Ett spel?

publicerat i Allmänt;
Är det ett spel att köpa hus idag? Angående tisdagstemat hinder fick jag  lite funderingar när jag läser bilagan i GP om våra bostadspriser på villor och lägenheter. Minnet är ju lite kort på oss....för 15 år sedan sprack fastighetsbubblan och folk fick se sina hus och lägenheter rasa i värde. Idag ligger ju priserna på rekordhöga nivåer och ändå lånar människor långt över sina tillgångar. Karriären när det gäller bostadsköp tillåter ingen arbetslöshet eller sjukdom, men se det struntar vi i idag.........
Bankerna är ju ganska dåliga på att informera om den ränterisk som låntagare får när dem tar lån till sina inköp. Jag tycker dem borde lämna en skriftlig information till den som lånar och verkligen räkna med en stigande ränta på ca 2 % i budgeten.
Min pappas fina hus i Onsala var till salu för ett tag sedan. När han sålde det på slutet av 80talet fick han en miljon för det. Det var mycket pengar då!! Nu var utropspriset 8 millar och jag tror faktiskt det är sålt......Det är ju hemska pengar.....men till saken hör ju också det att den som hade höga inkomster för ca 2 år sedan har också ökat sin inkomst ännu mer nu och det är som sagt inte arbetarna som drar det längsta strået utan de välbeställda i samhället. Pensionärer, sjukskrivna och andra med dålig ekonomi är förlorare.........dem blir en andra klassens samhällsmedborgare.....så är det ju faktiskt. Rik och frisk ska man vara, då duger man i samhället:((
Å sen kom jag och tänka på alla smålån som folk blir lurade till och där då mest ungdomarna som bara kan sms:a och få lån utan säkerhet. Sen hamnar stackarna hos kronofogden när dem inte kan betala. Det får absolut inte vara så lätt att låna pengar. Det är ju lätt att komma in i karusellen och sedan aldrig bli skuldfri någon gång i sitt liv.
Ja en liten tisdagskvällstanke......Kram på er alla!

image438Förresten det kliade ju i min vänstra hand....just det pengar.....jag fick tillbaka på elen:))

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Gunvor:

Jag är glad att jag redan har hus! Det räcker med att ungarna flyttar o står i! Man blir alldeles trött bara av att höra om allt som ska göras! Och vad det kostar att byta boende.Helt otroliga pengar! Miljonerna bara rullar.
Hoppas du får utdelning på ditt kliande..det fick du ju ser jag, men det kanske blir mera!Miljonerna kanske rullar till dej Mumin!
Ha en skön dag o kram på dej!

2:a kommentar, skriven , av Mumin:

Gunvor: Ja det är jag med:) Ja min dotter håller på att bygga hus och det är skrämmande vad pengarna rullar........nä du några mijoner kommer nog inte in här ha ha. Kram ha en bra dag!

Kommentera inlägget här :