Buuuuu.......

publicerat i Allmänt;
image476

Ja idag är det ju Hallowen. Visste ni att Hallowens day kom till Usa från Irland i början av 1840 talet? Man trodde att de döda kom ner till jorden denna dag och skrämde bort elaka väsen. Å så var det en övergång till att vintern hade kommit på riktigt.....så säger sägnen.
Jag läste i tidningen idag att ungdomsfylleriet är värre nuförtiden på Hallowen än Lucia........e det rätt det här? Nu har vi skapat ännu en tradition att supa sig full..........det kan väl va roligt för de mindre barnen att klä ut sig men varför inte hålla sig till detta och sedan låta det vara bra?  Och absolut inte någon häxutsmyckning på Alla Helgons Dag, det tycker jag är en dödssynd. Då ska vi gå till graven och tända ljus och minnas lite extra dem som har farit ifrån detta jordeliv.......
Apropå det så var jag på graven igår och planterade ljung och grankvistar och satte dit en krans. Min syster var också där i går så det blev så fint så.
På fredag ska jag och Fanny och William, mina små "låtsasbarnbarn" gå till kyrkogården och tända ljus och lyssna på musik i kapellet. Alla Helgona för mig betyder som ni läser väldigt mycket för mig. Jag tycker det är en sån underbar känsla att se alla de fina ljusen och den friska härliga luften samt alla löv som ligger på marken och prasslar när man går..............
Ja jag köpte faktiskt godis igår också, vill ju inte råka ut för äggkastning eller nåt annat dumt ha ha.

Ha en go dag vänner! Kram

Här igen......

publicerat i Allmänt;
men jag tror inte jag kommer att blogga så mycket.....får se.......beror ju på vad jag har att komma med....men det behöver väl inte vara så spännande varje gång eller? Helgen har varit intensiv, jag har höstgrävt i trägårn och vart och handlat granris och ljung till graven som jag ska sätta i morgon för då skulle min mamma fyllt år. Jag får väl hedra henne med att sätta ner lite fint så dem trivs där i sina små urnor.........Enya var här igår också, passade henne för sonen och svärdottern var och såg GULD matchen på Ullevi. Jädrans va kul att "blåvitt" vann. Jag är en stor fantast av IFK Göteborg, dem har alltid legat mig varmt om hjärtat så även för resten av familjen så vi var glada igår. Det roligaste var att sonen hade en poster där det stod SM GULD och grattis osv. så i går kväll när våra kära grannar hade gått och lagt sig ( dem är GAISARE) skrev jag lite roligt på den och la den i brevlådan......så det var nog en liten överraskning i morse när dem hämtade tidningen ha ha.

image474

Hälften av landet där "utgrävning" har skett. Jobbigt värre:))

image475

Min lilla "hallowensvan" som jag dekorerat. Tycker det är jätteroligt att göra dekorationer.


Ja ha nu en bra dag alla Kram från Mumin

GUUUUULD

publicerat i Allmänt;
image473

Ville bara komma in ett tag och säga att bucklan är tillbaka!!!!
Syns! Kram

Ortorexi

publicerat i Allmänt;
Vet ni vad det är? Jo det tror jag att jag har fått när jag har bantat ner mig så här......
Det kommer från grekiskans ortodox som betyder renlärig.

Symptom:

Besatt av nyttig mat och träning.
Undviker fett och kolhydrater.
Vet exakt kaloriinnehåll i ett livsmedel.
Blir fixerad av sin egen kroppsvikt.
Tvångsmässigt "nyttighetstänkande och kompensationsiskt beteende" typ "äter jag den här glassen måste jag springa en timme på löpbandet".
Blir orolig och får ångest om hon inte lyckas äta eller träna som hon tänkt sig.
Sover dåligt.
Livsstilen kan tom verka hälsosam enligt dagens kroppsideal.
Deras mat och tankeverksamhet upptar och hindrar dem att leva ett normalt liv.


