i:))

Kan ni tänka er att jag är trött och känner mig riktigt sömnig just nu. Jag tog den nya medicinen i kväll igen. Jag får väl ge den en chans till..............Gonatt med er alla! Kram Mumin

Skit också......

publicerat i Allmänt;
tror ni medicinen hjälper mot mina sömnbesvär? Inte. Jag blir så trött på det här så jag kan spy.  Jag ger upp!! Det är ju absolut nödvändigt att få sova och jag vägrar att ta så mycket mediciner så det knockar en totalt.....det är inte bra. Får väl ta och ringa till doktorn i morgon och se vad han säger. Livet blir ju så begränsat för min del när jag inte får sova, jag kan ju tex inte ligga över någonstans för jag springer upp och ner ur sängen ...........och stackars Pippis blir ju lidande också, så ibland får jag ligga och titta i taket och försöka ligga still även att det kryper i kroppen. Jag har ju försökt med allt, avspänningsCd, akupunktur osv.............men inget hjälper förutom lite "knark"....usch vad ska jag göra?

Ha en bra dag  alla bloggisar! Kram Mumin

Förresten rökat har jag inte gjort.......i morgon är det en månad sedan.......

Gammal köttfärs?

publicerat i Allmänt;
I går hade vi tacos jag och sonen och sen hade jag en underbar kväll i min ensamhet. Tända ljus, lite räkor och rosévin och filmen var ju jättebra!! Men ni skulle sett mig i natt.......herreminje vad jag sprang på toaletten. Jag mådde så dåligt så jag somnade inte förrän halv sju i morse. Gammal Maxiköttfärs måntro? Jag frågade sonen och han hade också sprungit på toaletten ett antal gånger.

Idag är det ju jättefint väder fast jag sov till halv ett så nu känns det lite konstigt att klockan är så mycket. Men gräset har jag klippt och tvätten är struken. Fy farao vad det är tråkigt att stryka.

Ikväll vet jag inte vad som händer. Syrran är sugen att gå på "Musik på vattnet". Det är som en avslutning på sommaren då dem spelar och sjunger på en pråm mitt ute på vattnet i Rådasjön här i Mölndal och sen är det avslutningsfyrverkeri.

Ja vi får se, känner mig faktiskt lite trött efter nattens springande.

Kram ha en go kväll! Mumin

Äntligen fredag

publicerat i Allmänt;
Tänk att fredagar är så in i norden mysiga:) Lite städning, tvätt och gympa har det blivit idag och i morse flög Pippis iväg till Lettland. Det är faktiskt väldigt lugnt och skönt hemma, men inte för alltid skulle jag vilja att han ska vara borta, men det skadar aldrig att vara utan varandra och åka på varsitt håll med sina kompisar, det ger liksom lite mer krydda sen när man träffas ha ha. Nu ikväll kommer sonen och äter lite med mig, sen ska han väl ut på galej kan jag tro.....Jag själv ska titta på en film som heter "En kvinnas doft" med Al Pacino. Blir nog att ta fram näsduken........ha ha det äger jag ingen...det får bli hushållspapper. Sen när mörkret faller på sätter jag mig nog ute på verandan och smaskar i mig mina räkor jag köpte igår. Ha det så gott! Kram Mumin

Jodå den ska användas idag också...........:))

Tjenare moss!!

publicerat i Allmänt;
Idag har varit en bra dag hitills. Skulle till doktorn i eftermiddags för jag har ju väldiga problem med sömnen. Det jag äter till natten skulle ta kål på en gris:( Efter ett spinningpass på lunchtid så åt jag och gav mig iväg till doktorn. Jag fick nåt nytt som är ute på marknaden, det är rent melatonin, ett hormon som styr hjärnans dygnsrytm.....men jag ropar inte hej ännu....ikväll ska det prövas. Håll tummarna att det hjälper.

