Att ta det som det kommer...

publicerat i Allmänt;
och "skita" lite i allt....nja inte ens familj...den är helig i alla fall för mig...men varför så materialistiskt? Det är ju bara saker som inte har någon mening? Och jag är den förste att erkänna att lite skit i hörnen är ett rent helvete:))

Så dumt egentligen....

Jag är "duktig" när jag städar och puttar undan katten för hon hårar eller skäller på Pippis när han stökar ner!!

Men hur länge har jag katten och Pippis? Kanske bara tills i morgon? Och då är det försent kära Mumin att städa undan dem du älskar mest....

Jag hade en dröm när jag låg i hög feber i helgen. Den var så vacker och jag trodde att jag hade hamnat på andra sidan......den var full av blommor och ljus och ett gnistrande hav och där levde man i nuet och bara söp in intrycken som var så vackra.

Detta fick mig att tänka på dem som är borta från denna jorden eller kämpar för sitt liv på sjukhus och livet fick helt plötsligt en annan mening....jag kan gå, jag kan se, jag kan höra och jag ligger inte på sjukhus utan lever i högsta grad och försöker att göra det bästa av det.

Därför ska jag vara hälsosam och ta vara på livet.

Detta i sin tur ledde till att jag idag kände  för att "prata" med min mamma och pappa som har varit döda länge men som jag känner är med mig i mina beslut.

Jag köpte 2 hjärtan med blommor i och gick till kyrkogården och la dem på dem fina stenarna. Jag sa ett par ord och sen vände jag mig om flera gånger för att titta på hjärtana och därefter tog jag ett djupt andetag och såg mig själv i den ljuva feberdrömmen långt härifrån. Jag kan säga att det var en befriande känsla när jag satte mig i bilen och åkte därifrån.....det var nåt dem ville ha sagt.......

Låter som om jag har blivit lite småreligiös när jag läser vad jag har skrivit......men MIN tro kan ingen ta ifrån mig.....ja det var allt från en eftertänksam Mumin....men jag är lyckligare:))

Kram på er alla! Mumin

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av asagasaklinga:

Så fint skrivet ochså sant men så lätt att glömma bort

kram Åsa

2:a kommentar, skriven , av Gunvor:

Här var det en djup Mumin! Men en sån fin Mumin. Skönt med en tankeställare ibland. Jag pratar också med min mamma o pappa när jag hälsar på dom på kyrkogården. Jag känner frid när jag går där.

Fortsätt tänka så. KRAM KRAM!

3:e kommentar, skriven , av Marie:

Ja man blir lite fundersam över livets vara eller inte vara, ibland. När man läser dina fina ord, blir man alldeles varm inombords. Jag känner igen mig, finner ofta ro och tid för tankar när jag åker bort till kyrkogården där båda mina föräldrar finns idag.Det är en skön känsla man får efter man varit där.

Man skall "fånga dagen" sägs det, och det är riktigt sant. Inte låta världsliga ting stå ivägen för det som verkligen betyder något i livet. Det är så lätt att glömma detta i vardagen. Kram, Marie

Kommentera inlägget här :