Ja hörrni...........jag vet inte vad jag ska säga men allt detta stämmer ju in........och sen gör det ju inte saken bättre att man blir på nåt sätt bättre "accepterad" när man är normalviktig. Inte för det jag var ju smällfet och levde ett osunt liv men jag känner att nu börjar det gå till överdrift.........promenerar jag en timme i skogen så känner jag att jag inte gjort tillräckligt utan ska till gymmet också och träna för att sedan kunna äta en macka. Det är ju sjukt.....det inser jag nu............fast det är ju så jävla roligt att vara "smal":))

Ja gonatt med er. Jag får väl ta mig i kragen hur det nu ska gå till??

Kram

Ännu en höstpromenad.....

publicerat i Allmänt;
idag fast med Enya och Shibbie svärdottern.....vi gick samma runda som jag gick igår och det var om än ljuvligare idag för det riktigt bet i kinderna och jag bara andades in en sån underbar skogsdoft. Enya var sjövild i skogen men hon är lydig. När matte är med vågar jag gå utan koppel på henne men inte annars....tänk om hon skulle bli skadad eller springa bort. Nej tack!!
Sen fikade vi och sen kom dottern en sväng. Hon hade så vackert hår idag så jag frågade om hon hade färgat det men det hade hon inte........lyxschampo var knepet. Nä nu är jag så in i bänken hungrig så Pippis får skynda sig innan jag svälter ihjäl ha ha.....ska meddela att det är ingen risk. I morgon är det heltidsdag med Enya för "mamma" ska jobba hela dagen, då blir det nya promenader.....
Förresten tittar ni på "Bonde söker fru"? Ha ha jag tycker det är så jäkla roligt med han som är så blyg....visst är det synd om han men jag kan inte låta bli att skratta åt honom för han sitter och säger "jaha" "jaså du" med världens pipigaste röst.......usch va hemsk jag e men han är nog jättetrevlig:)))

image469

Lika vackert idag (fast det är från gårdagen)

image470

Mysigt va?

image471

"Byxorna" kallas det här stället för därför att vägarna delar sig som ett par byxor och här spelas det teater på somrarna för barnen, Nalle Puh osv.

image472

Brostugan och i mål!!

ha en go kväll!! Kram

Ska köpa mig en tavla.......

publicerat i Allmänt;
Det fattas något på väggen i storarummet och det är en tavla.........Den ska gå i samma färg som möblerna och det är lite brandgult......nä inte brandgult men beigegult då......får jag höra vad ni tycker om mina alster som jag gillar....kan inte bestämma mig.......

image465

Lite för modernt kanske?

image466

Denna är min favorit

image467

Denna tavla passar inte men det är så roligt för att det är min sons före detta klasskompis som går på
konstskola här i Göteborg som har en utställning med den här tavlan. Har ni sett vilka roliga detaljer han har fått med?

image468

Tyvärr är denna för liten att titta på så här men det är rätta färgerna och den är läcker......

Ja ja en tavla kommer det att bli i alla fall. Ha en god natt! Kram på er!

Höstpromenad

publicerat i Allmänt;
Blev det i eftermiddag....en liten runda på ca 1 timme och ändå spritter det i spinningtarmen......herregud antingen död eller också full av energi......sån e jag.......men nu får jag ge mig.....det blir inget mer idag.....bara det att jag älskar när man blir svettig och får den där "kicken" ni vet. Som ett gift!! Okej här kommer lite höstbilder från min promenix......

image457

Klart härligt väder och spegelblankt......

image458

Här brukar vi bada på somrarna om vi inte tar oss till havet.

image459

Så mysigt att gå över spången......

image460

SKF:s representationsvilla

image461

Här luktar det ljuvligt av mossa och hög klar luft. När jag gick där tänkte jag att vad lycklig jag är som kan
vara ute i friska luften och kunna gå.......det är ju inte alla som kan det......

image462

Gunnebo slott...Mölndals stolthet....

image463

Stackarna......jag hade inget bröd med mig...ska komma ihåg det tills nästa gång.