Jag måste säga att receptarier är det mest tråkiga och långsammaste som finns, ja dem kanske behöver vara noggranna, det är klart, men ibland tittar dem ju på burkarna tio gånger innan dem lämnar ifrån sig dem. Men idag fick jag betjäning av en sån bra kille. Alert och mycket kunnig. Han beskrev exakt hur tabletterna fungerade och kollade att dem passade ihop med min andra medicin och förklarade på ett mycket kunnigt sätt hur dem påverkar kroppen. Jag ska ta och skriva till apoteket och ge honom beröm för hans kunnighet. Det tycker jag han är värd. Jag berömde honom också när jag gick därifrån och han blev så himla glad för det. Som sagt små ord kan göra en lycklig. Vi behöver alla beröm och det behöver inte vara så märkvärdigt och gratis är det också:)

Sen har jag kommit på en bra grej i alla fall för mig och det är att äta mitt på dagen istället för att äta ett riktigt mål mat vid femtiden. Jag mår mycket bättre när jag får lite lagad mat och det är just vid ett-tvåtiden som kroppen behöver energi än senare på dagen. Sen kan man göra nåt enkelt på kvällen och på det sättet håller man sötsuget väck också. Det funkar på mig!

I morgon blir jag gräsänka  en hel helg. Pippis ska åka till Lettland och titta på speedway. Jag tycker det ska bli skönt att rå sig själv lite grann......men Pippis är lite orolig vad jag ska hitta på.....jag skoja med han och sa att nu ska jag leva loppan när du är borta ( det sa jag för ett par dagar sedan) och nu ikväll sa han på skoj att sonen får nog bevaka mig lite under helgen...........var det på skoj eller är han lite orolig? Ha ha ja vem vet........Mumin kanske ger sig av till stan och tar sig en kvällsrunda:)

Ha det så gott! Kram Mumin

Skenheliga Mumin:)

Regn och rusk och Gustav

publicerat i Allmänt;
Idag öser det ner, gör det det hos er också? Gustav har ju varit på besök och nu är han lugnare. Det magonda verkar ha gett med sig. Jag och dottern fick en trevlig lunch med makrill och färskpotatis och grönsaker och hon åt med god aptit. Gustav sov mest, hade det inte varit för det att hon inte kunde ta med sig barnvagnen ( hon kom inte på knepet hur man fäller ihop den:) ) så hade jag inte bangat för att gå ut i friska luften med honom även att det ösregnar men det får bli någon annan gång. Nu tycker jag att jag känner honom lite mer och det gick som en dans att byta blöjor och ge honom mat men olyckan var ju framme och han han kissa på mormor ha ha. en sån liten groda........

Ja jag skulle ju ta det lite lugnt, men nu känner jag mig så instängd, så det vete katten om jag inte gympar idag i alla fall.

Kram på er! Mumin



Titta vad stor jag har blivit.....nu har jag gått upp 1,1 kg på tre veckor ......

E jag klok?

publicerat i Allmänt;
I går så tog jag fram allt i frysen och tänkte att nu ska jag vara duktig och göra massa mat och frysa in så jag slipper stå varje dag och laga middag. 3 timmars matlagning blev det och jag svettades och svor ve och förbannelse över alla 8 rätterna som jag lagade till. Snyggt och prydligt skrev jag på vad det innehöll och datum. Sen började det att snurra i huvet och hjärtat banka....svimningskänslan var oundviklig. Inte hade jag ätit mycket på dan heller utan i min iver att bli färdig så jobbade jag på utan bara den........sov oroligt gjorde jag i natt också.......konstigt? NÄ!!!  Mumin i ett nötskal:) Så idag är jag så trött så jag vill kräkas. Vad lider jag av? Tvångstankar eller är jag manisk. Duktiga flickan har varit i gång igen:(.....men nu ska jag lägga mig en stund och vila.....det snurrar i huvet fortfarande, kroppen har väl sagt ifrån antar jag......men jag har i alla fall inte rökat på 3 veckor och det är jag mäkta stolt över. Förresten i morgon kommer Gustav till mormor.....hade han kunnat äta så hade han fått makrill, men det ska dottern och jag käka. Kram ha det gott! Mumin

30 års kalas

publicerat i Allmänt;
har vi varit på idag. Gustavs pappa fyllde 30 i torsdags med blev firad idag. Det var kul att återse lille Gustav, nu är han lite bättre i magen men det var ett stojande som det brukar vara när tjötiga människor träffas så dottern var nog i alla fall lite trött.......



