En gonattsaga.....

publicerat i Allmänt;
Jag måste berätta när vi var på Madeira för fyra år sedan då jag fyllde femtio. Det var jag och Pippis och barnen och 2 goda vänner som var där. En dag gjorde vi en utflykt till en ö utanför. Det tog 3 timmar att åka dit och när vi var där så hade vi väldigt trevligt. På vägen hem så hade vi inget speciellt att göra.....Pippis och kompisen satt i baren medan jag och barnen och väninnan satt och pratade om ditt och datt. Vi blev så trötta så vi blev sådär fnissiga alla fyra och barnen är så jäkla bra på att härma Stefan och Krister ni vet tokstollarna från västergötland eller e det halland?. Dem pratar ju så hiskleligt roligt och är ganska fräcka i munnen så det var väldigt opassande samtal vi förde alla fyra......När vi gick av båten var det en herre som kom fram till oss och frågade vad vi kom ifrån och vi sa Sweden....."å sa han ett sånt fint språk ni har där, jag blir alldeles betagen i dess vackra klang" Ha ha gapflabb....han skulle bara veta att det var världens dialekt och absolut inte rumsrent......ja det var väl en söt liten gonattsaga tagen ur verkligheten?
Gonatt och sov gott! Kram Mumin

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Ninni:

*fniss*....haha hur kunde han tycka att den dialekten lät vacker..rolig men vacker..nja!
ha en underbart skön dag..kramen

2:a kommentar, skriven , av Anonym:

Jag har ingen dialekt men tycker det är så fint.
Gotländska är favorit dialekten kram Ting...

3:e kommentar, skriven , av Sylvia:

Ja, man har ju inte roligare än vad man gör sig. Att han tyckte det var vackert berodde säkert på att ni spred glädje omkring er.

4:e kommentar, skriven , av Pialotta/Kaffebönan:

Asgarvar här.. härligt.. de där snubbarna kollar vi på jämt då de är på TV. Småland är de ifrån, men det är ju en hemska dialekt de far fram med :-)
Jag har oxså sett dom i verkligheten på Vallarna..
Kan förstå er reaktion när snubben gillade den svenska dialekten:-)
Kramar

Kommentera inlägget här :