Ha en go kväll! Kram

Frosten har kommit.........

publicerat i Allmänt;
å nu e det riktigt kallt på nätterna och snart är det min bästa högtid nämligen Allhelgaonahelgen. Jag tycker den är så mysig......jag och Fanny och William ska gå till graven och tända ljus och lägga ner kransar.....å förra året var det ju en liten mässa i gravkapellet....det var sååå vackert därinne med massor av ljus! Ja jag e nog lite småreligös.....det säger Pippis att jag e....men det står jag för. Ja idag mår jag bättre, ska ut och handla mat, jag tycker inte jag gör annat ändå är vi bara två stycken nu och lite luft i skogen hade jag tänkt mig.

Ha en go dag! Kram

image454

Vilka krafter som stormen för med sig........

image455

Så mjuk mossmatta och så luktar det så gott........

image456

Enya bland höstlöven...det är roligt när dem flyger:))

Mår inte bra........

publicerat i Allmänt;

känner mig utpumpad.....att jag aldrig kan lära mig när jag har en infektion i kroppen att ligga och vila. Nu får jag sota för det....känner mig helt slut men här springer ju massa hantverkare ideligen och jag känner mig så påpassad, får aldrig vila ut riktigt och jag själv är ju dum som hittar på massa saker att göra när jag inte mår bra så nu får jag sota för det. Värker i hela kroppen och sömnen har det varit lite si och så med...typiskt när jag överanstränger mig.......men idag ska jag bara vila...får se om jag orkar blogga runt idag annars får ni ha det så bra! Kram

Lördagsshopping

publicerat i Allmänt;
Oj va folk det var i stan idag....men roligt!! Vi gick till saluhallen och handla murkelpaté till Pippis och wienerkorv till barna. Sen var vi i Muminaffären och shit va mycket roliga saker......men det var inte billigt.......sen var vi på Buttericks och gick och skratta åt alla roliga saker dem har där. Det är ju en skämtaffär. Jag fick tag i 3 julklappar...skojiga sådana...sen var vi på köttbullekaféet och det var jättegoda köttbullar....smaskens med senap till.....låter lite konstigt men det var jättegott. Ha en bra lördag! Kram på er!

image448

Har ni sett såna enorma köttbullar...så får man en brökaka till och lägger skivor av köttbullarna på smörgåsen.

image449

William och Fanny på köttbullecaféet.

image450

Mumin.....hon ska få en särskild plats:)

image451

Mumin och Pippis som sugrör....

image452

Ha ha detta ölglas köpte jag till Pippis

image453

En bygghjälm med plats för två ölburkar och sugrör i varje ände och ett till mun:))

Men det bästa var nog när jag kom hem luktade det nybakat......Pippis hade gjort muffins och en god köttgryta. Jag är inte bortskämd att passas upp så jag blev jätteglad:))

Lördagmorgon

publicerat i Allmänt;
Godmorgon på er alla! Jag var så jäkla trött i går så jag somnade till Idol..........Idag blir det full rulle igen för jag och mamma shibbie och hennes två små barn ska in till city och gå och titta i affärer. Vi ska gå på buttericks, där har dem jätteroliga maskeradkläder och skojsaker och sen finns det en Muminaffär med bara nästan Muminsaker.....så där kommer jag väl att bli tokig kan jag tro jag som älskar Mumin och hennes vänner.
Därefter ska vi gå på stans "köttbullecafé" där man får en tekaka och stora härliga köttbullar i sås bredvid. mmmmm gott.
Sen har jag lovar Pippis att gå till saluhallen och köpa murkelpastej....den ska visst vara jättegod!