Födelsedagsbarnet och Pippis



Här är det "plastfarfar" och farmor och dottern



Nåt kul var det nog dem båda herrarna pratade om:)



Farmor med Gustav



Mamma och mat gott......



Sen lite vyssanlull av mormor och då stendog jag igen ha ha

Ha en go kväll! Kram Mumin

Lördag eftermiddag.......

publicerat i Allmänt;
Usch inatt vaknade jag av att Pippis telefon ringer, det är otrevligt när det ringer mitt i natten. Pippis svarade men det var ingen i andra änden. Försökte somna om utan att fråga vem det var.....ja jag somnade till slut och vaknade i morse och frågade då Pippis vem det varit. Sonen. Jävlar va rädd jag blev.!!Tankarna for runt i skallen om misshandel och all annan skit som finns ute på stan och när jag ringde sonens mobil hade han telesvar på. Då blev jag ännu räddare.....magen knöt sig femton varv men till slut fick jag tag i han. Nä han hade ringt fel...skulle ringa nån kompis eller nåt och sen hade mobilen dött. Jag sa till sonen att även när du är 50 år så tänker jag förfölja dig tills jag ligger i graven, så skrattade han och sa att jag är ju så stor nu så ta det lugnt morsan...........nä du är fortfarande liten för mig svarade jag och kommer att så förbli. Kycklingmamma är vad jag är men på ett sätt tror jag det är bra, det är så många ungdomar och barn som aldrig har några föräldrar som bryr sig, så egentligen ska han vara glad över sin kycklingmamma:)

Sen har det varit trädgårdsarbete hos svärmor. Gräsklippning och lite vattning av blommor. Hon ligger fortfarande på sjukhuset och är väl inte riktigt kry, men vad kan man begära när hon är 90 år.

Sen var Pippis och jag i verkstan och där träffade vi lite gubbar som bjöd på te och kaffe och lite tjöt....nu väntar middagen......fläskkotletter.....sen ikväll blir det ostkväll. Kram ha en go lördagskväll! Kram Mumin

Så ja nu är jag piggare

publicerat i Allmänt;
Efter en god natts sömn känner jag mig som vanligt igen. Vete katten vad detta var, tur att det går över. Fredag idag och då innebär det att sängarna ska bäddas rent. Visst är det gott att lägga sig i rena lakan? Sen växer det förjolade gräset fortfarande, det brukar ju stanna upp så här på eftersommaren, men det får tas varje vecka. idag blir det gympa i eftermiddag, nu känner jag riktigt för det, det är ett gott sundhetstecken.....och inte har jag rökt snart är det två veckor, jippi:) Ikväll blir det lite räkor och rosévin, det är ju på modet nu att dricka rosé och det är gott tycker jag, fast det skall vara iskallt.  Ha en go fredag! Kram Mumin
Får väl föreviga målvakten från igår....målen han släppte in var i svåraste laget, men käcka killar han spelar med. Ungdomarna är mycket trevliga nuförtiden tycker jag i alla fall dem flesta, sen finns det ju "rötägg" men dem kanske har en anledning till att vara det........



Sonen i mål. När han var liten älskade han Ravelli så han fick öknamnet "Karamelli" för han gillade godis:)

Jag......en tillfällig risbuske?

publicerat i Allmänt;

Nu har vi varit på fotboll jag och Pippis. Syrran och svågern kom med och det var med glada hejarop som vi sänkte sonens lag med 3-1....nä det gjorde vi inte men när vi kommer igång kan inget stoppa oss. Vi sa det att det var kul och titta på fotboll så det vete katten om vi inte tar och går till Ullevi nån gång och tittar på Blåvitt. När sonen var liten och spelade i Gothia Cup så var alltid svärmor och svärfar där och hejade. När matchen var slut så frågade alltid farmor om sonen ville ha glass och det gjorde jag idag också....då kom det ett litet roligt flin på hans läppar. Jag hade kameran med mig och det var en underbar kväll i stan idag, men tyvärr tog batterierna slut i min gamla kamera så det blev väl ett eller två kort på han. Men vad det är lite folk nu i stan, det märks att semestrarna är över, men det var härligt att få lite frisk kvällsluft i lungorna och lite glada skratt:)

Sen när jag kom hem fick jag se att min lilla vän Ninni hade skrivit så rart om mig. Tänk vad små ord kan göra en glad:) och ett roligt mail ifrån "Gösta" hade jag också fått. Gösta är en hyvens kille, jag gillar han för han är en sån bra kompis och förstående.

