Jag har blivit gammal...??

publicerat i Allmänt;
tror jag........Jag vill ha det lugnt och skönt, men det kan bero på att det aldrig var lugnt när jag var liten. Då var man alltid på helspänd hela tiden för vad som skulle hända i hemmet med fylla och bråk. Därför tror jag man uppskattar att vara i hemmets lugna vrå och bara mysa.......

Pippis känner likadant....visst kan vi festa om.....men det blir längre och längre mellan varven och vi trivs i varandras sällskap fastän vi kanske gör olika saker.....men vi vet ändå att den ene gillar en film kanske bättre än en bok att läsa....men vi är ändå i varandras sällskap.......eller bland våra kära barn och barnbarn.

Idag är det fest uppe på kvarterskrogen.....men ser ni vi ska inte gå dit. Många tycker nog vi är tråkiga...men den där kvarterskrogen har vi varit på ett antal gånger och det blir alltid samma sak.....samma låtar som spelas.....samma människor som pratar .....samma som blir fulla och samma som tror att dem blir unga på nytt när dem ikläder sig skepnaden av att vara 20 år igen.

Nä jag tror inte jag har blivit gammal utan jag tror att jag har blivit mogen. Ja det kan tyckas lång tid för att bli mogen när man är snart 57 år, men sanningen är den att ett inre lugn har infunnit sig hos mig. Jag uppskattar sådant som var trivialt. Att kunna njuta av nuet....det har jag aldrig gjort förut......har alltid jagat mig själv inombords för något bättre....och det är en härlig känsla att kunna "koppla av" och bara vara.

Sen vet ni ju det att Mumin kan ju inte vara still i längre perioder, men jag gör sådant JAG tycker är roligt och bara för min egen del och inte för att andra ska tycka att jag är "käck och partypinglan nr 1"

Nu ska jag gå ner i baren och tända lite ljus och lyssna på musik och inmundiga en rom och cola och drömma mig tillbaka till Kuba, detta underbara ställe. Om det är någon moster från Amerika som man får ärva så är nog inte jag och Pippis långt borta från att åka dit igen....vårat paradis.

Kram på er alla! Mumin

 

Jaha då var jag tebaks

publicerat i Allmänt;
efter några dagars uppehåll. Förra veckan vill jag helst glömma, det var så struligt allting så orken försvann.

Men i helgen så var det en skön och avslappnande helg med TV och rödvin och god hemmalagad pizza.

I går var vi hos dottern och mågen allihopa och åt middag. Det var gott och Gustav åt glass så det bara skvätte om det ha ha och lilla Linnéa är så snäll och söt, men men jobbigt att ha 2 såna små barn. Gustav får väl komma till mormor och morfar och sova över. Det får han så gärna, man sover gott jämte honom:))

Men hörrni vad snö vi har. Igår var det fantastiskt väder. Solen sken och det är väldigt vackert ute när det är snö som ligger orörd. Det är vi inte bortskämda med här på västkusten. Jag tror att man får gå långt tillbaka i tiden för att uppleva det vi gör idag med den här vintern.

Men inte en snöskyffel finns att få tag i. Pippis har varit runt på en massa ställen...men slut.

Får väl visa lite bilder från igår......



Så här orört var det nere vid havet



Lilla Linnéa i klänning och strumpbyxor.......:))



Va gör hon mormor??:))



Jo hon leker med Gustav och blir såhär glad då:))



Titta va snö....över hela altanen.........



Is täcker detta ställe idag.....men om några månader kan vi bada igen:))



Men först ska det bli vår och spireahäcken ska lysa alldeles vit:)

Kram Mumin

Grattis Pippis

publicerat i Allmänt;
Idag har Pippis fyllt år, men vi firade lite igår med sonen och svärdottern och bonusbarnbarnet.

Men idag har jag varit och träffat lilla Linnéa.....ååå en sån ljuvlig varelse och sååå snäll!! Jag städade hela huset åt dottern, det tyckte hon var skönt och Gustav var på dagis så det gick riktigt bra att städa runt. Den lilla sov som en liten prinsessa.....jisses va snäll hon verkar vara.

Sen var vi och hämtade Gustav på dagis och då fikade vi lite och sen skulle fröken Linnéa bada så där satt mormor och Gustav och tittade på:)

Nu är jag riktigt trötter efter en heldag på "jobb" ha ha så nu tänker jag krypa till kojs med morgontidingen:)

Kram på er alla! Mumin



Helt utslagen....sover så gott:))



Gustav "fikar" efter en dag på dagis

Slut för idag!

Alla Hjärtans Dag

publicerat i Allmänt;
Puss och kram på er alla på Alla Hjärtans dag.

Denna fina bukett fick jag av Pippis till frukost.....han kan han:)) Kram Mumin

Frisk äntligen och lycklig mormor

publicerat i Allmänt;
Jag har inte riktigt kunnat ta till mig den lilla Linnéas födelse förrän idag. Idag mår jag bra och har varit och handlat inför helgen och ikväll blir det skumpa och räkor för mormor och morfar. Linnéa är jättesnäll säger dottern och Gustav sköter nappen ha ha va gulligt. Dottern är på bättringsvägen och känner att krafterna kommer tillbaka. Tack för det!!

Här kommer det lilla underverket. Jämför man med Gustav när han var så liten så är dem inte alls lika........brevbärarn eller?:)) Kram ha en trevlig fredagskväll....det ska jag ha..... äntligen lite lugn och ro



Linnéa.....nyfödd

Dramatik som har förbytts i glädje

publicerat i Allmänt;
Nu så är bebisen här. En flicka på 3495 gram och 51 cm lång. Gustavs lillasyster. Tack gode gud om du finns, men detta barnafödande går i alla fall till min historia.