Ha en go lördag! Kram Mumin

Fredag igen

publicerat i Allmänt;
Har varit och shoppat lite....modet är ju lite som om man vore med barn:)) men jag hittade lite grann......nu ska jag snart till frissan och sen kommer Enya. Jag ska passa henne när matte storstädar så det blir väl en promenad i skogen....det är ju härligt väder. Ha en go fredag! Kram Mumin

image442

Lite svart och vitt är min älsklingsfärg

image443

Nä jag e inte gravid:)

image444

Härlig hösttröja

image445

Klänning som ska på nästa lördag för då e det fest:)

image446

Åsså fredagsbuketten en ros till er var:)

Pippis....fågelmördaren

publicerat i Allmänt;
Stackars Pippis.......bara för han är så "snäll" eller vad man nu kan kalla det så har han återigen tagit livet av en undulat!! Kusinens undulat var sjuk........för mycket mat skulle jag vilja säga........så Pippis vred nacken av den. Åh jag fattar inte hur han kan?? Men han mådde dåligt av det för han tog sin en "jäkel" efteråt och sa att det var sista gången han tog livet av en stackars fågel. Jag får väl trösta han ikväll.....djurvän som han e är det ju inte roligt att döda levande ting. Snart kommer Enya så jag får väl sätta på "hurran" alltså kaffepetter......inget annat snuskhumrar:) Ha en go kväll! Kram Mumin

image441 Till sällare jaktmarker........usch stackars pippi och Pippis

Yes.......

publicerat i Allmänt;
Mamma Shibbie kom idag med massor med stövlar, jättefina utländska sådana där märkesskor som hon inte kunde ha och jag blev jätteglad. Jag kunde ha ett par stövlar och ett par skor, dem andra satt lite konstigt på min högra fot så dem kan jag inte ha.....men vilken lycka att kunna ha stövlar i "barnstorlek" över vaderna...jag som har varit så fet:)) En svart kappa kom hon också med i stl 42 och den kunde jag också ha....jag som förra året drog 44-46 över bysten. Jädrans vad peppad jag blir.....sonen skall ge mig pokal vid en viss magisk gräns och nu jäklar skall jag ha den!! Sov gott! Kram

image440

Vad tycks?

Trött fortfarande........

publicerat i Allmänt;
men det är väl inte konstigt för nu är det full rulle igen med kaffepannan och hantverkare.......å Pippis är inte dålig när han är hemma, den lille arbetsledaren:)) Nu ska det målas igen i storarumsfönstret och lite tapetsering så Tore "kluddis" var här igår men jag blir så irriterad för Pippis och han bara tjötar och dricker kaffe så jag tycker det tar sån lång tid......fan det är väl bara att jobba på eller??
Ja ja idag ska jag gå igenom mina och Pippis försäkringar för vi snacka om det innan vi gick och la oss, att vi vet ju egentligen inte vad vi har för nånting och de efterlevande bör ju veta det, så jag ska skriva upp på ett papper vad som gäller. Inte dumt va?

Kram och ha det bra!

image439

Ett spel?

publicerat i Allmänt;
Är det ett spel att köpa hus idag? Angående tisdagstemat hinder fick jag  lite funderingar när jag läser bilagan i GP om våra bostadspriser på villor och lägenheter. Minnet är ju lite kort på oss....för 15 år sedan sprack fastighetsbubblan och folk fick se sina hus och lägenheter rasa i värde. Idag ligger ju priserna på rekordhöga nivåer och ändå lånar människor långt över sina tillgångar. Karriären när det gäller bostadsköp tillåter ingen arbetslöshet eller sjukdom, men se det struntar vi i idag.........
Bankerna är ju ganska dåliga på att informera om den ränterisk som låntagare får när dem tar lån till sina inköp. Jag tycker dem borde lämna en skriftlig information till den som lånar och verkligen räkna med en stigande ränta på ca 2 % i budgeten.
Min pappas fina hus i Onsala var till salu för ett tag sedan. När han sålde det på slutet av 80talet fick han en miljon för det. Det var mycket pengar då!! Nu var utropspriset 8 millar och jag tror faktiskt det är sålt......Det är ju hemska pengar.....men till saken hör ju också det att den som hade höga inkomster för ca 2 år sedan har också ökat sin inkomst ännu mer nu och det är som sagt inte arbetarna som drar det längsta strået utan de välbeställda i samhället. Pensionärer, sjukskrivna och andra med dålig ekonomi är förlorare.........dem blir en andra klassens samhällsmedborgare.....så är det ju faktiskt. Rik och frisk ska man vara, då duger man i samhället:((
Å sen kom jag och tänka på alla smålån som folk blir lurade till och där då mest ungdomarna som bara kan sms:a och få lån utan säkerhet. Sen hamnar stackarna hos kronofogden när dem inte kan betala. Det får absolut inte vara så lätt att låna pengar. Det är ju lätt att komma in i karusellen och sedan aldrig bli skuldfri någon gång i sitt liv.
Ja en liten tisdagskvällstanke......Kram på er alla!