Lite risig är jag fortfarande, kliar i ögonen men får väl ta en allergitablett och se om jag blir av med besvären. Rökat har jag inte gjort för dem som är nyfikna....jag tror jag klarar det.......nu ska jag gå och lägga mig och se vad Pippis har att erbjuda:) Kram sov gott alla mina goa bloggisar. Kramar Mumin

Torsdag kväll

publicerat i Allmänt;
Idag vaknade jag av att jag hade sån allergi....jisses det klia över hela kroppen och i hårbotten. Jag var riktigt sjuk så jag fick ta cortisontabletter så det gick över, sen somna jag som en stock i en timme och masade mig upp ur sängen. Har ingen vidare aptit heller.......men är ändå hungrig på nåt sätt. Ja jag var i alla fall iväg och helghandla och gjorde mat....känner mig lite konstig, men nu ska jag och Pippis dra iväg till Heden i Göteborg och titta på sonen när han spelar fotboll. Kanske jag blir lite bättre när jag får annat att tänka på än mina krämpor. Kram ha det gott! Mumin

Godmiddag.....

publicerat i Allmänt;

Trött e jag idag och hade ont i urinvägarna när jag vaknade i morse. Jäkla skit också, det som har varit så bra. Men jag lämnade ett urinprov till läkaren idag men det var inga bakterier utan min vanliga urinrörskatarr som är igång igen. Det får bli lokalbehandling framöver igen, har fått 4 tider som jag ska gå på

Annars inget upphetsande idag, lille Gustav är grinig igen, men det tar ju sin tid att vänja sig dels för honom själv och för mor och far. Och har man ont i magen när man inte kan tala om det är det ju inget roligt........men det går över efter några veckor får vi hoppas.

Min bild som var med i tävlingen kom på bronsplats och det är jag glad över......kanske ska gå en fotokurs och bli lika bra som ni andra med era härliga bilder, nä det duger som det är tror jag........

Idag blir det pannbiff till middag, ingen träning idag det orkar jag inte.....Kram ha det gott! Mumin

Momor och Gustav

publicerat i Allmänt;
Ja livets efterrätt.....det är allt sant det när dem säger att när man får barnbarn så är det ljuvligt. Idag har jag tillbringat dagen med Gustav. En sån härlig krabat och så gott dem luktar:) När han vaknade fick jag ge honom mat och han är lite glupsk men va mysigt det var att sitta ihopkrupen med han i soffan. Sen stendog han fullkomligt i mormors armar och snarkade som bara den.....enligt dottern sover han ännu ha ha..ett sånt gullefjun han är. Kram nu ska jag gå och gympa!



I mormors trygga famn:)



Jag har blivit stor........0.5 kg har jag gått upp och växt 4 cm

Släng vågen.....

publicerat i Allmänt;
eller ställ er inte på den! Jag har inte brytt mig om vågen på den närmaste månaden för jag tycker den är missvisande, inte för det att jag har gått upp i vikt men inte har jag gått ner heller. Men så idag hittade jag ett papper där jag hade mätt mig med måttband för ca ett år sedan då jag riktigt började träna regelbundet. Jisses hela 12 cm har försvunnit från min kropp och som jag tror ersatts av muskler eller fördelat sig på ett annat sätt över hela Mumin. Ja det var roligt att min idoga träning har gett resultat. Så stirra er inte blinda på den förbaskade vågen, muskler väger mer än fett. Ja nä nu ska jag inte sitta här och "skryta" över mig själv men det är klart man blir glad när det ger resultat:)

Nu ska jag åka till Gustav den lille gaphalsen, han har blivit jättegrinig undrar om det är kolik? Ja det ska bli riktigt roligt att få gosa lite med han idag. Kram alla ha en bra dag! Ps jag har inte rökt ännuDS

Hej här är jag....

publicerat i Allmänt;
ha ha, igår var för bedrövligt, men idag skiner solen och det är riktig sommar igen:) Pedantisk som jag är har jag städat idag och varit på Plantagen och köpt en cyklamen. Jag tycker det är fina blommor och helst dem små, dem luktar gott.

