Idag en dans på rosor.....

publicerat i Allmänt;
Tack för idag!! Denna dagen har varit sååå underbar. Den började lite segt men sen fick kärringen lite spritt i bena. Jag tänkte mycket på gårdagens besök hos psykologen och vad vi hade pratat om och det var som om något hade förändrats i mitt sätt att tänka......

Skulle klippa gräset.........ouff jag tycker det är tråkigt, men så tänkte jag så här: Jaha du tycker det är tråkigt....och vill ha det snabbt överstökat......roboten Mumin skulle gå sin runda med den hemska gräsklipparen och inte tänka på vilket härligt väder det var eller va mycket äpplen som fanns på äppleträdet.......just det....ångesten var där!!

Så jag tänkte först jag skiter i att klippa gräset....men sen ändrade jag mig och tänk jag kommer knappt ihåg att det var tråkigt för jag såg mina vackra äpplen på trädet och jag hejade på en snigel som hade satt sig på min arm:)) Och ensam var jag inte heller för lilla Stollakatten tyckte det var roligt när matte var ute i trägårn och grejade......jag andades in den härliga luften och tänkte: "Tänk vad lycklig jag kan vara som KAN klippa gräset, jag kan GÅ, jag kan SE, jag kan LUKTA...sånt man bara tar för givet.

Ja det var en härlig känsla och jag blev riktigt upprymd och glad att jag på detta sätt kunde bemästra min ångest....

Sen hängde jag ut tvätt.......och då tittade jag upp emot skyn när jag hängde tvätten och SÅG himlen. Fattar ni eller? Jag var medveten om naturen.....jag var närvarande i nuet........och fick en tanke på gamla tider, då hemmafruarna tjattrade över gärdsgården och hade hucklen på huvet......kan ni se det framför er? som på en gammal film och det var hur fantastiskt som helst:))

Och inte nog med det.....ett sms med puss i slutet....det var sonen....jag hajade till....det brukar han inte göra....men vad GLAD jag blev:))

Sen pratade jag med dottern och hon är ju lika go hon.....och Gustav...den lille busungen....han kommer till mormor på fredag........:))

Och visst fick gymmet sig ett besök idag också. Lite spinning blev det........

Ja "när fan blir gammal blir han religiös" det var ett uttryck som bara poppade upp i huvet just nu.....men denna dagen var en av de lyckligaste i mitt liv.

Tack för idag!! Kram till alla! Mumin

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Ninni:

Låter helt underbart ibland bör man nog stanna upp och bara njuta av nuet!



Jag åker till Örebro i helgen för att träffa min systerdotter (en av dom)hon bor i Sthl så vi möts ungefär på halva vägen!

Ska bli jättemysigt, hon är min bästa vän!



Kram kram vännen min

2:a kommentar, skriven , av Ninni:

Glömde..Nej jag kommer inte till bloggträffen tyvärr, schemat är allt för tajt!

3:e kommentar, skriven , av Gunvor:

Hej på dej du glada underbara människobarn! Det är så härligt att läsa om din fina dag och att du är så positiv trots att du haft det tufft. Du skriver så fint om din härliga familj!

Hoppas det fortsätter att kännas så här.Massor av kramar/Gunvor.

4:e kommentar, skriven , av Nalle:

Underbart att läsa Mumin. Att stanna upp och se världen, känna att just jag finns just nu det är många som missar det. Om du kommer in i depptänket igen, tänk på denna dagen som varit så fin. Då går det snabbare att komma tillbaka till glädjen.

Men vi får hoppas att du stannar i glädjen nu:)

Stor Kram Nalle

5:e kommentar, skriven , av Sylvia:

Så härligt du beskriver din dag. Det är underbart när vi några stunder kan stanna upp och bara vara i nuet och känna samhörighet med allt.

6:e kommentar, skriven , av Anonym:

Njut man vet aldrig hur länge man har den turen kram Tingeling

7:e kommentar, skriven , av Kersti:

När man någon gång stannar upp och riktigt känner efter där där man är då kan men erfara den där lyckan. Lycka över att finnas här. Då är det bara att ödmjukt ta emot. Kram

8:e kommentar, skriven , av Ninni:

Hello vännen..har haft en underbart rolig helg, hoppas du haft en bra du med..kramen

Kommentera inlägget här :