image438Förresten det kliade ju i min vänstra hand....just det pengar.....jag fick tillbaka på elen:))

Rätt svar.....

publicerat i Allmänt;
på frågorna jag ställde var:

1. Bördig= snäll
2. Soperent= hlerent, tomt
3. Taskig= dum
4. Inte vetig= inte klok
5. Bambatant= mattant
6. Trän= krukväxter
7. Va e de för exter å bröta i svalen= Va e de för dumheter att föra sånt liv i trapphuset.

Ja det var inte många som hängde på men dem två som försökte gjorde bra ifrån sig...men Ninni vann.
Hur har ni det idag förresten? Här är ingen rast och ro...Pippis e hemma och han hittar på allt möjligt....jag e trött!!

Kram Mumin

Meducin.....

publicerat i Allmänt;
fick jag av doktorn...slemavsvällande plus antibiotika för jag hade bihåleinflammation. Jag e lite trött och jag frågade honom när jag fick träna igen för han vet hur jag är, kan ju inte vara still om jag inte är dösjuk å så sa han att det är inte bra och träna med infektion i kroppen  så damen får nog lugna ner sig lite.....men lite frisk luft har ju ingen dött av ha ha. Han e för rolig.........
Apropå dialekter ska jag testa er lite på göteborgska....hur kom jag på detta nu då?? ja ja kolla här:

Den som har mest rätt får ett vykort tillskickat sig från mig som belöning men då ska ni inte bo i Göteborg.....

1. Bördia
2. Soperent
3. Taskig
4. Inte vetig
5. Bambatant
6. Trän
7. Va e de för exter å bröta i svalen?

Tänk nu så det knakar. Kram Mumin

Huvet känns som bomull......

publicerat i Allmänt;
skit också, jag har inte varit förkyld på två år, men har känt mig lite vissen förra veckan fast jag inte sagt något, ont i kroppen och har gått på magnecyl i veckan, men igårkväll bröt det ut på allvar, jag är alldeles tät i hela huvet, känns som jag har bomull i hela skallen, så det får bli ett besök till doktorn idag för så här kan jag inte ha det.....får göra lite frukost och sen vila. Kram på er Ha en go dag!

image437

Definitivt höst...

publicerat i Allmänt;
image436

Sitter här och hör på fyrverkeriet från Lisebergs avslutning......nu är det ca en och en halv månads uppehåll så börjar julLiseberg med alla sina fina lampor och roliga julsaker. Jag och Pippis brukar gå dit med våra grannar och då har vi hur kul som helst. Vi äter gulaschsoppa och dricker öl på Tyrolen och sen går vi runt och bara myser av julstämningen. Det är verkligen vackert.........Idag har vi inte gjort så många knop jag och Pippis....det var jätteskönt! Ha en god natt! Kram Mumin