Lille Gustav har blivit lite grinig, jag tror han har ont i magen så imorgon beger sig mormor ner till honom och gosar lite. Han är glupsk och äter mycket men han rapar emellan tagen så jag tror han sväljer mycket luft. Ja det ska bli roligt att se honom igen den lille skrutten.

Svärmor håller igång Pippis för det vilda. Dem ringde idag och sa att hon behöver tofflor, men till saken hör den att hennes fötter är så svullna och tjocka så det går inte på henne ens 44 :or...........Sen fick hon pension idag och det var Pippis tvungen att åka och hämta. Han springer fram och tillbaka på det där sjukhuset, stackars han, men det är en enveten dam och det går inte att rubba på hennes vilja......suck.....jag orkar inte med henne, hade nog av min egen pappa i många år så det får räcka......

Nähä nu kom det en tvättkorg farandes.....sonens....det är bara att ta tag i den!! Men jag klagar inte, jag gör det så gärna, barna är det bästa jag vet:) Kram på er, ha en trevlig kväll! Kram Mumin

Kaffe och rödvin....

publicerat i Allmänt;
shit har ställt till det för mig idag eller igår...........Jag dricker ju inte koffein pga att min medicin passar inte ihop med det, och rödvin får jag ont i huvet av och hjärtklappning, men i går drack jag både ock och nu får jag skylla mig själv idag.....jäklar också att man kan vara så dum. Hela kroppen darrar...jag bara väntar på att det ska gå över. Vila blir det idag....det här gör jag inte om.....men trevligt hade vi det:) Kram Mumin

Cykeldags

publicerat i Allmänt;
den rosa cyklen har fått sig en omgång idag. Trampade iväg med lätta ben i 1,5 timme. Var och köpte en blomsterbukett för vi ska på grillkväll idag hos grannen. Det ska bli mysigt att sitta och tjöta lite. Enya och Günther var här igår. Det var roligt att träffa dem igen. Lika godissugna som vanligt:)

Igår tittade jag på en sån bra film. Jag slank in på den efter Jönssonligan. Barbara Streisand hade huvudrollen, men jag vet inte vad den hette, men den var så in i bänken bra. Den var så sorglig och rolig också, så där satt jag och lipa..........

Inte en cigarett på snart en vecka. När jag cyklade idag så åkte jag förbi några som rökte. Fy farao vad det luktade illa. Usch nä tack.....jag hoppas jag klarar det.

Kram ha en go lördag! Mumin

Fredag

publicerat i Allmänt;
och jag känner mig ganska sliten idag faktiskt. Sov faktiskt ovanligt länge idag och bäddade rent i sängarna. Sen gav jag mig på fönstrena invändigt och dammsög därefter. Därefter var det gräset som behövdes tas, så då sprang jag runt med den i en halvtimme. Nu har jag gjort enchilladas till middag, ska bara in i ugnen. Nä någon gympa blir det nog inte idag, hade föresatt mig det men jag tror att kroppen säger ifrån.....det har liksom varit lite mycket den senaste tiden, så min arma kropp behöver kanske vila. Rökat har jag inte gjort heller för den delen. Nä ett glas vitt ikväll får det nog bli, det tycker jag att jag är värd:) Kram ha en trevlig kväll.....här är full solsken idag. Kram Mumin

Förresten jag är med i en tävlning.......kompisarna vi har, har anordnat en tävlning om bästa sommarminne och kan ni tänka er att jag ligger för närvarande på 2:a och 3:de plats med mina alster.....jag som inte är någon vidare fotograf jämfört med er andra här på bloggen...ja det var kul. Dem här är det:



Maneten och Strandhugg

Godmorgon

publicerat i Allmänt;
Idag är det rikgtigt ruskväder ute. Hösten närmar sig med stormsteg, men jag är ju en höstmänniska. Älskar att gå bland murkna löv och inandas den där speciella doften av gammal jord och svamp. Sen blir det ju mörkare nu också och det tycker jag är skönt faktiskt. Det blir ett sånt behagligt lugn......ja sån e jag:)

Igår bestämde sig Pippis för 2 resor till Polen med sina speedwaykompisar. Dem flyger ett sånt där litet plan ner dit och det är inte utan att man blir skraj när man hör det. Gamla gubbe ha ha. Men jag följer inte med. Visserligen har jag aldrig varit i Polen men se dem där resorna går i frosseri både när det gäller mat och dricka. Nä det får han åka själv på. Gräsänka är inte så dumt det heller :)

Idag skall jag gå på spinning på lucnhpass och sen får jag väl handla lite till helgen. Fönstrena tänkte jag kanske ta invändigt....får se vad jag hinner med. Ha en go dag på er!  Fjärde dagen rökfri!!! Grattis Mumin:)


Kram ha det så gott där ni befinner er! Mumin

Hej på er!

publicerat i Allmänt;

Nu verkar det som om svärmor har fått lite ro. Pippis pratade med sköterskorna idag och hon har sovit gott i natt och varit lugn. Hoppas det håller i sig. Hon ska genomgå massa undersökningar, men det är bara bra så hon blir riktigt utredd, men vi har ju ett hus till att hålla reda på nu, men det ska väl gå det också.

Idag har det varit pappersexcersis här hemma och gymping i kväll. Rökat har jag inte gjort:) Tar en dag i taget. Har pratat med dottern idag också och jag kan inte fatta att hon är så pigg för att vara nybliven mamma. Jag var dödstrött när jag hade fått barn, men det är ju så olika. Lille "gullefjun" som jag kallar Gustav för äter som en häst, nästa vecka får jag nog träffa honom igen. Han får acklimatisera sig lite hemma först innan han drar iväg ut på äventyr, men han är söt som socker. Jag längtar tills jag får gå med barnvagn på promenad, det var ju ett tag sedan:) Sonen skall ha Enya och Günther i helgen så det ska bli roligt att träffa dem igen. Det är ju svårt att skiljas från djuren när man en gång har blivit fäst vid dem, så det förstår jag honom. Ja det var väl allt för idag mina vänner. Ha nu en god natt! Kram Mumin



Mormors lille "Gullefjun"

Svärmor....

publicerat i Allmänt;
har varit på tapeten hela dagen idag. Jag är som ett vrak............jag vill inte lämna ut henne så här på min blogg men hon är på sjukhuset nu till slut. Många instanser har varit inblandade men till slut hamnade hon där hon skall vara enligt mitt tycke. Men hon är en energitjuv så gammal hon är och mig fick hon musten ur idag.....men jag har inte rökat. Nu kommer väl doktorer och sjuksköterskor vimla framför ögonen i natt, men jag hoppas att jag kan sova. Kram Mumin

Nya liv....

publicerat i Allmänt;
efter semestern verkar ett nytt tema på bloggarna. Nu kämpar vi på i motionsspåret och på gymmet:) Heja på!! Att träna eller att promenera och röra på sig överhuvudtaget är ju såå nyttigt. Jag är ju en träningsfreak det vet ni men vad gott det gör. Man blir så mycket friskare om man motionerar och äter nyttigt. Jag blir alltid så glad när jag har rört på mig, endorfinerna sätter fräs i hjärnkontoret och efter en härlig dusch är man som en ny människa:)

Idag har jag bestämt mig för en sak till.....att lägga ciggen på hyllan. Jag är en sån nikotinist så ni bara vet, men lite tuggumi har jag käkat idag och nu när lille Gustav har kommit vill jag inte vara en rökande mormor......jag har försökt förut......men jävlar nu ska jag lyckas.!! Lyckades jag banta bort halva min kropp så skall jag bli kvitt dem där förbaskade ciggen också.....svårt JA men inte en enda cigarett idag.......jag lovar inget men det SKA gå.

