Nä nu är jag nog frälst igen.....

publicerat i Allmänt;
I ett nytt sätt att träna......jag har sprungit som en skållad råtta med barnbarn i två dagar och lite hushållsbestyr som vanligt och jag var så trött i eftermiddags så egentligen skulle jag nog lagt mig om det inte vore för att jag hade bokat in mig på ett yoga pass.....
 
Nu går du!! sa jag till mig själv och jättesvettig för här är 40 grader i skuggan så begav jag mig till gymmet.
 
När jag kom så bytte jag om och jag visste att man skulle vara barfota och med lite trevande steg klev jag in i salen där folk satt och var helt knäpptysta och man kände bara doft av myrra och indisk musik. HJÄLP! tänkte jag vad har jag gett mig in på?
 
Men så kom instruktören fram och frågade om jag hade gått på yoga förut och jag sa en gång........"Ja idag ska vi göra balans och styrkeövningar men du gör så gott du kan" sa hon.....
 
Jädrans i min låda.....jag har vridit kroppen i 360 grader och balanserat och hälsat och andats i en och en halv timme.....ha ha och till sist så la vi oss ner med filt på oss och bara gled iväg långt från denna världen och svettig: OM!!
 
När passet var slut så frågade jag om vad yogan hette och den heter Ashtanayoga och kommer från Indien....den löser upp spänningar och stärker kroppens alla muskler och gör så att immunförsvaret blir bättre.....å vet ni vad hon sa till mig? " Jag vågade inte säga till dig att det inte var nybörjaryoga men du måste ha tränat en del för du var jätteduktig".....Å tack sa jag va jag blev glad!!
 
Så nu har jag hittat en grej till som gör mig salig och gamle Pippis hade hängt upp tvätten och tagit ut ur diskmaskinen och satt på kaffet. Det uppskattades verkligen!
 
Nä då säger jag väl Namaste= det sa vi det sista och det betyder att man tackar sin kropp.
 
 
Så här hälsar man solen och vem gör inte det denna sommar:))? Kram vänner

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Ninni:

Som jag sagt förut va duktig du är=)
Har provat Yoga en gång, har en Dvd så jag kunde testa när ingen såg mig.
Min kiropraktor har rekommenderat mig just Yoga, men jag inte kommit till skott ännu.

Pilates är ju kul också, men jäklars va jobbigt.

Ha en fin dag..sa du 40 grader i skuggan..kan inte vara möjligt??
Vi hade 25 i skuggan igår!!

Kram kram

2:a kommentar, skriven , av Gunvor:

Heja dej! Du är otrolig du som kämpar på och tränar och har hand om barnbarn stup i kvarten. Att du orkar. Du är fantastisk tycker jag. Yoga låter bra. Det skulle jag kunna tänka mej att pröva nån gång.
Lyckliga du som har sån energi. Emellanåt så har jag det också..haha. När jag inte har nån infektion i kroppen o det har jag ju stup i kvarten verkar det som.
Du kan väl skicka hit lite av ditt överskott till mej.
Nää då jag bara skojar. Ha det såå göttast kära Muminvän!KRAM på dej!

3:e kommentar, skriven , av Sylvia S:

Yoga tror jag definitivt på. Den passar mig mycket bättre än ett pass på något gym. I yougan hinner jag känna in rörelsen, känna var det tar emot och tänja försiktigt så kroppen hinner med. På den tiden jag tränade youga var jag mycket smidigare i kroppen och rörligare än många av mina arbetskamrater som hårdtränade flera gånger i veckan på Friskis o Svettis. Men vi är alla olika och olika metoder passar olika människor. Men jag hoppas du fortsätter med yogan, den är bra för både kropp och själ.

Kommentera inlägget här :