Ishotellet

publicerat i Allmänt;
Jag som älskar snö bor väl i fel ände av landet kan jag tro....Vintern är så underbar tycker jag och mörkret. Attt åka skidor och hundspann är det bästa jag vet.......facklor och vit snö......jag gillar det bättre än sommaren. Ja jag är lite knäpp men jag får sån frid i sinnet av mörkret och vintern. Visst gillar jag sommaren men jag tycker det blir för mycket med grillning och surrande gräsklippare och gapiga barn och folk som tror att sista sekunden av deras liv är kommna då allt ska hinnas med.......nä jag gillar det inte!! Blir stressad faktiskt och alla skall göra så mycket på sin semester....förhoppningarna är så stora och så blir det bara "skit och pannkaka" utav alltihopa. Vet ni att september månad är den största frekventerade skilsmässomånaden.....då har alla par blivit utleda på varandra under semestern....förväntningar som aldrig gick i uppfyllelse.......i januari sticker jag till denna ljuvliga plats i Jukkasjärvi och ligger på renfäll en natt.......längtar....ha ha. Tjing och ha en bra lördagskväll......"KnäppMumin"

image435

Matgäster....

publicerat i Allmänt;
får jag idag. Har stått och gjort skomakarlåda och äpplekaka......mamma Shibbie och 2 av barnen kommer och äter med mig för Pippis e i Åmål och jobbar så det är bara roligt att få bjuda på mat. Nä nu ska maten in i ugnen och gratineras. Ha en trevlig lördag alla! Kram Mumin

image434

Samarittjänst och födelsedagskalas.....

publicerat i Allmänt;
Idag har svärmor vallats igen....herregud va hon e snurrig! Att åka dit är en ren plåga men den stackars tanten börjar bli sämre och sämre. Hon är banne mig alldeles iskall och det tar 2 timmar att handla bara lite grann. Sen dricker vi ju alltid kaffe och snacka om att tjöta.....en knäckemacka med ost tar ca en trekvart för henne att få i sig...hon får inte andan till sig mellan tuggorna och så klagar hon på grannarna att dem stjäl jord och plattor på nätterna....ouff.....ja det går bara utför för den stackars damen, men hon är ju glad när jag kommer...men när man går därifrån så är det som ett ok släpper från mina axlar.....
Sen fyller min rara granne år idag och jag var över med en trevlig liten bok och en blomma och där var det kaffe och smörgåstårta.
Jag ställde mig på vågen i morse och höll för ögonen men kan ni tänka er jag har gått ner!! 2,5 kg på en vecka....fattar inte att det är sant så som jag vräkte i mig i helgen.
Sen måste jag ju visa mitt nya leende....ni får inte tycka jag är för egoistisk...men jag tycker det är sååå roligt att ha vita tänder och en nedbantad kropp. Jag är sååå lycklig för det!! Ikväll blir det nog lite spinning också om jag orkar.

Kram på er alla!

image432

Ha ha en filmstjärna.....skoja bara.....kanske lite vitare eller?

Lite plock och pill....

publicerat i Allmänt;
är det idag. Har städat källaren och tvättat lite och sen kommer sonen på middag idag så jag får väl göra mig till lite extra:) Solen lyser med sin frånvaro idag så det är ganska skönt att vara inne och greja sånt man inte gör annars.......Ha en fortsatt go dag! Kram

image431

Vad gillar ni den här bilen? Svågerns gamla Ford 1922

Nu e jag trött.......

publicerat i Allmänt;
Ha ha......sjön suger säger dem.......idag har jag passat Enya och vi var ute två promenader och hon e så rolig för hon får liksom "stolleryck" ibland och bara skall bita i kopplet och hålla på och busa...men då får jag säga till henne på skarpen för annars tar hon överhanden och hon lyder sin farmor:))
Men lilla Stolla gillar henne inte....hon gnäller och tycker att hon är jobbig som skall leka med henne så hon flyr fältet....men sen när Enya har gått hem så vill hon ha mycket "tyck om" och det får hon.
Efter middagen idag så tog jag bilen och köpte mig två vackra cyklamen och ett par kritstrecksrandiga byxor. Dem var jättesnygga.....men magen putade ut lite.....det är helgens överdådiga inmundigande av drycker och ätbart som slagit till.....usch och fy...nu får det bli andra bullar.....Ha en god natt på er! Kram Mumin

image429

Så här trött e jag efter promenaden och min bebis är lika trött:)) Till vänster ligger Pippis i miniformat:))

image430

Jag vill gosa med matte när Enya har gått hem:))