Nu ska jag gå och lägga mig och läsa Tara! Kram och gonatt! Mumin

Måndag

publicerat i Allmänt;
Idag har jag varit riktigt på G....det var annat än igår det. Handlat, slängt massa skräp och varit  på Myrornas. Revisorn skuttade in en stund och hämtade papper. Alltid lika roligt när han kommer...han har sån energi och är så positiv och frågar alltid om jag skulle kunna tänka mig honom istället för Pippis......ha ha han bara skojar naturligtvis...han är lyckligt gift han också men vi skojar alltid lite under bältet han och jag......
Middag har jag också lagat men det dröjer lite innan vi ska äta...först ska jag spinna runt i en timme på gymmet. Det är alltid lika roligt. Kram ha en go eftermiddag och kväll! Mumin

Söndag och tråkigt väder

publicerat i Allmänt;
Jisses va det regnar, riktigt innesittarväder. Vi hade kul igår och ingen stålkeps idag:) Varför är söndagar så tråkiga? Nä det får bli att läsa lite grann och sen ska Pippis göra skinkstek idag till middag. Nu tycker jag det är riktig höst ute fast det är ganska varmt ändå. Jag längtar efter lille Gustav, igår hade han sovit från klockan ett till halv sju på morgonen. Ett välartat barn och mycket hungrig:) Kram på er därute! Mumin

Kräftkalas

publicerat i Allmänt;
ska vi ha idag. Min väninna som jag var i Jukkasjärvi med och hennes man kommer hit ikväll och vi ska käka lite kräftor och räkor och ostar osv. Sen blir det väl lite vin och jag har köpt mörk rom. Det var längesen jag drack det, men det och ginger ale och lime ska visst vara jättegott!! Sen fick jag städat hela huset igår och tagit gräset.

Sonen kom idag och undrade om jag hade några gardiner......det är ju lite kalt hemma hos honom nu när han är ensam så jag åkte iväg och köpte en del panelgardiner och pryttlar och gjorde det jättefint hemma hos honom. Hoppas han blir nöjd när morsan varit där och härjat:)

Gustav har kommit hem....han äter som bara den.....nä nu står Pippis i grytorna och gör en braklunch. Vi får ju bottna lite innan festen. Kram ha en go lördag! Mumin


  Mmmmm gott!!

Får jag presentera Gustav....

publicerat i Allmänt;
O jisses så söt..........men det är kanske bara en mormor som kan säga det, men det var det ljuvligaste jag har sett, och så snäll han var:) Till och med Pippis smalt och morbror var lika förtjust han. Syster och svåger och kusinerna var med också och alla var betagna. Varsegod ett litet potpuri av den nyfödde:



Gustav i mormors knä:)



Morbror och Gustav



Stolt pappa



Titta va söt jag e:)



Ha ha lika stora fötter och smala ben som sin morfar:)



Till sist en stolt och trött mamma med lite blod till kroppen


Ja inte trodde vi att det skulle vara så ljuvligt att bli mormor och morfar, vi  blir alldeles varma i kroppen när vi ser honom:)


Kram och ha en god kväll! Mumin

Hej på er!

publicerat i Allmänt;
Nu är dottern bättre men fortfarande svag. Dem försöker få upp Hb värdet så gott det går så nu åker vi ner till Varberg och hälsar på. Tar med mig kameran och kommer väl ikväll att förevisa lile Gustav här på bloggen.

Många kramar Mumin

Stackars min lilla dotter.....

publicerat i Allmänt;
hon ligger fortfarande på förlossningen för hon har såna blödningar och får blodtransfusion....detta var inget roligt...och hon är jättesvag så hon kan inte ge Gustav mat:( Det blir inget besök idag hos henne, så vi får vänta med att se bebisen. Jag själv är alldeles slut jag också så det får bli en lugn dag. Jag tittar in till er när jag har piggnat till.