Kräksjuka och höggravid och dödstrött ringde dottern till mig på söndagen och bad mig komma ner till Åsa och så gjorde jag. Stackars människa.........

Mågen hade legat i kräksjuka också och Gustav hade nog haft det också fastän det kom den andra vägen, så han skrek över en röd stjärt som fick luftas. Och katten Bobby hade blivit biten av något djur så han fick vi klämma ut var från benet och typiskt allt hamnade på mattan, den nyinköpta, så Mumin släpade iväg den till bilen för att nästa dag åka till kemtvätten. Och nästa morgon skulle jag till kemtvätten men hamnade i världens snöhög och jag svor ve och förbannelse över den jävla snön!!
Ok mågen fick dra upp mig och sen

så skulle dottern till barnmorskan och då hade hon havandeskapsförgiftning. Skyhögt blodtryck, äggvita och så svullen i hela kroppen.Jag har sagt till henne förut att detta inte kan stå rätt till....men hon är en sån som väntar....ilfart till sjukhuset och jag och Gustav var själva på eftermiddagen och natten och han var så snäll så.

Mormor badade honom i baljan och han tyckte nog att jag betedde mig lite konstigt för han höll på att skratta ihjäl sig åt mig. Sen var det välling och gonatt.

Telefonen gick ju varm hela dagen och kvällen...men dem hade satt igång dottern på kvällen och förlossningen gick jättebra. Flickebarnet tittade ut kl 2 på tisdag natt....så det var ju en befrielse.

Mitt i natten vid 3 tiden vaknade jag och mådde pyton. Jisses jag har aldrig "sprutlackerat" ett badrum så som jag gjorde den natten. Spydde i handfatet och resten kom i toaletten och på golvet och jag bara skakade av frossa.

Fick i alla fall duschat av mig och torkat så gott jag kunde och jag kunde knappt gå så ont i kroppen hade jag.

Jag ringde till Pippis kl 4 och sa du får komma ner för jag klarar inte av att vara själv här med Gustav så klockan 5 stegade Pippis in i huset.

Sen fick jag ringa till Gustavs farmor och farfar och farfar kom ner för att passa Gustav så jag kunde åka hem och lägga mig. Vilket spektakel!!

I går sov jag hela dagen och hade hög feber och magen ja den var inte ok kan man säga och idag känner jag mig väldigt svag, men jag säger TACK för att det gick bra med tösen och det lilla nytillskottet.......en annan är ju nästan skjutfärdig så det spelar ingen roll.

Jag har ju inte sett den lilla ännu, men hon har mycket hår och äppelkindad och har ett hjärtformat ansikte och jag har hört henne genom telefonen:))

Dottern får blodtryckssänkande nu och jag hoppas verkligen förgiftningen ger sig hän snart........

Jag vet inte vad hon ska heta ännu....dem har inte riktigt bestämt sig, men jag har lovat att ställa upp nästa vecka hos henne för det blir inte lätt med två såna små telningar.


Ja detta var väl något av en bestseller eller?

Kram på er alla och ha det gott! Mumin

Städat

publicerat i Allmänt;
idag och tvättat. Känns skönt att få rent hus. Sen var jag iväg och köpte 2 orkideér, så nu har jag orkideé i vartenda fönster:)) Dem är ju så vackra och lättskötta.

Nu gör Pippis kålpudding...det är gott det...jag själv ska iväg och träna och sen blir det kvällen med Melodifestival och allt.

Kram ha det gott!



För exakt två år sedan var jag och Pippis här i Istanbul. Det var väldigt kallt kom jag ihåg men väldigt intressant.
Är lite sugen på Rom faktiskt.....vi får väl se när allting lugnat ner sig:)

På G igen....

publicerat i Allmänt;
Efter att ha haft en virus som kunde knäckt den bäste är jag pigg igen. Pippis sa att jag har sett ut som en uteliggare när jag kravlat mig upp ur sängen ha ha....

Väntar gör vi fortfarande på bebisen.....stackarna har haft vinterkräksjuka....det är inget jag skulle vilja ha om jag var höggravid. Min dotter borde ha guldmedalj i uthållighet. Mågen ligger idag och spyr så blir det förlossning idag så får Mumin träda in som barnmorska:)

Ja idag är det fredag igen och idag har jag köpt lite räkor och vitlöksbröd till kvällen och till det blir det väl 7 up.....min lever är fullkomligt utrensad från alkohol vid denna tidpunkt...nån som behöver en bit frisk lever att byta till sig? Nä skämt åsido....ett eller sju glas rödvin hade inte suttit fel ha ha

Kram ha en trevlig fredagskväll! Mumin

Rödvin......

publicerat i Allmänt;
ska det vara. Ett glas per dag. Så säger dem på nyheterna i morse och sen ska man inte heller vara trådsmal, det är inte bra för kroppen. Vilken lycka hörrni ha ha.

Ja här har det inte blivit någon bebis ännu, men Gustav var hos mormor och morfar igår och stojade runt. Jag frågade var Nanna var och då pekade han på mig ha ha gullunge.

Ja herremingud va halt det är ute då. Jag var iväg och handlade och lite andra ärenden, så blev jag fast på en parkeringsplats och då kom en dam först och putta på bilen, men det gick inte. Sen kom en kraftig yngling och jag hojtade på honom och vips så var bilen uppe igen:))

Nu kokar jag pepparrotskött, det var längesen vi åt det, men det tar ju tid.....

Hosta har jag också, en enveten sådan, men jag känner mig inte sjuk.

Nu ska jag mata småfåglarna med solrosfrön. Dem stackarna har ju inget att äta.

Kram ha en go dag! Mumin

Vet ni vad? Jag är trött på vintern..........vem kunde väl tro det att jag längtar efter värme:))