Godmorgon.....

publicerat i Allmänt;
Uppe med tuppen e jag för farmors lilla goding kommer idag kl kvart över sju......äntligen mår jag bra efter helgens utsvävningar....det får inte bli ofta!! Jag e för gammal för sånt dumt. Oj då nu slår det i bildörren utanför, nu kommer min kompis!! Kram och ha en bra dag! Mumin

Det kliar.....

publicerat i Allmänt;
i min vänstra hand...det betyder pengar....men var skulle dem komma ifrån? Nån gammal rik moster i Amerika har jag inte:)) Jag är inte fräsch idag heller, fryser och har lite huvudvärk....det är nog den usla alkoholens biverkningar som sitter i fortfarande......blääää. I morgon kommer Enya till farmor från halv åtta till halv ett. Hoppas det blir fint väder så vi kan vara ute mycket! Nu ska jag ta av middagen. Sötpotatis och morötter och kotletter i svampsås. Låter väl gott va? Ha en trevlig kväll! Kram Mumin

Vilken helg.......

publicerat i Allmänt;
Klockan är halv elva på kvällen och nu äntligen har jag fått sotat för mina synder. Igår var vi ju på fest hos mågens mamma och sambo och jisses sicken fest. Trerätters med massor av vin och sedan groggarnas glada afton,hm........vi kom väl hem vid etttiden och sedan satt jag och mågen och tjötade tills klockan var fyra på morgonen och Pippis och dottern sov sött.....nä jag e inte 25 fortfarande.....usch jag klarar inte av en helnatt så idag har jag ju inte mått så bra och det får jag skylla mig själv.......men vi hade mycket trevligt på festen. Dem bor på en takvåning mitt inne i centrala Göteborg och det var hur mysigt som helst. Nä jag får väl ta och gå och lägga mig igen för natten.....Kram på er alla!

image428

Svärmödrarna

Fredag

publicerat i Allmänt;
image427

på er alla. Igår var en dag utan dess like. Svärmor vallades i fyra timmar för 6 olika saker hon köpte. Vi var på Maxi i Partille där hon bor och hon skulle kolla varenda hylla!! Men tanten är inte bra, hon snurrar runt och är så yr i huvet så man får passa henne hela tiden. Hon bjöd på kaffe och då kom hon in i andra och tredje och fjärde andingen, hon har ju ingen att prata med så då kommer allt........Nä sa jag nu måste jag åka hem och hon förföljde mig till bilen......ja stackarn hon är ju så ensam...men det tar på krafterna att besöka henne.
Nåväl efter det så handlade jag själv till helgen, kylsåpet gapade tomt........och sen var det hålligång med Pippis och hans papper........jag är en spindel i nätet känner jag. Men nu har jag sovit gott i natt och drömde att jag träffade Ninni. Det roligaste var att jag träffade henne i bara "mässingen" och hon tittade lite konstigt på mig och jag tänkte här står jag alldeles naken inför en människa jag inte träffat i verkligheten och då vaknade jag med ett ryck och tänkte tack gode Gud att det bara var en dröm ha ha.
Nä nu ska jag laga frukost och sen får jag se om det blir träning eller lite höstshopping. Måste hitta nåt snyggt att ta på mig tills i morgon för då är jag och Pippis bjudna till mågens mamma och sambo på middag.
Ha det gott idag! Kram Er Mumin

En gonattsaga.....