Kram Mumin

Välkommen Gustav Anders Ludvig

publicerat i Allmänt;
 född den 5/8 2008 kl 19.34. 3555gram och 50 cm. mörkt hår, stor näsa, stor mun och suger redan på tummen:)) Vi är VÄRLDENS lyckligaste mormor och morfar och morbror:)) men 14 timmars plåga.......hon vill inte göra om det, men jag är så lycklig att det gick bra till slut. Det var den mest nervösa dagen på länge, men när dottern ringde så hörde jag honom i bakgrunden, sådär sött.................................ååååå vad vi är lyckliga......nu ska vi skåla.....och i morgon far vi ner och tittar på underverket.


PUSSAR OCH KRAMAR MORMOR MUMIN

Hurra!!!!!

Förlossningsarbetet.....

publicerat i Allmänt;
är igång och dottern är på sjukhuset. Dem åkte in kl 4 i morse och nu ligger hon och kämpar. Mågen ringde för en stund sedan och allt är bra hitills. Håll tummarna! Kram Mumin

Det går visst inte att.....

publicerat i Allmänt;
kommentera det förra inlägget. Jag tror det är många på nätet just nu. För en timme sedan var det samma sak, värkarna är där men inte tillräckligt starka för att åka in visst........ja i natt kommer väl inte jag att kunna sova.....men dottern sa själv att i natt är det nog dags att ta sig till sjukhuset....fortsättning följer......

Kram ha en go natt vi hörs i morgon. Mumin

Jag blir hypernervös....

publicerat i Allmänt;
där ligger hon hemma jämte sambon och har värkar, och åker inte in!! Det hade jag gjort. Men hon säger att dem inte kommer så regelbundet som det ska, men det är väl bättre hon är på plats för hon vill ha epiduralbedövning och den måste sättas vid 5 cm öppning. Jag fattar inte att hon kan vara så cool.........och dem bor ju mitt på landet och har minst en halvtimme till sjukhuset...ja jisses.....fortsättning följer....kram

Så spännande......

publicerat i Allmänt;
Slemproppen har gått och nu sitter jag och biter på naglarna för dottern är hos läkarn och barnmorskan. Hon ringer nog snart. Inga värkar ännu men nu är det snart dags.....jäklar va spännande!! Återkommer så snart jag vet mer.

Kram alla! Mumin

Konstigt väder.....

publicerat i Allmänt;
det är molnigt men varmt ändå. Idag sov vi länge jag och Pippis.....känner mig mörbultad fortfarande efter gårdagen. Det var varmt i går kväll, satt på altanen och bara mös med ett glas vin tills ögonlocken for igen. Ja idag verkar vara en sån där dag som går i ultrarapid. Kram ha en go dag! Mumin



Tog ett kort på våra vindruvor i går kväll. Det blir många i år:) Hela taket är fullt.

Totalt klubbad.....

publicerat i Allmänt;
efter en dag på havet......men så ljuuuuvligt i vattnet:) Säkert 22 grader. Men det var svårt att komma upp och i för det blåste lite grann.....jag har träningsvärk så som jag har simmat och syrran som är som en fisk i vattnet hon hade simskoleundervisning av crawl och allt annat som hon är bra på:) Mycket tjötande om ditt och datt, men väldigt roligt. Jag kan inte fatta att det ska regna i natt, här är underbart väder fortfarande, men det kommer väl. Ja lite bilder från dagen kan jag väl visa, sen ska jag ta en rackabajsare på altanen och bara njuta. Kram på er alla! Mumin



Havet som det bara är sååå vackert:)



Ni kan tänka er hur här ser ut när det stormar........



Min kära syster just uppkommen från simskolan:)



Titta här är hon i full gång......



Ett svanpar med ungar....tänk att dem är trogna hela livet....konstigt....



Ni behöver inte titta...men herrejösses....hängpattar och massa muskler och en tjock mage....ha ha jag skrattar ihjäl mig men det bjuder jag på:)



Flaggan i topp denna fredag 1 augusti....denna underbara dag:)

Tack till min kära syster med familj för denna roliga dag!


Ha det gott alla mina andra vänner därute. Kram Mumin

Sista dagen......

publicerat i Allmänt;
för badliv! Idag ska jag bara njuta av solen och havet för i morgon lär ju regnet komma:( Håller på och packar matsäck till äventyret på havet med syrran. Hoppas på en ljuvlig dag med mycket badande. Kram ha en go fredag! Mumin