publicerat i Allmänt;
Jag måste berätta när vi var på Madeira för fyra år sedan då jag fyllde femtio. Det var jag och Pippis och barnen och 2 goda vänner som var där. En dag gjorde vi en utflykt till en ö utanför. Det tog 3 timmar att åka dit och när vi var där så hade vi väldigt trevligt. På vägen hem så hade vi inget speciellt att göra.....Pippis och kompisen satt i baren medan jag och barnen och väninnan satt och pratade om ditt och datt. Vi blev så trötta så vi blev sådär fnissiga alla fyra och barnen är så jäkla bra på att härma Stefan och Krister ni vet tokstollarna från västergötland eller e det halland?. Dem pratar ju så hiskleligt roligt och är ganska fräcka i munnen så det var väldigt opassande samtal vi förde alla fyra......När vi gick av båten var det en herre som kom fram till oss och frågade vad vi kom ifrån och vi sa Sweden....."å sa han ett sånt fint språk ni har där, jag blir alldeles betagen i dess vackra klang" Ha ha gapflabb....han skulle bara veta att det var världens dialekt och absolut inte rumsrent......ja det var väl en söt liten gonattsaga tagen ur verkligheten?
Gonatt och sov gott! Kram Mumin

Full rulle idag.......

publicerat i Allmänt;
image426

Den här lilla godingen har varit hos farmor idag. Först trodde jag hon skulle riva hela huset, men efter två promenader blev hon kolugn och sov som en stock, hon pussas så gott ha ha. Men lilla Stolla gillar henne inte, hon blir livrädd den stackarn för Enya vill leka med henne och då reser hon rygg och sticker iväg den lilla stackars katten.
Sen var jag och tränade i en och en halv timma, e jag klok?? Men nu känner jag mig lite grinig efter maten, är väl trött kantänka eller också är det att jag vet att svärmor skall vallas bland hyllorna i affären i morgon. Så jävla seeegt!!! Nä ha en go kväll! Kram Mumin

Sådär ja nu är det klart.......

publicerat i Allmänt;
Nu är det klart i huset så när som på en liten trapp och ett räcke som delar av vardagsrummet och så är det lite måleri kvar......men det känns gött.....fast det där med vinden är ju kvar, hmmm..........

image418

Den nyinköpta lampan med två nakna damer i bakgrunden.......

image419

Vitrinskåpet....ska ljus i också

image420

Skänken

image421

 Ny lampa i matsalen......där skall vara ett räcke också......

image422

Öppna spisen....skall tändas till helgen:)

image423

Matsalen

image424

TV rummet med värstingfåtöljerna....dem är goa att sitta eller ligga i dem:)

image425

Måste visa vår fina tavla som vi köpte på Lisebergs julmarknad av en norrländska. Det är en man och en kvinna med ett litet barn i famnen......vi älskar den både jag och Pippis.

Så nu har jag förevisat en del av mitt "nya" hem och det känns gött att vara någotsånär klar. Nu är det Pippis bar som gäller i källarn, ha ha kul ska det bli och göra iordning där.
Kram på er och ha en bra kväll!

Ikea.....

publicerat i Allmänt;
har jag och Pippis vart på och inhandlat vitrinskåp skänk och två lampor. Vi var uppe tidigt i morse för att vara först på plan för jag tycker inte det är roligt med massa trängsel och vi hittade vad vi skulle. Nu är Pippis iväg och jobbar och jag packar ner alla glas och porslinsgrejor som jag inte vill ha, men det får upp på vinden.....men där behöver rensas....ouff......ett skräckscenario där uppe, men vi måste ta tag i det....massa gamla resväskor från tiden före Kristus och massa annan skit.......
Nu skall jag iväg till tandläkaren och hämta mina gommar som skall göra så att jag får vita tänder......vilken lyx egentligen.....men jag är värd det tycker jag själv sen får alla andra säga vad dem vill ha ha.
Förresten idag är det ju 1:e oktober och Ragnar har namnsdag. Det kommer mig att tänka på Kalles Klätterträd...såg ni det barnprogrammet.?Gick på 80 talet någon gång och Kalle låg och tänkte under sitt träd och då vet jag att när han en gång drömde att han jobbade på kontor så rev han av almanackan och där stod 1 oktober och Ragnar hade namnsdag....det glömmer jag aldrig så jag kommer alltid ihåg Ragnar:))

Ha det så gott nu alla!

image417  Just det:))